|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
12.11.2008, 21:10 | #1 |
Usta Yiğido
HaKaaN Şuan
Son Aktivite: 02.05.2015 02:29
Tecrübe Puanı: 732
|
Ölmemeye Çare mi Var
Gururlanma insanoğlu
Ölmemeye çaremi var Hazen görmüş bir gül gibi Solmamaya çaren mi var Hayat denen dolap döner Bütün mahluk olan biner Yağı biten kandil söner Sönmemeye çare mi var Hiç aldanma mala mülke Gitmez isen doğru yola Tatlı canın azraile Vermemeye çare mi var Hiç güvenme can dostuna Uçuşurlar mal kastına Çıkıp teneşür üstüne Yatmamaya çare mi var Düşünmezsin hiç ölmeyi Terk etmezsin hiç gülmeyi Yakası yok ak gömleği Giymemeye çare mi var Nerde ecdad nerde ata Hak'ka karşı yapma hata Taput denen ağaç ata Binmemeye çaremi var Daim yürür Hak izinde Hak'kı söyler her sözünde Dört kişinin omzunda Gitmemeye çare mi var Kalkacaktır gözden perde Göreceksin yarin, nerde Ev kazılmış kara yerde Yatmamaya çare mi var Münker nekir gelecektir Rabbin kimdir diyecektir Mümin cevap verecektir Vermemeye çare mi var ÖLüMüDe ÖLDüReN RaBBe..SeCDeLeR OLSuN... |
04.04.2009, 13:42 | #2 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2181
|
Cevap: Ölmemeye Çare mi Var
Ölüm güzel şey
Budur perde arkasındaki haber Ölüm güzel olmasa Hiç ölür müydü peygamber "Ölümden kim korkmazki" diyenlerimiz çok biliyorum.ama salih amel işlemişsek kimse ölümden korkmaz,bilakis bir an önce Allah(c.c)'a varmak ister. "Allah hepimizi salih amel işleyenlerden eylesin inşallah" Selametle...
04.04.2009, 14:35 | #3 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5470
|
Geldi Geçti Ömrüm Benim... Geldi geçti ömrüm benim şol yel esip geçmiş gibi Hele bana şöyle geldi şol göz yumup açmış gibi İşbu söze Hak tanıktır bu can gövdeye konuktur Bir gün ola çıka gide kafesten kuş uçmuş gibi Miskin âdem oğlanını benzetmişler ekinciye Kimi biter kimi yiter yere tohum saçmış gibi Bu dünyada bir nesneye yanar içim göynür özüm Yiğit iken ölenlere gök ekini biçmiş gibi Bir hastaya vardın ise bir içim su verdin ise Yarın anda karşı gele Hak şarabın içmiş gibi Bir miskini gördün ise bir eskice verdin ise Yarın anda sana gele Hak libâsın biçmiş gibi Yunus Emre bu dünyada iki kişi kalur derler Meğer Hızır İlyas ola ab-ı hayat içmiş gibi ***
04.04.2009, 15:46 | #4 |
Usta Yiğido
MeLody58 Şuan
Son Aktivite: 02.06.2015 18:15
Tecrübe Puanı: 869
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
UNUTMAYIN BIRGÜN SIZDE ÖLECEKSINIZ. EBEDI HAYATA GECECEKSINIZ YAPTIKLARINIZIN HESABINI VERECEKSINIZ. O ZAMAN RABBINIZE NE DIYECEKSINIZ [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] SEN iSLAMI ÖYLE BIR YAŞAKI AKILLAR DURSUN. SEN ONUN BUNUN DEGIL ALLAHIN KULUSUN. SEN ZÜLMETLER IÇINDE PARLAYAN NURSUN. SENIN GIBI MÜCAHIDE SELAM OLSUN... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] DÜNYA DENEN BU DIYAR SANMAKI SÜRER EBEDIYETE KADAR SORARSAN EBEDI HAYAT NERELERDE SEN INSAN OGLU UYUYORSAN EGER BILMELISINKİ FANI DÜNYA GELIR GEÇER [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] ALİMDEN AL DERSINI ÖGREN TEFSIRI AHIRET VARDIR CENNET CEHENNEM SEÇIMINI YAP SAKIN GEÇ KALMA KUR`AN OLSUN MESALEN UNUTMA... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] EY İNSAN SAKIN ŞEYTANA NEFSİNE ALDANMA! Ey insan! Hergün ömür takviminden bir yaprak düşüyor. Fakat sen farkında değilsin. Her gün rızkın veriliyor. Fakat Allah’a şükretmiyorsun! . Ey insan! Sana her Allah’ın günü tarafımdan rızık gönderiliyor. Yine her gece, iyi bir melek, senin kötü amellerini bana getiriyor. Benim verdiğim rızkı yiyerek bana isyan ediyorsun. Dua ettiğin zaman, duanı kabul ediyorum. Benden sana hayır ulaşıyor. Senden bana ise kötü ameller geliyor. Ben ne güzel mevlayım, sen ise kötü bir kulsun! Ben senden utanıyorum fakat sen benden utanmıyorsun. İnsanlardan korkuyorsun da! benim öfke ve azabımdan emin mi oluyorsun Ey insan! Ey insan ben sizlerle azlıktan kurtulmak veya yalnızlığımı gidermek için sizi yaratmadım, Aciz olupta sizden yardım istiyor da değilim. Sizden bir menfaat isemediğim gibi bana gelebilecek bir zararı def edinde demiyorum. Ben sizleri ancak ve ancak bana ibadet etmeniz, çok çok şükretmeniz ve sabah akşam beni tesbih etmeniz için yarattım. Ey insan! Allah-ü Teala şöyle buyurur. Ey İnsan! İyi biliniz ki boş ve abes yere yaratmadım. Başı boş olarak da yaratmadım. Yaptıklarınızdan habersiz de değilim. EY İNSAN! İş işten geçtide olduk farkında, Meğer yaşamakta bir sanat imiş. Ezildik, büzüldük felek çarkında, İş, uzun emelden feragat imiş. Hayal denizine gemiler saldık, Kara yaygılarda uykusuz kaldık, Dünya varlığından sanki ne aldık İşin başı SABIR VE KANAAT İMİŞ.... EY İNSAN! DİKKAT ET!!! O, ALLAH Kİ, HANGİNİZİN DAHA GÜZEL DAVRANACAĞINI SINAMAK İÇİN ÖLÜMÜ VE HAYATI YARATMIŞTIR. O Kİ, BİRBİRİ İLE AHENKLİ YEDİ GÖĞÜ YARATMIŞTIR. ÇOK MERHAMETLİ OLAN ALLAH'IN YARATMASINDA HİÇ BİR KUSUR GÖREMEZSİN. GÖZÜNÜ ÇEVİRDE BİR BAK, BOZUKLUK GÖREBİLİYORMUSUN? BİR AKSAKLIK BULMAK İÇİN GÖZÜNÜ TEKRAR TEKRAR ÇEVİR BAK; AMA GÖZ UMDUĞUNU BULAMAYIP BİTKİN VE YORGUN DÜŞER ÜZERLERİNDE KANAT ÇIRPAN DİZİ DİZİ KUŞLARI GÖRMEZLER Mİ? ONLARI HAVADA RAHMAN OLAN ALLAH TAN BAŞKASI TUTMUYOR. DOĞRUSU O, HERŞEYİ GÖRENDİR. EY MUHAMMED ! DEKİ; "SİZİ YARATAN, SİZE KULAKLAR, GÖZLER VE KALPLER VEREN O'DUR. NE AZ ŞÜKREDİYORSUNUZ!!!" (MÜLK SURESİ) [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|