|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
26.10.2007, 18:50 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 917
|
SİVAS'TA AİLE SEMİNERİ
Sivas Kent Konseyi, aile bağlarının daha da güçlenmesi için başlattığı çalışmalar kapsamında Aile Okulu Seminerlerini başlattı
Sivas Kent Konseyi çalışma guruplarından “Çocuk, Kadın ve Aile Çalışma Gurubu” tarafından düzenlenen “Aile Okulu Semineri” kapsamında ilk seminer Belediye Eğitim Kültür Sitesinde gerçekleştirildi. 25 Ekim – 27 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek ve 8 hafta sürecek olan seminerde her hafta bir uzman tarafından haftada 1 gün ailelere bilgiler aktarılacak. İki buçuk saatlik derslerden oluşan seminerde uzmanlar aile kurumunun önemi ve işlevleri, aile içi şiddet ve kadın, aile içi iletişim, ailenin tüketim kültürü ve sağlıklı beslenme, kadın ve çocuğa şiddette hukuki boyut gibi aile yapısını oluşturan temel kavramlar hakkında aileleri bilgilendirecek. Seminerin ilk haftasında Psikolog Osman Alacahan tarafından ailelere “Evlilik, Aile Kurumunun Önemi ve İşlevleri” hakkında bilgiler verildi. Günümüzde aile bireylerinin evlerinde bulunan televizyonların esiri olduğunu ifade eden Alacahan, evlilikleri televizyonların yönlendirdiğini, şekillendirdiğini ve ciddi şekilde tahrip ettiğini söyledi. Dizi filmlerde yer alan karakterlerin aile bireyleri üzerinde özenti yarattığını dile getiren Alacahan, “Evde çocuklarımız çeşitli dizileri izlerken dizi kahramanlarını kendilerine örnek alıyorlar ve özeniyorlar. Daha sonra ise o dizideki canlandırılan yapıyı uygulamaya çalışıyorlar, onun gibi hareket ediyorlar ve davranıyorlar. O yüzden aile içerisinde kendimiz dahil anneler ve babalar olarak izleyeceğimiz dizileri, programları iyi seçmeli ve çocuklarımızı da bu seçim konusunda yönlendirmeliyiz” dedi. Seminerin ilk gün programına Sivas Kent Konseyi üyelerinin yanı sıra aileler katıldı. |
27.10.2007, 17:08 | #2 |
Genel Koordinatör
Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22
Tecrübe Puanı: 10
|
-->: SİVAS'TA AİLE SEMİNERİ
Sağlıklı bir toplumu meydana getirebilmek için aile kurumuna verdiğimiz önemi
arttırmalı ve huzurlu bir aile ortamı oluşturmaya çalışmalayız.Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ilk eğitim yeri ailesi ve ilk öğretmenleri anne ve babalarıdır.Günümüzde anarşi,şiddet,huzursuzluk v.b kötülükler haddinden fazla arttı,bu yüzden ailelere çok daha fazla iş düşüyor ve hatta bu konuda profesyönel yardım almaları gerekiyor.Sivas Kent Konseyinin düzenlediği aile semineri ebebeyinler için önemli bir fırsattır.
27.10.2007, 17:28 | #3 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4522
|
-->: SİVAS'TA AİLE SEMİNERİ
sivas kent konseyi aile bağlarının daha güclü olaması adına seminerler düzenlemesi şehrimiz acısından çok önemli bir olay ülkemizde aile birliğine çok önem vememiz aile yapımızı güclü tutmamız sağlıklı bir toplum olmamızın ilk adımlarıdır gelecek kuşaklara bırakacağımız tek mirasımız sağlıklı ailelerin bulunduğu toplumlar olmalıdır
|