|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() Son Aktivite: 02.09.2010 23:31
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Canlar, Pir Sultan Abdal'ın nefeslerini bu bölüme yazabilirsiniz.
Hak nasip eylese dergaha varsam, Bir dem divanına dursam ya Ali. Eğilsem eşiğine niyaz eylesem, Yüzüm tabanına sürsem ya Ali. Yüzüm tabanına sürdüğüm zaman, Zerrece kalmazdı gönlümde güman. Ali’m Düldül’e bindiği zaman, Önünde Kamber’in olsam ya Ali. Kamber gibi hizmetine yeldirsen, Bir dem ağlatırsan, bir dem güldürsen, Çekip Zülfikar’ın beni öldürsen, Elim eteğinden çekmem ya Ali. Çeker miyim eteğinden elimi, Hak katında kabul ettiğim ölümü. Doğru sürsek erenlerin yolunu, Mümince kulların sevsem ya Ali. Mümin olan neresinden bellidir? Hakkı söyler nefesinden bellidir. Erenlerin demi gonca gülüdür. Tomurcuk güllerin dersem ya Ali. Mümin olan müslimi yetirse, Yetirse de Ayn-i Ceme getirse, Dizini, dizime verip otursa, Doyunca yüzüne baksam ya Ali. PİR SULTAN’ım niyaz eyle pirine Umarım ki dergah gire kalbine, İnandın mı Hak Muhammed Ali’ye Bir gün fırsat elden gider ya Ali. ---------------------------------------------------------------------- Bir gül ile gülistanı seyrettim Seher yelleriyle esen Ali'dir Muhammed kılavuz Mahşer yerinde İslâmın sancağın çeken Ali'dir Dayanıgör kardaş gönül gücüne Azığın yok mudur ahret göçüne On İki İmam gibi Cennet içine Ab-ı Kevser ile akan Ali'dir Bindiler deveye çarka gittiler Horasan şehrinde güreş tuttular Müminlerin feryadına yettiler Bastılar Mervan'ı basan Ali'dir Münkirin gıdası Hak'tan kesildi Nesimî yüzüldü Mansur asıldı Dünya yedi kere doldu ıssıldı Dolduran Muhammed eken Ali'dir Hakk'ın emri ile Cebrail indi İndi de Ali'nin koluna kondu Zülfikar kuşanıp Düldül'e bindi Yezid'in neslini kıran Ali'dir Kim dokudu bin çiçekli halıyı Kim diriltti bin yıl yatan ölüyü Kırklar meclisine gelen doluyu Dolduran Muhammed içen Ali'dir PİR SULTAN ABDAL'ım ağladı güldü Kâbe-i Şeriften bir nida geldi Hakk'ın emri ile dört kitap indi Okuyan Muhammed yazan Ali'dir,Ali |
![]() |
![]() |
#2 |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() |
![]() Bir Güzelin Aşığıyım
Bir güzelin aşığıyım erenler Onun için taşa tutar el beni Gündüz hayalimde gece düşümde Kumdan kuma savuruyor yel beni Al gül olsam al gerdana takılsam Kemer olsam ince bele sarılsam Köle olsam pazarlarda satılsam Yarim deyi al sinene sar beni Abdal Pir Sultan'ım gamzeler oktur Hezaran sinemde yaralar çoktur Benim senden özge sevdiğim yoktur İnanmazsan git Allah'a sor beni Dönen Dönsün Koyun beni hak aşkına yanayım Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Yolumdan dönüp de mahrum mu kalayım Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Kadılar müftüler fetva yazarsa İşte kement işte boynum asarsa İşte hançer işte başım keserse Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Bir gün mahşer olur divan kurulur Suçlu suçsuz varsa orda bulunur Piri olmayanlar anda bilinir Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan PİR SULTAN'ım arşa çıkar ünümüz O da bizim ulumuzdur pirimiz Hakka teslim olsun garip canımız Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Bende bu yayladan şaha giderim Karşıdan görünen ne güzel yayla Bir dem süremedin giderim böyle Ala gözlü pirim sen himmet eyle Ben de bu yayladan şaha giderim Eğer göverüben bostan olursam Şu halkın diline destan olursam Kara toprak senden üstün olursam Ben de bu yayladan şaha giderim Bir bölük turnaya sökün dediler Yürekteki derdi dökün dediler Yayladan ötesi yakın dediler Ben de bu yayladan şaha giderim Dost elinden dolu içmiş deliyim Üstü kan köpüklü meşe seliyim Ben bir yol oğluyum yol sefiliyim Ben de bu yayladan şaha giderim Alınmış abdestim aldırırlarsa Kılınmış namazın kıldırırlarsa Sizde şah diyeni öldürürlerse Ben de bu yayladan şaha giderim Pir Sultan Abdal´ım dünya durulmaz Gitti giden ömür geri dönülmez Gözlerim de şah yolundan ayrılmaz Ben de bu yayladan şaha gider |
![]() |
![]() |
#3 |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() |
![]() BIR NEFESCIK SÖYLEYELIM
Bir nefescik söyleyelim Dinlemezsen n'eyleyelim Ask deryasin boylayalim Ummana dalmaya geldim Ask harmaninda savruldum Hem elendim hem savruldum Kazana girdim kavruldum Meydana yetmeye geldim Ben Hakk'in ednâ kuluyum Kem damarlardan biriyim Ayn-i cem'in bülbülüyüm Meydana ötmeye geldim Ben hak ile oldum asna Kalmadi gönlümde nesne Pervaneyim atesine Oduna yanmaya geldim Pîr Sultan'im yeryüzünde Var midir noksan sözümde Eksiklik kendi özümde Dârina durmaya geldim ---------------------- Yol içinde yol ararsan Yol Muhammed Ali'nindir Yetmisiki dil içinde Dil Muhammed Ali'nindir Hani bizden evvel gelen Bes vaktini tamam kilan On parmagi pinar olan El Muhammed Ali'nindir Varma cahilin yanina Ugrarsin serrin seline Lanet Yezid'in canina, Tem Muhammed Ali'nindir Söyler Pir Sultan'im söyler, Hakk'in birligini birler Dogmus alemlere parlar, Nur Muhammed Ali'nindir PIR SULTAN ABDAL ---------------------- Yürü bire yalan dünya Yalan dünya degil misin Hasan ile Hüseyin'i Alan dünya degil misin Ali bindi Düldül ata Can dayanmaz bu firkata Boz kurt ile kiyamete Kalan dünya degil misin Tanri'nin arslanlarini alip Düldül'ü daglara salip Yedi kere issiz kalip Dolan dünya degil misin Bak su kisa bak su güze Ciger kebap oldu köze Muhammet'i bir top beze Saran dünya degil misin Pir Sultan'im ne yaratsin Kumas çarhini dönersin Ne konarsin ne göçersin Duran dünya degil misin PIR SULTAN ABDAL |
![]() |
![]() |
#4 |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() |
![]() BEN ALİYİM
Pir Sultan'ım şu dünyaya Dolu geldim dolu benim Bilmeyenler bilsin beni Ben Ali'yim Ali benim Coşma deli gönlüm coşma Coşupta kazandan taşma Üçyüz altmışaltı çeşme Serçeşmenin gölü benim Bilmeyenler bilsin beni Ben Ali'yim Ali benim Bilmeyenler bilsin beni Ben Ali'yim Ali benim Çarşı pazar dolanırım Ben Hakk'ım Haktan gelirim Ben halkımı Hak bilirim Dedikleri deli benim Bilmeyenler bilsin beni Ben Ali'yim Ali benim Bilmeyene söylüyorum Ben Ali'yim Ali benim Söz:Pir Sultan Abdal Açılın Kapılar Şaha Gidelim Hızır paşa bizi berdar etmeden Açılın kapılar şaha gidelim Siyaset günleri gelip yetmeden Açılın kapılar şaha gidelim Gönül çıkmak ister, şahın köşküne Can boyanmak ister, Ali müşküne Pirim Ali on ik'imam aşkına Açılın kapılar şaha gidelim Her nereye gitsem, yolum dumandır Bizi böyle kılan, ahd-ü amandır Zincir boynum sıktı hayli zamandır Açılın kapılar şaha gidelim Yaz selleri gibi akar çağlarım Hançer aldım, ciğerciğim dağlarım Garip kaldım, şu arada ağlarım Açılın kapılar şaha gidelim Ilgın ılgın eser seher yelleri Yare selam eylen urum erleri Bize peyik geldi, şah bülbülleri Açılın kapılar şaha gidelim PİR SULTAN'ım eydür mürvetli şah'ım Yaram baş verdi, sızlar ciğergahım Arşa direk direk olmuştur ahım Açılın kapılar şaha gidelim Pir Sultan Abdal Çeke çeke ben bu dertten ölürüm Seversen Ali'yi değme yarama Ali'nin yoluna serim veririm Seversen Ali'yi değme yarama Ali'nin yarası yar yarasıdır Buna merhem olmaz dil yarasıdır Ali'yi sevmeyen Hakk'ın nesidir Seversen Ali'yi değme yarama Bu yurt senin değil, konar göçersin Ali'nin dolusun bir gün içersin Körpe kuzulardan nasıl geçersin Seversen Ali'yi değme yarama Ilgıt ılgıt oldu akıyor kanım Kem geldi didara talim benim Benim derdim bana yeter hey canım Seversen Ali'yi değme yarama Pir Sultan Abdal'ım deftere yazar Hilebaz yar ile olur mu pazar Pir merhem çalmazsa yaralar azar Seversen Ali'yi değme yarama |
![]() |
![]() |
#5 |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() |
![]() ZAMANI ŞİMDİ
Ne yatarsın bülbül kalk figan eyle Çağırıp ötmenin zamanı şimdi Kırmızı gül yeşil yaprakta kaldı Dalında ötmenin zamanı şimdi Benim Şah'ım gelir türlü naz ile Dili tüti kalbi irfan söz ile Kırmızı badeyle cura saz ile Muhabbet etmenin zamanı şimdi Benim Şah'ım gelişinden bellidir Ak elleri deste deste güllüdür Dertli olanların derdi bellidir Derde dert katmanın zamanı şimdi Hocam Ahmet söyle sözünü doğru Akar boz bulanık dağların seli Yanına almıştır kuzu dilberi Sarılıp yatmanın zamanı şimdi Pir Sultan'ım Haydar,netti neyledi Sarardı gül benzim ayvaya döndü Dertli olanın derdi belli oldu Merhemi sarmanın zamanı şimdi Pir Sutan Abdal Güzel şahtan bana bir dolu geldi Bir sen iç sevdiğim bir de bana ver Kavlim sultan Kızıl Veli'den geldi Bir sen iç sevdiğim bir de bana ver Payım gelir erenlerin payından On İki İmam nesli Ali soyundan Selman'ın içtiği üzüm suyundan Bir sen iç sevdiğim bir de bana ver Beline kuşanmış nurdan bir kemer Aşkın dolusunu içenler kanar Herkes sevdiğine bir dolu sunar Bir sen iç sevdiğim bir de bana ver Pir Sultan'ım hamı hası seçerim Hak okurum aşk kitabın açarım Yar elinden ağu gelse içerim Bir sen iç sevdiğim bir de bana ver Pir Sultan Abdal ALÇAKTA YÜKSEKTE YATAN Alçakta yüksekte yatan erenler Yetisin imdada aldi dert beni Basimi alip hangi yere gideyim Gittigim yerlerde buldu dert beni Oturup benimle ibadet kildi Yalan söyledi de yüzüme güldü Yalin kiliç olup üstüme geldi Çaldi bölük bölük böldü dert beni Üstümüzden gelen boran kis gibi Yavru sahin pençesinde kus gibi Seher çagi bir korkulu düs gibi Çagirta çagirta aldi dert beni Abdal Pîr Sultan'im gönlüm hastadir Kimseye diyemem gönlüm yastadir Bilmem deli oldu bilmem ustadir Söyle bir sevdaya saldi dert beni Pir Sultan Abdal |
![]() |
![]() |
#6 |
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Allah dostlarını anlamak lazım,ne demiş iyi kavramak lazım,önderi kim bilmek
lazım,kuru kuraya sevmek olmaz,yap dediğini yapmak lazım... Ay Ali’dir gün Muhammed Üç yüz altmış altı sünnet Balıklar da suya hasret Çarh dönerler göl içinde Ay Ali’dir gün Muhammed Kılasın farz ile sünnet Yedi Tamu sekiz cennet Bülbül oynar gül içinde Kanı bizden evvel gelen Beş vaktını tamam kılan On parmağı pınar olan El Muhammet Ali’nindir Pir Sultan Abdal’ım ölürüm deme Kıl beş vakit namaz kazaya koma Sakın bu dünyada kalırım deme Tenim teneşirde, ölüm sağdadır Mürşit olan görür anın işini Akıdır gözünden kanlı yaşını Secdeden kaldırmaz anlar başını Yüzünü yerlere sürer Hû deyü Gelin zikredelim Gâni Hüda’yı Müminler kılar beş vaktın edası İkrar işitmişdürür İblis sadası Onu Hakk’a doğru döndüremezsin Farklı Şiirlerinden küçük bir derleme
![]() |
![]() |
#7 |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() |
![]() Cahar can öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim, ben cazizane kendimce yap dediklerini uygulamaya çalışıyorum
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ero Şuan
![]() Son Aktivite: 13.08.2012 01:57
Tecrübe Puanı: 602
![]() ![]() ![]() |
![]() çok güzel olmuş eline sağlık esengül abla
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() |
![]() BEN DERVISIM DIYE
Ben dervisim diye gögsün gerersin Hakk'i zikretmeye dilin var midir Sen kendini görsene ilden n'ararsin Hâli hâl etmeye hâlin var midir Birgün balik gibi aga sararlar Mürsidinden rehberinden sorarlar Tütsü yakip köse köse ararlar Ben ariyim dersin balin var midir Dertli olmayanlar derde yanar mi Tahkik dervis ikrarindan döner mi Her bir uçan gül dalina konar mi Ben bülbülüm dersin gülün var midir Pîr Sultan'im senin derdin desilmez Derdi olmayanlar derde düs olmaz Mürsidsiz rehbersiz yollar asilmaz Mürsid eteginde elin var midir BIR GÜZELIN Â******* Bir güzelin â******* agalar Anin için tasa tutar el beni Gündüz hayalimde gece düsümde Kumdan kuma savuruyor yel beni Reyhanini devsir devsir dest'eyle Ben deliyim ögüt verip pest eyle Düsmanimi el yaninda dost eyle Bir gececik mihman eyle al beni Ak gül olsam al yanaga sokulsam Gülâb olsam ak yüzüne saçilsam Kölen olsam pazarlarda satilsam Kölem deyü ak sinene sar beni Pîr Sultan Abdal'im gamzeli oltur Hezaran sinemde yaralar çoktur Benim senden özge sevdigim yoktur Inanmazsan ol Allah'a sor beni |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|