25.01.2008, 19:34 | #1 |
Editör
SivasLady Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
SİVAS'A ŞİİRLER
SIVAS YOLLARINDA
Sivas yollarinda geceleri Katar katar kagnilar gider Tekerleri meseden. Agiz dil vermeyen köylüler Odun mu, tuz mu, hasta mi götürürler? Agir agir kagnilar gider Sivas yollarinda geceleri. Ne, yildizlar kaynasir gökyüzünde, Ne, sevdayla dolup tasar gönüller, Bir rüzgar eser ki, biçak gibi El ayak siser. Sivas yollarinda geceleri Agir agir kagnilar gider. Kamyonlar gelir geçer, kamyonlar gider Toz duman içinde, Savki vurur yollara, Arabalar dagilir söförler söger, Sivas yollarinda geceleri Katar katar kagnilar gide cahit külebi
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
25.01.2008, 19:35 | #2 |
Editör
SivasLady Şuan
|
--->: SİVAS`A SİİRLER
SİVAS'TA YOKSUL ÇOCUKLAR
Sivas'ta Ulu Camii avlusunda çocuklar Yalvaran gözlerle etrafa baka baka Açıyorlar küçük esmer avuçlarını: -Emmilerim sadaka! Emmilerim sadaka! Hükümet konağının yanında biri Bir kemik kalmış bir deri... 'Boya cila yimbeş,boya cila yimbeş' diye ağlıyor Ve daha fırça bile tutamıyor elleri. Garipler Pazarı'nda körpe çocuklar Yorgunluktan güzelim yüzleri al al... Öldüren bir çığlık dudaklarında: -Boş hamal!boş hamal!boş hamal! Nane satan su satan yetim çocuklar Şarkı söyleyemediler güneşe aya... Biliyorum ne masal dinlemeye doydular Ne oyun oynamaya... Bezirci'de,Yüceyurt'ta Altıntabak'ta... Çocuklar var incecik yüzleri nurdan Ama toz toprak içinde elleri ayakları Oyuncakları çamurdan... Ve günahkar çocuklar,suçlu çocuklar Mahkeme salonunda bakarım dizi dizi Bu suç bizim suçumuz,bu günah bizim Affedin bizi. Gökteki yıldızlar kadar sayısız Ah yurdumun kimsesiz ve yoksul çocukları Anladım farkınız yok koparılmış başaktan! Alın bu gözleri benden,alın bu yüreği artık Utanıyorum yaşamaktan.
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
25.01.2008, 19:35 | #3 |
Editör
SivasLady Şuan
|
SİVAS HASRETİ
Ne güzel seni sevmek böyle uzaktan Ve seni düşünmek bir çocuk hevesiyle Hersabah yeniden ezan sesiyle Müslüman müslüman uyanan şehir.. Bir selçuklu nakışında seni bulmak ne güzel Ne güzel seni duymak bir ney sesinde Şemsi Sivasi'nin mübarek türbesinde Kandil kandil yanan şehir.. Halayların türkülerin çağırır beni uzaktan Yüreğim hep mısmıl ırmak gibi tertemiz Nerde Çifte Minaremiz, Gök Medresemiz Sımsıcak Dualarla maziyi anan şehir.. Yavuz Bülent BAKİLER
25.01.2008, 19:35 | #4 |
Editör
SivasLady Şuan
|
SİVASIM
Dünün güzeldi Sivasım Yarının da güzel olacak, Güller geç açıp erken solmayacak, Sokaklarda bir tek dilenci Kahvehanelerde tek işsiz olmayacak OLMAYACAK SİVASIM.. Dün senden kopup gidenler, Yarın bağrına dÖnecek, Hasret denen kor, Sivasım, Vuslat susuyuyla sönecek, Ve güllerin geç açıp erken solmayacak SOLMAYACAK SİVASIM.. Hiçbir evin tenceresinde, Hiçbir anne, çakıL taşı kaynatmayacak, Ve "Nerede o adil emir" diye Gözleri dolmayacak. DOLMAYACAK SİVASIM.. Her ferdin işini sende bulacak, Sende bulacak aşını, Ak yüzlü bebelerin, Baharını bekleyen zeytin gözleri, Kara ufuklara dalmayacak, DALMAYACAK SİVASIM.. Ver birgün beklenen yolcuların dönecek, Ve birgün bağrındaki kor sönecek, Belki bunları bir hayal, Ama inanırsak hiç birşey, Hayalde kalmayacak.. KALMAYACAK SİVASIM A.Mahir PEKŞEN
25.01.2008, 19:36 | #5 |
Editör
SivasLady Şuan
|
HASRET TÜRKÜSÜ
-------------------------------------------------------------------------------- Dağlarında gül olaydım Sivasım Ağacında dal olaydım Sivasım Peteğinde bal olaydım Sivasım Yazına kışına sor beni gardaaş.. Merakumun yeli olsam Sivasın Şeker şerbet dili olsam Sivasın Muhabbetin teli olsam Sivasın Suyuna aşına sor beni gardaaş.. Kutubiyem benim yarim Sivastır Yare hasret kalmak zulümdür yastır Yiğitler yatağı türküm Sivastır Dağına taşına sorbeni gardaş.. Seherin yeline sor beni gardaaaşş.. Tevfik KENEŞ
25.01.2008, 19:36 | #6 |
Editör
SivasLady Şuan
|
Hayran oldum baharına yazına,
Açar gonca arasından uzanır gider Dağlar arasından uzanır gider İnişli çıkışlı yolu SİVAS'ın Traktör tarlalarda çalışır Ak kuzuya kara kuzu karışır Oğul gelin babasına danışır Öpülür büyüğün eli SİVAS'ın Sivas yayla dereler dağların ardı, Atamız burada kongre kurdu Ozanlar diyarı aşıklar yurdu Çalar ince ince teli SİVAS'ın Tohum eker ovasına düzüne Yiğitleri sadık olur sözüne Laf söyletmez gelinine kızına Bükülmez bileği, beli SİVAS'ın Koyunu, kuzusu yaylada otlar Biner koçyiğitler şahlanır atlar Düğünler kurulur silahlar patlar Bol olur kaymağı balı SİVAS'ın Okur cahil kalmaz şehiri, köyü, Pınarlardan akar soğuktur suyu Bir mecliste durur çobanı, beyi Kibir, benllik gütmez dili SİVAS'ın Beş vakit namazda camiler dolar, Yaradana kulluk etmeyi diler Yaşıyor bağrında ulular, pirler Cennete uzanır yolu SİVAS'ın Kazam Şarkışla, Sivas'tır ilim, Seni methetmekten durmuyor dilim, Biraz acı değer rüzgarın, yelin, Yurdagül kölesi, kulu SİVAS'ın Yurdagül ERDOĞAN
25.01.2008, 19:36 | #7 |
Editör
SivasLady Şuan
|
GURBETTEN SİVASA
merhaba güneşten aya zaranın güzel tatlı balına deriden akan kızlırmağına hasret kalırım gurbrtten sivasa şifalıdır balıklı kaplıcası dünyada tanılmış kangalı douma olmayan madımağı hasret kalırım gurbetten sivasa sılamın güzel kazaları türküyü söyler yürek delen ozanları sazım çalınca dönülen semahları hasret kaırım gurbetten sivasa anadolu deyince akla SİVAS gelir desen dersen kilim dikilir giripde çıkamadığın çermikleri hasret kalırım gurbetten sivasa BURAK BAYKAL
25.01.2008, 19:37 | #8 |
Editör
SivasLady Şuan
|
Sivas'a
Bre Sivas havan soguk, Yaylalarin ovan soguk, Insanlarin sicak kanli, Sanilmasin dogan soguk, Asiklarin atisirlar, Celallenir yatisirlar, Muhabbete tutusurlar, Sohbet sicak divan soguk. Kaynar genclerinin kani, Civan, cihan pehlivani, Silada koyup canani, Gurbet gurbet savan soguk, Guzellerin dokur hali, Motif olur gulun dali, Meshurdur Zara’nin bali, Petek sirli kovan soguk. Şifaiye nakis nakis, Gez gor mazi ile bakis, Gelse bahar gecse de kis, Mekan serin tavan soguk. Yildiz, Tecer tipi boran,, Yolculardan hesap soran,, Yaras beli Yagdonduran,, Dagin tasin yuvan soguk.. Balkan’dan Diyar-i Rum’dan,, Oz vatani Erzurum’dan,, Gelip otag kurdugundan,, Seni candan seven soguk. şair:Güven tahtakıran yazan:gökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü...
25.01.2008, 19:38 | #9 |
Editör
SivasLady Şuan
|
SIVAS'LIYIM
Sivas'liyim yigidin harman yerinden. Cavusbasi'ndan, Becirci'den, Kaleardi'ndan, Cagiragzi'ndan, Ücbeyler'den, Yahyabey'den, Yigitler cikar her mahallemden. Sivas'liyim catalyurek delikanliyim. Laf soyletmem kimseye arkamdan. Naram duyulur Cibillar Parki'ndan. Basimda sekiz koseli kasketim, Cebimde Sivas yapisi bicagim, Istasyon Caddesi'nde volta atarim, Yillardir nami soylenen Yadigar'im, Firtinayim, karim, borayim, Seyfebeli'nde yokusum, Hazar'da duz ovayim. Dertlerin ortagi uzun havayim, Davulum, zurnayim, halayim, Genc kizlarin ellerinde kinayim, Gokyuzunde ucan alli turnayim, Cerkez'in kahvesinde cayim, sohbetim, Kepenek suyu sana hasretim. Merekum'den esen aci poyrazim, Icime islemis kuru ayazin, Yiyidoyum maclarinda Sivas'in Tashan'da aslan basli cesmeyim, Haliyim, kilimim, heybeyim, Etembey Parki'nda semaverim, Kusburnuyum, karamugum, bogurtlenim, Cadirlar kurulan Sicak Cermigim Eveligim, madimagim, yemligim, Arpayim, bugdayim, figim, Adina turkuler soylenen Mehrali Beyim. Gardaslar'dan esen seher yeliyim, Ulucami'de ezan sesiyim, Cifte Minare'yim, Gokmedrese'yim, Kabakazisi'yim, Temeltepe'yim, Pasafabrikasi'yim, mesire yeriyim, 4 Eylulde Cumhuriyetin temeliyim, Sivas padisahi Kadi Burhanettin'im, Şeyhlerin seyhi Arap Şemsettin'im, Yukaritekke'de Abdulvahap Gazi'yim, Soguk Cermik'te Ahmedi Turan Veli'yim, Soyletmeyin beni gardas, yarami desmeyin, Şarkisla'da Veysel'im sadik yari toprak olan, Banaz'da Pir Sultan'im Sivas ellerinde sazi calinan, Kizilirmagim alli gelini alan, Egrikopru'yum senelerdir boynu bukuk duran. Sivas Kalesiyim tarihten kalan. Sivas'liyim guzele merakliyim. Kara kasa, kara goze, Guzel soze sevdaliyim. şair:İhsan içözen yazan:Gökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü...
25.01.2008, 19:38 | #10 |
Editör
SivasLady Şuan
|
Sivasla Hasbihal
Karanlikta kandil olur yanarsin Kuraklikta caglayan bir pinarsin Koku derinlerde ulu cinarsin Tâ ezelden bagri yaniksin Sivas Turk’un tarihine taniksin Sivas Bir zamanlar Danisment’e yurt idin Zulme karsi havan gibi sert idin Tarih boyu hep mertoglu mert idin Tâ ezelden bagri yaniksin Sivas Turk’un tarihine taniksin Sivas Ilhanli ugradi ezip de gecti Eretna adalet yazip da gecti Mugiseddin Tugrul kizip da gecti Tâ ezelden bagri yaniksin Sivas Turk’un tarihine taniksin Sivas Osmanliya gozde muhit oldun sen Timur’a direndin sehit oldun sen Genc Cumhuriyet’e sahit oldun sen Tâ ezelden bagri yaniksin Sivas Turk’un tarihine taniksin Sivas şair:Güven Tahtakıran yazan:Gökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|