|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Zara Zara İlçesi ve Köyleri |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
10.05.2007, 23:14 | #1 |
Editör
SivasLady Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
ZARA-Gühertaş
Sivas iline 111 km, Zara ilçesine 41 km uzaklıktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
20.05.2007, 14:07 | #2 | |
Usta Yiğido
Kaptan-58 Şuan
Son Aktivite: 06.08.2013 11:28
Space pacman Champion!Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 1014
|
--->: ZARA-Göhertaş
Alıntı:
KÖYÜN ADI "GÜHERTAŞ"TIR. SİVASIN GELİŞMİŞ VE GELİŞMEKTE OLAN KÖYLERİNİN BAŞINDA GELİR. İSTANBULDA 4 KATLI KÜLTÜR MERKEZİ BULUNMAKTA OLUP İNTERNETE GİREN İLK KÖYLERİMİZDENDİR. GÜHERTAŞ KÖYÜNÜ DAHA YAKINDAN TANIMAK İSTİYORSANIZ TIKLAYIN: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
20.05.2007, 16:29 | #3 |
Yiğido
€LBeyli58 Şuan
Son Aktivite: 26.06.2007 13:30
Tecrübe Puanı: 654
|
--->: ZARA-Gühertaş
Güzel Mekanlar Biriside burası
|
29.05.2007, 00:34 | #4 |
Yeni Yiğido
Hemşehrim.58 Şuan
Son Aktivite: 10.07.2011 00:05
Tecrübe Puanı: 0
|
-->: ZARA-Gühertaş
GEÇMİŞE ÖZLEM
Gühertaş köyünde doğdum büyüdüm Nasıl unuturum köyüm ben seni Taşlı tozlu yollarında yürüdüm Nasıl unuturum gühertaş seni Köyde beraberlik hoşgörü vardı Gereçleri ortak kullanırlardı Derde düşenlere yardım yağardı Nasıl unuturum köyüm ben seni Büyükler dinlenir sözü geçerdi Bizim elde renk renk çiçek açardı Sunam orağıyla ekin biçerdi Nasıl unuturum gühartaş seni Anam pişirirdi bir kazan aş ı Sofrada mutlaka olurdu turşu Sofralar ortaktı yer konu komşu Nasıl unuturum köyüm ben seni Çalıştık tarlada bahçede bağda Dolaştık kırlarda ormanda dağda Temmuz zemheridir bizim yaylada Nasıl unuturum gühartaş seni Ekinler ekerdik toplar dererdik Buğdayı yıkardık sergi sererdik Doğa ile iç içe yaşam sürerdik Nasıl unuturum köyüm ben seni Köyümün daracık toprak yolları Yamaçlarda keçi patikaları Hakikidir balı yağı kaymağı Nasıl unuturum gühartaş seni Baharda demirci vururdu örsü Büyük hocamızdan alırdık dersi Hem okulu vardı hem kuran kursu Nasıl unuturum köyüm ben seni Pazartesi günü başlardı düğün Çeşitli oyunlar sürerdi dört gün Zurna öter davul vururdu güm güm Nasıl unuturum gühartaş seni Kuşburnudan olur ekşi pekmezi Kömüş yoğurdunu kaşık kesmezdi Köyün meydanında sohbet bitmezdi Nasıl unuturum köyüm ben seni Nişanlarda lüzum yoktu yüzüğe Şalı açarlardı üç beş kazığa Yağlı kavut yaparlardı azığa Nasıl unuturum gühartaş seni Köyde kağnı idi taşıt aracı Gühartaşı terk eylemek ne acı Kusur işlenmezdi yüz kızartıcı Nasıl unuturum köyüm ben seni Çok büyük değerdi arazi çayır İyi öküz koşan zengin sayılır Yoğurtlar yapılır yayık yayılır Nasıl unuturum gühartaş seni Yayla yolu yaya bir saat çeker Yoncalar çiçekler mis gibi kokar Köreliğin suyu buz gibi akar Nasıl unuturum köyüm ben seni Bazı gençler yasakları delerdik Erik vişne erişmeden yolardık Emen atar çelik çomak oynardık Nasıl unuturum gühartaş seni Çoban dağ başında davar heylerdi Kızlar yol boyunca türkü söylerdi O günler bugünden güzel günlerdi Nasıl unuturum köyüm ben seni Düğünlerde akşam ateş yakardık Türkülerle kurdumuzu dökerdik Davulla zurnayla halay çekerdik Nasıl unuturum gühartaş seni Zaman zaman gurbet ele düşerdik Yardım isteyene derhal koşardık Hilesiz şerefli hayat yaşardık Nasıl unuturum köyüm ben seni Haziran ayıdır yayla zamanı Başından hiç eksik olmaz dumanı Doyomsuzdur madımağı mantarı Nasıl unuturum gühartaş seni Taşkınlık yapana ikaz ederdik Az bile kazansak şükür eylerdik Gelen misafire buyrun derdik Nasıl unuturum köyüm ben seni Nişanlarda yağlı kete pişerdi Her hanenin sofrasına düşerdi Eski insanlar melek gibi yaşardı Nasıl unuturum gühartaş seni Gurbetteyiz ama köyde aklımız Nüfus çoğalınca arttı derdimiz Babamızın yurdu bizim yurdumuz Nasıl unuturum köyüm ben seni CELAL gühartaşı anlattın niye Gelecek nesile olsun hediye Gurbette olsamda aşığim köye Nasıl unuturum gühartaş seni CELAL AKTAŞ TARİH:18.01.2006 |
19.07.2007, 17:03 | #5 |
Usta Yiğido
ErdalGüler Şuan
Son Aktivite: 28.01.2010 17:37
Tournaments Won: 5 Üyelik Tarihi: 27.08.2005
Tecrübe Puanı: 798
|
Köyümüzün okulu artık kullanılmadığı için yeni dernek yönetimi tarafından yemekhaneye çevrilmiştir. Böylece Cenaze, Düğün v.b. sebeplerden köyümüze gelen kişilere yemek vermek maksadıyla hizmet vermektedir.
11.08.2007, 16:44 | #6 |
Usta Yiğido
ErdalGüler Şuan
Tournaments Won: 5 Üyelik Tarihi: 27.08.2005
Tecrübe Puanı: 798
|
11.08.2007, 16:44 | #7 |
Usta Yiğido
ErdalGüler Şuan