23.06.2007, 20:35 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 916
|
Beğendiğiniz Şiirler
Beğendiğiniz Şiirleri bu başlık altında toplayabilirsiniz.
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
26.06.2007, 11:31 | #2 |
Editör
SivasLady Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
--->: BiR DeMeT SiiR
Dostluk
-------------------------------------------------------------------------------- Dost dediğin yaren ile yoldaştır Belki arkadaştır belki kardeştir Belki ana baba belki de eştir Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Dostluk yaren ile gönül bağıdır Dostluk duyguların olgun çağıdır Dostluk bir yemeğin belki yağıdır Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Dostluk para ile alıp satılmaz Elinin tersiyle hemen itilmez Dostluk bozulursa rahat yatılmaz Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Dost olmak özüyle belki barışmak Sevgiyle güvenle aşkla karışmak Kendine güvenmek belki konuşmak Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Elemde kederde güzel şeylerde Dağlarda şehir de belki köylerde Yaşamın sürdüğü her türlü yerde Dostun olmaz ise yaşanmıyor ki Dostların yanında rahat edersin Çok rahat konuşur her şeyi dersin Dostluk çok önemli sen de bilirsin Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Erol Duran
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar SivasLady'e Teşekkür Ediyor... |
26.06.2007, 11:31 | #3 |
Editör
SivasLady Şuan
|
Gerçek Dost
-------------------------------------------------------------------------------- Genc adamin biri, Dermis babasina her gün; ' Benim de dostlarim var, sendeki dost gibi' Baba, itiraz eder, Olmaz öyle cok dost, hakikisi Belki bir, belki iki, Fazlasini bulamazsin gercek, hakiki... Devam eder durur konusma... Aralarinda baslar bir tartisma, Karar verirler bir sinava, Dostun hakikisini anlamaya... Bir aksam bir koyun keserler, Ve koyarlar cuvala, Baba der ki ogluna, ' Hadi al bu cuvali, simdi götür dostuna' Cuvaldan kanlar damlamakta, Sanki öldürmüsler de bir adami, Koymuslar cuvala, Distan böyle sanilmakta, Delikanli sirtlar cuvali, Gider en iyi bildigi dostuna,calar kapiyi, O dost, bakar ki bir cuval, hem de kanli, Kapar hizla kapiyi delikanlinin suratina, Almaz iceri arkadasini, Böylece tek tek dolasir delikanli, Kendince tanidigi, sevdigi dostlarina, Ne care, hepsinde de sonuc aynidir, Evlat geriye döner, Ama icten yikilir... Babasina dönerek; hakliymissin baba ' der, Dost yokmus su dünyada ne sana, ne de bana, Baba ' hayir Evlat 'der, benim bir dostum var bildigim, Hadi, cuvali alda bir kerede git ona, Genc adam, cuvali sirtlar tekrar, Alnindan ter, cuvaldan kanlar damlar .. Gider, baba dostuna, Kabul görür, sevinir, O dost, delikanliyi alir hemen iceri, Gecerler arka bahceye, Bir cukur kazarlar birlikte, Cuvaldaki koyunu gömerler adam diye, Üzerine de serpistirirler toprak, Belli olmasin diye dikerler sarmisak... Genc adam gelir babasina; ' Baba, iste dost buymus' diye konusunca, Babasi; 'daha erken, o belli olmaz daha, Sen yarin git O na, cikart bir kavga, Atacaksin iki tokat, hic cekinmeden ona, iste o zaman anlasilacak, dostun hakikisi, Sonra gel olanlari anlat bana...' Genc adam, aynen yapar babasinin dedigini, Maksadi anlamaktir dostun hakikisini, Babasinin dostuna istemeden basar iki tokadi, Der ki tokadi yiyen DOST; 'Git de söyle babana, Biz satmayiz sarmisak tarlasini Böyle iki tokada' alintidir...
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
26.06.2007, 11:33 | #4 |
Editör
SivasLady Şuan
|
Sana geliyorum Allah'ım
Bütün günahlarımla. Masum bir çocuk gibi. Ne olur kabul et beni. Gözlerimde yaşlar seller gibi Günahlarım çok dağlar gibi. Yanında bana da yer var gibi. Koşarak sana geliyorum ya Rab'bi Yüreğimde bir büyük aşk. İlahı aşk diyorlar tanımına Başka aşklarda var ama Ben sana senin aşkınla geliyorum ya Rab'bi Affet bu kulunu hatası çok büyük. Günahlarım sırtımda kambur oldu,bir yük. Artık dayanacak gücüm kalmadı bitiyorum. Bütün varlığımla sana geliyorum ya Rab'bi Dünya bir sınav merkezi. Sen sınava tabi tutuyorsun herkesi. Bu cahil kulun elinde zayıflarla dolu karnesi. Düzelteceğemi söz vererek yanına geliyorum ya Rabb'i Ellerim göğe açık dualar ediyorum. Beni affedeceğini bilip sana sığınıyorum. Son nefesimi imanla veriyorum. Geliyorum allah'ım Sana geliyorum.. Mustafa Durukan
26.06.2007, 11:34 | #5 |
Editör
SivasLady Şuan
|
SUSMA Ne olur öyle suskun durma. Bir şeyler anlatsana bana. Öyle soru da sorma ama. Sadece kendini anlat bana. Bana sevgiyi anlat. Sonra aşkı hatırlat. Ne olur suskun durma. Nedir şu fani hayat? Sevmeyecekse insan. Sevilmeyecekse canan. Ne iş yarar sevecek o can? Neden bedbaht olur aşık olan? Susma. Bana her şeyi söyle. Susma.Sevdiğini söyle. Hayatı, dünyayı, çiçekleri... Haydi beni de sevdiğini söyle. Susma. Sustukça uzuyor sessizlik. Durma. Durdukça uzuyor sensizlik. Susma. İçinde uyuyor yalnız bir kimlik. Susma. Sustukça büyüyor sevgisizlik. Sevgini söyle. Aşkını anlat. Haydi durma. Bak geçiyor hayat. Susma. Sevdiğini söyle, anlat. Sustukça soluyor bir hayat. alinti...
26.06.2007, 13:26 | #6 |
Yiğido
€LBeyli58 Şuan
Son Aktivite: 26.06.2007 13:30
Tecrübe Puanı: 653
|
€Linize sağlık
..................... |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar €LBeyli58'e Teşekkür Ediyor... |
16.07.2007, 16:48 | #7 |
Yiğido
güleyşa_58 Şuan
Son Aktivite: 10.02.2010 22:00
Tecrübe Puanı: 648
|
Ask siirleri
SENİ İÇİMDEN TERK EDİYORUM
Binmediğim hiç bir otobüs Beklemediğim hiç bir durak kalmadı bu şehirde Gittikçe azalıyor hayat Neyi erken yaşadıysam Hep ona geç kalıyorum Sana göçüyorum her sonbahar Yolların çıkmıyor aşkıma Unuttuğun yağmurların adı saklımda Seni içimden terk ediyorum Susmaktan yoruldum Kuşlar ve şarkılar, bu şehri terk edeli Efkar demliyorum gözlerimde yaşlarımı yanağıma varmadan öldürüyorum Tam sancağımdan yaralıyorum kendimi Alnını yüreğime dayadığın güne bakıp SENİ İÇİMDEN TERK EDİYORUM Ne unutacak kadar nefret ettin Ne hatırlayacak kadar sevdin Yıkık bir duvar kadar bile Pişman değilsin biliyorum Beni hep bulmamak için aradın Yanıldığımdın Yangınımdın Yangındın Sensizliğe yenilmek Sana yenilmekten zor olsa da Ardımda bir sürü "belki"ler bırakarak Seni içimden terk ediyorum Şimdi İçimde öldürecek bir anı bile bulamayan İki yarım kaldık Tamamlayamadık bizi Elinden tutamadık yalnızlığımın Saçlarımı da uzaklarına gömdün İçimin mavisi senin okyanusundandı Al! geri veriyorum. Kilitleri hep yanlış kapılara vurdun Devrilmiş vagonlara dönerken gözlerim Sana bensizliği terk ediyorum "Yarime uzanmayan bütün dallar kırık" demiştin Aşk içinde doğmuşsa nereye kaçabilirdi? Ne tuhaf değil mi? İçimi acıtan da sendin Acımı dindirecek olan da... "Ya öldür beni" dedim Ya da git benden. İçi bulanık bir sevdanın ucunda Seni kaybettim. Aldırmadın aldırmalarıma Bir gecede yakıp yarini Şafaklara sattın ihanetini Küllerime basanlar bile utandı yaptığından İşte soluk bir ömrün son nefesi Benden İçimden Terk ediyorum... KAHRAMAN TAZEOĞLU
LEBBEYK ALLAHÜMME LEBBEYK!... BİR NAMAZLIK SALTANATIN OLACAK O TAHT MİSALİ MUSALLA TAŞINDA... Konu güleyşa_58 tarafından (29.08.2008 Saat 16:19 ) değiştirilmiştir.. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı güleyşa_58'e Teşekkür Ediyor... |
18.09.2007, 19:49 | #8 |
Editör
SivasLady Şuan
|
ramazan icin
EY NEFSIM Ey nefsim Ramazan diye, niye feryat edersin Bakiyorum mideyle birlik olup, isyan edersin On bir ay boyunca, hiç dinlemedin sen beni Ramazan boyunca, ben de dinlemiyorum seni Baska türlü islah olacaginiz yoktu zaten sizin Istek ve arzunuzun esiri olmustum sanki sizin Çogu kere birlik olup, maglup etmistiniz beni Ramazanda maglup etme sirasi bendedir seni Ne kadar feryad-u figan etseniz de dinlemeyecegim Ben Allah'in emrine uydum, hep O'nu dinleyecegim Ah edip aglasaniz bile, hiç gözyasinizi silmeyecegim Ramazan boyunca, kalbimin namesini dinleyecegim
18.09.2007, 20:53 | #9 |
Usta Yiğido
RaZZcE Şuan
Son Aktivite: 18.01.2011 13:17
Yeti Long Ass Shot 2 Champion!Üyelik Tarihi: 01.05.2007
Tecrübe Puanı: 759
|
Ne kadar feryad-u figan etseniz de dinlemeyecegim
Ben Allah'in emrine uydum, hep O'nu dinleyecegim Ah edip aglasaniz bile, hiç gözyasinizi silmeyecegim Ramazan boyunca, kalbimin namesini dinleyecegim bu satir hosuma gitti cok tsk.ler emegine saglikk
18.09.2007, 21:33 | #10 |
Yeni Yiğido
Feyzullah Şuan
Son Aktivite: 08.07.2010 09:32
Tecrübe Puanı: 0
|
Bu güzel şiirler için sizi yürekten kutlarım. Yüreğinize sağlık...
|
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
|
|