|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
06.02.2010, 02:25 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
Eski garajlarda imar değişikliği reddedildi
Sivas belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Oldukça yoğun bir gündemle toplanan Belediye Meclisi’nde eski garajların bulunduğu alanın imar tadilatı yapılıp yapılmaması, belediye ücret tarifeleri, Sıcak Çermik birliği için üye seçimi, yönetmelik ve mevzuatların belirlenmesi, belediyeye ait gayrimenkul ve taşınmazların satışı ve takası, imar tadilatları ve numarataj çalışmaları görüşüldü. Belediye meclisinde 18 adet imar tadilatı gelecek ay görüşülmek üzere komisyona havale edilirken, komisyonda mevcut bulanan konularda görüşmeye açıldı. Belediye meclisine eski köy garajları alanında bulanan ve özel şahıslara satılan taşınmazın imar değişikliği yapılarak iş merkezi yapılması konusunda sunulan teklif Belediye meclisinde değerlendirildi. Komisyon raporunda söz konusu talebin arsanın etrafındaki yollar, yeşil alanların imar tadilatlarının olduğu şekilde korunacağı belirtilerek, Taşınmaz Mal Sözleşmesinin G bendinde yer alan hükme uymadığı bu nedenlede imar tadilatının yapılamayacağı görüşüne varıldı. Söz konusu talebin imar tadilatında gerekli şartlar oluşmadığından talep uygun görülmedi ve talep reddedildi. Komisyon raporu meclisin oy çokluğu ile kabul edildi. Oylanmada sadece Bünyamin Çoban imar tadilatının yapılması konusunda oy kullandı. ÖZBELSAN 3,5 MİLYON LİRA KREDİ ÇEKECEK Öte yandan belediye meclisinde Özbelsan AŞ’nin borçlarını kapatmak için Vakıflar Bankasından 3,5 milyon lira kredi çekilmesi için başkanlık makamına yetki verilmesine karar verildi. Vakıfbank’la protokolün hazır olduğu ve meclis kararından sonra kredinin çekileceği öğrenildi. Özbelsan’ın çekeceği krediye karşılık teminat olarak alacaklarını gösterecek. Çekilecek olan kredi ile Özbelsan’ın özellikle piyasaya olan borcunu ödeyerek, bu konuda rahatlaması hedefleniyor. Sivas Hürdoğan |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
06.02.2010, 08:08 | #2 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: Eski garajlarda imar değişikliği reddedildi
burası yıllardır boş duruyor. dilerim burası en güzel şekilde değerlendirilir.
07.02.2010, 00:34 | #3 |
Editör
FurkaN Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 22:58
|
Sivas'ta burası hakkında duyduklarımdan sonra Başkan'ın dik duruşu için tebrik ediyorum. Orası için kendisine yapılan baskıları biliyorum ve taviz verip eğilip bükülmediği iiçin tebrik ediyorum.
07.02.2010, 00:35 | #4 |
Moderator
Cley Şuan
|
Haberde gecen alanı ( Şoförler Cemiyetinin arkası) Kaptanlar çevirmiş temel kazıyordu bir ara bu inşaat durduruldu mu ?
|