|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
02.08.2010, 03:29 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
Ehliyet sınavı mı can pazarı mı?
Ehliyet alabilmek için hafta sonunda direksiyon sınavına giren sürücü adaylarının sınavın yapıldığı güzergahta kaza yapması sürücü kursu yetkililerinin tepkisini çekti. 2009 yılına kadar Sivas’ta trafiğin çok yoğun olmadığı yerlerde yapılan direksiyon sınavının, Dört İşletme Kavşağı ile Evciler Un Fabrikası Kavşağına alınması sürücü kursu yetkililerini tedirgin ediyor. Sınavların Sivas’ın en yoğun trafiğine sahip güzergahta yapılmasına tepki gösteren sürücü kursu yetkilileri Valiliğe dilekçe ile başvurdu, ancak her hangi bir cevap alamadı. Hafta sonunda konuyla ilgili bir açıklama yapan Murat Sürücü Kursu Sahibi Murat Kaya, Sivas’ta 21 yıldır sürücü kursu işletmeciliği yaptığı belirterek, hafta sonunda yapılan direksiyon sınavında yaşanan iki kazada bir usta öğreticinin ayağının kırıldığını ve iki araçta maddi hasar oluştuğunu söyledi. Bunların önlenebilmesi için geçtiğimiz Şubat ayında valilik makamına 10 tane sürücü kursu ile birlikte müracaatta bulunduklarını belirten Kaya, bu güzergâhın değiştirilmesini istediklerini ifade etti. Kaya, “Sürücü kurslarının başvuruları İl Trafik Komisyonu tarafından yapılan toplantıda görüşüldü. Sürücü kurslarının gerekçeleri yeterli görülmedi. Sınav güzergahı değiştirilmedi. Korkulan oldu. Her sınav gününde olduğu gibi yapılan sınavlarda 2 sürücü kaza yaptı. Kazaların birinde bir uzman eğiticinin bacağı kırıldı” dedi. Nüfusu çok az olan trafik lambalarının dahi bulunmadığı ilçelerde direksiyon eğitimi verildiğini belirten Murat Kaya, sınavın kriterlere uygun ancak trafik yoğunluğunun az olduğu bölgelerde yapılmasını istedi. Sivaslı idarecilere veryansın eden Kaya, “Valiler devletin ve hükümetin temsilcileridir ben yazılı ve sözlü olarak başvurdum bana ret cevabı geldi. Sivas’ın en kalabalık yerinde sürücü adaylarına sınav yaptırılması ne kadar mantıklı. Kadersiz bir Sivas her şeyin bir kriteri var. İşin garibi nereye başvurduysak cevap alamadık. Esnaf mağdur edilmeyecek deniliyor ama esnaf mağdur ediliyor. 15 tane sürücü kursunda 500 kişi ekmek yiyor. Yazık günah” şeklinde konuştu. Kaynak: Sivas Hürdoğan |
02.08.2010, 08:55 | #2 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: Ehliyet sınavı mı can pazarı mı?
Direksiyon sınavlarını,Böyle yollarda yapacaksınki hatalarıda anında tespit edip uyarasın.
Boş yolda yap sınavı sonra ehliyeti ver trafiğe yolla sonuç sonuç ortada trafikteki günlük bilanço korkunç boyutlarda....Ben burada bu kurslara rastlıyorum en işlek güzergahlarda yapılıyor.
02.08.2010, 10:10 | #3 | |
Yeni Yiğido
esrarengiz Şuan
Son Aktivite: 08.10.2011 23:41
Tecrübe Puanı: 708
|
Alıntı:
ve sinava normal otoban da girdim birak sehir icin tenha bolgeyi adam sana diyor iste gir otobana suraya git sonra surdan cik sonrada bildigin yol varsa geri don vesaire yani sana yolda bir sey soylemiyor daha saga sola felan basta soyluyor sen kafanda guzergahi belirmiyorsun oyle gidiyorsun.. simdi sivastaki duruma bakacak olursak haberin sonunda bunlar 15 surucu kursundan 500 kisi ekmek yiyor diyor peki abim sizin dediginiz gibi bos arazide yapalim sinavi sonra ehliyeti verin adama adam ehliyetim var desin dalsin trafige sonrasi ne adam trafikte ne edecegini bilmiyorsa unutmayalim surucu kursu yetkilileri siz 500 kisi ekmek yiyorsunuz ama sivasda her gun evine ekmek goturmek isteyen 100 bin kisiyede saygisizlik ediyorsunuz.... bu haberde resmen maddiyat on plana cikmis olup kendilerini dusunmekten baska bir sey yapmiyorlar... direksiyon dersi mecburiyeti getirin sizde kardesim ehliyet alacak adaylari trafige siz alistirin... devletin bile buna mecburiyet getirmesi sart... bakin benim basimdan geceni anlatiyim ehliyet icin basvurdugumda aban dediler iste direksiyon dersine geleceksin ehliyet yok ama aldim babamin arabasini gittim derse karsiyakada o zaman daha ben arabadan indim hoca dedi ogrencimisin sen hee yaa senin kullanmana gerek yok tamam sen biliyorsun dedi.. maksat benzin harcanmasin abi maddiyat yani.. ama ben ne yaptim hakkim olan derse katildim .. hoca tutmus burda dur surda kalk bende dedim hoca boyle olmaz bakk boyle olur dedim sivasa dogru surmeye basladigimda fren yapti kardesim sen biliyorsun tamam dedi.. iste bu arkadaslar sivasda egitime verilen onem... |
|
02.08.2010, 11:44 | #4 |
Usta Yiğido
LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1283
|
Trafiğin yoğun ve hızlı olduğu yerde yapılıyor sınav ve bu herkes için tehlike arz ediyor.Gelip bana çarpsa sağlığımı kim verecek geri, benim zararımı kim tazmin edecek.Bana ve arabama yazık değil mi?Bir dünya bış yer var!
02.08.2010, 11:50 | #5 |
Usta Yiğido
burak5866 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47
Tecrübe Puanı: 805
|
iyi de bu adamlara siz zaten eğitim vermiyormsuunuz zamanında iyice öğretiyorsunuzki bu admalar ehliyet almaya hak kazanıyorlar.o zman bu yollada sürmeleri gerekir diye üşünüyorum.ama türkiyede her şey bedava olduğu için sürmeyi bilmeyen adam ehliyet alması için bu yolarada sınav yapmak işlerine glemiyor tabiki.
|