|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 956
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Sivas Belediye Yönetimi Özbelsan'a ait beton santralini satmak için hazırlıklarını sürdürürken Sivaslılar sormaya başladı “ Belediye kimin malını kime satıyor ?” Özbelsan beton santralı 17 yıl önce belediye tarafından kurulmuş ve şehrin hazır beton ihtiyacını karşılıyordu. Son yıllarda Özbelsan beton santralı ihtiyaca cevap veremeyince özel sektör tarafından Sivas Beton, Eser Beton (Ado beton), Buğtaş Beton, Erler Beton santralleri kurulmuştu. Sivas Belediye yönetimi geçtiğimiz yıl zarar ettiği gerekçesiyle Özbelsan beton santralını satmaya hazırlanırken ihale tarihi ise 17 Mart 2011 olarak belirlendi. Bilindiği kadar yeni yönetimin iş başına geldiği 2009 yılında Özbelsan Beton santrali 120 bin metre küp civarında bir beton satışı yapmıştı. 2010 yılında ise bu çerçevenin biraz daralmasına rağmen 100 ila 120 bin metreküp arasında satış yapan ve Sivas'ta satılan hazır betonun yüzde 40'lık bir dilimini karşılayan Özbelsan Beton Santralinin satışın yapılması akıllarda soru işareti oluşturdu. 17 yıldır faaliyet gösteren böyle gerekli bir kuruluşun bir yıl zarar etmesi gerekçesiyle satılmasına karar verilmesi, Şimdiye kadar kar eden Özbelsan beton santralinin zarar etmesinin sebebi nedir? Zarar etmesi betona ihtiyaç duyulmadığından mı yoksa bunun başında bulunan veya yöneten insanlardan mı kaynaklanıyor? Eğer başında bulunan ve idare edenlerden kaynaklanıyorsa beton santralini satmak yerine bu kişileri değiştirmek gerekmez mi? Bu kuruluşa giren hammadde ve çıkan mamul maddenin takibi gerekmez mi? Sivas Belediyesi bundan sonra beton ihtiyacını nereden karşılayacak? Gibi soruları gündeme getirdi. Şu anda Özbelsan beton santrali alımı için Ado Çimento ve Çimpor Çimento fabrikalarını yanında özel sektörden de bazı firmaların hazırlık yaptığı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Öte yandan Sivas Belediye yönetiminin Özbelsan beton santralini 17 mart 2011 tarihinde planladığı gibi satmasının ardından herhangi başka bir satışı gündeme getirip getirmeyeceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Konuyla ilgili olarak gazetemize ulaşan Sivaslı vatandaşlar “Belediye ne yapıyor? Sormuyor musunuz kimin malını kime satıyorlar? Bugün beton santralini satıp yarın kimden beton satın alacaklar yoksa bunun ardın da başka hesaplar mı var. “ sorularını yönelttiler. Vatandaşların merak ettiği diğer bir husus ise bu satışta herhangi bir hülle olayının olup olmadığı. Hürdoğan. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47
Tecrübe Puanı: 843
![]() |
ben geçen sene özbelsanda staj yaptım iyi biliyorum bu kurum çok güzel işliyor.hatta neredeyse sivasın yarı betonunu özbelsan satıyor diyebilirim.sadece belediye değil aynı zamanda büyük proje ve inşaatlarada hep özeblsan beton satıyordu.zarar etme ihtimalini ben hiç vermiyorum.tersine kesinlikle kar ediyordur.
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|