|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 956
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas'ın yetiştirdiği en büyük Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 38. yılında doğum yeri olan Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı. Aşık Veysel'in ölümünün 38. yıl dönümü nedeniyle ilk program Şarkışla Aşık Veysel Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Aşık Veysel'in hayatının anlatıldığı ve ozanın görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterisine yer verilen programda konuşan Sivas Vali Yardımcısı İsmail Koşum, Aşık Veysel'in bir gönül insanı olduğunu söyledi. Bu coğrafyada çok sayıda gönül insanı yetiştiğini ifade eden Koşum, “Aşık Veysel de cumhuriyetimizin sevgi, birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik, toprak gibi bizi biz yapan kıymetleri bizlere sunan en önemli ozanlarımızdan birisi. Yani bizim cumhuriyetimizin manevi dinamiklerinden birisi. Şu anda Türkiye'de herkes Aşık Veysel'i biliyor. İşte onun gönlü o kadar büyük ki bu kadar insanı bir araya toplayacak kadar. Ve milyarlarca insanı sığdıracak kadar kalbi büyük bir insan. O yüzden bizim değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Ve gerçekten önemli insanlar anılmaya değer oluyor. Önemli insanlar hatırlanıyor. İşte Aşık Veysel de bunlardan birisi” dedi. CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ise bu anma toplantılarının Aşık Veysel'e vefa gösterisinin ötesinde Aşık Veysel'den feyiz alınması için bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun ise aşıklık geleneğinin önemine değinerek, ''Bugün doğduğu, yaşadığı ve kültür dünyamıza önemli eserler kazandırdığı topraklarda kendisini andığımız Aşık Veysel de bu geleneğin önemli ve güzide isimlerindendir'' dedi. Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin de Aşık Veysel'in önemine değinerek, ozanın yurt içi ve yurt dışında hep gönülleri fethettiğini belirtti. Oğlu Ahmet Şatıroğlu da ozanın ölmeden kısa süre önce yazdığı bir şiirini okudu. Konuşmaların ardından Ozan Emaneti ve Aşık Eseri ozanın çeşitli eserlerini seslendirdi. Daha sonra Aşık Veysel doğum yeri olan ilçeye bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında da anıldı. Burada ilçe müftüsü Mehmet Cingöz'ün okuduğu duadan sonra Koşum, Özdemir ve Uçgun ozanla ilgili duygularını dile getirdi. Mezarlıktaki programın ardından köydeki Aşık Veysel'in müzeye dönüştürülen evi gezildi. Burada Aşık Veysel'in oğlu Ahmet Şatıroğlu, babası hakkında bilgiler verdi. Sivas Hürdoğan |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1223
![]() ![]() ![]() ![]() |
Malik Ecder Özdemir aynı zamanda şunu da söyledi: ”Öncelikle bu toplantıyı düzenleyen Sayın Valimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ama bir üzüntümü paylaşmak istiyorum. Önceki yıllarda Aşık Veysel anma etkinlikleri Cumhurbaşkanlığı düzeyinde yapılırdı. Buna ihtiyacımız var. Aşık Veysel’in bizim onu anmamıza, hatırlamamıza değil, bizim Aşık Veysel’i her gün bayraklaştırarak, şiirlerinde, felsefesinde yaratmaya çalıştığı dünyayı kavramaya ihtiyacımız var.”
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SivasLady Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Halk Ozanimizi rahmetle aniyoruz, bizlere cok güzel hatiralar birakti
Sivas`imizla özdesmis halk ozanimiz yoklugunda bile sehrimize cok sey verdi her zaman anmamiz ve onu gelecek nesillerin unutmamasini saglamaliyiz Her yaz Sarkisla`mizda Asik Veysel Söleni yapiliyor, cok güzel oluyor bir kere nasip oldu ins. bu yaz denk gelirim umarim yapilir
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı SivasLady'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sivas'ın yetiştirdiği en büyük Halk ozanı olan Aşık Veysel Şatıroğlu'nu ölümünün 38 yılında rahmetle anıyoruz.
Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın Düğün olur bayram gelir Dostlar beni hatırlasın Can kafeste durmaz uçar Dünya bir han, konan göçer Ay dolanır yıllar geçer Dostlar beni hatırlasın Can bedenden ayrılacak Tütmez baca, yanmaz ocak Selam olsun kucak kucak Dostlar beni hatırlasın...
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
Son Aktivite: 18.01.2015 22:31
Tecrübe Puanı: 1534
![]() |
aşık veyselle ilgili düşücelerimi daha önce paylaştığım için
sadece onun türk milletive sivasın medarı iftiharı olduğunu söylemekle yetineceğim ruhu şad mekanı cennet olsun
|
|
|
#6 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() AĞAOĞULLARI Şuan
Son Aktivite: 08.11.2017 13:02
Tecrübe Puanı: 615
![]() |
Aşık Veysel. Pirsultanapdal. Aşık Ruhsati gibi aşıklık geleneğinin öncülerindendir.Sonradan gelen kuşak bu geleneği devam ettiriyor. Sivas Aşıklar,ozanlar diyarı dır.Sanatın kültür alannda aşıklık geleneğini daha nice yıllar devam ettirecektir.Bu geleneği başlatan Sivasta görevli oluğu yıllarda Ahmet kutsi tecer dir. Bunu bilmemiz gerekir.
Ahmet kutsi tecer sivasta göevli olduğu yıllarda Deliktaşlı halk ozanı Aşık Ruhsatiyi çok incelemiş ve araştrmış şiirlerini toplamış. Bu bir sevda dır sağlığına yetişememiş ama çok önemli biri oduğunu anlamış. TRT repertuarında müziğe uyarlanmış ,bestelenmiş türkü formunda şiirleri olsada doyurucu ve tatmin edici değil. Bu tanıtım ve yaygınlaştırma önce Kültür Mdürlüğüne sonra da Sivaslı halk ozanlarına düşer. Sivaslı halk ozanları Ruhsatinin şiirlerini türkü formunda besteleyerek her yerde okumaları Ruhsatinin tanıtımı anlamına gelir. Deliktaşlı aşıklar kendi şiirlerini okuyorlar neden Ruhsatiden alınma demiyorlar kendlerini tanıtıyorlar.Önce ruhsatiyi tanıt onun Türkülerini oku ondan ilham al. Senin köyünde yetişmiş halk edebiyatına ve Türk edebiyatında yerini almiş halka mal olmuş çok değerli bir ozanımızdır çok değerli cönkleri var.Aşık ruhsatiyi çok iyi anlamak gerek anlatmak gerek.Bu da sivaslı Aşıklara düşer. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38
Tecrübe Puanı: 1368
![]() |
Kim okurdu kim yazardı
Bu düğümü kim çözerdi Koyun kurt ile gezerdi Fikir başka başka olmasa...
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
Son Aktivite: 18.01.2015 22:31
Tecrübe Puanı: 1534
![]() |
sen bir çiçek olsan bende bir arı
inleyi inleyi yapardık balı ben bir insan oğlu sense dut dalı ben babamı sen ustanı unutma
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() özgüven Şuan
Son Aktivite: 04.04.2015 07:50
Tecrübe Puanı: 744
![]() |
Değerli ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu nu rahmetle anıyorum..
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar özgüven'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#10 |
|
Yeni Yiğido
![]() MMK Şuan
Son Aktivite: 01.09.2014 15:06
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Aşık Veysel'i bütün Türkiye anıyor.Sivas Aşık Veysel'in Sivaslı olmasından yararlanamıyor. Daha bir heykeli bile yok. Bu da Sivas'ı yönetenlerin ayıbı.Bunun gibi daha başka örnekler de var. Mesela Muzaffer Sarısözen.vb. burada belediyeye çok iş düşüyor Mesela meydandaki parka en azından bu zatların birer büstü konamaz mı?Yetkililer lütfen değerlerimize sahip çıkalım.
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar MMK'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|