Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Aşık Veysel şiirleri ile anıldı - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 22.03.2011, 00:59   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 956 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Aşık Veysel şiirleri ile anıldı

Sivas'ın yetiştirdiği en büyük Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 38. yılında doğum yeri olan Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.

Aşık Veysel'in ölümünün 38. yıl dönümü nedeniyle ilk program Şarkışla Aşık Veysel Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Aşık Veysel'in hayatının anlatıldığı ve ozanın görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterisine yer verilen programda konuşan Sivas Vali Yardımcısı İsmail Koşum, Aşık Veysel'in bir gönül insanı olduğunu söyledi.
Bu coğrafyada çok sayıda gönül insanı yetiştiğini ifade eden Koşum, “Aşık Veysel de cumhuriyetimizin sevgi, birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik, toprak gibi bizi biz yapan kıymetleri bizlere sunan en önemli ozanlarımızdan birisi. Yani bizim cumhuriyetimizin manevi dinamiklerinden birisi. Şu anda Türkiye'de herkes Aşık Veysel'i biliyor. İşte onun gönlü o kadar büyük ki bu kadar insanı bir araya toplayacak kadar. Ve milyarlarca insanı sığdıracak kadar kalbi büyük bir insan. O yüzden bizim değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Ve gerçekten önemli insanlar anılmaya değer oluyor. Önemli insanlar hatırlanıyor. İşte Aşık Veysel de bunlardan birisi” dedi.
CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ise bu anma toplantılarının Aşık Veysel'e vefa gösterisinin ötesinde Aşık Veysel'den feyiz alınması için bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun ise aşıklık geleneğinin önemine değinerek, ''Bugün doğduğu, yaşadığı ve kültür dünyamıza önemli eserler kazandırdığı topraklarda kendisini andığımız Aşık Veysel de bu geleneğin önemli ve güzide isimlerindendir'' dedi.
Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin de Aşık Veysel'in önemine değinerek, ozanın yurt içi ve yurt dışında hep gönülleri fethettiğini belirtti.
Oğlu Ahmet Şatıroğlu da ozanın ölmeden kısa süre önce yazdığı bir şiirini okudu. Konuşmaların ardından Ozan Emaneti ve Aşık Eseri ozanın çeşitli eserlerini seslendirdi.
Daha sonra Aşık Veysel doğum yeri olan ilçeye bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında da anıldı. Burada ilçe müftüsü Mehmet Cingöz'ün okuduğu duadan sonra Koşum, Özdemir ve Uçgun ozanla ilgili duygularını dile getirdi.
Mezarlıktaki programın ardından köydeki Aşık Veysel'in müzeye dönüştürülen evi gezildi. Burada Aşık Veysel'in oğlu Ahmet Şatıroğlu, babası hakkında bilgiler verdi.

Sivas Hürdoğan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 22.03.2011, 02:45   #2
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1223 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Aşık Veysel şiirleri ile anıldı

Malik Ecder Özdemir aynı zamanda şunu da söyledi: ”Öncelikle bu toplantıyı düzenleyen Sayın Valimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ama bir üzüntümü paylaşmak istiyorum. Önceki yıllarda Aşık Veysel anma etkinlikleri Cumhurbaşkanlığı düzeyinde yapılırdı. Buna ihtiyacımız var. Aşık Veysel’in bizim onu anmamıza, hatırlamamıza değil, bizim Aşık Veysel’i her gün bayraklaştırarak, şiirlerinde, felsefesinde yaratmaya çalıştığı dünyayı kavramaya ihtiyacımız var.”

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...
Alt 22.03.2011, 10:07   #3
SivasLady
Editör

SivasLady - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

SivasLady Şuan SivasLady isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 SivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz sein

Halk Ozanimizi rahmetle aniyoruz, bizlere cok güzel hatiralar birakti
Sivas`imizla özdesmis halk ozanimiz yoklugunda bile sehrimize cok sey verdi
her zaman anmamiz ve onu gelecek nesillerin unutmamasini saglamaliyiz

Her yaz Sarkisla`mizda Asik Veysel Söleni yapiliyor, cok güzel oluyor
bir kere nasip oldu ins. bu yaz denk gelirim umarim yapilir

Sadece Susmak İstiyorum...
Yalan İnsanları Kaale Almadan...
Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan...
HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan...
Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan...

SivasLady isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı SivasLady'e Teşekkür Ediyor...
Alt 22.03.2011, 10:15   #4
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

Sivas'ın yetiştirdiği en büyük Halk ozanı olan Aşık Veysel Şatıroğlu'nu ölümünün 38 yılında rahmetle anıyoruz.

Ben giderim adım kalır
Dostlar beni hatırlasın
Düğün olur bayram gelir
Dostlar beni hatırlasın

Can kafeste durmaz uçar
Dünya bir han, konan göçer
Ay dolanır yıllar geçer
Dostlar beni hatırlasın

Can bedenden ayrılacak
Tütmez baca, yanmaz ocak
Selam olsun kucak kucak
Dostlar beni hatırlasın...
Alt 22.03.2011, 11:53   #5
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

NECMEDDİN ÖZBEK - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

NECMEDDİN ÖZBEK Şuan NECMEDDİN ÖZBEK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2015 22:31

Tecrübe Puanı: 1534 NECMEDDİN ÖZBEK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

aşık veyselle ilgili düşücelerimi daha önce paylaştığım için
sadece onun türk milletive sivasın medarı iftiharı olduğunu söylemekle yetineceğim
ruhu şad mekanı cennet olsun
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor...
Alt 22.03.2011, 16:26   #6
AĞAOĞULLARI
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

AĞAOĞULLARI Şuan AĞAOĞULLARI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.11.2017 13:02

Tecrübe Puanı: 615 AĞAOĞULLARI FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Aşık Veysel. Pirsultanapdal. Aşık Ruhsati gibi aşıklık geleneğinin öncülerindendir.Sonradan gelen kuşak bu geleneği devam ettiriyor. Sivas Aşıklar,ozanlar diyarı dır.Sanatın kültür alannda aşıklık geleneğini daha nice yıllar devam ettirecektir.Bu geleneği başlatan Sivasta görevli oluğu yıllarda Ahmet kutsi tecer dir. Bunu bilmemiz gerekir.

Ahmet kutsi tecer sivasta göevli olduğu yıllarda Deliktaşlı halk ozanı Aşık Ruhsatiyi çok incelemiş ve araştrmış şiirlerini toplamış. Bu bir sevda dır sağlığına yetişememiş ama çok önemli biri oduğunu anlamış. TRT repertuarında
müziğe uyarlanmış ,bestelenmiş türkü formunda şiirleri olsada doyurucu ve tatmin edici değil. Bu tanıtım ve yaygınlaştırma önce Kültür Mdürlüğüne sonra da Sivaslı halk ozanlarına düşer. Sivaslı halk ozanları Ruhsatinin şiirlerini türkü formunda besteleyerek her yerde okumaları Ruhsatinin tanıtımı anlamına gelir.

Deliktaşlı aşıklar kendi şiirlerini okuyorlar neden Ruhsatiden alınma demiyorlar kendlerini tanıtıyorlar.Önce ruhsatiyi tanıt onun Türkülerini oku ondan ilham al.
Senin köyünde yetişmiş halk edebiyatına ve Türk edebiyatında yerini almiş halka mal olmuş çok değerli bir ozanımızdır çok değerli cönkleri var.Aşık ruhsatiyi çok iyi anlamak gerek anlatmak gerek.Bu da sivaslı Aşıklara düşer.
AĞAOĞULLARI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı AĞAOĞULLARI'e Teşekkür Ediyor...
Alt 23.03.2011, 15:56   #7
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38

Tecrübe Puanı: 1368 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Kim okurdu kim yazardı
Bu düğümü kim çözerdi
Koyun kurt ile gezerdi
Fikir başka başka olmasa...
Alt 23.03.2011, 16:14   #8
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

NECMEDDİN ÖZBEK - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

NECMEDDİN ÖZBEK Şuan NECMEDDİN ÖZBEK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2015 22:31

Tecrübe Puanı: 1534 NECMEDDİN ÖZBEK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

sen bir çiçek olsan bende bir arı
inleyi inleyi yapardık balı
ben bir insan oğlu sense dut dalı
ben babamı sen ustanı unutma
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor...
Alt 24.03.2011, 13:16   #9
özgüven
Usta Yiğido

özgüven - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgüven Şuan özgüven isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.04.2015 07:50

Tecrübe Puanı: 744 özgüven FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Değerli ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu nu rahmetle anıyorum..
Alt 24.03.2011, 13:33   #10
MMK
Yeni Yiğido
NO AVATAR

MMK Şuan MMK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.09.2014 15:06

Tecrübe Puanı: 0 MMK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Aşık Veysel'i bütün Türkiye anıyor.Sivas Aşık Veysel'in Sivaslı olmasından yararlanamıyor. Daha bir heykeli bile yok. Bu da Sivas'ı yönetenlerin ayıbı.Bunun gibi daha başka örnekler de var. Mesela Muzaffer Sarısözen.vb. burada belediyeye çok iş düşüyor Mesela meydandaki parka en azından bu zatların birer büstü konamaz mı?Yetkililer lütfen değerlerimize sahip çıkalım.
MMK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar MMK'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)