|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 956
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas olaylarının 18. yılı nedeniyle düzenlenen anma törenleri, Madımak Oteli önünde gösteriye izin verilmeyeceği açıklaması üzerine gergin başladı Önceki yıllara oranla güvenlik önlemlerinin 3 kat artırıldığı kentte sabah saatlerinden itibaren birçok cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Malatya, Erzincan ve Ankara istikametinden anma programı için gelenler didik dikik aranarak kontrollü olarak kente girişine izin verildi. Polisle göstericiler arasında çıkan ufak çaplı arbedenin ardından anma töreni olaysız bitti. İLK ANMA VALİ VE STK’LARDAN Anma törenleri, Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ile aralarında Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Elvan Cantemur, Muhtarlar Derneği Başkanı Duran Koç'un da bulunduğu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyelerinin birlikte Bilim ve Kültür Merkezi'ne gelmesiyle başladı. Burada ölenlerin isimlerinin yazıldığı anıt köşesine karanfil bırakan Vali Kolat ve beraberindekiler birlik mesajı vererek Bilim Merkezi'nden ayrıldı. Basın mensuplarının alınmadığı törenin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum başkanlığında, Kamer Genç ve Sabahat Akkiraz'ın da bulunduğu CHP milletvekilleri, partililer ve bazı dernek üyeleri Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Batum, burada yaptığı açıklamada “18 yıl oldu. Şunu özellikle söylemek istiyorum; bizler, sizler, hiçbirimiz, acılarından siyasal rant elde eden insanlar değiliz, acılarından siyasal umur, siyasal gelecek hedeflemek isteyen insanlardan değiliz.'' diye konuştu. Türkiye'nin böyle acıları bir daha yaşamamasını dileyen Batum, ''Biz buradaki Madımak Oteli'nin müze olmasını istiyoruz. Gençler ileride gelsinler ve Türkiye Cumhuriyeti'nde aydınlar, bu Cumhuriyeti kurmak için olduğu kadar yaşatmak için de nelerle karşı karşıya kaldılar, sizler, bizler nelerle karşıya kaldılar, onların aileleri görsünler diye. Bunlar rant elde etmek için değil ama bir daha bunu yaşamamak için.'' dedi. Batum ve berberindekiler daha sonra çeşitli illerden Sivas’a gelen Alevi Dernek ve Federasyon üyeleri ve olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınlarının oluşturduğu kortejle buluştu. Birlikte eski Madımak Oteli, yeni adıyla Sivas İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi'nin önüne geldi. Burada olaylarda hayatını kaybedenlerin isimleri okunurken bir grup polise ellerindeki pankart ve taşlarla saldırmaya çalıştı. Polisin biber gazı kullanması üzerine grup dağıldı. Araya giren programı düzenleyen Alevi Dernekler Platformu üyeleri olayların büyümesini önledi. Polis ekipleri de kendilerine sopalarla saldıranlara karşı itidalli davranınca arbede kısa sürdü. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Katılımcılar konuşmalarında sık sık ‘Sivas'ın hesabı sorulacak’ ve ‘Madımak Müze’ olmalı taleplerinin ardından olaylarda ölenlerin yakınları Bilim ve Kültür Merkezi önünde bir süre daha oturduktan sonra ayrıldı. Bu arada bazı katılımcılar ellerinde hazırladıkları Madımak Utanç Müzesi yazılı karton paneli cama yapıştırarak önünde fotoğraf çektirdiler. Zaman zaman gerginliğin tırmandığı anma programı grupların sloganlarla dağılması ile son buldu. ÇARŞI ESNAFI TEPKİLİ Her yıl 2 Temmuz günü neredeyse gün boyu iş yapamayan esnaf, şimdiden gelecek yılın hangi güne denk geldiğini hesaplamaya başladı. 'Pazar olsaydı bari kapıları kitleyip gitseydik' diyen esnaf, "Çekimizi, senedimizi kim ödeyecek." diye sitemde bulundu. Sabah 08.00'de dükkan açmalarına rağmen siftah yapamayan ve müşterileriyle buluşamayan Sivas esnafı, hem anma için gelenlere hem de bu kadar büyük alanda yasaklar getirilmesine tepkili. Yasağın ardından bazı esnafların dükkanını kapattığı gözlendi. Öte yandan, ehliyet sınavıyla aynı güne denk gelen anma etkinlikleri nedeniyle yollar kapatılınca birçok kimse sınav yerine yetişmekte güçlük çekti. Anma törenlerine katılmak için çevre illerden de vatandaşlar Sivas'g geldi. Herhangi bir olay karşısında Erzurum, Erzincan, Kayseri, Tokat,Trabzon, Ordu ve Yozgat'tan takviye çevik kuvvet ekipleri geldi. Sivas merkezde, bu yıl hiç görülmedik ölçüde güvenlik önlemi alınması, jandarma köpeklerine bomba taraması yaptırılması dikkat çekti. Şehir merkezinde hayat normale dönerken bir anda ortalığı Sivas Belediyesi'ne ait çöp araçları ve temizlik görevlileri doldurdu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Esnafa yazık..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() Reform Şuan
Son Aktivite: 28.12.2012 19:33
Tecrübe Puanı: 635
![]() |
Gereksiz bir gerginlik oluşturuldu, Taksim'de gösteri 30 yıl yasaklandı her yıl aynı rezaletler yaşatıldı, bu sene izin verildi ne oldu hiç bir sorunda çıkmadı, Bazı yasakçı zihniyet, inatlaşmak bu ortamı doğuruyor. Basın açıklaması ve yürüyüş otel önünde yapılsa ne kaybedilirdi ki?
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Reform'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1321
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Umarım böyle olaylar ülkemizin hiçbir yerinde bir daha yaşanmaz..
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
![]() |
Basın açıklaması ve yürüyüş otel önünde yapılınca ne kazanılacaktı ? Amaç belli olduktan sonra otelin önü veya arkası farketmez
Bir daha böyle olaylar yaşanmaz inşallah.Kaç ailenin ocağını söndürdüler.
|
|
|
#6 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aktassa Şuan
Son Aktivite: 24.04.2016 21:30
Tecrübe Puanı: 672
![]() |
Alıntı:
Hatta aynı 93'te olduğu gibi 2-3 PKK'lı yine ortalığı karıştırıp çıkacak olayları TÜM SİVASLILARA mal etmeye çalışılabilir... Kadıköy Rıhtım'da geçtiğimiz hafta " Madımağı Unutmadık, Unutturmayacağız!" sloganı ile birkaç genç stand açıp imza topluyorlar. Neymiş efendim, Madımak Oteli Sivas Utanç Müzesi olsun muş.. Arkadaşlara sordum. Nerelisiniz diye. İzmir, Malatya... Sivas Yok. Olay anında orada bulunan tanıdık, eş dost? Yok. Akrabası yanan manasında değil. Olayları objektif dinleme manasında. Peki dedim. HİÇ SİVASA GELDİNİZ Mİ? Tabi hayır.. Hala benden imza isteyebilecek misiniz dedim.. Belki de o arkadaşlar ne için imza topladıklarını bile bilmiyorlar. Olsun. Madımak müze olsun. Hatta kabe ilan edilsin. Bu ne doğuracak? Sünnilerin Alevi kardeşlerimize düşmanlığını. Bunu iyi düşünmek gerek. Bugüne kadar ne zaman kavga olmuş Sivasta Alevi Sünni arasında. Bazıları için bu istikrar acaba rantları mı kapatmış? Hala bizim düğünümüze Alevi komşularımız gelmeden düğüne, yemeğe başlanmıyorsa bu çok da sorun edilecek bir ayrıntı değildir reelde. Bizden olmayanların dışarıdan müdahalesi ile nereye kadar sorunun çözüleceğini umuyorsunuz.. Neyse. Fazla uzatmayalım. Ben herkesi seviyorum. Yaradılanı sev yaratandan ötürü denmiştir. Gerisi de benim için teferruattır. İnşallah sizler için de öyle olur.. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() Reform Şuan
Son Aktivite: 28.12.2012 19:33
Tecrübe Puanı: 635
![]() |
Alıntı:
Ortada yaşanan bir vahşet var, bunu ayrım yapamdan bütün insanlık kınamalı. Sivas'ta şunu görmeyi çok isterdik, Orada vatandaşının ölümünü engelleyemeyen devletin bir özür borcu olarak, Devletin en üst makamlarınıda Başbakan, hatta Cumhurbaşakanın da, orada görmeyi isterdik.Sadece yakılarak öldürenlerin dışardan gelen yakınlarınca değil, Alevisi, Sunnisi, Lazı, Çerkezi Sivasın yerlisi ayrım yapmadan el ele kol kola, bu insanlık dışı yaşanan olayı büyük bir katılımla kınamalıydı. İşte istenilen görülmek istenilen tablo buydu. Ki ne ekersen onu biçersin, hala yasaklamak, hala olayı basitleştirmek, önemsizmiş gibi göstermek kimseye fayda sağlamaz, aksine büyümesini sağlar. Elbette heryerde provakatörler vardır, olacaktırda, bunları iyi ayırt edip, birbirimizi çok iyi anlamalıyız. İnsan bilinci, kültürü geliştikçe umut ediyorumki bu tip buna benzer olaylar bir daha yaşanmaz. ilkemiz "Önce İnsan" olmalı hep. Bende doğayı, yaşamı, insanlığı, insanları seviyorum. |
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Reform'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#8 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben bir sivasli olarak. Artik bu olayin gundeme gelmesini istemiyorum. Soyle istemiyorum, Sivas adinin bu olaydan dolayi karalanmasini istemiyorum. Sivas cok kan kaybetti artik kaybeden tarafta olmasini istemiyorum.
Demiyorum ki olen insanlar anilmasin, toren duzenlenmesin. Yani bu olayi her yil sadece 2 temmuza denk getirerek bazende prokave etmek niye? Geri kalan 364 gunde gidilsin ziyaret edilsin mesela. Sen 200-300 kisiyle birden akin edersen poliste gereken guvenligi alir tabi ki. Sonra yollar kapatilir. Bizim esnafa da yazik olur. Sivasa gittigimde bende ziyaret edecem. Ben alevi degilim. Sunnisi de ziyaret eder lazi da ziyaret eder, destek verir ama boyle 300 kisi birden toplaninca ve bazi gruplar olayi provake etmeye calisinca biz de o 300 kisinin arasina girmeye cekiniyoruz. Yani kisacasi bu olayi Sivas halkina, Sivasa, sivaslilara mal etmek yanlis bence. O olay bir provokasyondu ve cok feci sonuclandi. Ve bu olayin provakasyon olarak bilinmesi gerekir. Onun, bunun sucu var demiyorum. Mutlaka ger goruse gore birilerinin sucu vardir. Ama geride kaldi artik. 3 gun sonrada Basbaglarda katliam yapildi. Turkiyede ic catisma yapilmak istendi. Bunu herkes biliyor. O yuzden biz birbirimizi suclamamaliyiz, biz bu olaylarin arkadasinda ki kirli elleri suclamaliyiz.. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aktassa Şuan
Son Aktivite: 24.04.2016 21:30
Tecrübe Puanı: 672
![]() |
Ben inanışı ne olursa olsun, bir insanın katledilmesini kabul etmiyorum.
Ama bir olay oldu, bazı TERÖRİSTLER provakasyon yaptı diye de tüm Sivas halkının HALA suçlu ilan edilmesi taraftarı değilim. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aktassa'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#10 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() serhat_58 Şuan
Son Aktivite: 04.07.2016 14:48
Tecrübe Puanı: 1196