Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Siyaset Seviyesizleşti (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=28079)

Sivaslilar.Net 20.03.2009 21:42

Siyaset Seviyesizleşti

[IMG]http://www.sivaslilar.net/images/stories/kurtulmus_sp.jpg[/IMG]

Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Sivas il teşkilatınca Mevlana Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Konuşmasına, yarın ölümünün 36. yılında anılacak olan ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun dizelerinden örnekler vererek başlayan Kurtulmuş, ''Hiçbir güç, hiçbir şekilde bu topraklarda kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde yaşamamıza mani olamayacaktır'' diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Bu seçim öncesinde ne yazık ki miting meydanlarına baktığınız zaman maalesef seviyesi son derece düşmüş, son derece anlamsız, incir çekirdeğini doldurmayacak, bazı tartışmalar yapılıyor' dedi.

[B]SİVASSPOR[/B]

Sivasspor'u da başarısından dolayı tebrik eden Kurtulmuş, Fenerbahçeli olmasına rağmen Sivasspor'u kendisinin de desteklediğini belirterek, ''Bu sene Sivasspor'un şampiyon olması için hepimiz dileklerimizi, dualarımızı ediyoruz. Çünkü gerçekten Sivasspor ciddi biçimde şampiyonluğu hak ediyor'' dedi.

[B]''TAHTERAVALLİ, KARAGÖZ OYUNU...''[/B]

29 Mart'a çok az kaldığını ve Türkiye'nin hayati bir seçime gireceğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Bu seçim öncesinde de ne yazık ki miting meydanlarına baktığınız zaman maalesef seviyesi son derece düşmüş, son derece anlamsız, incir çekirdeğini doldurmayacak, bazı tartışmalar yapılıyor. Akşamları televizyonları seyrediyorsunuz. Neredeyse aylardır bir tahterevalli, bir Karagöz oyunu, bir horoz dövüşü devam ediyor. Söyledikleri bir şey var mı? O ona laf atıyor, öteki ona laf atıyor. O ona hakaret ediyor, öteki ona hakaret ediyor. Söyledikleri bir cümle var mı doğru dürüst? Söyledikleri bir çözüm var mı? Yok. Bu üslup, üslup değildir. İki tane mahalle çocuğu kavga ediyor gibi ediyorlar. Ya iki mahalle çocuğu kavga etse kulaklarından tutar oturtturursunuz bir yere. Bunlar koca adamlar, o zaman ne yapacaksınız bu kavgayı seyretmek istemiyorsanız, Sivas ne yapacak? Sivas 29 Mart'taki oylarıyla bu beyleri yerlerine oturtacak, Saadet Partisi'nde buluşacak, Saadet Partisi'ni seçecek.''

[B]İŞSİZLİK[/B]

Saadet Partisi'nin Türkiye'de yeniden iktidar olması gerektiğini savunan Kurtulmuş, ülkede şu anda son temmuz ayından bu yana 1 milyon 754 bin kişinin işsiz hale geldiğini öne sürerek, ''Sivas'ta on binlerce kardeşimiz işsiz hale gelmiş. Türkiye'deki işsizlik batı ülkelerindeki işsizliğe benzemiyor. Dolayısıyla birinci meselesi Türkiye'nin işsizliktir'' diye konuştu.

[B]IMF POLİTİKASI[/B]

Hükümet'in IMF politikasını da eleştiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Buradan öyle anlaşılıyor ki, seçim sonrasında mesela Gelir İdaresi'nin özerkleştirilmesi, belediye şirketlerinin özelleştirilmesi gibi alanlarda IMF'nin buyruklarına, sözlerine uyacaklar, IMF ile yeni bir anlaşma imzalayacaklar. Buradan millet adına Saadet Partisi olarak söylüyoruz ve diyoruz ki, sayın Başbakan sakın ha sakın böyle bir anlaşma yapmayın, milletimiz adına iki elimiz yakanızda olacaktır, buna asla müsaade etmeyeceğiz.''

[B]ABD BAŞKANI OBAMA'NIN TÜRKİYE'YE YAPACAĞI ZİYARET[/B]

5 Nisan'da ABD'nin yeni başkanı Obama'nın Türkiye'ye geleceğini anımsatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hoş gelsin, sefa gelsin. Biz misafirimize karşı bir şey demeyiz. Ancak bayram değil, seyran değil, bizim enişte niye geliyor derler? Daha önce yengemiz geldi, sayın Clinton geldi. ABD, evet Obama söz verdi, Irak'tan çekileceğiz. Irak'tan çekilmek durumunda. Ancak Afganistan'da işler iyiye gitmiyor. 33 bin Amerikan askeri var, 17 bin asker daha Amerikalılar oraya gönderecekler. Öyle görünüyor ki, Hükümet'ten birçok konuda istekte bulunacaklar. Ancak 2 tane temel konudaki istekleri anlaşılıyor. Bunlardan bir tanesi Afganistan'daki kuvvetlerin, yani polis kuvvetlerinin Türk ordusu tarafından yetiştirilmesi ve orada güvenliğin Türk ordusu tarafından sağlanması birincisi bu. İkincisi Irak'ta bulunan 140 bin Amerikalı askerin bir kısmının Türkiye toprakları kullanılarak Irak'ı terk etmesi. Irak'a giden Amerikan askerleri tatil yapmaya gitmediler, piknik yapmaya gitmediler. 1.5 milyondan fazla Iraklı, Amerikan işgali sırasında ölmüş, öldürülmüş. Buradan geçecek her Amerikan askeri onlarca, yüzlerce insanın katili demektir, bu millet buna asla müsaade etmez, asla bunu kabul etmez.''

Katıldığı bir televizyon programında kendisine, ''Sayın başkan siz de başbakan olunca 'one minute' diyecek misiniz?'' şeklinde bir soru yöneltildiğini de ifade eden Kurtulmuş, ''Biz de dedik ki, biz öyle 'one minute' filan demeyiz, (durun bir dakika) deriz'' diye konuştu.

Ertugrul 20.03.2009 23:58

Cevap: Siyaset Seviyesizleşti

[B][I]Siyasette oldukça tecrübeli ancak Genel Başkanlıkta yeni olan Prof.Dr. Numan Kurtulmuş beye siyasi hayatında başarılar diliyorum. Kurtulmuş seviyesizlik konusunda oldukça hakılı ve ne yazık ki kültürel yozlaşma ''tepeden'' tırnağa yayılıyor. Eskidende liderler atışırdı ama edep sınırlarını zorlamazlardı. Erbakan'ın kıvrak zekası, Demirel polemikleri, Erdal İnönü nezakati, son dönemi hariç Ecevit samimiyeti artık kalmadı...Zannediyorum bu bozulma Özal ile başladı. [/I][/B]

memet24 21.03.2009 00:05

numan kurtulmuşa başarılar fakat sivas adayı 15 sene yaptı ben bir fark göremedim biz varız fark var diyorlar 30 mart görecez inşallah farkı.......

ramazan_d 21.03.2009 00:12

ya bu ülkede adam gibi adam milletvekili vatanını milletini düşünen hiç insan çıkmazmı karşımıza neden böyle çamur atıyorlar bir birlerine çocuklar bile onlardan daha akıllı bence .....bu ülkede bir birinize seviyesizce konuşmak türkiyeye yararı olmadığı gibi hep zararlı biz türk halkı oluyoruz çözüm üretin sorun değil........................................................................

Kibrisli 21.03.2009 00:21

Numan beyi tebrik ederim... Fikirsel anlamda birçok konuda farklı düşünsemde Yurtseverlik ve ulusal ekonomi anlayışımızın tutması, laiklik ilkesindeki farklı bakış açılarımız konusunda bile beni törpülemekte, eminim Saadet Partili arkadaşlarda benim görüşlerime karşı aynı ılımlılıkla bakmaktalar, ancak bundan 10 sene önce, birbirine neredeyse düşman gözü ile bakan bu iki görüş, ortaya çıkan anti ulusalcı bir düşünce sayesinde birbirlerine sempati ile bakmaya başladı, herşeyde bir hayır varmış...:)
Ertuğrul gardaşımın siyset seviyesi konusundaki sözlerine hayran kaldım, benim kafamdakileri, yazacaklarımı direk yazmış....
Allah'tan Sivas'ta bu seviyesiz durum söz konusu değil, burada yaşadığım yerde de (İzmir) adayların nezaketine şapka çıkartıyorum, saygılarımı sunuyorum.... Saadet Partisinin işi çok zor demekle birlikte mücadele etmeden de birşeyin kazanılamayacağını da hatırlatıyorum... Kolaylıklar ve başarılar diliyorum seçimlerde....

Saygılar...

sivaslıgenç 21.03.2009 00:26

[QUOTE=Kibrisli;390519]Numan beyi tebrik ederim... Fikirsel anlamda birçok konuda farklı düşünsemde Yurtseverlik ve ulusal ekonomi anlayışımızın tutması, laiklik ilkesindeki farklı bakış açılarımız konusunda bile beni törpülemekte, eminim Saadet Partili arkadaşlarda benim görüşlerime karşı aynı ılımlılıkla bakmaktalar, ancak bundan 10 sene önce, birbirine neredeyse düşman gözü ile bakan bu iki görüş, ortaya çıkan anti ulusalcı bir düşünce sayesinde birbirlerine sempati ile bakmaya başladı, herşeyde bir hayır varmış...:)
Ertuğrul gardaşımın siyset seviyesi konusundaki sözlerine hayran kaldım, benim kafamdakileri, yazacaklarımı direk yazmış....
Allah'tan Sivas'ta bu seviyesiz durum söz konusu değil, burada yaşadığım yerde de (İzmir) adayların nezaketine şapka çıkartıyorum, saygılarımı sunuyorum.... Saadet Partisinin işi çok zor demekle birlikte mücadele etmeden de birşeyin kazanılamayacağını da hatırlatıyorum... Kolaylıklar ve başarılar diliyorum seçimlerde....

Saygılar...[/QUOTE]

Ama İstanbulda Esenleri alcak Saadet kesin hatta yüzde yüz:)
Çünkü 10 senedir Akp var Esenler Varoş.

Kibrisli 21.03.2009 00:28

[QUOTE=sivaslıgenç;390520]Ama İstanbulda Esenleri alcak Saadet kesin hatta yüzde yüz:)
Çünkü 10 senedir Akp var Esenler Varoş.[/QUOTE]

Vla bir laf edecemde AKP'li arkadaşlar kızacak diye etmiyorum :D Umarım alır Esenler'ide Fatih'i de.... heralde demek istediğim anlaşıldı:)

sivaslıgenç 21.03.2009 00:29

[QUOTE=Kibrisli;390521]Vla bir laf edecemde AKP'li arkadaşlar kızacak diye etmiyorum :D Umarım alır Esenler'ide Fatih'i de.... heralde demek istediğim anlaşıldı:)[/QUOTE]

Abi ne dedin anlayamadım ben :D:D

Kibrisli 21.03.2009 00:32

[QUOTE=sivaslıgenç;390522]Abi ne dedin anlayamadım ben :D:D[/QUOTE]

Oğlum ille söyletecen ama bak tartışma çıkacak söylersem :) Özelden yazayım :)

sivaslıgenç 21.03.2009 00:41

[QUOTE=Kibrisli;390523]Oğlum ille söyletecen ama bak tartışma çıkacak söylersem :) Özelden yazayım :)[/QUOTE]

Anladım abi.:)
Ama ESenleri alsın Saadet Akpyle olmuo ne yapalım.İstanbulun en geri kalmış yeri.Sağolsun 10 senede Akpden tek kalan asmalı sokak lambaları oldu:)

besyo_cu 21.03.2009 01:15

[B]İlk defa parti mitinginde miting bitene kadar bulundum.Sanırım mevlana meydanı bu kadar kalabalıgı pek görmemiştir.

Hem Osman Beyin hemde Numan Beyin konuşmaları benı oldukca etkiledi. Numan beyin hitap şeklindeki samimiyet görülmeye ve dinlemeye değerdi. Türk siyasetine yeni bir renk yeni bir soluk getireceği kuşgusuz ortada.

Edep konusunda ise diğer parti liderlerine ders verir nitelikde idi. Mitingi sadece ikdira ve diğer parti liderlerini karalamak sananlara inat yaptıkları ve yapacaklarını anlatarak ve sayın Osman SECİLMİŞE destek vererek bitirdi. Acıkcası Numan Beyi dinlemekden cok büyük haz aldım.

Son sözümde Osman SEÇİLMİŞ'e zaten sayın başkanımızın soy adı herşeyi anlatıyor zaten SECİLMİŞ.[/B]

barikat58 21.03.2009 01:43

türkiye için degişim şart evet seviye sıfır edep sıfır mecliste sandalye var adam yok!meclisede belediyelerede adam gerek....seçim türkiyenin adamlar bir yanda ötekileri bir yanda!onursal başkanın dediği gibi "seçime iki parti giriyor.birisi saadet partisi öbürü diğerleri"

engin78 21.03.2009 11:58

evet ülkenin Saadete ihtiyacı var.Medya tarafından oynanan oyunu bozmak lazım.2002 seçimlerinden beri bir akp-chp kavgası çıkardılar ve bunun üzerinden oyun oynuyorlar.maalesef halkımızda bu oyuna gelerek 2 parti dışındaki diğer partileri görmezden geliyor.Bu çok tehlikeli bir süreçtir,insanları kutuplaştırmaktadır.bunun için medyaya rağmen bütün engellemelere rağmen doğru bildiklerimize sımsıkı sarılıp bu oyunu bitirmemiz gerekmekte diye düşünüyorum.Saadet partisinin ve özellikle Numan Bey'in çıkışı ile akp ne yapacağını şaşırmış bir vaziyette.Üslubu oldukça yapıcı olan Numan Bey'in başarılı olması can-ı gönülden arzu ediyorum.Sivas için hayırlısı olsun.Ve tüm Türkiye için...

goramaz 21.03.2009 13:16

avrupa birliğine batılışmaya hangi parti karşıysa oyum onundur ...

Cley 21.03.2009 13:42

[B]Recai Kutan dan önce Numan Bey geçseydi Saadetin başına durum çok farklı olurdu. Yerelde Milli Görüşün başarısı aşikar. Başarılar diliyorum seçimde.[/B]

goramaz 21.03.2009 13:50

[QUOTE=Cley;390635][B]Recai Kutan dan önce Numan Bey geçseydi Saadetin başına durum çok farklı olurdu.
ben öyle olduğunu düşünmüyorum o zaman akp rüzgarı çok şiddetli esiyordu... numan kurtulmuş'untayyip erdoğan'ın yanında şansı yine düşük olacaktı....

Cley 21.03.2009 14:09

[QUOTE=goramaz;390636][QUOTE=Cley;390635][B]Recai Kutan dan önce Numan Bey geçseydi Saadetin başına durum çok farklı olurdu.
ben öyle olduğunu düşünmüyorum o zaman akp rüzgarı çok şiddetli esiyordu... numan kurtulmuş'untayyip erdoğan'ın yanında şansı yine düşük olacaktı....[/QUOTE]

[B]Seçimi kazanırdı saadet demiyorum ama %2,5 tan fazla oy alırdı.[/B]

goramaz 21.03.2009 14:15

olabilirdi ama saadetin tabanı akp den başka bir partiye kaymadı zannedersem numan kurtulmuş da büyük oranda akp den ve kararsızlardan oy koparaktır ama o dönem için saadette hangi isim olursa olsun faretmezdi tayyip erdoğan abdüllatif şener bülent arınç abdullah gül gibi isimlerin karşısında şansı çok az olurdu...

titizyiğido 21.03.2009 16:58

:):):):).......baykalı alın siyasetten seviye yükselsin......:):):):)

nihat83 21.03.2009 17:52

Numan Baskanimiz'dan güzel konusmasi icn Allah razi olsun, Osman Baskanimizada secimlerde basarilar dilerim... Zafer inananlarindir...

Kibrisli 21.03.2009 20:31

:):):)Erdoğan'ı atın ülkeden seviye düzelsin:):):)

titizyiğido 21.03.2009 21:12

[QUOTE=Kibrisli;390675]:):):)Erdoğan'ı atın ülkeden seviye düzelsin:):):)[/QUOTE]

gardaş hani sen baykalı sevmiyodun..........neden birden savunma vaziyeti aldın..................:D

Ertugrul 21.03.2009 21:19

[B][I]Bakalım yarın Çağlayan da önce Baykal'ı sonra Kurtulmuş'u dinliyeceğim. Seviye farkını gözlemleyip buradan sizinlede paylaşırım. Kazlıçeşmeye giden olursa ordan da gözlemleri alalım :) [/I][/B]

Cley 21.03.2009 21:23

[B]Erdoğana kızıyorum bu konuda neden Baykal'ın seviyesine iniyorki. [/B]

memet24 22.03.2009 00:47

FARK VAR dogru fark var 15 senelik belediyeyle 5 senelik arasında çok fark var ...........

albina58 22.03.2009 01:41

[B]Siyaset çok çirkinleşti,
Bunun bir numaralı mimarı ise recep tayyip erdoğan dır.

Ne devleti,nede geçmişi nede hükümet etmenin ne olduğunu bilmeyen bir zihniyet o koltuğa oturursa olacağıda budur.

Sahada futbol oynamayı beceremeyen bir futbolcu,beceriksiz hareketleri sonrasında,el kol hareketleriyle buda yetmez gibi ağzında salya sümük vırvır konuşur.

Bugün ki siyasi arenadada hükümetim diyen bu zihniyet,önceden tedbir alamayıp krize mağdur kalıyorsa,şubat ayı sonunda yıl sonu yapacağı cari açığı verdiği halde hiçbir önlem alamamışken,ne yapacak.
Kürtlerin yarın devlet kuracağı pozisyona gelmesini sağladı,
sadece 2006 yılında 50 milyar doları yahudilere satılan bankalara peşkeş çekdi,
Filistin konusunda modoretöre ağzına geleni söyledi,o gün 300 filistinli katledilmişti,bugün 2000 i geçti,
Davos'dan geldi,halk ordaki tiyatroya şakşakcılık yaparken,malezya da atılan imza ile -KYOTO- geçmişte c.başkanlığı seçiminde emsal oluşturan referandum ile ilerde kürdisdan devleti kurulmasının önünü açacak anlaşmalara imza atıldı.

Bu ve benzeri konularda TÜRK halkına anlatacak iki kelime lafı olmayan zatı muhterem bugün seçim meydanlarında zırvalamaktan başka birşey yapmıyor yapamayorda,kalibresi ve hacmi bu kadar.

Hiç alakasız bir şekilde siyaseti kirletmek için sağa sola salya sümük saldıracak.

Onada hak vermemek elde değil,halklar hak edildiği şekilde yönetilir.Bu halkda maalesef bu ve benzeri kişilerin boş partal laflarından anlıyor.Anlamasalar şaşardım.

Vatan caddesinde iki tane kabir var,yakında orda üç mezar olacak,bunu benden çok o teşkilatlar üç fotoğrafı yan yana getirerek söylüyorlar.[/B]

Arif Coşkun 22.03.2009 07:10

Şuan ki seçim meydanlarında mitinglerde yapılan söyleşileri,demeçleri duydukça baktıkça zaten siyasetin de nereden nereye geldiği apaçık ortaya çıkıyor.
Dikkat edin, mahalle dedikoducuları gibi, sen şunu yapmıştın o zaman sen bunu böyle yapmıştın yok şöyle olmuştu yok böyle olmuştu.
Benim bildiğim:
İktidar: Yaptıklarını anlatır.
Muhalefet: Yapılanları olumlu yada olumsuz eleştirmektir.

Ben şuan sanki İktidiar Partisi muhalefetteymiş gibi görüyorum:)
Öyle br saldırganlık ve kavgacı bir tutum içindeki muhalefete sadırmak ona artı puan getreceğini biliyor. Gelinen şu tabloda anlatacak birşeyide yokki neyi anlatsın neyden bahsetsin. Artan işsizliğimi ? Kapanan iş yerlerini mi? Çıkarılan işsizleri mi ? Her geçen gün yoksullaşan halkı mı ? Her şeyi satıp savıp hazırın arkasının tez geldğini mi ? Ülkeyi bir borç bataklığına sürüklediğini mi ? Ne anlatacak ki ? Elbetteki argo kelimelerle, bana göre seviyesiz cümlelerle halk coşaçak ve halkın gözünde prim kazanacak.
Ne yazıkki yozlaşan ahlaki çöküşümüzle siyasetimizde de seviyesizlik almış başını gidiyor, Allah sonumuzu hayır eyleye başka ne diyelim bilmiyorum ki.

abircan 22.03.2009 10:35

gidici bunlar gidici, bir yandan numan hoca bir yandn ılıçdaroğlu ve baykal, karayalçın, kocaoğlu, canalioğlu, büyükerşen, tayyibimizi yavaş yavaş gömecek türk siyasi tarihine

altuntas58 22.03.2009 11:14

[B]Her siyasi partiyi ve her siyasetciyi seviyeli siyaset yapmaya davet ediyorum[/B]

Kibrisli 22.03.2009 11:18

[QUOTE=titizyiğido;390679]gardaş hani sen baykalı sevmiyodun..........neden birden savunma vaziyeti aldın..................:D[/QUOTE]

İkis sınırdışı edelim kurtulsun siyasette Türkiye'de... Seviye yükselsin yükselsin de, sonuçta sadece Baykal Erdoğan felan değil, Belediye başkan adayları da seviyesiz.... Sadece Baykal demeniz garipsetti beni o kadar seviyesiz adam varken Türk Siyasetinde, öznel bakmanız şaşırttı o bakımdan hatırlatmak istedim Erdoğan'ı da, yoksa örneğin Melih Gökçek geldiğinden beri seviyesiz ve bu lugatı Türk siyasetine ne yazık ki bu adam soktu...

Saygılar...

Cley 22.03.2009 11:29

[QUOTE=Kibrisli;390782]İkis sınırdışı edelim kurtulsun siyasette Türkiye'de... Seviye yükselsin yükselsin de, sonuçta sadece Baykal Erdoğan felan değil, Belediye başkan adayları da seviyesiz.... Sadece Baykal demeniz garipsetti beni o kadar seviyesiz adam varken Türk Siyasetinde, öznel bakmanız şaşırttı o bakımdan hatırlatmak istedim Erdoğan'ı da, yoksa örneğin Melih Gökçek geldiğinden beri seviyesiz ve bu lugatı Türk siyasetine ne yazık ki bu adam soktu...

Saygılar...[/QUOTE]

[B]Sizde bizde konusunda ben de neden sadece o kadar asker kaçağı varken sadece Burak Erdoğanı koydun demiştim. Şimdi sen diyorsun o kadar seviyesiz varken neden sadece Baykalı söylüyorsun diye. Koskoca T.C nin ana muhafelet partisi lideri yılların siyasetçisi bunu yaparsa diğerlerini söylemeye gerek yok.[/B]

Arif Coşkun 22.03.2009 11:41

Bir deyimimiz var bunu hemen hemen hereks bilir.

"İmam O......... Cumaat S.......
Başka bir deyimle "Balık baştan kokar"

Sanırım bu deyimler çok şeyler ifade ediyor. Fazla söze gerek varmı bilmiyorum.

Nadirikli 22.03.2009 17:47

siyaset seviyelesmedi siyaseti arastirmadan yorum yapanlar cogaldi herkes dalinda uzmandir arkadaslar. siz ancak toroglu.. erbil-- tatlises siyasetcilerine deger verirseniz siyaset o zaman yozlasir. simdi yoksulluk hat saf ada diyenler. ben almanyadayim Buradakiler oradakiler gibi lüx arabaya binemiyor. lüx evler orada,, Bundan 10 sene önce sivasta sular akmazdi Edirne- sivas 15 sene önce arabayla24 saat sürüyordu simdi 10 saat. yaa biraz geriye bakin düsünün yoksa ALLAH basimizdan belayi eksik etmez..

barikat58 22.03.2009 17:55

[quote=Nadirikli;390864]siyaset seviyelesmedi siyaseti arastirmadan yorum yapanlar cogaldi herkes dalinda uzmandir arkadaslar. siz ancak toroglu.. erbil-- tatlises siyasetcilerine deger verirseniz siyaset o zaman yozlasir. simdi yoksulluk hat saf ada diyenler. ben almanyadayim Buradakiler oradakiler gibi lüx arabaya binemiyor. lüx evler orada,, Bundan 10 sene önce sivasta sular akmazdi Edirne- sivas 15 sene önce arabayla24 saat sürüyordu simdi 10 saat. yaa biraz geriye bakin düsünün yoksa ALLAH basimizdan belayi eksik etmez..[/quote]
ozaman gel türkiyede yaşa neden kötü almanyada duruyosun ki!burdaki eksiklikleri sıkıntıları en iyi burda yaşayan halk bilir edirne sivas arası nasıl on saat oldu onu anlamadım sivas aynı yerinde edirne aynı yerinde duruyor yaklaşmadı ki şehirler :) herkes dalında uzmana gelince siyaset konusunda burda bir uzman var diğerleri tamamen halkın kendi özgür görüşü

Arif Coşkun 22.03.2009 18:35

[quote=barikat58;390867]ozaman gel türkiyede yaşa neden kötü almanyada duruyosun ki!burdaki eksiklikleri sıkıntıları en iyi burda yaşayan halk bilir edirne sivas arası nasıl on saat oldu onu anlamadım sivas aynı yerinde edirne aynı yerinde duruyor yaklaşmadı ki şehirler :) herkes dalında uzmana gelince siyaset konusunda burda bir uzman var diğerleri tamamen halkın kendi özgür görüşü[/quote]

Düşündüm düşündüm kafam biraz dağınıktı yazmaktan vazgeçtim.
Verilebilecek en güzel yanıtı verdin barikat :)
Kutlarım seni altına bir imzada ben atayım müsadenle.;)

Kibrisli 22.03.2009 19:05

[QUOTE=barikat58;390867]ozaman gel türkiyede yaşa neden kötü almanyada duruyosun ki!burdaki eksiklikleri sıkıntıları en iyi burda yaşayan halk bilir edirne sivas arası nasıl on saat oldu onu anlamadım sivas aynı yerinde edirne aynı yerinde duruyor yaklaşmadı ki şehirler :) herkes dalında uzmana gelince siyaset konusunda burda bir uzman var diğerleri tamamen halkın kendi özgür görüşü[/QUOTE]

eheheh :) barikat öldürdün beni akşam akşam, doğru tabii ya madem öyle orda ne işin var gel Sivas'a değil mi:)

Kardelencicegi 22.03.2009 19:44

[COLOR="DarkRed"][B]Ben Siyasetten fazla anlamam.
Izlenimlerim den Sunu anlayamadim Secim meydaninda sürekli birbirinin dedikodusunu yaparlar Yoksa secililerse ne Yapacaklarinimi anlatirlar. :)
Mahalle kavgasina dönüstü Siyaset.....

[/B][/COLOR]

Cley 22.03.2009 20:05

[QUOTE=barikat58;390867]ozaman gel türkiyede yaşa neden kötü almanyada duruyosun ki!burdaki eksiklikleri sıkıntıları en iyi burda yaşayan halk bilir edirne sivas arası nasıl on saat oldu onu anlamadım sivas aynı yerinde edirne aynı yerinde duruyor yaklaşmadı ki şehirler :) herkes dalında uzmana gelince siyaset konusunda burda bir uzman var diğerleri tamamen halkın kendi özgür görüşü[/QUOTE]

[B]Sevgili barikat kardeşim yol denen bişey var dimi. 15 yıl önceki yollarla şimdiki yollar aynı mı. Tren Sivastan Ankaraya 12 saatte giderken yakında 3 saatte gidecek ne Sivas yerinden oynayacak ne Ankara.
[/B]

sivaslıgenç 22.03.2009 21:17

Öyle sıkıcı muhabbetleri varkı Tayyibin ve Baykalın sanıyorlar ki koca Türkiyenn sişyaseti ikisi arasında ve saçma sapan konuşmaalar çocuk gibi birbirlerine laf atmalar bu ülkenin sorunlarını çözebilecek bir sorun üzerinde konuştuklarını hiç duymadım.
O konuda Sp başkanı Numan Kurtulmuş on numara.

Bugun Çağlayandaydım dinledim Numan Kurtulmuşu tam bir beyefendi efendi bir insan.SAadet onunla yeniden güçlendi.

barikat58 22.03.2009 21:21

[quote=Cley;390884][B]Sevgili barikat kardeşim yol denen bişey var dimi. 15 yıl önceki yollarla şimdiki yollar aynı mı. Tren Sivastan Ankaraya 12 saatte giderken yakında 3 saatte gidecek ne Sivas yerinden oynayacak ne Ankara.[/B]
[/quote]

sevgili cley kardeş üye yazmış ki arabayla 24 saatte gidilirken diyor bak arabayla!edirneyle sivas arası tamı tamına 1119 kilometreymiş.10 saatte gitmek için en az saatte 111 kilometre yapmanız lazım.saatte 111 den aşagıya düşmeden 10 saat gidilecek yol newyork tada yok los angeles tada yok biliyormusun inceledim bunları.tren daha gelmedi gelirse ankara sivas arası 3 saate inecek ama henüz ortada trende yok yolda yok bu trene en az 3 yıl sonra binebilcez ozaman da bu tren meselesini konusuruz Allah kısmet ederse.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:34.