Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
Konu başlığı; "dindar gençlik yetiştirmek". Bizler, dinin siyasete alet edilmemesini, okulların görevinin din değil bilim eğitimi olduğunu, daha ileriki yaşlarda eğitilebilir ama tek tip insan yetiştirmemek adına genel din kültürünün verilmesinden taraf olanlarız. En azından ben tarafım.
Sen ve diğer arkadaşımız da tam aksini savunanlardansınız. Yani dindar insan yetiştirmek siyasetçiler tarafından olsa da, daha bebeklikten, ilkokuldan da başlasa da doğru olduğunu savunanlardansınız.
Hele de, YANLIŞ YOL'a sapmasın diye daha çocukken, çocuğun kendi değerlerini öğrenmesini(ezberlemesini) israrla savunan da sensin. Bu diğer değerleri yanlış görmek değilmidir?
|
Dindar nesil yetiştirmek ailenin görevi olduğu gibi Devletinde görevi olduğunu savunuyorum evet.
Alıntı:
Ben de diyorum ki kendi değerlerimizi doğru görüyor, diğerlerini yanlış görüyorsak akıl ve mantığımız varken neden yanlış yola sapılacağından korkuyoruz. Dinimiz akıl mantık dini değilmi?
|
Bende diyorum ki, çocukların aklı ermez, mantıklarını kullanamazlar, o yüzden yanlış yola sapabilirler. Anlaşıldı sanırım.
Alıntı:
Bir de ben diğerlerinin değerlerine(dinine) yanlış demedim diyorsun. Saygı duyarım diyorsun. Yine bilimde yanlışa saygı duyulmaz.
|
Arkadaşım, ben herkesin düşüncesine, değelerlerine saygı duyarım. Ha bana göre doğru yada yanlıştır. Bunu ona karşı kullanmam. Saygıyı bu anlamda söylüyorum.
Alıntı:
Uzattıkça yanlışların çıkıyor. Dahası ben özetleyerek yazıyorum. Umarım söz hakkım doğacak yeni bir yanlış yazmazsın.  Çok uzadı zira. Hep aynı şeyleri tekrarlattırıyorsun.
|
Size zorla tekrarla diyen yok. Neyse ki bende sabır çok fazla.
Yanlışlarım mı çıkıyor, size göre benim yazdıklarım "yanlış" olabilir. Aynı şekilde sizin yazdıklarınızda bana öyle geliyor. Ama merak etme ben senin yanlışlarına da saygı duyuyorum. Aslında aramızdaki en büyük fark bu.
Alıntı:
Hani fikirlere saygılıydın ya? Üstelik hoşgörü(gülümseme(  ) simgesini de kaldırmışsın. Canın sağolsun.
|
"Kabul ederseniz" diyen ben miyim. "kabul etmiyorum, hem seni davet eden oldu mu" demek yerine, Bende hoşgörülü bir şekilde "benimlen gitme, başka zaman gidersiniz" dedim, daha ne istiyorsun.