![]() |
#201 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
![]() Son Aktivite: 02.03.2016 05:48
Tecrübe Puanı: 737
![]() |
![]() Alıntı:
Böyle bir şey olabilirmi? İşin gerçeğine bakarsan genelde, mesela bilimde de, akılda da, hoşgörüde de onlar bize fark atıyorlar. Kullandğımız araç gereçin %90'ını onlardan sağlıyoruz. Haktan adaletten hiç bahsetmeyeyim. Halledemediğimiz adalet kurallarını onlardan ithal ediyoruz. İthal ettiğimiz hükümlere bile uyamayıp, tekrar AİHM'in hakemliğine, adaletine muhtaç oluyoruz. Üniversitelerde okutulan doğa bilimlerinin derslerin %98'i ithaldir. Düşünce disiplinlerinin(felsefe) %90'ı ithaldir. Not: Çok önemli şekilde cevap hakkı doğmazsa, bu konu ile ilgili son yazımdır.
Ezberlerimizin yerini bilgiler almalı.. Konu sivaslınet tarafından (24.02.2012 Saat 18:54 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
![]() Son Aktivite: 18.01.2015 21:31
Tecrübe Puanı: 1529
![]() |
![]() yahu duman ben diyorumki kime teşekkür edip etmeyeceğime izin ver ben karar vereyim ikincisi sayın sivaslınet çocuk yetiştirme konusunda öyle düşünüyorsa katılırım katılmam ama düşüncesine saygı duyarım üçüncüsü sivaslınet çocuk yetiştirme konusunda genel bir değerlendirme yapmış oysa ben çocuğumu nasıl yetiştireceğim konusunda bana akıl vermeye kalkışanlara önce kendi çocuklarınızı yolsuzluktan haksız kazançtan kul hakkı yemekten arındırın sıra bana gelsin diyorum bu dört beşincisi seninle %85-90 düşüncelemiz farklı olmasına karşın yazın birlikte balığa gitmeyelimmi demek istiyorsun ? bu konu artık bayatlıyor bir son versek diyorum altı.
![]() |
#203 | |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
"İslam dini sadece bir din olarak görülmemeli, hoşgürü dinidir, bilim dinidir, akıl dinidir..." Bu cümlede İslam dininin özelliklerinden bahsediyorum. Bu dine mensup olmayanlar akılsızdır, hoşgörüsüzdür demiyorum. Yukarda ki sözcükler senin kendi düşüncen, benim cümlemde anlatmak istediklerim değil. Evet teknolojide, bilimde, sanayide bizden daha ilerdeler. Yok yok gideriz Allah'ın izniyle.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#204 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
![]() Son Aktivite: 18.01.2015 21:31
Tecrübe Puanı: 1529
![]() |
![]() ee şimdi sanada teşekkür ettim etmeyimmi?
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#205 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Diğer insanların değerlerine yanlış diyenler içeriklerini de(bilim, akıl, hoşgörü. vs) yanlış görürler. Bu bilimsel tahlildir. Yani "tümdengelim" ilkesi. Benim yorumum değil.
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Navigator
![]() İlginç, diğer insanların değerlerine karşı doğru yada yanlış diye bir cümle görmüyorum ben yukarda. Hatta içeriklerine karşı da bir yanlış/doğru cümlesi görmüyorum. Cümle İslam dininin içerikleriyle alakalı. Bu şekilde, ihtimallerle, tümdengelimlerle devam edeceksen hiç etme.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
![]() Ne benim söylediklerimi anlıyorsun. Ne kendi değerlerinin nasıl, ne zaman kimler tarafından öğretileceğinin, siyasete rant yapılmayacağının tartışıldığını anlıyorsun. Ne de bilimsel ilkelere(tümdengelim) önem veriyorsun. Yalnızca ezberlerinle... Ben seninle nasıl tartışayım. Kahvehane sohpeti mi yapalım? Bu benim için vakit kayıbı olur. Kendi değerlerinden(din, ahlak, kültür vs.) başkasınınkine de doğrudur diyorsan o halde neyi tartışıyoruz? Bu başlığın tartışma konusu bu değil miydi? ![]() Balık avına ben de geleyim de orada tartışalım. Orada çok vaktimiz olur. Hem yüz yüze daha somut daha inandırıcı olur. Kabul ederseniz tabiki.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#208 | ||
Navigator
![]() Alıntı:
Alıntı:
Yoh sen benimlen gitme, başka zaman giderseniz. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Peki anlamadığın için zaten çok uzattık. Çok basitçe anlatayım belki anlaşılır.
Konu başlığı; "dindar gençlik yetiştirmek". Bizler, dinin siyasete alet edilmemesini, okulların görevinin din değil bilim eğitimi olduğunu, daha ileriki yaşlarda eğitilebilir ama tek tip insan yetiştirmemek adına genel din kültürünün verilmesinden taraf olanlarız. En azından ben tarafım. Sen ve diğer arkadaşımız da tam aksini savunanlardansınız. Yani dindar insan yetiştirmek siyasetçiler tarafından olsa da, daha bebeklikten, ilkokuldan da başlasa da doğru olduğunu savunanlardansınız. Hele de, YANLIŞ YOL'a sapmasın diye daha çocukken, çocuğun kendi değerlerini öğrenmesini(ezberlemesini) israrla savunan da sensin. Bu diğer değerleri yanlış görmek değilmidir? Ben de diyorum ki kendi değerlerimizi doğru görüyor, diğerlerini yanlış görüyorsak akıl ve mantığımız varken neden yanlış yola sapılacağından korkuyoruz. Dinimiz akıl mantık dini değilmi? Bir de ben diğerlerinin değerlerine(dinine) yanlış demedim diyorsun. Saygı duyarım diyorsun. Yine bilimde yanlışa saygı duyulmaz. Uzattıkça yanlışların çıkıyor. Dahası ben özetleyerek yazıyorum. Umarım söz hakkım doğacak yeni bir yanlış yazmazsın. ![]() Halbuki arkadaşın birisi ikaz etmişti "insanlar anlayabildikleri kadar anlarlar" diye.. Neyse, sana iyi tartışmalar dilerim. Alıntı:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#210 | ||||
Navigator
![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Size zorla tekrarla diyen yok. Neyse ki bende sabır çok fazla. Yanlışlarım mı çıkıyor, size göre benim yazdıklarım "yanlış" olabilir. Aynı şekilde sizin yazdıklarınızda bana öyle geliyor. Ama merak etme ben senin yanlışlarına da saygı duyuyorum. Aslında aramızdaki en büyük fark bu. "Kabul ederseniz" diyen ben miyim. "kabul etmiyorum, hem seni davet eden oldu mu" demek yerine, Bende hoşgörülü bir şekilde "benimlen gitme, başka zaman gidersiniz" dedim, daha ne istiyorsun. |
||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ahlaksız Gençlik | Salim58 | Köşe Yazıları | 35 | 21.02.2012 20:46 |
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı | Salim58 | Serbest Kürsü | 8 | 20.05.2010 23:51 |
Ülkücülerin hayatı bambaşkadır *** | Dilsad Hatun | Sivaslı Önemli Şahsiyetler | 330 | 04.12.2009 13:12 |
YİĞİDO GENÇLİK KADİKÖYDE FOTOLAR | AhMeTTuRaN90 | SivasSpor | 2 | 24.06.2009 09:22 |
Gençlik/ Necip Fazıl | FurkaN | Hertelden | 1 | 16.06.2008 17:57 |