Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Dindar gençlik yetiştirmek..... - Sayfa 21 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 24.02.2012, 18:38   #201
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 737 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İslam dini sadece bir din olarak görülmemeli, hoşgürü dinidir, bilim dinidir, akıl dinidir.... kalplerinde, ruhlarında mutlaka boşluklar kalacaktır.
Senin bu söylediklerini açarsak ne anlama gelir biliyormusun? Dünyada yaşayan beşbuçuk milyar nüfus hoşgörüsüz, bilimden anlamaz, akılsızdır, kalpsizdir, ruhsuzdur. Veya bu değerlerde bizler onlara fark atarız.

Böyle bir şey olabilirmi?

İşin gerçeğine bakarsan genelde, mesela bilimde de, akılda da, hoşgörüde de onlar bize fark atıyorlar. Kullandğımız araç gereçin %90'ını onlardan sağlıyoruz.

Haktan adaletten hiç bahsetmeyeyim. Halledemediğimiz adalet kurallarını onlardan ithal ediyoruz. İthal ettiğimiz hükümlere bile uyamayıp, tekrar AİHM'in hakemliğine, adaletine muhtaç oluyoruz.

Üniversitelerde okutulan doğa bilimlerinin derslerin %98'i ithaldir. Düşünce disiplinlerinin(felsefe) %90'ı ithaldir.

Not: Çok önemli şekilde cevap hakkı doğmazsa, bu konu ile ilgili son yazımdır.

Konu sivaslınet tarafından (24.02.2012 Saat 18:54 ) değiştirilmiştir..
sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.02.2012, 19:02   #202
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

NECMEDDİN ÖZBEK - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

NECMEDDİN ÖZBEK Şuan NECMEDDİN ÖZBEK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2015 21:31

Tecrübe Puanı: 1529 NECMEDDİN ÖZBEK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Sen diyorsun ki, "ben sivaslıyım", bende diyorum ki "necmeddin abi sivaslı değil" sen, "çocuk emek vermiş yazmış" diye yinede benim mesajıma teşekkür ediyorsun.

Ama neyse sen boşver benim söylediklerimi, hepsini unut. Sen böyle devam et abim.
yahu duman ben diyorumki kime teşekkür edip etmeyeceğime izin ver ben karar vereyim ikincisi sayın sivaslınet çocuk yetiştirme konusunda öyle düşünüyorsa katılırım katılmam ama düşüncesine saygı duyarım üçüncüsü sivaslınet çocuk yetiştirme konusunda genel bir değerlendirme yapmış oysa ben çocuğumu nasıl yetiştireceğim konusunda bana akıl vermeye kalkışanlara önce kendi çocuklarınızı yolsuzluktan haksız kazançtan kul hakkı yemekten arındırın sıra bana gelsin diyorum bu dört beşincisi seninle %85-90 düşüncelemiz farklı olmasına karşın yazın birlikte balığa gitmeyelimmi demek istiyorsun ? bu konu artık bayatlıyor bir son versek diyorum altı.
Alt 24.02.2012, 19:06   #203
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Senin bu söylediklerini açarsak ne anlama gelir biliyormusun? Dünyada yaşayan beşbuçuk milyar nüfus hoşgörüsüz, bilimden anlamaz, akılsızdır, kalpsizdir, ruhsuzdur. Veya bu değerlerde bizler onlara fark atarız.

Böyle bir şey olabilirmi?
Benim bu söylediklerimi açıyorsun ama kendi kafana göre yorumluyorsun.

"İslam dini sadece bir din olarak görülmemeli, hoşgürü dinidir, bilim dinidir, akıl dinidir..."

Bu cümlede İslam dininin özelliklerinden bahsediyorum. Bu dine mensup olmayanlar akılsızdır, hoşgörüsüzdür demiyorum. Yukarda ki sözcükler senin kendi düşüncen, benim cümlemde anlatmak istediklerim değil.

Evet teknolojide, bilimde, sanayide bizden daha ilerdeler.

Alıntı:
NECMEDDİN ÖZBEK Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
yazın seninle balığa gitmeyeyimmi bunumu demek istiyorsun ?
Yok yok gideriz Allah'ın izniyle..
Alt 24.02.2012, 19:10   #204
NECMEDDİN ÖZBEK
Usta Yiğido

NECMEDDİN ÖZBEK - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

NECMEDDİN ÖZBEK Şuan NECMEDDİN ÖZBEK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2015 21:31

Tecrübe Puanı: 1529 NECMEDDİN ÖZBEK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

ee şimdi sanada teşekkür ettim etmeyimmi?
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor...
Alt 24.02.2012, 19:28   #205
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
Bu dine mensup olmayanlar akılsızdır, hoşgörüsüzdür demiyorum... Senin yorumun...
Son demiştim ama bu çok önemli. Bunu da söyleyip artık bu konuda yazmayacağim.

Diğer insanların değerlerine yanlış diyenler içeriklerini de(bilim, akıl, hoşgörü. vs) yanlış görürler. Bu bilimsel tahlildir. Yani "tümdengelim" ilkesi. Benim yorumum değil.
Alt 24.02.2012, 19:40   #206
_DuMaN_58
Navigator

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:

Diğer insanların değerlerine yanlış diyenler içeriklerini de(bilim, akıl, hoşgörü. vs) yanlış görürler. Bu bilimsel tahlildir. Yani "tümdengelim" ilkesi. Benim yorumum değil.
İlginç, diğer insanların değerlerine karşı doğru yada yanlış diye bir cümle görmüyorum ben yukarda. Hatta içeriklerine karşı da bir yanlış/doğru cümlesi görmüyorum. Cümle İslam dininin içerikleriyle alakalı. Bu şekilde, ihtimallerle, tümdengelimlerle devam edeceksen hiç etme.
Alt 24.02.2012, 19:58   #207
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
İlginç, diğer insanların değerlerine karşı doğru yada yanlış diye bir cümle görmüyorum ben yukarda. Hatta içeriklerine karşı da bir yanlış/doğru cümlesi görmüyorum. Cümle İslam dininin içerikleriyle alakalı. Bu şekilde, ihtimallerle, tümdengelimlerle devam edeceksen hiç etme.
Sevgili kardeşim Duman,

Ne benim söylediklerimi anlıyorsun. Ne kendi değerlerinin nasıl, ne zaman kimler tarafından öğretileceğinin, siyasete rant yapılmayacağının tartışıldığını anlıyorsun. Ne de bilimsel ilkelere(tümdengelim) önem veriyorsun. Yalnızca ezberlerinle... Ben seninle nasıl tartışayım. Kahvehane sohpeti mi yapalım? Bu benim için vakit kayıbı olur.

Kendi değerlerinden(din, ahlak, kültür vs.) başkasınınkine de doğrudur diyorsan o halde neyi tartışıyoruz? Bu başlığın tartışma konusu bu değil miydi? Tarafsız ve genel din eğitimi..

Balık avına ben de geleyim de orada tartışalım. Orada çok vaktimiz olur. Hem yüz yüze daha somut daha inandırıcı olur. Kabul ederseniz tabiki..
Alt 24.02.2012, 20:09   #208
_DuMaN_58
Navigator

Alıntı:

Ne benim söylediklerimi anlıyorsun. Ne kendi değerlerinin nasıl, ne zaman kimler tarafından öğretileceğinin, siyasete rant yapılmayacağının tartışıldığını anlıyorsun. Ne de bilimsel ilkelere(tümdengelim) önem veriyorsun. Yalnızca ezberlerinle... Ben seninle nasıl tartışayım. Kahvehane sohpeti mi yapalım? Bu benim için vakit kayıbı olur.
Ne tesadüf bende senin için aynı şeyleri düşünüyorum. Ama ben vakit kaybı demiyorum sadece, en ufak birşey için vakit kaybı diyip kenara atmam.

Alıntı:
Kendi değerlerinden(din, ahlak, kültür vs.) başkasınınkine de doğrudur diyorsan o halde neyi tartışıyoruz? Bu başlığın tartışma konusu bu değil miydi? Tarafsız ve genel din eğitimi..
Hala "doğru diyorsun" diyorsun. Ben nerde doğru-yanlış kelimelerini kullandım? Ben başkasının değerine saygı duyarım sadece.
Alıntı:
Balık avına ben de geleyim de orada tartışalım. Orada çok vaktimiz olur. Hem yüz yüze daha somut daha inandırıcı olur. Kabul ederseniz tabiki..
Yoh sen benimlen gitme, başka zaman giderseniz.
Alt 24.02.2012, 20:39   #209
sivaslınet
Usta Yiğido

Peki anlamadığın için zaten çok uzattık. Çok basitçe anlatayım belki anlaşılır.

Konu başlığı; "dindar gençlik yetiştirmek". Bizler, dinin siyasete alet edilmemesini, okulların görevinin din değil bilim eğitimi olduğunu, daha ileriki yaşlarda eğitilebilir ama tek tip insan yetiştirmemek adına genel din kültürünün verilmesinden taraf olanlarız. En azından ben tarafım.

Sen ve diğer arkadaşımız da tam aksini savunanlardansınız. Yani dindar insan yetiştirmek siyasetçiler tarafından olsa da, daha bebeklikten, ilkokuldan da başlasa da doğru olduğunu savunanlardansınız.

Hele de, YANLIŞ YOL'a sapmasın diye daha çocukken, çocuğun kendi değerlerini öğrenmesini(ezberlemesini) israrla savunan da sensin. Bu diğer değerleri yanlış görmek değilmidir?

Ben de diyorum ki kendi değerlerimizi doğru görüyor, diğerlerini yanlış görüyorsak akıl ve mantığımız varken neden yanlış yola sapılacağından korkuyoruz. Dinimiz akıl mantık dini değilmi?

Bir de ben diğerlerinin değerlerine(dinine) yanlış demedim diyorsun. Saygı duyarım diyorsun. Yine bilimde yanlışa saygı duyulmaz.

Uzattıkça yanlışların çıkıyor. Dahası ben özetleyerek yazıyorum. Umarım söz hakkım doğacak yeni bir yanlış yazmazsın. Çok uzadı zira. Hep aynı şeyleri tekrarlattırıyorsun.

Halbuki arkadaşın birisi ikaz etmişti "insanlar anlayabildikleri kadar anlarlar" diye..

Neyse, sana iyi tartışmalar dilerim.

Alıntı:
Yoh sen benimlen gitme, başka zaman giderseniz.
Hani fikirlere saygılıydın ya? Üstelik hoşgörü(gülümseme( ) simgesini de kaldırmışsın. Canın sağolsun.
Alt 24.02.2012, 21:10   #210
_DuMaN_58
Navigator

Alıntı:

Konu başlığı; "dindar gençlik yetiştirmek". Bizler, dinin siyasete alet edilmemesini, okulların görevinin din değil bilim eğitimi olduğunu, daha ileriki yaşlarda eğitilebilir ama tek tip insan yetiştirmemek adına genel din kültürünün verilmesinden taraf olanlarız. En azından ben tarafım.

Sen ve diğer arkadaşımız da tam aksini savunanlardansınız. Yani dindar insan yetiştirmek siyasetçiler tarafından olsa da, daha bebeklikten, ilkokuldan da başlasa da doğru olduğunu savunanlardansınız.

Hele de, YANLIŞ YOL'a sapmasın diye daha çocukken, çocuğun kendi değerlerini öğrenmesini(ezberlemesini) israrla savunan da sensin. Bu diğer değerleri yanlış görmek değilmidir?
Dindar nesil yetiştirmek ailenin görevi olduğu gibi Devletinde görevi olduğunu savunuyorum evet.

Alıntı:
Ben de diyorum ki kendi değerlerimizi doğru görüyor, diğerlerini yanlış görüyorsak akıl ve mantığımız varken neden yanlış yola sapılacağından korkuyoruz. Dinimiz akıl mantık dini değilmi?
Bende diyorum ki, çocukların aklı ermez, mantıklarını kullanamazlar, o yüzden yanlış yola sapabilirler. Anlaşıldı sanırım.

Alıntı:
Bir de ben diğerlerinin değerlerine(dinine) yanlış demedim diyorsun. Saygı duyarım diyorsun. Yine bilimde yanlışa saygı duyulmaz.
Arkadaşım, ben herkesin düşüncesine, değelerlerine saygı duyarım. Ha bana göre doğru yada yanlıştır. Bunu ona karşı kullanmam. Saygıyı bu anlamda söylüyorum.

Alıntı:
Uzattıkça yanlışların çıkıyor. Dahası ben özetleyerek yazıyorum. Umarım söz hakkım doğacak yeni bir yanlış yazmazsın. Çok uzadı zira. Hep aynı şeyleri tekrarlattırıyorsun.

Size zorla tekrarla diyen yok. Neyse ki bende sabır çok fazla.

Yanlışlarım mı çıkıyor, size göre benim yazdıklarım "yanlış" olabilir. Aynı şekilde sizin yazdıklarınızda bana öyle geliyor. Ama merak etme ben senin yanlışlarına da saygı duyuyorum. Aslında aramızdaki en büyük fark bu.

Alıntı:
Hani fikirlere saygılıydın ya? Üstelik hoşgörü(gülümseme( ) simgesini de kaldırmışsın. Canın sağolsun.
"Kabul ederseniz" diyen ben miyim. "kabul etmiyorum, hem seni davet eden oldu mu" demek yerine, Bende hoşgörülü bir şekilde "benimlen gitme, başka zaman gidersiniz" dedim, daha ne istiyorsun.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)