Alıntı:
nene-hatun Nickli Üyeden Al?nt?
Sn LeAdri, arkadaşın biri "osmanlıda ırk ayrımı yoktur kültür zenginliği vardır "dedi. Ben de hayır sanıldığı gibi değil deyip Türklerin durumunu ve bununla ilgili tarihi bilgileri paylaştım.
Burada Osmanlının büyük bir devlet olduğunu inkar etmedim. Karşılığında , bir sürü cilt kitabın resmi belge olarak sunuldu.Aksini ispat ediyorsan belgeni sunarsın.Bu kadar alenen bilinen bir durumu inkar etmeye çalışmayı anlamış değilim.
Burada şu dense daha mantıklı olmaz mı?
"Bu konuyu bilmiyorum araştırıp okumam gerekli. Velevki doğru olabilir ,ama her devrin yanlışları ve doğruları vardır"
Israrla yalan konuşuyorsun demenin bir mantığı var mı?
Cunhuriyet döneminin hataları varsa ,yazarsınz belgeleriyle doğruysa" evet haklısınız bu hatadır "derim değilse kendi sunacağım belgelerle çürütmeye çalışırım
Doğrusu budur. İşinizi yaparken karşınızdakinin, dili,dini,cinsiyeti,ırkı vs .sizi ilgilendirmez. İşinizi iyi yapmanızdır önemli olan.
İslama aykırı durum, kendi hayatınızda alacağınız kararlarda göz önünde bulunduracağınız bir durumdur. Herkesin sizin gibi davranmasını ve düşünmesini bekleyemezsiniz. Kendini otursun sorgulasın diye bir önyargıda da bulunmanız abesle iştigaldir.
Cumhuriyetin getirdiği dil yenilikleri ile büyümek divan edebiyatını anlamaya engel bir durum değil. Yeter ki bu konuda istekli olun. Biraz gayret yeterli. Eğitimci olduğunuzu çıkardım yazdıklarınızdan. O zaman diğerlerinden daha şanslı olduğunuzu söyleyebilirim. Ben eğitimci değilim ama divan edebiyatından anlarım.Bir divan şiiri okuduğumda çok rahat anlamını çıkarabiliyorum. Tabi arada bilmediğim şeylerde olabiliyor onu da ya cümlenin gidişinden ya da sözlük yardımıyla anlamlandırabiliyorum.
|
Anlatamadığım nokta şu.Herkes inancını istediği gibi yaşasın.Saygım var buna.Ancak bir müslüman,inancına ters bir durumu normalmiş gibi görüyorsa sorgulaması gerekir,bir tavsiye sadece.Sorgulamıyorsa yine kendisi bilir.
Divan edebiyatını sözlüksüz yardımsız anlayabilen kaç kişi var memlekette?Halbuki her vatandaş yardımsız anlamalıydı bu deryayı.Dil yeniliği falan demeyin,ben kabul etmiyorum zira.