Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 18.09.2012, 23:09   #119
LaEdri
Usta Yiğido
 
LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Mesajlar: 6.011
Tecrübe Puanı: 1306 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Yazıklar Olsun..

Alıntı:
nene-hatun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sn LeAdri, arkadaşın biri "osmanlıda ırk ayrımı yoktur kültür zenginliği vardır "dedi. Ben de hayır sanıldığı gibi değil deyip Türklerin durumunu ve bununla ilgili tarihi bilgileri paylaştım.
Burada Osmanlının büyük bir devlet olduğunu inkar etmedim. Karşılığında , bir sürü cilt kitabın resmi belge olarak sunuldu.Aksini ispat ediyorsan belgeni sunarsın.Bu kadar alenen bilinen bir durumu inkar etmeye çalışmayı anlamış değilim.
Burada şu dense daha mantıklı olmaz mı?

"Bu konuyu bilmiyorum araştırıp okumam gerekli. Velevki doğru olabilir ,ama her devrin yanlışları ve doğruları vardır"
Israrla yalan konuşuyorsun demenin bir mantığı var mı?

Cunhuriyet döneminin hataları varsa ,yazarsınz belgeleriyle doğruysa" evet haklısınız bu hatadır "derim değilse kendi sunacağım belgelerle çürütmeye çalışırım



Doğrusu budur. İşinizi yaparken karşınızdakinin, dili,dini,cinsiyeti,ırkı vs .sizi ilgilendirmez. İşinizi iyi yapmanızdır önemli olan.
İslama aykırı durum, kendi hayatınızda alacağınız kararlarda göz önünde bulunduracağınız bir durumdur. Herkesin sizin gibi davranmasını ve düşünmesini bekleyemezsiniz. Kendini otursun sorgulasın diye bir önyargıda da bulunmanız abesle iştigaldir.



Cumhuriyetin getirdiği dil yenilikleri ile büyümek divan edebiyatını anlamaya engel bir durum değil. Yeter ki bu konuda istekli olun. Biraz gayret yeterli. Eğitimci olduğunuzu çıkardım yazdıklarınızdan. O zaman diğerlerinden daha şanslı olduğunuzu söyleyebilirim. Ben eğitimci değilim ama divan edebiyatından anlarım.Bir divan şiiri okuduğumda çok rahat anlamını çıkarabiliyorum. Tabi arada bilmediğim şeylerde olabiliyor onu da ya cümlenin gidişinden ya da sözlük yardımıyla anlamlandırabiliyorum.
Anlatamadığım nokta şu.Herkes inancını istediği gibi yaşasın.Saygım var buna.Ancak bir müslüman,inancına ters bir durumu normalmiş gibi görüyorsa sorgulaması gerekir,bir tavsiye sadece.Sorgulamıyorsa yine kendisi bilir.

Divan edebiyatını sözlüksüz yardımsız anlayabilen kaç kişi var memlekette?Halbuki her vatandaş yardımsız anlamalıydı bu deryayı.Dil yeniliği falan demeyin,ben kabul etmiyorum zira.
__________________
Hani o, babasına ve kavmine, “Ne bu tapınıp durduğunuz heykeller?” demişti.(Enbiya-52)
LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla