Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Yazıklar Olsun.. - Sayfa 12 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 18.09.2012, 17:13   #111
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1306 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Yazıklar Olsun..

Alıntı:
KAOS Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
LaEdri,

Osmanlı devri ile Cumhuriyet Kuruluş devrini neden birbirinden ayırarak değerlendiriyorsun, toplumlarda değişim bir süreçtir..

Ve neden birilerini illa bir tarz düşünce kalıbı içerisine illa sokarak yorumluyorsun. Birileri hem Cumhuriyet kuruluş değerlerine ve sürecine hem de Osmanlı dönemine aşık olamaz mı?
Osmanlı'nın cumhuriyetten önceki dönemleri eleştiriliyor ben de diyorum ki biraz da cumhuriyet kuruluş ve sonrası devri düşünce ve eleştirilerinizi yapın da istifade edelim..
Alt 18.09.2012, 17:19   #112
KAOS
Usta Yiğido

KAOS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAOS Şuan KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.06.2016 13:31

Tecrübe Puanı: 730 KAOS FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İslamda düşünce ve niyet çok önemlidir.
Birisi gelip birinden vazgeç demeyecek ama düşüncede,niyette ilk vazgeceği şeyin inancı olması elbette tehlikelidir..Benim içinönemli olan Allah'ın bu sınıflandırmayı nasıl yaptığıdır.Türk müslüman ile Arap müslüman arasında ayrım yapmayacak..Türk hristiyanı,Arap müslümanın önüne de geçirmeyecek.Demek ki bir müslümanın ilk önce kendisini müslmüman olarak görmesi gerekir.
Biliyor musun öyle güzel bir noktaya geldin ki;

İnanç anlamında sana söyleyecek hiç bir şeyim yok, senin inanç biçimin benim mantığıma göre tam benimki kadar değerli ve özeldir.

Yaratanın neyi neden nasıl önceliğine aldığı bizi aşar. Bu bugünün dünyasına ait kavramlar değildir seninde dediğin gibi.

Ancak bu ayrımı ve önce ne olduğumuz tartışmasını öbür dünyada değilde bu dünyada, şiddet için, oy için, sen ben için, statü için, güç için, bir başkasına karşı kendimizi haklı ve üstün göstermek için yapıyor olmak yanış diyorum bende...

Sanane insanın kendisini nasıl gördüğünden sana düşen sadece ona saygı göstermek ve inandığın gibi yaşamaktan ibarettir.
KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı KAOS'e Teşekkür Ediyor...
Alt 18.09.2012, 17:22   #113
KAOS
Usta Yiğido

KAOS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAOS Şuan KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.06.2016 13:31

Tecrübe Puanı: 730 KAOS FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Osmanlı'nın cumhuriyetten önceki dönemleri eleştiriliyor ben de diyorum ki biraz da cumhuriyet kuruluş ve sonrası devri düşünce ve eleştirilerinizi yapın da istifade edelim..
Ben Osmanlının Fatih, Kanuni vs vs gibi dönemlerinin eleştirildiğini hiç görmedim, varsa da münferittir, Eleştirilen bir imparatorluğu batıran yok eden dönemdir, Bir imparatorluğu batırdığına göre iyi bişey de yapılmamıştır ve taktir edersin ki eleştirilir de..

Cumhuriyette batarsa bir gün, insanları acı yokluk içerisinde kalırsa, o zaman da Cumhuriyetin o dönemi eleştirilir.
KAOS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı KAOS'e Teşekkür Ediyor...
Alt 18.09.2012, 17:27   #114
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1306 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Biliyor musun öyle güzel bir noktaya geldin ki;

İnanç anlamında sana söyleyecek hiç bir şeyim yok, senin inanç biçimin benim mantığıma göre tam benimki kadar değerli ve özeldir.

Yaratanın neyi neden nasıl önceliğine aldığı bizi aşar. Bu bugünün dünyasına ait kavramlar değildir seninde dediğin gibi.

Ancak bu ayrımı ve önce ne olduğumuz tartışmasını öbür dünyada değilde bu dünyada, şiddet için, oy için, sen ben için, statü için, güç için, bir başkasına karşı kendimizi haklı ve üstün göstermek için yapıyor olmak yanış diyorum bende...

Sanane insanın kendisini nasıl gördüğünden sana düşen sadece ona saygı göstermek ve inandığın gibi yaşamaktan ibarettir.
Beni tanıyanlar bilir.Kesinlikle hiçbir şekilde muhataplarımı din,dil,ırk gibi ayrımlar yapmam.Bir meslektaşım,bir öğrencim de "ben kürt,türk,alevi,sunni,fakir,ze ngin vb olduğum için beni sevmiyor bana ayrım yapıyor" desin bırakırım mesleği..
İnsan müslümanlığını da istediği gibi yaşar saygı duyarım.Ancak İslama aykırı olan bir durumu,normalmiş gibi gösterme varsa işin içinde ben uyarımı yaparım.Kendisi yine nasıl inanıyorsa devam eder..
Alt 18.09.2012, 17:32   #115
LaEdri
Usta Yiğido

Alıntı:
Ben Osmanlının Fatih, Kanuni vs vs gibi dönemlerinin eleştirildiğini hiç görmedim, varsa da münferittir, Eleştirilen bir imparatorluğu batıran yok eden dönemdir, Bir imparatorluğu batırdığına göre iyi bişey de yapılmamıştır ve taktir edersin ki eleştirilir de..

Cumhuriyette batarsa bir gün, insanları acı yokluk içerisinde kalırsa, o zaman da Cumhuriyetin o dönemi eleştirilir.
Bir ayrıntı,mesela ben Divan Edebiyatını çok severim.İnanılmaz bir deryadır.Ama anlayamıyorum,okuyunca ne okuduğumu görmüyorum.Gördüğüm, böyle bir güzellikten,tarihten koparıldığımdır.Bunu yapanlar da belli.Ve bence eleştirilmeyi hakediyorlar.Cumhuriyetin batmasına gerek yok.
Alt 18.09.2012, 20:33   #116
bozkurt06
Tecrübeli Yiğido

bozkurt06 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bozkurt06 Şuan bozkurt06 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.04.2015 10:41

Tecrübe Puanı: 501 bozkurt06 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Beni tanıyanlar bilir.Kesinlikle hiçbir şekilde muhataplarımı din,dil,ırk gibi ayrımlar yapmam.Bir meslektaşım,bir öğrencim de "ben kürt,türk,alevi,sunni,fakir,ze ngin vb olduğum için beni sevmiyor bana ayrım yapıyor" desin bırakırım mesleği..
İnsan müslümanlığını da istediği gibi yaşar saygı duyarım.Ancak İslama aykırı olan bir durumu,normalmiş gibi gösterme varsa işin içinde ben uyarımı yaparım.Kendisi yine nasıl inanıyorsa devam eder..
Yahu nedir islama aykırı olan kendimi en çok türk kabul etmem mi?
Olayı o kadar abartınız ki sanki ben türk olmayanları eziyorum, hor görüp dışlıyorum. Maşallah yazmış çizmiş oynuyorsunuz.
Burada kaos beyde size bilimsel açıklamasınıda yapmış sağolsun artık neyin peşindesiniz rapor olarak hazırlayıp masanıza mı bırakalım NEE?
Alt 18.09.2012, 21:12   #117
nene-hatun
Tecrübeli Yiğido

nene-hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

nene-hatun Şuan nene-hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.06.2013 10:16

Tecrübe Puanı: 499 nene-hatun FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Sn LeAdri, arkadaşın biri "osmanlıda ırk ayrımı yoktur kültür zenginliği vardır "dedi. Ben de hayır sanıldığı gibi değil deyip Türklerin durumunu ve bununla ilgili tarihi bilgileri paylaştım.
Burada Osmanlının büyük bir devlet olduğunu inkar etmedim. Karşılığında , bir sürü cilt kitabın resmi belge olarak sunuldu.Aksini ispat ediyorsan belgeni sunarsın.Bu kadar alenen bilinen bir durumu inkar etmeye çalışmayı anlamış değilim.
Burada şu dense daha mantıklı olmaz mı?

"Bu konuyu bilmiyorum araştırıp okumam gerekli. Velevki doğru olabilir ,ama her devrin yanlışları ve doğruları vardır"
Israrla yalan konuşuyorsun demenin bir mantığı var mı?

Cunhuriyet döneminin hataları varsa ,yazarsınz belgeleriyle doğruysa" evet haklısınız bu hatadır "derim değilse kendi sunacağım belgelerle çürütmeye çalışırım

Alıntı:
Doğrusu budur. İşinizi yaparken karşınızdakinin, dili,dini,cinsiyeti,ırkı vs .sizi ilgilendirmez. İşinizi iyi yapmanızdır önemli olan.
İslama aykırı durum, kendi hayatınızda alacağınız kararlarda göz önünde bulunduracağınız bir durumdur. Herkesin sizin gibi davranmasını ve düşünmesini bekleyemezsiniz. Kendini otursun sorgulasın diye bir önyargıda da bulunmanız abesle iştigaldir.

Alıntı:
Bir ayrıntı,mesela ben Divan Edebiyatını çok severim.İnanılmaz bir deryadır.Ama anlayamıyorum,okuyunca ne okuduğumu görmüyorum.Gördüğüm, böyle bir güzellikten,tarihten koparıldığımdır.Bunu yapanlar da belli.Ve bence eleştirilmeyi hakediyorlar.Cumhuriyetin batmasına gerek yok.
Cumhuriyetin getirdiği dil yenilikleri ile büyümek divan edebiyatını anlamaya engel bir durum değil. Yeter ki bu konuda istekli olun. Biraz gayret yeterli. Eğitimci olduğunuzu çıkardım yazdıklarınızdan. O zaman diğerlerinden daha şanslı olduğunuzu söyleyebilirim. Ben eğitimci değilim ama divan edebiyatından anlarım.Bir divan şiiri okuduğumda çok rahat anlamını çıkarabiliyorum. Tabi arada bilmediğim şeylerde olabiliyor onu da ya cümlenin gidişinden ya da sözlük yardımıyla anlamlandırabiliyorum.
Alt 18.09.2012, 23:02   #118
LaEdri
Usta Yiğido

Alıntı:
bozkurt06 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yahu nedir islama aykırı olan kendimi en çok türk kabul etmem mi?
Olayı o kadar abartınız ki sanki ben türk olmayanları eziyorum, hor görüp dışlıyorum. Maşallah yazmış çizmiş oynuyorsunuz.
Burada kaos beyde size bilimsel açıklamasınıda yapmış sağolsun artık neyin peşindesiniz rapor olarak hazırlayıp masanıza mı bırakalım NEE?
Sizin o dediğiniz "Önce türküm.." sözünü ben ilk defa sizden duymadım.Hangi kesim ve hangi amaçla söylendiği açıktır.Siz diyorsanız ki yok ben sadece genetik olarak önce türküm orası ayrı..
Alt 18.09.2012, 23:09   #119
LaEdri
Usta Yiğido

Alıntı:
nene-hatun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sn LeAdri, arkadaşın biri "osmanlıda ırk ayrımı yoktur kültür zenginliği vardır "dedi. Ben de hayır sanıldığı gibi değil deyip Türklerin durumunu ve bununla ilgili tarihi bilgileri paylaştım.
Burada Osmanlının büyük bir devlet olduğunu inkar etmedim. Karşılığında , bir sürü cilt kitabın resmi belge olarak sunuldu.Aksini ispat ediyorsan belgeni sunarsın.Bu kadar alenen bilinen bir durumu inkar etmeye çalışmayı anlamış değilim.
Burada şu dense daha mantıklı olmaz mı?

"Bu konuyu bilmiyorum araştırıp okumam gerekli. Velevki doğru olabilir ,ama her devrin yanlışları ve doğruları vardır"
Israrla yalan konuşuyorsun demenin bir mantığı var mı?

Cunhuriyet döneminin hataları varsa ,yazarsınz belgeleriyle doğruysa" evet haklısınız bu hatadır "derim değilse kendi sunacağım belgelerle çürütmeye çalışırım

Doğrusu budur. İşinizi yaparken karşınızdakinin, dili,dini,cinsiyeti,ırkı vs .sizi ilgilendirmez. İşinizi iyi yapmanızdır önemli olan.
İslama aykırı durum, kendi hayatınızda alacağınız kararlarda göz önünde bulunduracağınız bir durumdur. Herkesin sizin gibi davranmasını ve düşünmesini bekleyemezsiniz. Kendini otursun sorgulasın diye bir önyargıda da bulunmanız abesle iştigaldir.

Cumhuriyetin getirdiği dil yenilikleri ile büyümek divan edebiyatını anlamaya engel bir durum değil. Yeter ki bu konuda istekli olun. Biraz gayret yeterli. Eğitimci olduğunuzu çıkardım yazdıklarınızdan. O zaman diğerlerinden daha şanslı olduğunuzu söyleyebilirim. Ben eğitimci değilim ama divan edebiyatından anlarım.Bir divan şiiri okuduğumda çok rahat anlamını çıkarabiliyorum. Tabi arada bilmediğim şeylerde olabiliyor onu da ya cümlenin gidişinden ya da sözlük yardımıyla anlamlandırabiliyorum.
Anlatamadığım nokta şu.Herkes inancını istediği gibi yaşasın.Saygım var buna.Ancak bir müslüman,inancına ters bir durumu normalmiş gibi görüyorsa sorgulaması gerekir,bir tavsiye sadece.Sorgulamıyorsa yine kendisi bilir.

Divan edebiyatını sözlüksüz yardımsız anlayabilen kaç kişi var memlekette?Halbuki her vatandaş yardımsız anlamalıydı bu deryayı.Dil yeniliği falan demeyin,ben kabul etmiyorum zira.
Alt 19.09.2012, 09:40   #120
nene-hatun
Tecrübeli Yiğido

nene-hatun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

nene-hatun Şuan nene-hatun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.06.2013 10:16

Tecrübe Puanı: 499 nene-hatun FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Anlatamadığım nokta şu.Herkes inancını istediği gibi yaşasın.Saygım var buna.Ancak bir müslüman,inancına ters bir durumu normalmiş gibi görüyorsa sorgulaması gerekir,bir tavsiye sadece.Sorgulamıyorsa yine kendisi bilir.

Divan edebiyatını sözlüksüz yardımsız anlayabilen kaç kişi var memlekette?Halbuki her vatandaş yardımsız anlamalıydı bu deryayı.Dil yeniliği falan demeyin,ben kabul etmiyorum zira.
Osmanlıda divan edebiyatını halk anlamıyordu sn LaEdri karıştırıyorsunuz. Osmanlı da halk dili ile saray dili arasında dağlarca fark var. Böyle düşünüldüğünde getirilen dil yeniliğinin herkesi kapsayıcı olduğunu görmeniz mümkün tabi görmek isterseniz.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)