|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2185
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() İftar vaktinde şu duayı okumak sünnettir:
"Allahümme leke sumtü, ve bike âmentü, ve aleyke tevekkeltü, ve alâ rızkıke eftartü, ve savmel'ğadi min şehri ramazane neveytü, fağfir lî ma kaddemtü ve mâ ahhartü" Anlamı: "Allahım, senin rızan için oruç tuttum, sana inandım, sana güvendim, senin rızkınla orucumu açtım Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim Artık benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!" Muaz ibni Zühre Radiyallâhu Anh anlatıyor: Bana ulaştı ki, Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem iftar ettiği zaman şu duayı okurdu: “Allahümme leke sumtü ve alâ rızkıke eftartü” (Ey Allah’ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum) (Ebû Dâvud, Savm: 22) Mervan ibni Salim, ibni Ömer Radiyallâhu Anhümadan naklediyor: Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem orucunu açınca şöyle derdi: “Susuzluk gitti, damarlar ıslandı, inşaallah Teâlâ sevap kesinleşti” Hadisin râvisi Rezin, duanın baş kısmına “Elhamdülillah” kelimesini ilave etti (Ebu Dâvud, Savm: 22) Abdullah ibni Ömer Radiyallâhu Anhümâ de iftar vakti şöyle dua ederdi: “Allah’ım, bütün kâinatı kaplayan rahmetinin hakkı için beni affet, günahlarımı bağışla”
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İftar Çadırı Kuruluyor | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 8 | 15.08.2009 00:59 |
SİVAS'TA ESKİ RAMAZANLAR VE İFTAR SOFRALARI | Sabiha Serin | Sivas'ımız Hakkında Bilinmeyenler, Sivas'ımızı Tanıtalım | 5 | 08.09.2008 23:34 |
İftar çadırının yeri değişti! | AhMeTTuRaN90 | Haberler | 5 | 16.08.2008 12:34 |
Izmirdeki Yigidolar Icin Iftar Vakti!&7Ekim Pazar | myway | Yurtiçindeki Sivaslılar | 7 | 03.07.2008 14:35 |
ÇADIRDA SON İFTAR | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 2 | 16.10.2007 18:11 |