Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 09.07.2010, 13:45   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 936 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Kösedağ'da Başlatılan Proje Çalışmaları

Suşehri ilçesindeki Kösedağ zirvesinde Köse Süleyman ziyaretinin bulunduğu alan için proje çalışması başlatıldı.

Sivas İl Özel İdare Koruma Uygulama Denetim Bürosu ekipleri, Suşehri Belediyesi'nden bir ekiple Kösedağ zirvesinde incelemelerde bulundu.

Proje çalışmalarının alt yapı çalışmasını yapan arkeolog Erdal Çetindağ, mimar Asen Öncel, sanat tarihçisi Fatih Kırıktaş ve Arkeolog Hümmet Taşpınar, 1984 yılında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından kentin tarihi tek sit alanı olarak tescil edilen zirvede çalışma yaptı.

Suşehri Belediye meclis üyesi Zekeriya Canpolat ve Belediye Zabıta Amiri Ferhat Yeğin ile birlikte halen bölgede kar olan 3050 rakımlı zirvede bulunan Köse Süleyman türbesinin bulunduğu bölgede inceleme yapan ekip, bölgenin fotoğrafını çekti.

Belediye Başkanı Sedat Sel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bölgenin 1984 yılında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından Sivas'ın tarihi sit alanı olarak tescil edildiğini belirtti.

Sel, 3050 rakımlı Kösedağ da, Anadolu'nun, Türkleştirilme çabasının en önemli tanığı olan Köse Süleyman ziyaretinin çevre düzenleme projesi ile öncelikle Suşehri'nin kültürel hayata, özellikle Türk dünyasına bu mücadelenin bir parçası olarak kazandırılacağını söyledi.

Bu nedenle belediye olarak ilgili yerlere yazışmalar çerçevesinde İl Özel İdare Koruma Uygulama Denetim Bürosu ekiplerinin ilçeye geldiğini anlatan Sel, ekibin proje için ön çalışmalarını yaptıklarını kaydetti.

(FK-EMN-İRE) - SİVAS (Anadolu Ajansı)
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)