|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
08.03.2010, 00:48 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
Ziraat Odası binası için 9 proje yarıştı!
Sivas'ta yapılması planlanan Ziraat Odası binası için Sivas Mimarlar Odası tarafından başlatılan proje yarışması sonuçlandı. Yarışmaya katılan 9 proje içerisinde Mimar Erol Genç'in projesi birinci, Seda Küçükkılıç Çapar'ın projesi ikinci, Emrah Tunç'un Projesi ise üçüncü oldu. Mansiyon ödülü Serhat Çapar'a verilirken, Jüri Ödülü'ne ise Sinan Şimşek'in projesi layık görüldü. Mimarlar Odası'nda düzenlenen toplantı ile dereceye giren projeler tanıtıldı. Mimarlar ve Mühendisler Odası Başkanı Serdar İnce, Ziraat Odası'nın talebi üzerine yapılacak olan oda binası için proje yarışması düzenlediklerini ve birbirinden güzel 9 projenin hazırlandığını söyledi. Projelerin kim tarafından hazırlandığı bilinmeden numaralandırılarak değerlendirildiğini dile getiren İnce, yarışmada 5 projenin dereceye girdiğini söyledi. Ziraat Odası Başkanı Durmuş Şeker ve Yönetim Kurulu'na Mimarlar Odası'ndan böylesine önemli ve anlamlı bir istekte bulundukları için teşekkür eden İnce; “Şubat ayı içerisinde Ziraat Odası Başkanı Sayın Durmuş Şeker ve Yönetim Kurulu odamızı ziyaret ederek Sivas'ta yapacakları Ziraat Odası binası için bizden yardım talep etmişlerdir. Kendileri Sivas'a ve Ziraat Odası'na yakışır, kimlik ve nitelikte bir bina istemişlerdir. Bu duyarlılıklarından dolayı tüm Sivaslı mimarlar adına Ziraat Odası Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Sivaslı mimarlarımız da bu konuya duyarsız kalmayarak 9 tane fikir projesi üretmişlerdir. Değerli jüri üyelerimiz Sayın Vedat Altun, Mehmet Yazıcı ve Ziraat Odası Başkanımızın da bulunduğu değerlendirme kurulu bunu değerlendirmiş ve sonuçlandırmıştır" dedi. DURMUŞ ŞEKER… Ziraat Odası Başkanı Durmuş Şeker ise yaptığı konuşmada emek harcayarak başta Mimarları ve Mühendisler Odası olmak üzere proje hazırlayan tüm mimarlara teşekkür etti. Projeleri seçerken oldukça zorlandıklarını dile getiren Şeker, birinci seçilen projenin Sivas'a hayırlı olmasını diledi. Şeker, "Başkanımızın da belirttiği gibi biz Şubat ayında böyle bir bina yapacağımızı ve kendilerinden mimari olarak destek ve katkı bekledik. Onlar da sağ olsunlar emeklerini esirgemediler. Kendilerinin de bahsettiği gibi birinci, ikinci, üçüncü ve mansiyon olarak bir değerlendirme ile bu projenin birincisi, ikincisi üçüncüsü ve mansiyon olarak ortaya bir değer çıktı. Biz diyoruz ki bütün katılımcıların çizdiği projelerin hepsi güzel. Elbette emekleri geçti, bizim için gayret sarf ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Elbette Sivas'ımıza çiftçimize, Ziraat Odamıza yakışır nitelikli bir projenin de seçimi jüri üyesi arkadaşlarla olacağı için teknik hesap, teknik boyutlar, kısımlar harman edilip içerisinden alınan bir değerle bu seçim yapıldı" ifadelerini kullandı. Jüri üyesi Mimar Vedat Altun da konuşmasında seçim yaparken oldukça zorlandıklarını dile getirdi. Birçok kriteri göz önünde bulundurarak birinci, ikinci, üçüncü, mansiyon ve jüri özel ödülünü alan projenin belirlendiğini dile getiren Altın, tüm katılımcılara teşekkür etti. Altun şu şekilde görüştü: "Öncelikle Ziraat Odası'na mimarlar odasından yardım istediği için ve kendilerine prestijli bir bina yapılabilmesi için teşekkür ediyoruz. İkinci olarak da katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz jüri olarak inanın seçmekte zorlandık. Ama biri illaki birinci olacaktı biri birinci oldu, biri ikinci oldu, biri üçüncü oldu. Projelerin hepsi birbirinden güzel. Bu da şunu gösterdi. Sivas'ta mimar arkadaşlarımız çok güzel şeyler üretebiliyorlar. Bundan dolayı biz değerlendirmelerimizi yaparken özellikle prestijli bir proje olmasına dikkat ettik. Ziraat Odası'nın kendi fonksiyonlarına cevap vermesine dikkat ettik. İmara uygun olmasına dikkat çektik ileride bir sıkıntı yaşanmaması için. Bir de projelerimizin Sivas'a bir değer katmasına dikkat ettik. Bu çerçevede nüans farklarıyla birbirlerinden ayırdık projelerimizi. Dereceye giren ve katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." MİMAR EROL GENÇ… Projesi jüri tarafından yapılan değerlendirmede birinciliğe layık görülen Mimar Erol Genç, projeyi kardeşi Fatma Yüksek, akrabası Kübra Aslanpınar ve oğlu Taha Genç ile birlikte hazırladıklarını belirterek teşekkür etti. Ziraat Orası ve Mimarlar Odası'na da böylesine anlamlı ve önemli bir girişimde bulundukları için teşekkür eden Genç mutlu olduklarını söyledi. Genç şu şekilde görüştü: "Öcelikle Sivas Ziraat Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu'na ve Mimarlar Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu'na şehrimizin güzide mimarlarını bir yarışma ortamında fark ettikleri için, böyle güzel bir çalışma ortamı tanıdıkları için teşekkür ediyorum. Bu yaklaşımı şehrimizin diğer, kurum ve kuruluşlarının da sergileyerek Sivas'a güzide yapıların doğru ve imaj binalarının elde edilmesi açısından takip etmesini istiyorum. Katılan arkadaşlarıma bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu projenin üretilmesinde büromuzun kabiliyeti olarak gördüğüm kardeşim Fatma Yüksek'e, akrabam olan Kübra Aslanpınar'a ve oğlum Taha Genç'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Emekleri ve katkıları oldu. Çok mutluyuz" Toplantı da yarışmaya katılan mimarlar, Mualla Aydın, Erol Galipoğlu, Zuhal Açıkgöz ve Erdal Kızıl Gedik'in hazırladıkları projelerde sergilendi. |
08.03.2010, 15:09 | #2 |
Usta Yiğido
ela58 Şuan
Son Aktivite: 09.06.2010 21:35
Tecrübe Puanı: 1235
|
Cevap: Ziraat Odası binası için 9 proje yarıştı!
güzel fakat hep böle bina tasarımı ve kaldırım yapılıyo sivasımıza keşke daha verimli işlerlede uğraşsalar çaba gösterseler mesela organize sanayi böl. gelişmesi gibi
|