|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
29.10.2008, 15:56 | #1 |
Usta Yiğido
veysel Şuan
Son Aktivite: 26.02.2012 10:24
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 26
Mesajlar: 3.774
Tecrübe Puanı: 1086
|
MANTILI ÇORBA
MALZEMELER
1 su bardağı un yarım paket margarin 150 gr yağsız kıyma 1 su bardağı nohut 1 baş soğan 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çorba kaşığı kurü nane 10 bardak su 1 yumurta sarısı tuz, karabiber, kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Aşurelik buğdayı suda ıslatın. Nohutu, diğer bir kapta tuzlu suya yatırın. Tencerede yağı erittikten sonra 10 bardak su koyup kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra süzdüğünüz buğdayı içine katın. Nohutu bir başka kapta, 20 dakika kadar haşlayıp süzün ve onu da buğdaylara ekleyin. Onlar pişerken bir yumurta sarısı, biraz tuz, biraz suyla, hamur tutun. Nemli bez altında dinlendirip, kıymaya ince çentilmiş soğan, tuz, karabiber katıp yoğurduktan sonra hamuru açıp kare kare bölün. Içlerine nohut büyüklüğünde kıyma koyup, dört ucunu yukardan büzün, Nohut ve buğday yumuşayınca mantıyı da tencereye atarak 20 dakika kadar kaynatın. Naneli, kırmızıbiberli kızgın yağı da ekleyerek servis yapabilirsiniz.
__________________
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hünkar Begendi | tatli-dilli | Et Yemekleri | 7 | 03.03.2010 17:53 |
DİVRİĞİ-Yazı | Serd@r | Divriği | 2 | 22.09.2008 22:13 |
SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER ve BAZI TARİFLER | Güner | Yemekler | 83 | 20.03.2008 11:25 |