Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 06.02.2008, 17:30   #101
puar
Usta Yiğido

puar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

puar Şuan puar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.04.2010 15:08
Tournaments Won: 1

Tecrübe Puanı: 828 puar BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart --->: LAİKLİK=EŞİTLİK

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
başörtüsü girecek git boşuna çatlama kendi kendine gelir güven olma hahahahaha.
Gerçek hayatta çıksa bu insanlar verirdim cevabınıda ne olacak...abd kafalı faşistin biri diyecek lafım yok.
Alt 06.02.2008, 19:04   #102
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4565 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Pfeil -->: --->: LAİKLİK=EŞİTLİK

Alıntı:
ebubekir çakmak Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
allaha şükürler olsun ya ben diyorum bu milletin mayasınnda hamurunda hala bişey war asıl ben sizlere teşekkür ederim beni anladığınız içinyanlız seva kardeşim paramı var onlar bize para weriyor diyosunya peki bize ne diye para veriyorlar çünki kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez onlar bize siz balık tutmayın biz size hergün balık veririz diyorlar doğru balıklar günü gününe geliyor ama bize balık tutmayı öğretmiyorlar çünki biz balığımızı kendimiz tutarsak onlara ihtiyacımız kalmaz ama biz türbanla sağ sol meselesi güdersek kürt türk ayrımı yaparsak biz hiç balık tutamayız sadece kedi gibi onların gözlerine bakarız alooooooo gencler nerdesinizzzz 55 lik altuntaş amcamızdandamı ihtiyarsınızallah bizi büyüksüz bırakmasın altuntaş abi allah seni başımızdan eksik etmesin saygılar
Sevgili kardeşim Ebubekir iyi dileklerin için teşekkürler yine diyorum size katılmamak mümkün değil kitabın tam orasından söz ediyorsunuz benim dileğimde allah sizin gibi genclerin sayısını artırsın ve hepinizi sitemizde buluştursun saygılarımla
Alt 06.02.2008, 21:49   #103
ero
Tecrübeli Yiğido

ero - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ero Şuan ero isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.08.2012 02:57

Tecrübe Puanı: 703 ero FAZLA SÖZE GEREK YOKero FAZLA SÖZE GEREK YOKero FAZLA SÖZE GEREK YOK

yönetimi tebrik ederim.bnm tek kötü kelime yazmadığım yorumlarım silinmiş...

75 nolu yazıda açıkça hakaret ve küfür edilio bana görülmemiş ne tesadüf

XWST ve esengül kardeşimi de duyarlılıklarından dolayı kutluyorum..
ero isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 06.02.2008, 21:54   #104
ebubekir çakmak
Usta Yiğido

ebubekir çakmak - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ebubekir çakmak Şuan ebubekir çakmak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.03.2010 13:51

Tecrübe Puanı: 743 ebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDIebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDIebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDIebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDIebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDI

TEŞEKKÜR EDERİM ABİ ASLINDA Ben BÖYLE BOŞ KONUŞMALARA SIRADAN TARTIŞMALARA GELEMEM FAKAT BİR HADİS BANA BUNUN TAM TERSİNİ SÖYLÜYOR (bu arada ayıp değil bilmeyen arkadaşarım için söylüyorum hadis peygamber efendimizin sözleridir)HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR ewt bu hadisi ben çok derinden etkilemiştir o yüzden konuya dair birşeyler yazma çabası içindeyim benim izlediğim yol herzaman yunusun yolu olmuştur yunus da yaradılanı hoşgör yaradandan ötürü demiyormuydu ben insanları sewerim çünkü Allah(c.c)yaratmıstır yanlızzzzzzzzz mehmet akifin dizelerini unutmamak lazım

mehmet akif ersoy'un şiirinden bir bölümdür bu etiket.

Zulmü alkışlayamam, zâlimi aslâ sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem
Biri ecdâdıma saldırdı mı, hattâ boğarım…
-Boğamazsın ki !
-Hiç olmazsa yanımdan kovarım.
Üç buçuk soysuzun ardında zağarlık yapamam
Hele hak nâmına haksızlığa ölsem tapamam.
Doğduğumdan beridir âşıkım istiklâle,
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lâle
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir, belki, fakat çekmeye gelmez boyunum.
Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim.
Adam aldırma da geç git, diyemem, aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım.
Zâlimin hasmıyım amma severim mazlûmu…
İrticâın şu sizin lehçede ma’nâsı bu mu.

bu şiirinde mehmet akif ersoy, samimiyetle özelliklerini sıralamıştır. yaşamını incelediğimizde de şiirindeki samimiyetini görürüz.

bu açıklayıcı yazı sonrasında sorulması gereken sorular vardır.
1-son dört seneden beri ırakta yaşananlarda mazlumlar kimlerdir zalimler kimlerdir
2-ülkemizin dış politika belirlemekle görevli yöneticileri mazlumlardan mı yanadır zalimlerden mi yanadır
3-şair,
Adam aldırma da geç git, diyemem, aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım.
dizesindeki hakkı tutar kaldırırım ibaresi, adalet anlamında mı kullanılmıştır.
4-ırakta yaşanmakta olanların adalilane izahı ne şekilde yapılabilir
5-şair,
Üç buçuk soysuzun ardında zağarlık yapamam
Hele hak nâmına haksızlığa ölsem tapamam.
dizesinde ne demek istemiştir.
6-şairin
Doğduğumdan beridir âşıkım istiklâle,
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lâle
dizesinde söylemek istediği nedir?

sorular sıralanabilir.
bu yazıyı yazarken farkettiğim bir hususu sizlerle ayrıca paylaşmak ihtiyacı duydum sevgili sivalılar!!!

mehmet akif ersoy, bu memlekette en büyük haksızlığa maruz kalmış şairdir.
Nazım hikmet, sabahattin ali, hasan hüseyin, rıfat ılgaz ve benzer politik görüşe sahip şairlerimiz, en azından ülkemizin sol görüşü tarafından sahiplenilmiş, anlaşılmıştır.

aynı şekiilde necip fazıl, ozan arif, ismet özel, arif nihat asya, sezai karakoç da yine en azından ülkemizin sağ kesimi tarafından sahiplenilmiştir.

mehmet akif ersoy, çanakkale şehitlerine yazdığı destanla ve istiklal marşı ile tanınmaktadır. çok etkili olan bu iki şiirin insanlarda uyandırdığı hayranlık ve doyum duygusu, şairin yazmış olduğu diğer şiirlerine ilgiyi perdelemiştir.

mehmet akif ersoy, istiklal marşı ve çanakkale şehitleri destanıyla haklı övgüleri almaktadır. ancak onun bu topraklarda binlerce yılda damıtılmış ahlakın öğreticisi olduğu gerçeği görmezden gelinmiştir.

sadece bu şiiri bile eğer ilkokullarda ortaokullarda liselerde çocuklara okutulmuş olsaydı, bu vatanın evladı daha adil, mazlumdan yana, istiklaline düşkün, çalışkan, ulus bilincine sahip, haksızlığa asi olmaz mıydı?

sevgili okur... ben kendime soruyorum üçbuçuk soysuzun peşinde zağarlık(köpeklik) yapıyor muyum diye

lütfen bu soruyu siz de kendinize sorun..

herkese selam ederim..

O HALDE

HAYATTA BENİM BOYAYACAĞIM RENGİ ALACAKTIR!!!

EBUBEKİR ÇAKMAK.
ebubekir çakmak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 06.02.2008, 22:08   #105
ebubekir çakmak
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 743 ebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDIebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDIebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDIebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDIebubekir çakmak TAM BIR BEYEFENDI

haaaaaaa unutmadan altuntaş abi üstadın bir sözü warya ASIMIN NESLİ DİYORDUMYA NESİLMİŞ GERÇEK ÇİĞNETMEDİ NESLİNİ ÇİĞNETMEYECEK!!!SAĞCISIYLA SOLCUSUYLA KÜRDÜYLE TÜRKÜYLE GENÇLİK NESLİNİ ÇİĞNETMEYCEK ABİ YANLIZ BU ATGÖZLÜKLERİNİ GÖZÜMÜZDEN ATMADIKÇA SAĞCI SOLCUYU SOLCU SAĞCIYI KÜRT TÜRKÜ TÜRK KÜRTÜ ANLAMDIKÇA İŞİMİZ BİRAZ ZOR AMA BU ÜLKEDE BİRLİK İMKANSIZ DEĞİL BİZ NEZAMAN BİRLİK OLURSAK İŞTE OZAMAN ATAMIZINDA DEĞDİ GİBİ MUHASIR MEDENİYET SEWİYESİNE ULAŞIRIZ SAYGILAR

O HALDE

EBUBEKİR ÇAKMAK.
Alt 06.02.2008, 22:10   #106
ebubekir çakmak
Usta Yiğido

GENÇLİĞE HİTABE

Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
20 Ekim 1927
GENÇLİK OKUYUN WE KENDİNİZE GELİN

O HALDE

EBUBEKİR ÇAKMAK.
Alt 06.02.2008, 22:27   #107
puar
Usta Yiğido

puar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

puar Şuan puar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.04.2010 15:08
Tournaments Won: 1

Tecrübe Puanı: 828 puar BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Gençlik...Ah gençlikkkkkkkkkkkk....
Alt 06.02.2008, 23:13   #108
sonbahar5803
Usta Yiğido

sonbahar5803 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sonbahar5803 Şuan sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2009 14:57

Tecrübe Puanı: 854 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI

Selamün Aleyküm arkadaşlar,

Beni çok ilgilendiren bir konu olduğu için fikirlerimi paylaşmak istedim.

Bu bizim kanayan bir yaramızdır. Aslında laiklikle hiç alakası olmayan, sadece bazı din karşıtlarının dayatmaları sonucu ortaya çıkmış haksız bir yasaktır.

Müslümanım, Türk'üm ve de Atatürkçüyüm.
Ama ben ''Dinimizin tavsiye ettiği tesettür, hem hayata hem de fazilete uygundur!'' diyen Atatürk'ün izinden gitmekteyim.

Ve yine ben, batının geleneklerini değil de, ilmini almamızı tavsiye eden Atatürk'ü sevmekteyim.

Sözde Atatürkçülere sormak lazım, Onun izinden nasıl gidiyorsunuz? Onun adına ne yaptınız bugüne kadar lafta laik olmak dışında!

Bir de şu Türban terimi çıktı. Biz kapalıların asla kabul etmediği ama nedense yine de bize yakıştırılan bir terim.

Asıl Türban nedir? Önce onu bilmek lazım.

Türban, Kenan Evren tarafından bulunmuş bir formül olup, tesettürü önlemek için bone şeklinde bağlanan (takılan) ve sadece saçları ve kulakları içine alan bir örtü şeklidir.
Hani bazı sosyetik kesimin yaşlıları kafalarına geçirirler ya şapka tarzı birşey, işte Türban odur. Fransızca'dan gelmiş bir kelime. Kenan Evren başörtüsünün arkadan bağlanması şartını getirdiğinde amacı ileride başörtüsünü tamamen kaldırmaktı.
Çünkü türban bizlerin asla kabul edemeyeceği bir kapanma şeklidir bunu o da çok iyi biliyordur!

Daha sonra nasıl olduysa bizim tesettür, oldu Kenan Evren'in Türbanı!

Halbuki yanlış olan, kelimelere takılmak. Tesettür ya da baş örtüsü fark etmez. Önemli olan dininmizin emrettiği şekilde örtmektir. El ve yüz harici başka yerler gözükmemeli.

Resimlerle bunu daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.
Eklenen Resim Ön ?zlemesi

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki, yakınımız yoktur ALLAH’tan gayrı...
sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 06.02.2008, 23:20   #109
sonbahar5803
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 854 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI

Bu ilk dört resmin hepsi tesettür, sadece bağlama şekilleri farklı. O da tercih meselesi.
Diğer ikisi, arkadan bağlı olan ise türban. Asıl kapalı olması geren yerin (İman Tahtamızın) bu şekilde kapatılması mümkün değil. O yüzden zaten bizim tercihimiz olamaz türban.

O zaman şunu iyi anlayın. Bizim taktığımız türban değil, dinimizin emrettiği tesettürdür ve siyasi sembolle hiçbir ilgisi yoktur!

Bir de hani hep telafuz ettiğiniz ‘’Biz başörtüsüne karşı değiliz. Bizim annelerimiz, ninelerimiz de başörtülü’’ cümlesinde geçen örtü var. Resim koymaya gerek yok herhalde, çene altından bağlama.
İşte o aslında sonradan ortaya çıkmış ve zamanla geleneksel bağlama şeklini almış bir kavramdır.

Benim de annem kapalı, ninem de kapalıydı, hatta ninemin annesi de ama asla sizin tabirinizle ‘’tavşan kulağı’’ şeklinde bağlamadılar. Örtüleri sadece yüzü açıkta bırakacak şekilde, omuzlarını da örtecek şekildeydi.

Kaldıki hepimiz sizin nineleriniz gibi örtseydik bu seferde ona bahane bulacaklardı!

Peygamberimizin eşleri çene altından bağlamıyordu. Buna emin olabilirsiniz.[/b]

Alt 06.02.2008, 23:22   #110
sonbahar5803
Usta Yiğido

Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.
(Nur Suresi 31)

Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına hep söyle de cilbablarından (dış elbiselerinden) üzerlerini sımsıkı örtsünler. Bu onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Bununla beraber Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
(Ahzab Suresi 59)

Bir de Hadisler var, Kuran'dan sonra en geçerli olan kaynak.

Hz. Aişe'nin rivayetine göre, kız kardeşi Hz. Esma bir gün Peygamberimizin huzuruna gitti. Üzerinde altını gösterecek şekilde ince bir elbise bulunuyordu. Resulullah (s.a.v.) onu görünce yüzünü çevirdi ve şöyle buyurdu: "Ya Esma, bir kadın buluğ çağına erince (yüzünü ve ellerini göstererek) bunlardan başka bir tarafının görünmesi sahih olmaz."

Abdurrahman'ın kızı Hafsa'nın başında, saçını gösterecek şekilde ince bir başörtüsü olduğu halde Hz. Aişe'nin huzuruna girdi. Hz. Aişe başından örtüsünü alarak ikiye katladı, kalınlaştırdı.

Hz. Hatice'nin saçının tek bir teli gözüktüğü için Cebrail a.s. ın içeri girmeden kapıdan dönmesi de bir başka delil olsa gerek.

Kuran'da örtünmek yoktur diyenler için bu açıklamalar.

Kelime olarak tesettür, (sizin tabirlerinizle) türban, şulebaş, sıkmabaş gibi terimler açık açık yazmıyor diyenleriniz olabilir şimdi.
Ona bakılırsa Kuran'da rakı, bira, cintonik de geçmiyor ama alkol haram değil mi?

Uygulamak ya da uygulamamak sizlere kalmış ama müslümanım diyen herkes bunu kabul etmek zorunda.

TESETTÜR DİNİMİZİN EMRİDİR!

Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil