|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#21 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1301
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hep biz öznesini kullanmışsın da siz kimsiniz?
![]() |
#22 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.12.2015 00:23
Tecrübe Puanı: 1801
![]() |
![]() heyt be kimin atası duruşu bile tüm dünyaya atalarına beşçeker asalete bakın kardeşlerim fatihimin de atamında kimde var böyle geçmiş kimde var böyle tarih kimde var böyle asalet.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#23 |
Yiğido
![]() ![]() Timur İSLAMOĞLU Şuan
![]() Son Aktivite: 15.08.2010 11:35
Tecrübe Puanı: 560
![]() |
![]() LaEdri
Biz; Türkleriz. Biz;Üç kıtaya hükmedenleriz aynı zamanda biz; yok olmanın eşiğindeki bir devleti alıp yeniden doğuran ve uygar medeniyetler seviyesine eriştirenleriz. Anlayacağınız,Biz;(biraz klişe bir söz olacak) Türk olmaktan gurur Müslüman olmaktan onur duyanlarız. ![]() Bir önceki yorumumun son cümlesi "biz"im değil benim kendi şahsım adına söylenmiştir zira sonuna parantez içerisinde "-m" ekini koymuştum. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Timur İSLAMOĞLU'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#24 | |||
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
![]() Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1203
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
-İyide bu halkın toplayıp toplayacağı güç bu kadar Allah vermesin kaybedersek Anadoludan sürerler bizi Atatürk'ün cevabı şu: -Paşam toplayıp toplayabileceğimiz kuvvet bu kadar değil mi? -Evet -O zaman bu kuvvetle bu savaşı kazanacaz, elimizdeki gücün yarısını savaşa sokarsak kaybedebiliriz ama sonrasında yine anadoludan sürülürüz fakat tamamı ile savaşı kazanacağız... Atatürk'ün hocasının cevabı: -Çocuklar ben sizden çok yaşlıyım Balkan savaşındaki yenilgi, dünya harbindeki yenilgi beni biraz ihtiyatlı yaptı galiba, korku var ama Başkomutan sensin paşam senin emrin bizim için son karardır. Atatürk: -Paşam savaşı kaybedersek gelecekteki çocuklarımıza karşı tarihteki suçlu benim ama kazanırsak Türk milleti olarak kazanacağız... Tam da sizin sorduğunuz soruyu hocası sormuş ve aldığı cevapla kazanacaklarına olan inancı tam olmuş, böyle komutanlar, böyle inançlı bir halkla kaybetmek düşünülemezdi zaten... Saygılar... Alıntı:
Alıntı:
Atatürk sadece "Ödeyeceğiz İsmet Ödeyeceğiz" demekle yetinir... Aradan yıllar geçer seçme seçilme hakkı konuşulurken İsmet Paşaya döner ve der ki "Bu hakkı biz vermedik, Türk kadını kendi kendine aldı, biz bu hakkı vermeseydik, kendileri bizden hesap sorardı bu ülkeyi birlikte kurduk nerde haklarımız" diye.... Kılık kıyafet yönetmeliği dışında İnkılaplarda kıyafetle ilgili birşey yoktur ki zaten o yönetmelik özel hayatta giyilecek kıyafete dokunmaz... Sonuç olarak konumuza gelirsek ikisi farklı kulvarlarda insanlar, hiçbir Kemalist Osmanlı'yı reddetmez reddetse borcunu ödemezdi, Fatih farklı çağda çok büyük işler yapmış, Atatürk farklı çağda... Karşılaştırılması yanlış bence... O bakımdan suni bir tartışma bence...
Konu Kibrisli tarafından (17.07.2010 Saat 14:18 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|||
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#25 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 15.07.2012 08:54
Tecrübe Puanı: 985
![]() ![]() |
![]() Buradaki zihniyetin atalarımızı kıyaslamak değil Atatürk'ün sevgisini büyüklüğünü sözde küçük düşürmek basitmiş gibi göstermek adına yapılan bir çaba olarak görüyorum ama kim ne yaparsa yapsın bu toplumda Atatürk sevgisini yok edemez.
Sayın Kıbrıslınında dediği gibi Fatih'de döneminde büyük insandı büyük liderdi büyük şeyler yaptı Atatürk'te hepsi bizim liderimiz. Fark Atatürk'ün daha yakın bir zamanda yaşaması ve Çağdaş Laik Türkiye Cumhuriyetini kurmasıdır. Sana katılıyorum bu konuda sayın kıbrıslı... |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#26 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#27 |
Yiğido
![]() |
![]() LaEdri Türk müsünüz?
Türkseniz söyler misiniz bana önceki sayfada yazdığım isimlerin hangisini veya hangilerini neden sevmiyorsunuz? O isimleri şimdi birer ikişer cümleyle hatırlayalım: Teoman:Tarihte bilinen en eski hükümdarımız. Saltuk Buğra Han:İslamiyet'i kabul edden ilk hakanımız. Fatih:İStanbul'u fetheden komutan. Hz. Muhammed tarafından övülen komutan. Çağ değiştiren padişahımız. Selim:Osmanlı topraklarını 8 yılda 2,5 kat büyüten ve halifeliği Abbasilerden Osmanlı Hanedanına geçiren padişahımız Atatürk: Ülkemizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız, başöğretmen, başkomutan, mareşal. Türklere özgü "Turan Taktiğini"ni uygulayan son liderimiz(Büyük Taaruz'da) İnönü:Gerek askeri gerekse siyasi alanda ülkemize büyük hizmetler veren 2.Cumhurbaşkanımız. Ecevit: 1974 Kıbrış Barış Harekatı(bugün başımızdakilerin ABD'den izin almadan kendi sınırlarımızın içindeki pekakaya operasyon düzenleyemediğini göz önünde bulundurursak küçümsenmeyecek bir hareket Kıbrız Barış Harekatı) Son olarakta apoyu Türkiye'ye getirten adam olarak anılan DEVLET adamımız. "Kullanıcı adınız Arapça Türk değilseniz bu adamları sevmemenizi anlayışla karşılarım." diyecektim ki alt tarafta "Ötüken" kelimesini gördüm bu da sizin Türk olma ihitmalinizi güçlendiren bir ayrıntı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Timur İSLAMOĞLU'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#28 |
Usta Yiğido
![]() Türk müsün sorusuna cevap vermiyorum.Sen Tüük olarak Erdoğan'dan Vahdettin'den sevmediğin adamalr olarak bahsettiysen ve ben bunu saygıyla karşıladıysam,benim de yukardıa yazdığın isimlerden bazılarını sevmememi saygıyla karşılamak zorundasın.Yok,ben saygı duymam,Türklüğünden şüphe ederim diyorsan,muhattap olmaya değmez!
![]() |
#29 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() murat tugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 06.06.2015 15:33
Tecrübe Puanı: 785
![]() |
![]() Atam izindeyiz söylemine Atatürk bir an için canlanıp cevap verseydi
Siz hala izindemisiniz? Artık izinden dönünde çalışmaya başlayın derdi heralde... |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı murat tugrul'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#30 |
Yiğido
![]() |
![]() LaEdri "Türküm" diyorsan neden şüphe ediyim ki?
Geçmişte zararlı olduklarına inandığım egemenliğe hürriyete önem vermeyen bazı Türk toplulukları olmuştur. Örnek verecek olursak; Orta Asya'da Çin'in Moğol'un egemenliğine giren Türk boyları ve yakın tarihte başka ülkelerin himayesi altını girmeye sıcak bakan cemiyetler gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sabiha Serin Siir Kösesi | Sabiha Serin | Şiirler | 169 | 02.09.2010 10:50 |
Atatürk'ten Can Dündar'a Mektup... | Arif Coşkun | Serbest Kürsü | 38 | 23.07.2010 19:52 |
Rahmetle Anıyoruz! | yerliturkuaz | Atatürk ve Sivas | 43 | 10.11.2008 23:50 |
Atatürk SİVAS'ta-1 | Serd@r | Atatürk ve Sivas | 35 | 10.11.2008 22:22 |
ATATÜRK'ün kendi ifadeleriyle bazı tanımlamalar | ero | Atatürk ve Sivas | 17 | 03.06.2008 22:24 |