|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Şimdi diyeceksiniz ki bu iki resmi ne diye koydun?Biraz dikkatli bakarsanız nedenini çok iyi anlayacaksınız. Aslında burda daha farklı birşeyden bahsetmek istiyorum.Türkiye nin bulunduğu kötü ortamdan bahsetmek istiyorum. Gençlerin nelerle uğraştıklarını sizlere anlatmak istiyorum. "ATAM İZİNDEYİZ" diyoruz ama hangi atamız? Türkiye de şöyle bir gerçek var, Gençler guruplara ayrılmış bir vaziyetteler. Herkes kendi inancı doğrultusunda savaşmak için çabalıyor. Biri diğer guruptan nefret ediyor. İki türk genci sanki düşmanlarmış gibi davranıyor.. Müslüman bir aileden(yani namazını kılan, çocugunu dini yönden iyi eğiten) gelen çocuk 16 yaşından sonra kendine bir idol seçmek istiyor. Ee tek bir seçenek var tabi. Fetih yapacak, dünyaya islamı yayacak bir idol. Akıllara fetih diyince Fatih Sultan Mehmet geliyor zaten. Sonra bu çocuk kendini bu yönde geliştirmeye devam ediyor derken gözü başka bir lideri görmüyor.Sınıfında Fatih Sultan Mehmet denilince göğsü kabarıyor. Fakat inkılap dersinde Atatürk denilince kulaklarını kapamak istiyor. Atatürk'ü eleştiriyor vs. Çünki onun için artık tek bir idol var. Fatih Sultan Mehmet.. Atam İzindeyiz.. Diğer taraftan kökeni askeriye dayanan(asker evladı olabilir vs) ve sözde cumhuriyetçi parti yanlısı kişilerin çocukları da tam tersi yönde bu fetih hareketini sevmeyen kişiler olup çıkıveriyorlar. Onlar da kendilerine bir idol seçmek zorundalar. Peki kimi? Tabi ki Mustafa Kemal Atatürk. Bu çocuklar ne yapıyor peki, Osmanlı tarihinden konu açıldığında "Osmanlı nın yıkılması iyi oldu, zaten hasta adam gibi kalmıştı ortalıkta" diyor. Atatürke gelince "O ne güzel komutan, Türkiyeyi kurtardı o olmasa biz ne yapardık, düşmanı denize attı yurdumuzu kurtardı.." diyor. Mustafa Kemal Atatürk... Atam İzindeyiz.. Yaa işte böyle. Peki bu kin,nefret dolu ortamı kim sağlıyor? Neden birilerini Atamız olarak görüyoruz? Biz hangi Atamızın izinde olacağız? Bu sorularıda size bırakıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Elbetteki hepiside bizim atamız. Ayrım gayrım yok Fatih Sultan Mehmet dönemin büyük insanı Atatürk ise yakın tarihimizin büyük insanı büyük devrimcisi. Bitmiş tükenmiş bir ülkeyi adeta yeniden diriltmiş milli bir ruh oluştururarak Türkiye Cumhuriyetini kurmuş. Yurdun dört bir yandan işgal edilmiş 7 cepheden düşman savaş açmış. Atatürk ne yapmış Türk Ulusunu şaha kaldırıp büyük bir özveriyle düşmanı yenmesini başarmıştır. İkisinede saygı duymalıyız, Eskiden bir reklam vardı "Yok aslında birbirimizden farkımız ama biz osmanlı bankasıyız" Hiç bir farkı yok. Bizi bize düşman etmek düşürmek istiyen nifakçılara asla prim verilmemeli.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 15.07.2012 08:54
Tecrübe Puanı: 985
![]() ![]() |
![]() Kurtuluş Savaşı'nın büyük önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı. Üstün liderlik özelliklerine ve ileri görüşlülüğe sahiptir. Birçok araştırmacı tarafından gelmiş geçmiş en büyük devlet adamı olarak kabul edilmiştir. [1881 Selanik - 10 Kasım 1938 İstanbul] Birinci Dünya Savaşı sonrası Anadolu'da başlayan Ulusal Bağımsızlık Mücadelesi'nin askerî, fikrî ve siyasi önderliğini yapmış; modern Türkiye'yi oluşturan devrim ve reformları gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu siyasi örgütü ve dönemin iktidar partisi Cumhuriyet Halk Fırkası'nın (daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi) kurucusu ve ilk genel başkanıdır. YAPITLARI * Tâbiye Meselesinin Halli ve Emirlerin Sureti Tahririne Dair Nesayih * Takımın Muharebe Talimi (Almanca'dan çeviri - 1908) * Cumalı Ordugâhı - Süvari: Bölük, Alay, Liva Talim ve Manevraları (1909) * Tâbiye ve Tatbikat Seyahati (1911) * Bölüğün Muharebe Talimi (Almanca'dan çeviri - 1912) * Zabit ve Kumandan ile Hasbihal (1918) * Nutuk (1927) * Vatandaş İçin Medeni Bilgiler (Manevi kızı Afet İnan adıyla yayımlandı) (1930) * Geometri (isimsiz yayımlandı) (1937) Atatürk'ün ayrıca, 1915-1918 yılları arasında Anafartalar, Doğu Cephesi ve Karlsbad'daki hatıralarını yazdığı günlükleri de bulunmaktadır. Bunlardan Anafartalar Muharebatı'na Ait Tarihçe, Türk Tarih Kurumu tarafından kitap olarak yayımlanmıştır. 1908-1938 yılları arasında Mustafa Kemal'in imza attığı, yazdığı, söylediği kişisel notları dahil her şeyin toplandığı Atatürk'ün Bütün Eserleri adlı bir ansiklopedi de Kaynak Yayınları tarafından hazırlanmaktadır. DÜŞÜNDÜREN SÖZLERİ Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar.. Göz yaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır. [Çanakkale 1934] Mustafa Kemal ATATÜRK Bu iki günün suret-i güzerânını yazmayacağım. Birçok hatıratım gibi bunların da nisyâna karışmasında (unutulmasında) ne beis var. Yalnız şu kadar diyelim ki, insanlar hakikati daima gizlerler. [Karsbad Günlüğü 10-11 Temmuz 1918] Mustafa Kemal ATATÜRK Siz, genç arkadaşlar, yorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz. Fakat, arkadaşlar, yorulmadan ne demek? Yorulmamak olur mu? Elbette yorulacaksınız. Benim sizden istediğim yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman dahi durmadan yürümek, yorulduğunuz dakikada da dinlenmeden beni takip etmektir. Yorgunluk her insan için, her mahlûk için tabii bir hâldir. Fakat, insanda yorgunluğu yenebilecek manevi bir kuvvet vardır ki, işte bu kuvvet, yorulanları dinlendirmeden yürütür. Sizler, yeni Türkiye’nin genç evlatları! yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz… Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. [26 Mart 1937 Bursa] Mustafa Kemal ATATÜRK Millete efendilik yoktur. Hizmet vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur. Mustafa Kemal ATATÜRK Ben icap ettiği zaman, en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim. Mustafa Kemal ATATÜRK Büyük olmak için hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen burada direneceksin. Önüne sonsuz engeller yığılacaktır. Kendini büyük değil, küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu söyleyenlere güleceksin. Mustafa Kemal ATATÜRK Cephaneniz yoksa, süngünüz var! Mustafa Kemal ATATÜRK Benim naciz vücudum elbet birgün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Mustafa Kemal ATATÜRK Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalâlettir. Mustafa Kemal ATATÜRK Türk milleti istiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır. Mustafa Kemal ATATÜRK Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Mustafa Kemal ATATÜRK Arkadaşlar, efendiler ve ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar ülkesi olamaz. Mustafa Kemal ATATÜRK Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin sınırı yoktur. İşte parola budur. Mustafa Kemal ATATÜRK Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir. Mustafa Kemal ATATÜRK Türk, esirlik kabul etmeyen bir millettir. Mustafa Kemal ATATÜRK Yurtta barış, dünyada barış. Mustafa Kemal ATATÜRK Geldikleri gibi giderler! Mustafa Kemal ATATÜRK Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır. Mustafa Kemal ATATÜRK Ne mutlu Türküm diyene! Mustafa Kemal ATATÜRK |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() murat tugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 06.06.2015 15:33
Tecrübe Puanı: 785
![]() |
![]() Fatih sultan mehmetmi atatürkmü dersek bence ikiside.
Bu ikisi ve digerleri zincirin halkaları biri oladan digerinin olma şansı yok Eger fatih olmasaydı. Atatürk olmayacaktı. Atatürk olmasaydı. Türkiye olmayacaktı. Kimbilir hangi devletin azınlıgı olacaktık |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı murat tugrul'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OSMAN ECE Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2018 14:36
Tecrübe Puanı: 3346
![]() |
![]() ATAMIZA ŞİKAYET ŞİİRİNİN BİR DÖTLÜĞÜ
aşık diyari baba bir garip yolcu kimi sağcı olmuş kimisi solcu kaçakcı mal satıyor gömüyor kolcu bunların dersini ver atam yetiş ATAMIZ BU VATANI TÜRK GENÇLİĞİNE AMANET ETTİ AMA HANİ O GENÇLİK BİRLİK OLUP TEK YUMRUK OLACAĞI YERDE BİRBİRİNE DÜŞYÜ GENÇLİK BUNE CEVABINIZ NEDİR |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 | |
Moderator
![]() Alıntı:
Zaten amaç gayede o gençliği bir birine düşürmek düşman etmek, ama bu oyuna gelmemek lazım hepimiz uyanık olup güzel ülkemize sahip çıkmalıyız.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OSMAN ECE Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2018 14:36
Tecrübe Puanı: 3346
![]() |
![]() arif bey keşke herkes sizin gibi düşünse cumhuriyetimizin kurucusunu
öyle alçakca kullanan varki bunlar beni sade kahrediyor çok doluyum bir başlarasam belki sitedende atılırım iyisimi hiç açılmayım sevgi saygılar arif bey |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 14:55
Tecrübe Puanı: 1348
![]() |
![]() Atatürk'ü kullarak yıllarca dindar kesim ezildi. dindar gençler de kendilerini bulacağı bir ''ata'' tasavvur ettiler. kimsenin hakkına girmeyelim. Dindar kesim de Atatürk'ü çocuklarına tam manasıyla anlatamadı.
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
![]() Alıntı:
"Türkü anlamak için türkü dinlemek gerek" demişti. Atatürk'ü anlamak için onu okumak gerek abi, sağdan soldan duyumlarla ne yazıkki bazı çevreler bilinçli şekilde yıpratmak istedi çocukların kafalarını çelmek için farklı şekilde anlatıldı ve anlatılıyor. Fazla söze gerek yok abi sakin ol onu sevenleri hep var olacaktır.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#10 | |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Öğretmenlerin bilgisizliği üzerine bir örnek vermek istiyorum.bir gün, Üniversitede dersteyiz. inkılap dersi. Konumuz, büyük taarruz meydan savası. Hocamız anlatıyor" bu savaşta türk milleti bütün varını yoğunu ortaya koydu, askerlerin hepsini, at arabalarınnı hepsini, silahların hepsini, eşyaların hepsini kullandı. bu savaş var olmak yada olmamak savaşıydı. ve atatürkün büyük cesaretiyle savaşı kazandık" ben de sordum. "hocam şimdi dediniz ki bütün varımızı yokumuzu ortaya koyduk. doğru mu? doğru. peki bu savaşı kaybetseydik ne olacaktı?" "savaşı kaybetseydik türkiye tamamen elimizden gidecekti" "peki hocam Atatürk neden bu kadar büyük bir riske girdi. ya kaybetseydik?" "hayır kaybetmezdik, Atatürk kazanacaklarını biliyordu. inanıyordu çünki" "hocam Atatürk nasıl bilsin savaşı kazanıp kazanamayacaklarını. Allah bilir. Belkide yenilecektik" "oglum sen dalga mı geçiyorsun. otur şurda ciddi birşeyden konusuyoruz" Yukarda anlattım. Yani neden "Türk milletinin çabasıyla, İslam ruhuyla" kazandık demiyor da, " Atatürk inandı kazandık" diyor. Neden ? neden Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı bizde olmazdık, düşüncesi hala var?. İşte bu gibi durumlar gençleri Atatürkten soğutuyor. Ama kimse ağzından çıkan kelimeye hiç dikkat etmiyor. neyse... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sabiha Serin Siir Kösesi | Sabiha Serin | Şiirler | 169 | 02.09.2010 10:50 |
Atatürk'ten Can Dündar'a Mektup... | Arif Coşkun | Serbest Kürsü | 38 | 23.07.2010 19:52 |
Rahmetle Anıyoruz! | yerliturkuaz | Atatürk ve Sivas | 43 | 10.11.2008 23:50 |
Atatürk SİVAS'ta-1 | Serd@r | Atatürk ve Sivas | 35 | 10.11.2008 22:22 |
ATATÜRK'ün kendi ifadeleriyle bazı tanımlamalar | ero | Atatürk ve Sivas | 17 | 03.06.2008 22:24 |