|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 962
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Türk milletinin kurtuluşunu sağlayan kararların alındığı ve Cumhuriyetin alındığı 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 88. yıl dönümü törenle kutlandı.
Sabah erken saatlerde yaklaşık 20 üniversiteden gelen öğrenci grubunun katılımı ile gerçekleştirilen yürüyüş ile başlayan 4 Eylül kutlamaları daha sonra Atatürk anıtında devam etti. Atatürk Anıtında düzenlenen törende Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce, Belediye Başkanı Sami Aydın, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Kutlamalar daha sonra Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenlerle devam etti. Törende konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın “O zor günlerde o kararları alıp uygulayan bu millet her alanda akıl almaz zaferlerin altına imza atacak bekaya sahiptir. 4 eylül Kongresinin 88. yıl dönümünde diyorum ki bu güzel günlerin sözünü etmez yetmez, özünü kavramak gereğini yapmak, gelecek kuşaklara emanet etmek boynumuzun borcudur.” Dedi. CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir de Cumhuriyet ile Sivas'ın adeta birbiriyle özdeşleştiğini, aynı kaderi paylaştığını dile getirerek “Birinin güçlendiğinde diğeri de güçlenmiş gelişmiş, birinin gerilediğinde diğeri de bundan etkilenmiştir. Cumhuriyetimizin ilk 27 yılında Sivas gelişen kalkınan bir ildir. Türkiye sıralamasında 8. sırada bulunmaktadır. Ne zamanki Cumhuriyet ve onun temel değerleri savsaklanmaya başlamış işte o zaman Sivas’ta gerilemeye yüz tutmuştur. Ne yazık ki gerileyen sadece Sivas olmamış Ülkemiz kaybetmeye başlamıştır” dedi. Vali Veysel Dalmaz, burada yaptığı konuşmada, 4 Eylül 1919 tarihinde Sivas'ın, hem kendi hem de ülkenin geleceğini etkileyecek kararlara ev sahipliği yaptığını söyledi. Dalmaz,”Bugün 7 den 70’e yüzlerce Sivaslı coşku ve gururla bir araya geldik. Bundan güzel birlik ve beraberlik tablosu olamaz. Ben bugün bu meydanda onuru, inancı, azmi, kardeşliği ve milli şuuru görüyorum. Nice medeniyetlere kucak açan ve her bir medeniyetin gerek fiziki gerek kültürel değerini günümüze taşıyan Sivas’ın tarihte olduğu gibi bugünde sahip olduğu zenginlikleri ile Anadolu’nun kalbi olduğunu görüyorum. Geçmişte Türkiye Cumhuriyetinin temelinin atılmasına vesile olan Sivaslıların Bugünde memleketlerinin ve ülkelerinin müreffeh yarınlarını el ele omuz omuza inşa ettiklerini görüyorum” dedi. Tören kapsamında Türk Hava Kurumu ekipleri de paraşütle gösteri sundu. Paraşütçülerin Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı ile iniş yapmaları izleyenlerden alkış aldı. 4 Eylül Sivas Kongresi kutlamaları geçit töreni ile devam etti. Kutlamalara katılmak üzere Gürcistan ve Bulgaristan'dan kente gelen halk oyunları ekipleri de geçit töreninde gösteri sundu. Ekiplerin gösterileri büyük ilgi gördü. İlçeler, sivil toplum örgütleri ve resmi kurum ve kuruluşların araç üzerine kurduğu stantların da geçiş yaptığı tören, ilginç görüntülere sahne oldu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yiğido
![]() ![]() KIZILCAN Şuan
Son Aktivite: 12.07.2014 21:37
Tecrübe Puanı: 756
![]() |
Sivas'ta olup kutlamalara katılmak isterdim.4 Eylül bizim en anlamlı tarihimiz...
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4567
![]() |
4 Eylül kongresinin 88. yılı kutlamaları sivasımza hayırlı olsun
|
|
|
#4 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() izmirliyigido Şuan
Son Aktivite: 18.12.2014 08:59
Tecrübe Puanı: 792
![]() |
ESKİDEN ULUSAL BASIN VE MEDYA İLGİ GÖSTERİRDİ. ŞİMDİ SAĞOLSUN, DEVLET TELEVİZYONUNDAN BAŞKA İLGİ GÖSTEREN YOK
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|