![]() |
#61 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() fratt Şuan
![]() Son Aktivite: 26.05.2011 07:17
Tecrübe Puanı: 688
![]() |
![]() Ömrünü ömrüne adayan
Bakışınla dünyasını titrettiğin İçindeki buzulları erittiğin Bak bana ben o eski Ben değilim artık... Uğruna çöllere düşen Dağlar delip mesafeler aşıp Sana koşan sana coşan Bak bana ben o eski Ben değilim artık... Hayata tek dalıyla bağlı Kökü sökülmüş koca çınar Heybeti var gücü yok Bak bana ben o eski Ben değilim artık... Karam havam ihlal edildi Toprak kayıplarım savaşta Allah peygamber aşkına Bak bana ben o eski Ben değilim artık... Fırat Çandır [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() |
#62 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() İçimde bu acı oldukça
Kan damarlarımda durdukça Yüreğim sensiz çarptıkça Sen bensiz nefes aldıkça Alınacak bir intikam kaldıkça Ben ölmem... Bedenim acıyla kıvrandıkça Ruhum hasretle yoğruldukça Gözlerin aklımda durdukça Sesin kulağımda çınladıkça Alınacak bir intikam kaldıkça Ben ölmem... Sen benden kaçıp durdukça Hayatı bana haram kıldıkça Her sabah acıya uyandıkça Ve gece zulümlere yattıkça Alınacak bir intikam kaldıkça Ben ölmem... Fırat Çandır [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() |
#63 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Merhaba sevgili babacığım
Nasılsın diye sormuyor İyi olman için dualar ediyorum... Doğduğumda beni kucağına alıp “Adın Umut olsun” demiştin Beni ilkokula kadar “Umudum” diye okşadın ve sevdin Okula başlayınca “Sen artık koca adam oldun” deyip Sadece başımı sıvazladın... Derslerime yardımcı olmak için Benden çok sen çabalardın Benim aklım oyunda televizyonda Bunu bilirdin ve saklamazdın Bunu nereden bildiğini Hiç anlamamıştım... Yolda giderken birgün Başka bir babanın Oğluna vurduğunu gördüm Koşarak sana geldim Ve sana sordum “Baba o adam kıydı, Sen bana kıyar mıydın” “Ben sana kıyamam” demiştin Küçüktüm sebebini anlamamıştım Baba olunca anlarsın demiştin Ben baba oldum ve seni Çok ama çok iyi anladım... Okul yıllarım bitti Artık ekmek peşindeyim Babam senin izindeyim Meğer ne zormuş çalışmak Eve ekmek getirme kavgası Bütün gün birileriyle uğraşmak Adamlığını yitirmeden kazanmak Güler yüzlü ve merhametli kalmak Meğer ne zormuş baba olmak Hem bütün gün ağır yükler Yetmezmiş gibi ağır sözler Hem bedenin hem ruhun Gitgide ezilmesine rağmen Eve gelince benden ve annemden Şefkatini ilgini hiç esirgemezdin Nasıl başardığını sormuştum Baba olunca anlarsın demiştin Ben baba oldum ve seni Çok ama çok iyi anladım... Askere gitme vakti geldin “Vatan sana emanet” dedin Bana emanet babam rahat ol Sizi önce Allah’a sonra size Vatan önce Allah’a sonra bana Emanete ihanet olmaz Bunuda senden öğrendim... Beni asker ocağına gönderdin Belki yemedin belki içmedin Ama beni hiç muhtaç Beni hiç yetim bırakmadın Mektuplar attın telefonlar açtın Bana gülüyordun ama Belki içinden kan ağladın Bir insan çocuğunu bu kadar Kendinden bile fazla sever miydi Baba olunca anlarsın demiştin Ben baba oldum ve seni Çok ama çok iyi anladım... Birtek ilk zamanlar Gelinini istememiştin Sonradan onuda sevmiştin Hatta bir ara onu benden Daha çok sevdiğini sanmıştım Eee onu ben seçmiştim Beni ise sen yetiştirmiştin... Her akşam o hatırlatıyor Anama ve sana dua etmem için Yanyana diz çöküp ellerimizi açıyoruz Yüce rabb’imden tek isteğimiz İkinizinde mekanını cennet etsin... Meğer insan neleri özlermiş Birşeyler yiyip içerken Ağzından çıkan o tuhaf sesler Çok kızardık sana Şimdi düşünüp gülümsüyorum Hatta bazen yemekte Şöyle bir çocuklara bakıyorum Çorbaya kaşığımı daldırıyor Ağzıma yaklaştırıyor Başımı havaya kaldırıyor Ve sessizce “Bu senin için” diyor Öyle bir höpürdetiyorum ki Çocuklar bana bakıyor “Ya baba” diye çıkışıyorlar Aynı sen ve ben gibiyiz Tek farkımız artık ben babayım Onlar çocuk ve sen yoksun... Hani şu çok bilmiş tavırların Bilge gibi konuşmaların vardı ya O kadar çok konuşur bizi sıkardın Ya bildiklerimizi anlatırdın Ya da bilmediğin konularda Olur olmaz yorum yapardın Biliyor musun ne öğrendim Yeni nesil hep daha çok öğreniyor Şimdi ben de senin gibi Karışıyorum birşeylerine Çok kızıyorlar biliyorum Elimde değil dayanamıyorum Baba olunca anlarsın demiştin Ben baba oldum ve seni Çok ama çok iyi anladım... Artık göç vakti geldi demişsin Duydum ve kahroldum Hemen koştum sana koştum Beni yanına sokmadılar İstememişsin neden baba Bunca yıldır hep bana dosttun Şimdi ne oldu da Beni yanına bile yanaştırmadın Elbet vardır bir sebebi Diye diye kendimi avuttum Sonra içeriden Acı bir feryat duydum Anamın yere yığıldığını gördüm Yine içeri alınmadım... On dakika sonra biri yanaştı Yüzüme baktı “Hem anadan hem babadan, Artık teksin başın sağolsun” Bir not iletti ufak bir kağıtta Kırık dökük bir yazıyla “Beni en son gördüğün gibi, Mutlu hatırlamanı istiyordum” Neden dedim babam neden Baba olunca anlarsın demiştin Ben baba oldum ve seni Çok ama çok iyi anladım... Fırat Çandır [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() |
#64 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4552
![]() |
![]() [quote=fratt;218703]Merhaba sevgili babacığım
Nasılsın diye sormuyor İyi olman için dualar ediyorum... Doğduğumda beni kucağına alıp “Adın Umut olsun” demiştin Beni ilkokula kadar “Umudum” diye okşadın ve sevdin Okula başlayınca “Sen artık koca adam oldun” deyip Sadece başımı sıvazladın... Derslerime yardımcı olmak için Benden çok sen çabalardın Benim aklım oyunda televizyonda Bunu bilirdin ve saklamazdın Bunu nereden bildiğini Hiç anlamamıştım... Yolda giderken birgün Başka bir babanın Oğluna vurduğunu gördüm Koşarak sana geldim Ve sana sordum “Baba o adam kıydı, Sen bana kıyar mıydın” “Ben sana kıyamam” demiştin Küçüktüm sebebini anlamamıştım Baba olunca anlarsın demiştin Ben baba oldum ve seni Çok ama çok iyi anladım... Okul yıllarım bitti Artık ekmek peşindeyim Babam senin izindeyim Meğer ne zormuş çalışmak Eve ekmek getirme kavgası Bütün gün birileriyle uğraşmak Adamlığını yitirmeden kazanmak Güler yüzlü ve merhametli kalmak Meğer ne zormuş baba olmak Hem bütün gün ağır yükler Yetmezmiş gibi ağır sözler Hem bedenin hem ruhun Gitgide ezilmesine rağmen Eve gelince benden ve annemden Şefkatini ilgini hiç esirgemezdin Nasıl başardığını sormuştum Baba olunca anlarsın demiştin Ben baba oldum ve seni Çok ama çok iyi anladım... Askere gitme vakti geldin “Vatan sana emanet” dedin Bana emanet babam rahat ol Sizi önce Allah’a sonra size Vatan önce Allah’a sonra bana Emanete ihanet olmaz Bunuda senden öğrendim... Beni asker ocağına gönderdin Belki yemedin belki içmedin Ama beni hiç muhtaç Beni hiç yetim bırakmadın Mektuplar attın telefonlar açtın Bana gülüyordun ama Belki içinden kan ağladın Bir insan çocuğunu bu kadar Kendinden bile fazla sever miydi Baba olunca anlarsın demiştin Ben baba oldum ve seni Çok ama çok iyi anladım... Birtek ilk zamanlar Gelinini istememiştin Sonradan onuda sevmiştin Hatta bir ara onu benden Daha çok sevdiğini sanmıştım Eee onu ben seçmiştim Beni ise sen yetiştirmiştin... Her akşam o hatırlatıyor Anama ve sana dua etmem için Yanyana diz çöküp ellerimizi açıyoruz Yüce rabb’imden tek isteğimiz İkinizinde mekanını cennet etsin... Meğer insan neleri özlermiş Birşeyler yiyip içerken Ağzından çıkan o tuhaf sesler Çok kızardık sana Şimdi düşünüp gülümsüyorum Hatta bazen yemekte Şöyle bir çocuklara bakıyorum Çorbaya kaşığımı daldırıyor Ağzıma yaklaştırıyor Başımı havaya kaldırıyor Ve sessizce “Bu senin için” diyor Öyle bir höpürdetiyorum ki Çocuklar bana bakıyor “Ya baba” diye çıkışıyorlar Aynı sen ve ben gibiyiz Tek farkımız artık ben babayım Onlar çocuk ve sen yoksun... Hani şu çok bilmiş tavırların Bilge gibi konuşmaların vardı ya O kadar çok konuşur bizi sıkardın Ya bildiklerimizi anlatırdın Ya da bilmediğin konularda Olur olmaz yorum yapardın Biliyor musun ne öğrendim Yeni nesil hep daha çok öğreniyor Şimdi ben de senin gibi Karışıyorum birşeylerine Çok kızıyorlar biliyorum Elimde değil dayanamıyorum Baba olunca anlarsın demiştin Ben baba oldum ve seni Çok ama çok iyi anladım... Artık göç vakti geldi demişsin Duydum ve kahroldum Hemen koştum sana koştum Beni yanına sokmadılar İstememişsin neden baba Bunca yıldır hep bana dosttun Şimdi ne oldu da Beni yanına bile yanaştırmadın Elbet vardır bir sebebi Diye diye kendimi avuttum Sonra içeriden Acı bir feryat duydum Anamın yere yığıldığını gördüm Yine içeri alınmadım... On dakika sonra biri yanaştı Yüzüme baktı “Hem anadan hem babadan, Artık teksin başın sağolsun” Bir not iletti ufak bir kağıtta Kırık dökük bir yazıyla “Beni en son gördüğün gibi, Mutlu hatırlamanı istiyordum” Neden dedim babam neden Baba olunca anlarsın demiştin Ben baba oldum ve seni Çok ama çok iyi anladım... Fırat Çandır fıratcığım babanıza yazmış olduğunuz şiiriniz tam anlamıyla harika kutlarım seni
![]() |
#65 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() arikarinkuchi Şuan
![]() Son Aktivite: 28.09.2015 23:05
Tecrübe Puanı: 1115
![]() ![]() |
![]() teşekkür ederiz fırat abi
eline sağlık
![]() |
#66 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() beğenmenize sevindim. şimdilik anam babam başımda allah'a çok şükür. evli değilim
![]()
![]() |
#67 |
Yeni Yiğido
![]() ST_GoGo Şuan
![]() Son Aktivite: 23.10.2008 22:21
Tecrübe Puanı: 669
![]() |
![]() Yüreginize Saglık , Çok Begenerek Okudum...
![]() |
#68 |
Tatlı Yarışması 1.si
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gürün_güzeli Şuan
![]() Son Aktivite: 31.01.2014 09:32
Tecrübe Puanı: 955
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() emeğine sağlık çok süper bişe olmuş....
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() [quote=fratt;217462][b]İçimde bu acı oldukça
Kan damarlarımda durdukça Yüreğim sensiz çarptıkça Sen bensiz nefes aldıkça Alınacak bir intikam kaldıkça Ben ölmem... Bedenim acıyla kıvrandıkça Ruhum hasretle yoğruldukça Gözlerin aklımda durdukça Sesin kulağımda çınladıkça Alınacak bir intikam kaldıkça Ben ölmem... Sen benden kaçıp durdukça Hayatı bana haram kıldıkça Her sabah acıya uyandıkça Ve gece zulümlere yattıkça Alınacak bir intikam kaldıkça Ben ölmem... Fırat Çandır BU çok hoş şiirinizi zevkle ve beğenerek okudum teşekkürler
![]() |
#70 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() [quote=fratt;217461][b]Ömrünü ömrüne adayan
Bakışınla dünyasını titrettiğin İçindeki buzulları erittiğin Bak bana ben o eski Ben değilim artık... Uğruna çöllere düşen Dağlar delip mesafeler aşıp Sana koşan sana coşan Bak bana ben o eski Ben değilim artık... Hayata tek dalıyla bağlı Kökü sökülmüş koca çınar Heybeti var gücü yok Bak bana ben o eski Ben değilim artık... Karam havam ihlal edildi Toprak kayıplarım savaşta Allah peygamber aşkına Bak bana ben o eski Ben değilim artık... Fırat Çandır Sevgili fırat böyle güzel şiirleri bizimle paylaştığın için sağol
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|