Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 05.12.2007, 20:18   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 919 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart TREN GARININ YERİ HAZIR GİBİ

Ulaşım ağını tek merkezde toplamayı hedefleyen Belediye, Tren garı için TCDD’ye yer önerisi yapacak.
*Sivas – Ankara arasını 2 saat 50 dakikaya indirmesi planlanan Hızlı Tren Projesi, 2008 yılı başlarında başlayacak. Projenin, Sivas ayağındaki çalışmalar ise yoğunlaştı. Hattın belirlenmesinin ardından, Hızlı Tren İstasyonu’nun nereye yapılacağı konusu konuşulmaya başladı.

Hava, kara ve tren yolu ulaşım ağının tek merkezde toplanması hedefleniyor. Bu kapsamda Sivas Belediyesi, talebe cevap vermeyen ve şehir merkezinde kalan otobüs terminalini İlk Adım Anıtı’nın karşısında bulunan Şeker Fabrikası arazisine taşımayı planlıyor. Özelleştirme İdaresi de bu talebe sıcak bakıyor.

Bu kapsamda, Sivas-Ankara Hızlı Tren Projesi İstasyonu’nun da bu bölgeye yapılmasının uygun olacağı görüşü ağırlık kazanmaya başladı.

2008 yılı Ocak ayında ihalesi yapılması beklenen Hızlı Tren Projesi’ne değinen Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Sarılar, ulaşımın tek merkezde toplanmasının önemini vurguladı. Yeni terminal binası için talep ettikleri alana yakın bir yerde 250 dönümlük boş bir yerin bulduğunu belirten Sarılar, burasının Hızlı Tren İstasyonu için ayrılmasının doğru bir karar olacağını kaydetti.

Özelleştirme İdaresi’ne ait bu arazinin, hızlı tren istasyonu yapılması için TCDD’ye önereceklerini dile getiren Sarılar, “Ulaşım ağı, kentin açılımını sağlayan sosyal bir dokudur.

Hava alanı bu bölgeye yakın. Sivas-Ankara-Samsun karayolu bu bölgeden geçiyor. Sivas-Kayseri tren yolu da buradan şehre giriş yapıyor. Yapılması planlanan Sivas-Ankara hızlı tren yolu güzergahı da aynı bölgeden geçecek. Şehir merkezindeki sıkışıklığın dışarıya taşınması adına, hızlı tren istasyonunun bu bölgede olması uygun olacaktır” şeklinde konuştu. TCDD yetkilileri de bu görüşü desteklerken, ortak kullanım alanları ve güvenlik açısından burasının uygun olduğunu söylediler.

PROJENİN İÇERİĞİ

Proje için 2008 yılında ihaleye çıkılacak. Hattın tamamlanmasıyla 602 kilometre (km) olan mevcut demiryolu uzunluğu, 136 km kısılarak 466 Km.’ye inecek. 11 saatlik seyahat süresi de 2 saat 50 dakikaya düşecek.

Ankara-Sivas arasında 250 kilometre hız yapabilen çift katlı trenler çalışacak. Proje yaklaşık 1 milyar 85 milyon dolara mal olacak. Yeni hat, Ankara, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Doğankent ve Yıldızeli üzerinden Sivas’a varacak.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 05.12.2007, 20:28   #2
fatihada58
Yeni Yiğido

fatihada58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fatihada58 Şuan fatihada58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.07.2014 22:11

Tecrübe Puanı: 711 fatihada58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart --->: TREN GARININ YERİ HAZIR GİBİ

ben tıp fakültesine başladığımda bu haber çıkmıştı hatta 2008 yılında bitecekti.bende sevinmiştim o sıralar ne güzel son sene eve hızlı trenle giderim die.ama aradan 6 yıl geçti hala tren garının yeri tartışılıyor.benim okul bitti hızlı tren bitmedi))neyse en azından ihalesi yapıldı.artık bizim çocuklar görür heralde hızlı treni)
fatihada58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 05.12.2007, 23:25   #3
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4524 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Pfeil -->: TREN GARININ YERİ HAZIR GİBİ

Hayırlısıyla hızlı tren şehrimize gelseydi istasyon yeri kolay olur şimdiden sivasımıza hayırlı olsun
Alt 05.12.2007, 23:56   #4
Serd@r
Usta Yiğido

Serd@r - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serd@r Şuan Serd@r isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.03.2023 15:27

Tecrübe Puanı: 913 Serd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: TREN GARININ YERİ HAZIR GİBİ

Trenin garından çok treni bekliyoruz garı nasılsa bir yere yaparız yeterki bu değerli plan ilimiz için hayata geçsin!
Alt 06.12.2007, 10:49   #5
SivasLady
Editör

SivasLady - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

SivasLady Şuan SivasLady isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 SivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz sein
Standart --->: TREN GARININ YERİ HAZIR GİBİ

insallah biran önce baslarlar
arkadaslarin dedigi gibi raylar gelene kadar garda bulunur elbet
kisa sürede ankaraya ulasmak güzel olacak

Sadece Susmak İstiyorum...
Yalan İnsanları Kaale Almadan...
Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan...
HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan...
Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan...

SivasLady isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 06.12.2007, 17:06   #6
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft

Hızlı tren projesi Sivas'ın geleceği için çok önemli,bir şehrin gelişebilmesi için alt yapısının
düzenli,ulaşımının hızlı ve güvenli olması gerekiyor. Türkiye için hızlı kısa bir süreye kadar
hayel sayılırdı ancak İstanbul-Ankara arasında ki projenin büyük kısmının bitmiş olması ve
ilk hızlı trenin ülkemize gelmesi bizleri umutlandırıyor.

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 07.12.2007, 11:12   #7
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 22:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI

Hızlı trenin Sivas'tan geçecek olması çok güzel... Şehrimizin gelişmesi açısından önemli... Ulaşum ağlarının şehrimizde kesişmesi ve bundan nasiplenebilmemiz öenmli... Ama garın yapılması planlanan yer gerçekten ters olmuş... Şehrin çok dışında bir yer... O arazi değerlendirilsin ama terminal veya gar götürülerek değil başka şekilde... Şehire daha yakın yerler seçilmeli...
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)