Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?
Evet,kesinlikle girmeli 260 81,25%
Hayır,kesinlikle girmemeli 54 16,88%
Kararsızım 6 1,88%
Katılımcı sayısı: 320. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 07.01.2008, 11:34   #81
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1053 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: -->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

Alıntı:
ceylankimya Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Alevilerin yakıldığından söz edildi ama camide yakılan insanlardan medya hiç söz etmedi....
soralım kendimize neler oluyor SİVAS ' ta?
sevgili ceylan kardeşim, camide yakılanları ben duymadım, ama çorumda sivasta maraşta 70 li yıllarda yaşananları bir araştırsan faydalı olacak , özellikle maraş olaylarını bir araştırmanı rica ediyorum, kişisel olarak varmak istediğim veya sana sevk etmeye çalıştığım bir düşünce yok , yaşadığımız tramvaları anlaman için belki yardımcı olabilir düşüncesiyle öneriyorum
Alt 07.01.2008, 12:18   #82
abircan
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1053 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
TÜRBANI SAVUNAN TÜM ERKELER DE İNANCI GEREĞİ SAKALI BIRAKMALIMI YOKSA SAKALSIZMI DOLAŞMALI,
evet erkek arkadaşlar hep bayanlar için istemeyelim özgürlükleri, hala cevap gelmediii
Alt 07.01.2008, 12:18   #83
abircan
Usta Yiğido

Alıntı:
BENCE ÜNİVERİSTELERE GİREBİLMELİ TÜRBANLI BAYAN ARKADAŞLARIMIZ,
PEKİ YA BAŞKA BİR SORU
TÜRBANLI LİSE ÖĞRENCİSİ OLMALI MI ?
İLKOKULA VE İLKÖĞRETİME DE TÜRBANLI ÖĞRENCİ GİREBİLMELİ Mİ ?
AYRICA SAMİMİ OLARAK SORUYORUM, BURKALI VE KARAÇAŞAFLILARDA İLKÖĞRETİM, LİSE VE ÜNİVERSİTEYE GİREBİLME HAKLARI OLMALI MI ?
evet hala bunada cevap gelmedi
Alt 07.01.2008, 12:20   #84
abircan
Usta Yiğido

Alıntı:
BİR SAMİMİ SORU DAHA, MİLLETİN DİNİNİ SAĞLIKLI ÖĞRENMESİ İÇİN, KURAN VE TÜM DİNİ TEMEL ESASLAR EĞİTİM DİLİ ZORUNLU OLARAK TÜRKÇEYLE OLMALIMIDIR ?
evet asıl en önemli soru bu bunada samimi cevaplar istiyorum, din eğitimi sadece arapça bilenlerin tekelinemi bırakılmalı mı, millet dinini dilinde öğrenmelimidir ?
Alt 07.01.2008, 12:22   #85
abircan
Usta Yiğido

Standart --->: -->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

Alıntı:
sevgili ceylan kardeşim, camide yakılanları ben duymadım, ama çorumda sivasta maraşta 70 li yıllarda yaşananları bir araştırsan faydalı olacak , özellikle maraş olaylarını bir araştırmanı rica ediyorum, kişisel olarak varmak istediğim veya sana sevk etmeye çalıştığım bir düşünce yok , yaşadığımız tramvaları anlaman için belki yardımcı olabilir düşüncesiyle öneriyorum
sevgili ceylan kimya kardeşim, linki yeni buldum bakabilirsen sevinirim
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Alt 07.01.2008, 12:22   #86
ceylankimya
Tecrübeli Yiğido

ceylankimya - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ceylankimya Şuan ceylankimya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.06.2008 07:57

Tecrübe Puanı: 741 ceylankimya FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Pfeil -->: --->: -->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

Alıntı:
Ya abircan abi dediğin olaylardan az çok bilgim var ama işin açıkçası "Alevi" diye nitelendirilen kesim nedir önmeli olan bu?
birincisi Müslümanız diyorlar ama namaz,oruç,Hacc...vb konularda İslam 'la hiç uyuşmayan sözde ibadet şekilleri var...
ikincisi Müslümanız diyorlar ama ağızdan ağıza dolaşan "Hz. Ali Efendimiz" 'in Halife sıfatında olmadığı onun yerine (veya ilk Halife olması gerektiği) "Peygamber" gibi sıfatlara bürümeleri...

Şimdi soruyorum bunun neresinde "MÜSLÜMAN"lık?

ceylankimya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 07.01.2008, 12:56   #87
puar
Usta Yiğido

puar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

puar Şuan puar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.04.2010 14:08
Tournaments Won: 1

Tecrübe Puanı: 804 puar BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

bu konuyu tartışmak bile yanlış....
Alt 07.01.2008, 12:57   #88
serkanka58
Tecrübeli Yiğido

serkanka58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serkanka58 Şuan serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 679 serkanka58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
serkanım ne ima edeceğim millet ne yapıyorsa bende onu yapıyorum, ben demek istediğim şuydu onu yazarken, türbanı savunan erkelerinde sakal uzatmaları şart, gerekirse inancı meşrebi gereği şalvar, fes, vb şeyler giyeceklermi, hep kadınlarımız için aynı özgürlükleri isterlerken kendileri için hangi özgürlükleri isteyecekler onu merak ettim, ayrıca, lisede , ortaokuldada ve ilkokul ve artık zorunlu hale gelecek olan yakında anaokulundada türban yasağını veya özgürlüğünü savunmak gerekiyormu onu hakikaten merak ediyorum.
abircan kardeşim anladığım kadarıyla hz. Ali ra.'ı sevenlerdensin.
senin annen veya ninelerinin daha doğrusu anadolu kadınlarımızın çoğunun gelenekleri doğrultusunda başlarının örtülü olduğunu sende adın gibi biliyosun.
benim kızdığım analarımızın başındaki tülbent,yemeni,eşarp vs. oldu türban
ve sadece belli kesime maledilmesi
bizim bu gibi teferruatlarla uğraşmamamız gerekir.
anladığım kadarıyla zaten sorduğun bütün soruların cevaplarının nasıl geleceği hakkında bilgin var ve hemşolarını ona göre yönlendiriyosun.
biraz hinlik var yapında
serkanka58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 07.01.2008, 12:57   #89
abircan
Usta Yiğido

Standart --->: -->: --->: -->: ÜNİVERSİTELERE TÜRBANLI GİRİLMELİ Mİ?

Alıntı:
ceylankimya Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Ya abircan abi dediğin olaylardan az çok bilgim var ama işin açıkçası "Alevi" diye nitelendirilen kesim nedir önmeli olan bu?
birincisi Müslümanız diyorlar ama namaz,oruç,Hacc...vb konularda İslam 'la hiç uyuşmayan sözde ibadet şekilleri var...
ikincisi Müslümanız diyorlar ama ağızdan ağıza dolaşan "Hz. Ali Efendimiz" 'in Halife sıfatında olmadığı onun yerine (veya ilk Halife olması gerektiği) "Peygamber" gibi sıfatlara bürümeleri...

Şimdi soruyorum bunun neresinde "MÜSLÜMAN"lık?

o inanların sorunu, aleviyi sen sünni olarak tanımlayamazsın alevi kendini tanımlar, ben nasıl seni tanımlayamıyorsam sende beni tanımlayamazsın seni en iyi sen anlatırsın beni ben, ama illa sizinkiler siz müslümansınız , müslümanda bu bu şu şudur deyip kalıbı belirliyor, bırakmıyorki alevi kendini tanımlasın, anadolu aleviliği kendine özgüdür, ne irana benzer, ne özbeğe, ne azeriye, ne pakistanlı müslümana, ne kosovalı müslümana, nede suudi müslümana, nede ıraklı sünniyi ve ya şiaya, anadolu alevliği kendine özgü bir anlayış, felsefe, yaşam biçimi ve inanıştır, bunu senin bakış açın veya inanç anlayışınla kabul edemeyiz, veya başka birinin , bunun tek tarifi yok, nasıl müslümanın tek tarifi ve tek yaşam biçimi yoksa aleviliğinde yok, tokatlıyla sivaslı alevisi farklıdır, balıkesir tahtacısıyla antalya adana türkmen alevisi farklıdır

aleviliğin içindeki müslümanlığın varolup olmadığını onu ancak aleviler belirler, varsa içinde var der yoksa yok der veya burası benim anladığım müslümanlık der, kimse islamı ve müslümanlığı kendi inanç anlayışına göre tekeline alamaz, kriterler kıstaslar koyamaz, allah ile kul arasındaki bağın sırrını kimse bilemez bu sakalla, türbanla, hac ile, oruç ile, 5 veya 3 vakit namazla bağlanabilecek, bir bağ değildir o allah ile kul arasındaki sırdadır .

Konu abircan tarafından (07.01.2008 Saat 13:05 ) değiştirilmiştir..
abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 07.01.2008, 13:11   #90
abircan
Usta Yiğido

Alıntı:
serkanka58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
abircan kardeşim anladığım kadarıyla hz. Ali ra.'ı sevenlerdensin.
senin annen veya ninelerinin daha doğrusu anadolu kadınlarımızın çoğunun gelenekleri doğrultusunda başlarının örtülü olduğunu sende adın gibi biliyosun.
benim kızdığım analarımızın başındaki tülbent,yemeni,eşarp vs. oldu türban
ve sadece belli kesime maledilmesi
bizim bu gibi teferruatlarla uğraşmamamız gerekir.
anladığım kadarıyla zaten sorduğun bütün soruların cevaplarının nasıl geleceği hakkında bilgin var ve hemşolarını ona göre yönlendiriyosun.
biraz hinlik var yapında
serkan dikkatli birisin belki atlamış olabilirsin, 40 yaşındayım azkaldı 41 olacak hayırlısıyla,
galiba dikkatinden kaçtı ben bunu daha önce yazdım burada, ben aleviyim, şuan annem canlı çok şükür, eşarbını kullanır, sivasta , izmirde , istanbulda 3 yengem var hepsi eşarplı,2 halam var biri hala eşarplı ama ben evleneli 1.5 yıl oldu, aynı fanatizmde bir adam olsam eşim sünni olmazdı, ha keza eşim ve çevreside aynı fanatizmde olsa kızı vermezlerdi hatta ne tesadüfkü kayınpeder hasta beşiktaşlı ve biz istanbulda beşiktaşı evire 1-0 yendiğimiz gün ve dakkada biz kahveleri içiyor idik, lafı getireceğim yer ise eşimin sünni kökenli olmasına rağmen ailesinde tek eşarplı olmadığı gibi başörtülüde hiç yok, çok şükür hepside iyi müslümanlar
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)