Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 07.01.2008, 14:58   #41
ceylankimya
Tecrübeli Yiğido

ceylankimya - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ceylankimya Şuan ceylankimya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.06.2008 07:57

Tecrübe Puanı: 785 ceylankimya FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart -->: -->Sivil anayasa taslağı

abircan abi kusura bakma ama bir imamın(!) söylediği sözü tümüne maal edemezsin...
ceylankimya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 07.01.2008, 15:15   #42
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1097 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: -->Sivil anayasa taslağı

Alıntı:
leblebi82 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Anayasaya ile ilgili düşüncelerine katılıyorum. Toplumda ortaya çıkan kutuplaşmanın temenilinde bu anayasanın yattığını düşünüyorum. Fakat yüzde 90'lık oranın sadece oy verenler içerisindeki bir oran olduğunu ve ayrıca olağan dışı katastroflar nedeniyle bu oranın yüksek çıkmış olması ihtimalinin gözardı edilmemesini savunuyorum.
aynen katılıyorum, ve diyorumki bugün %46.5 oy aldık diyenlerde aynı hatayı yaptılar, izmirde bizzat yaptıkları sandık sayım oyunları mhp tarafından ispatlandı ama yüksek seçim kurulu genele yansımadı deyip geçiştirdi, bugünde aynı durum 22 temmuz seçimlerinde vardı.
Alt 07.01.2008, 17:38   #43
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42

Tecrübe Puanı: 943 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK
Reden -->: --->: -->: --->: -->Sivil anayasa taslağı

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
adın üstünde sivaslı gençsin bunu gençliğine veriyorum, bu kadar hiddetle, saldırgan saygısız olmana gerek yok, boyundan büyük konular açıp hem ortamı geriyorsun yok yere yapma canım kardeşim daha yaşın 15, kışkırtıcılık için erken ve bilinçsiz bir yaştasın, otur atari oyna , veya herneise şimdi moda oyunlar biraz onlarla deşarj ol, siyaset yapmak erdem işidir, ya adam gibi yapa yada git parka stres at, biraz top falan oyna, git bir kıza flört teklif et,ne bileyim insanı 3 şey rahatlatır, S S S, siyaset, spor, seks, sen henüz küçük olduğundan şuan sana uyan sadece spor, git basket oyna, futbol, voleybol oyna hatta bunları kızlı erkeli oynarsan daha iyi olur, şimdiden karşı cinsi tanırsın, ilerde sıkıntı duymazsın bir kızla konuşunca kulaklarına kadar kızarmazsın, bende sivasta yenimahallede hep erkeklerle oynayarak büyüdük, ortaokulda lisede hiç kız arkadaşım olmadı, üniversitede kızlarla tanışında sınıfta kulaklarıma kadar kızarırdım, bu bazılarında ters teper bazılarında anormalliklere yol açar, sana şimdiden abi dersi veriyorum çık oyna , kız arkadaşlarında olsun, sonra ufkun açılır, kadına kıza farklı bakarsın, annene ve diğer hanım yakınlarına farklı gözle bakarsın artık, bu kadın meselesini bu kadar sorun yapmazsın, hem bu kadar bilgisayar bağımlısı olmak çeşitli hastalıklara sebep oluyor bilesin bak, sonra sokakta çelik çomak, uzun eşek, top oynayacak adam bulamazsın, bırak 15 inde siyaseti daha çok yaparsın, abinin tavsiyelerine uy güzel kardeşimm,
Vallahi abi ben saygılıyım ,ortamı germiyorum,kışkırtıcılıkta yapmıyorum,Boyumdan büyük konularda açmıyorum açtığım bütün konuların farklındayım ve nedeninin ne olduğunu çok iyi biliyorum.Hem atalarımız boşuna dememiş 'Akıl yaşta değil baştadır'.Ortamı karıştıran bana göre sensin.Ben ve bazı kişiler sana durduk yere hiç bir zaman laf atmadılar sen kendin kaşındın resmen.Ateriydi yok oyunlardı bana göre değil onlar bende geçti artık onlar.Benim kız arkadaşımda var.Merak etme ben kulaklarıma kadar kızarmam ben her zaman, her yerde kiminle nasıl konuşacağımı çokkk iyi bilirim.Tavsiyelerin için saol genede.
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 07.01.2008, 19:19   #44
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4585 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart -->: -->Sivil anayasa taslağı

Yeni hazırlanan anayasa taslağı ülkemiz için hayırlı olsun
Alt 07.01.2008, 21:45   #45
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 22:42

Tecrübe Puanı: 859 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
aynen katılıyorum, ve diyorumki bugün %46.5 oy aldık diyenlerde aynı hatayı yaptılar, izmirde bizzat yaptıkları sandık sayım oyunları mhp tarafından ispatlandı ama yüksek seçim kurulu genele yansımadı deyip geçiştirdi, bugünde aynı durum 22 temmuz seçimlerinde vardı.

Ya burda açıkçası ben halkın kararına saygı duyulması gerektiğine inanıyorum. Küçük hadiseler her seçimde olabilir. Bence son seçimlerde halkın teveccühü bu yönde vuku bulmuştur. Bunu demokratik teamüller içinde değerlendirmek lazım gelir.
Alt 07.01.2008, 22:14   #46
albina58
Usta Yiğido

albina58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

albina58 Şuan albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40

Tecrübe Puanı: 834 albina58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
leblebi82 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Ya burda açıkçası ben halkın kararına saygı duyulması gerektiğine inanıyorum. Küçük hadiseler her seçimde olabilir. Bence son seçimlerde halkın teveccühü bu yönde vuku bulmuştur. Bunu demokratik teamüller içinde değerlendirmek lazım gelir.
Hemşerim;kusura bakmayın bir örnekleme yapmak istiyorum.

Normalinde devlet yönetmek bir nevi,''BABA veya BABALIKTIR'' Burdan yola çıkarak,bir baba evladının,sağlığından başlayarak,eğitimini,örf anenelere herşeyini öğreterek veya anadolu deyimi ile vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirmesi gerekmektedir.

Örneklememizde,
BABA=DEVLET
ÇOCUK=HALK

Olarak alğılayalım ve burdan düşün yoluna gidelim.

Yarın sokakda çocuk yürürken,yola atılmış,yarım yanık halde bir sigara izmariti buldu ve onu alıp içmeye çalıştı.Baba'nın yaklaşımı sizin söylediğiniz şekilde çocuğumun teveccühümü demesi gerek.
Biliyorum,bir çocuk ile halk kavramı algılama-idrak olarak çok farklılık teşkil eder,kelime olarak yaklaştığımızda ,konumuz gereği bire bir uyumludur.Şimdi içerik olarak hazırlanan sivil anayasada onlarca hatalı hazırlanmış maddeleri dökmeyeceğim ama bir tanesini burda siyasal bir görüş ayırt etmeksizin paylaşmak ve ondan sonra yorum yapmanın daha mantıklı olacağı kanaatindeyim.
MADDE=24
Din konusunda açılımları içeren maddedir.
Bu konuyu,istanbul müftü yardımcı başta olmak üzere beş-altı kadar din alimi ile tartışmaya aldık,kısaca sonuca gelirsek;Hocaların söylediği=Bu madde bu şekliyle geçtiği müddetçe,hristiyanlığın veya başka dinlerin veya yayılmacı mantıkdaki(Avengelist ve benzeri) dinlerin serbestiliği ve tanınan özgürlüğü yanında İSLAMİYETİ yaşamak ve yaşatmak,çok zor, hareket alanı daraltılıyor.

Bu konuda her zaman olduğu gibi tartışmaya açık olurken,bir din alimi veya adamının agzından dökülen yorumu yazıyorum.Benzeri onlarca maddede ÜLKEMİZ ve İNSALARIMIZ açısından sorunlar bulunmaktadır.

Hepisinin yanında asıl vurgulamak istediğim nokta,başlık olarak göze ve kulağa hoş gelen bir deyim peşinde ''SİVİL ANAYASA'' kavramından yola çıkıp,peşin olarak araştırma yapmaksızın,bu kanun tasarısının içeriğini incelemeksizin yaklaşım mantığıdır.
1982 anayasası,yukarıda arkadaşlarda yazmıştı,benim o günleri canlı yaşarak bakış açım daha farklı,%90 evet oyu almış,halkın ilk bakıştaki yorumu'' Asker yaparsa doğrusunu yapar'' olarak algılanmış ve sonuç olarak kabul edilmişti.
Bir yıl geçmeden yaşanan zorluklar karşısında,Milyonlara varan insanların sokağa dökülmesi, daha farklı onlarca yüzlerce olumsuzluklar,peşinden koşduğumuz AET(bugün AB)nin dayatmalarını anlatmakla bitmez.
Bugün bu hazırlanan anayasadaki zorlukları veya önümüze çıkacak engel ve bölücü unsurları,ne kadar anlatsak nafile.
Bakış açımız olarak geçmişden gelen yaşanmış olayları iyi irdelemek,sebep-sonuç'tan yola çıkarak değerlendirmek faydalıdır.Sadece siyasi ve göze-kulağa hoş gelen bir terim olarak yaklaşmayalım.
Alt 08.01.2008, 12:16   #47
ceylankimya
Tecrübeli Yiğido

ceylankimya - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ceylankimya Şuan ceylankimya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.06.2008 07:57

Tecrübe Puanı: 785 ceylankimya FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Pfeil -->: -->Sivil anayasa taslağı

inşallah yeni anayasamız bir türlü bize sahip çıkmayan yoruma açık anayasadan kurtuluşun çıkar yolu olur...
HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN...
ceylankimya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 08.01.2008, 12:24   #48
leblebi82
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 859 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
albina58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Hemşerim;kusura bakmayın bir örnekleme yapmak istiyorum.

Normalinde devlet yönetmek bir nevi,''BABA veya BABALIKTIR'' Burdan yola çıkarak,bir baba evladının,sağlığından başlayarak,eğitimini,örf anenelere herşeyini öğreterek veya anadolu deyimi ile vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirmesi gerekmektedir.

Örneklememizde,
BABA=DEVLET
ÇOCUK=HALK

Olarak alğılayalım ve burdan düşün yoluna gidelim.

Yarın sokakda çocuk yürürken,yola atılmış,yarım yanık halde bir sigara izmariti buldu ve onu alıp içmeye çalıştı.Baba'nın yaklaşımı sizin söylediğiniz şekilde çocuğumun teveccühümü demesi gerek.

Üstad, benim söylediğim başka bir konu ile ilgili idi. Mesajımın üstündeki "abircan" arkadaşımızın yorumuna cevap niteliği taşıyordu. Türk Devlet Felsefesi'ndeki Velayeti Pederane konusuyla ilgisi yok. Ayrıca konu ile ilgili vermiş olduğunuz örnek "teşbihte hata olur" dedirtecek cinsten. Ben orada halkın kullanmış olduğu karara saygı duyulması gerektiğini söyledim. Siz halk ile cahil çocuğu benzetmişsiniz. Anayasa meselesi ile ilgili değildi yani kısaca benim oradaki mesajım.
Alt 08.01.2008, 13:21   #49
xwst
Yiğido

xwst - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

xwst Şuan xwst isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.01.2010 18:43

Tecrübe Puanı: 696 xwst FAZLA SÖZE GEREK YOKxwst FAZLA SÖZE GEREK YOK

u YÖK...Demokrasinin tek kalesini de bir kalemde silmeye calisan fasist bilincler bunu basaramaz.Universiteler ozgur dusuncenin kaleleridir ve burada ne dincilige,ne de ırkcılıga yer yoktur.YOK baskanini deistirmekle turbanin universitelere girecegini sanan zihniyetler buyuk yanilgi icinde.Laik bir devlette yasiyoruz ve bu devletin adi TURKIYE CUMHURIYETIdir,Turkiye Birlesik Kralligi deil!

Sosyal devlet yapisini yok etmeye calisan hukumet sanirim yoksullugu da toplumun kendi icerinde eritmesini bekliyor.Liberalizm sanyisi gelismis toplumlarda ise yarar burada deil! Bu bu yuzden devletin ozelliklerinden sosyal kelimesini kaldiriyor,daha cok kurum satabilmek icin,ozellestirme icin,cebe para indirebilmek icin!

Bizim insanimiz bunu nasil gormuyor.Bu ulke ATATURKun onderliginde kurulan bir ulkedir ki Said Nursi'nin onerilerinin devlet yapisina tasinmasi isteniyor.fakat hersey bu kadar kolay deil,ulke bu kadar kolay teslim edilemez seriata.Universitelerimizi elimizden alamazlar.Laik bir ulkeyi seriat yapisina sokamazlar ki buna hic birimiz izin vermeyiz.

Konu xwst tarafından (08.01.2008 Saat 13:22 ) değiştirilmiştir.. Sebep: yanlis yazilan kelimeler
xwst isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 08.01.2008, 13:35   #50
leblebi82
Usta Yiğido

Alıntı:
xwst Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
u YOK baskanini deistirmekle turbanin universitelere girecegini sanan zihniyetler buyuk yanilgi icinde.Laik bir devlette yasiyoruz ve bu devletin adi TURKIYE CUMHURIYETIdir,Turkiye Birlesik Kralligi deil!
Ya arkadaş ne çığırtkan adamlarsınız ya. Başörtülü birisi üniversiteye girince ne olacakmış bana bir anlatabilir misin ? Korkunuzun sebebini bilelim.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)