|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
24.01.2008, 10:28 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
ŞENER GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
22 Temmuz seçimlerinde AKP`den aday olmayan eski Başbakan Yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın türban için gündeme getirdiği anayasa değişikliğinin sorunu hukuksal olarak çözeceğini, ancak toplumsal çözüm getirmeyeceğini söyledi. Türkiye`de son yıllarda toplumsal kutuplaşmanın belirginleştiğini vurgulayan Şener, türban konusunun sürekli gündeme getirilmesinin toplumdaki gerginlik ve ayrışmaları artıracağını söyledi. Kabineyken de hükümete ters düşüncelerini açıkladığını belirten Şener, Erdoğan`ın türban için istediği anayasa değişikliğinin soruna çözüm getirip getirmeyeceğine ilişkin şunları söyledi: "Hukuken bir çözüm getirebilir, ama toplumsal olarak kavgası devam eder mi, bundan emin değilim. Düşünebiliyor musunuz? Ortak değer olan laik devlet anlayışı bile bir kutuplaşma konusu oldu. Biz böyle bir ülkeyiz. Halbuki laiklik, ülkede vatandaşlarını, kurumlarını, partilerini birbirinden ayıran bir konu değil, birleştiren bir konudur. Ama bu bile, Türkiye`de bir ayrışma konusu olarak gündeme geldi." "Eğer insanlar ülkede farklılıklara rağmen birbirlerini kendi gücü olarak görmüyor, tehdit olarak algılıyorlarsa, buna dayalı kutuplaşmalar varsa, bu sistemi kilitleyen bir durumdur" diyen Şener, şöyle devam etti: "Bu sadece toplumsal bir hadise olarak kalmıyor, kurumlara da yansıyor. İyi niyetle işbirliği yapılmadığı takdirde sorun çözülmüyor ve biri mutlaka `nasıl avantaj sağlarım` diye bakıyor. Bu kutuplaşmalar da gittikçe arttı. Başörtüsü ayrışmanın bir unsuru haline dönüşüyorsa, burada sorun var demektir. Bu neden ayrışma konusu haline dönüşüyor. Bir yerlerden kavga etmeye başlıyorsanız, niye kavga etmeye başladınız, asıl sorun bu." `Say`ın endişeleri haklı` Sanatçı Fazıl Say`ın Türkiye`nin geleceğine ilişkin endişelerini haklı bulan Şener, şunları söyledi "Ona bu sözleri söyletenler kendilerini sorumlu hissetsinler. Türkiye`yi uluslararası düzeyde temsil eden, sanatta çağdaş bir düzeyi bulunan saygın bir sanatçımızın Türkiye ile ilgili endişelerinin olduğunu söylemesi, bir sorun olduğunu gösteriyor. Neden Fazıl Say veya Fazıl Say gibi pek çok kişi Türkiye`de böyle hissediyor? Hissetmemeli. Herkes Türkiye`de sanatını, yaptığı işi coşkuyla yapmalı. `Onu bu duruma benim hangi davranışım getirdi?` diye, işin başında olan sorumluların düşünmesi lazım." `Merkez Bankası`nın taşınması yanlış tercih` Şener, Ankara`dan taşınmayacağını açıklayan Merkez Bankası`na, Başbakan`ın "Hayır, Ankara`dan taşınacaksın" demesinin yanlış olduğunu söyledi. Şener, "Ne Merkez Bankası`nın ne de diğer düzenleyici kurumların İstanbul`a taşınmasına gerek yoktur. Bu, doğru bir tercih değildir. Merkez Bankası son derece önemli, özerk ve operasyonel kararlarını kendisi alan bir kurumdur. Banka yönetimi, bankanın Ankara`dan taşınmasına karşı olduğunu açıkladı. Madem özerk bir kuruluştur, `Hayır, İstanbul`a gideceksiniz` demek yanlıştır." dedi. * Madımak Oteli`ndeki restoranı kapattıramadım TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi`nde öğretim üyeliği yapan Şener, 37 insanın hayatını kaybettiği Sivas Madımak Otel`deki lokantacının çıkarılması için hükümetteyken kişisel çaba gösterdiğini ancak bunu başaramadığını söyledi. Şener, olayı şöyle anlattı: "Türkiye`deki kutuplaşmaların en kötü sonuçlarından biri de 1993`teki Madımak Oteli olayıdır. Gerçekten son derece üzücü ve vahimdir. O restoranın kapatılması için bakanlığım döneminde vali beye söyledim. Vali bey çaba harcadı. Netice alamadı. Sonra belediye başkanına söyledim. Belediye başkanı, `Bir miktar istiyor, ama çok yüksek. Bunun buraya verilmesi doğru değil. Çünkü ranta dönüşüyor. 2008`de sözleşmesi bitiyor` dedi. Öyle kaldı." Kaynak: Kadife ŞAHİN - Milliyet |
24.01.2008, 10:48 | #2 |
Usta Yiğido
abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1036
|
--->: ŞENER GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
sivasın sağduyulu aklı başında bir insanı, umarım allah yolunu açık eder, benim gülden sonraki cumhurbaşkanı adayımdır biline,
24.01.2008, 12:18 | #3 |
Yeni Yiğido
guventurk Şuan
Son Aktivite: 04.09.2012 18:11
Tecrübe Puanı: 0
|
sayın abdullatıf şener bey ulkemız için vede sıvas için buyuk bır değer
bu yuzden fıkırlerıne saygı duyuyorum değer verılmesı gereken bır sahsıyet bence sıvasımız için gostermış olduğu çabadan dolayı kendısıne teşekkur edıyorum dıkımevı konusunda çozume katkıda bulunursa bız sıvaslılar için dahada guzel olacak tabıkı şımdı dışarıda kabıneden değil ama olsun yınede yardımcı olur dıye duşunuyorum .saygılarımla |
24.01.2008, 13:37 | #4 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4524
|
-->: ŞENER GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
Sayın Abdullatif Şener beyin gündemi değerlendirmesine bende harfiyyen katılıyorum tarafsız bir yorumla yaptığı değerlendirmeler türkiye gercekleridir
24.01.2008, 23:55 | #5 |
Genel Koordinatör
Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22
Tecrübe Puanı: 10
|
Sivas için çok büyük işler yapmış olan hemşerimiz Abdüllatif beye olan sevgimiz devam etmektedir. Şehrimiz için çok büyük bir değerdi ne yazık ki bu dönem mahrum kaldık.
Sayın Şener'in gündeme ilişkin değerlendirmelerinin bir çoğuna katılmıyorum.Başörtüsü sorunu toplumsal bir kavganın sonucu değildir. Hukuksal bir katlimamın inanan insanlar üzerine yıkılmasıdır. Bu sorunun çözülmesi millet ile devlet arasına engeller koymak isteyenlere karşı kazanılmış bir zafer olacaktır. Toplumun başörtüsü diye bir sorunu yoktur. Merkez Bankasının taşınmasını rejim sorunu gibi görmek çok saçma bu rejim nasıl oluyorda başörtüsü ile veya bir kurumun taşınmasıyla tehlikeye düşüyor. Vehimlerle,korkularla toplum mühendisliği yapılmamalıdır. Merkez Bankasının taşınması bencede yanlış tercih olur,hele İstanbul gibi bir keşmekeşe taşınması külliyen saçmalıktır. Say'ın endişeleri nişantaşından öteye geçmez.Sivaslı Abdüllatif Şener'in bu endişere katılmasını hayretle karşılıyorum. Refah Partsinde siyasete başlayan birinin bu kadar da elitlere selam çakması hayra alamet değildir.
25.01.2008, 01:32 | #6 |
Usta Yiğido
albina58 Şuan
Son Aktivite: 14.08.2016 21:40
Tecrübe Puanı: 773
|
2002 yılında,TÜRKİYE'nin mustakbel cumhurbaşkanı idi,o günden beri kesin gözüyle bakarken,bugün ülkemin üstünde kara bulutları gezdirenlerin,istanbul vatan caddesine nazır ikametgahda iki kişi bulunan mekanın üçüncü konukları olacakları kesin.Tüm bunlaa inat hemşerim,onurlu duruşu ile yine ülkemin üstündeki karabulutları dağıtacak gerçeğe ulaştıracak,cesur açıklamalarından geri durmayarak,bir daha halkın gönlündeki sevgisi bir kat daha artırmışdır.
Umarım bundan ders çıkarması gerekenler,gerekli dersi çıkarır,yanlışdan dönerler. En doğru tespit ise bu ülkemin gündemi maalesef,ne türban ne siğara,ne merkez bankasının taşınmasıdır.Tüm bu nedenler kullanılarak,bir nevi sağ gösterip sol vurmak olandır.Türk halkım,umarım gözünü açar ve önünü görür.
25.01.2008, 13:30 | #7 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
|
Syn.Şener'in söylediklerine katılmamak mümkünmü.? Çok doğru tespitleri var.Zaten uyuşmazlıklar zıtlıklar yaşadığı içinde partisinden ayrıldı.Bu ülkenin daha çok Abdullatif Şener'lere ihtiyacı var. Bu ülkede baş örtüsü meselesi yok,başörtüsünden rant sağlayan oy avcılığı yapanlar var.Ne yazıkki uyuyarak yola devam eden halkım bunu göremiyor."Minareyi çalacak hırsız kılıfını hazırlarmış" misali. Değiştirilmesi bile teklif edilemez anayasa maddelerine getirip ek maddeler koyarak işi çözmeye çalışmak.Ne imiş: kimse kılıf kıyafeti yüzünden okuma özgürlüğü elinden alınamaz. İyi güzel anladık.Bu maddeye istinaden yarın biri çıkıp ben çarşafla,yada mayoyla veya cübbe sarıkla okuluma devam etmek istiyorum derse ne olacak.Çünkü maddeyle izini veriyorsun.Bunlar inat uğruna tartmadan düşünmeden zorlamayla yapılmaya çalışılan şeyler.Her kurumun her işyerinin bir kuralı uyumu vardır buna uymak zorunluluğu vardır.Din ile devlet işlerini birbirine karıştıramazsın.Dinim böyle emrediyor diye kurumlara dayatamazsın.Bu sefer açık baş öğrenci dinsiz kapalı dinli gibi ayrışmalar kavgalar olmayacağını nereden biliriz.Bir milyon ikiyizbin üniversite öğrencisinin sadece beş bininin başörtüsüyle okumak istediği,sanki tüm öğrenciler böyle istiyor gibi ülkenin en büyük sorunuymuş gibi gösterip milletin kafasını karıştırmaktan başka birşey değil bu.Eeee tabi günden değiştirmek işlerine geliyo.Esnaf zor durumda,işsizlik artmış açlık sefalet yolsuzluk,yoksulluk kimin umrunda, nasıl olsa türban tüm bu sorunları çözer unutturur.Vahhh halimizeee vahhhh...İçler acısı tek kelimeyle.
25.01.2008, 13:45 | #8 |
Editör
FurkaN Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 22:58
|
Abdüllatif Şener'in sözlerinin büyük bir çoğunluğuna katılmıyorum... Hala birilerine selam gönderme var sözlerinde... Seçim önü Baykal'ın gazına geldi Sivas'a ihanet etti... Eşimin başı evlendiğimizde açıktı dedi sonra hanımı çıktı onu yalanladı... Ve yukarıdaki başörtüsü sözleri hala onun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde takılı kaldığını gösteriyor... Ama Allah'ın izniyle böyle bir sorun kalmayacak ülkede... Milli Selamet partisi kökeninden gelip bugün bu açıklamaları yapmak büyük bir değişimin (!) göstergesidir, tebrik ederim kendisini... Ve şu da bir gerçekki konuştuğu gazeteye göre ifadeleri değişiyor... Bu gazete Milliyet olmasaydı Zaman olsaydı Fazıl Say'a haklı demeyecekti... Türban meselesinin çözümü sorun çıkarır demeyecekti...
Merkez Bankası konusunda haklı taşınmaması gerekir... Özerk bir kurumun nerede olması gerektiğine kendisi karar vermelidir... Ve asıl önemli olan şimdiden tartışılan taşınma sırasında bankanın altında duran 120 ton altının nasıl götürüleceğidir???...
25.01.2008, 14:46 | #9 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 12:45
|
En Çok Üzüldüğüm Tek Bir Konu Var,
Sayın Sivaslıların Sesi Olan Sayın Abdüllatif Şener'in Erkenden Siyaseti Bırakması. Sivasa,Sivaslılara Yapmış Olduğu Emeklerden Dolayı Kendisine Minnettarız. |
30.01.2008, 13:13 | #10 |
Yasaklı
serhatcan Şuan
Son Aktivite: 21.03.2012 16:55
|
SAYIN ABDÜLATİF BEYY. SİZZ SİVAS VE SİVASLILAR İÇİN GERÇEKTEN BİR ŞANSTINIZ VE HALLADA HAYATTA OLMANIZ SİVASLILAR İÇİN BİR ŞANS. ALLAH DAHA DAHA UZUN ÖMÜRLER VERSİN. BEN ŞUNU GÖNÜL RAHATLILIĞIYLA SÖYLEYEYİM. SİZ SİVAS IN ATATÜRK ÜSÜNÜZ.YENİ SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİNE BAKIYORUM DA ACABA HEPSİNİ ÜSTÜSTE KOYSAK ÜSTÜNE ÜSTLÜK BİDE 4 LE ÇARPSAK 1 ABDÜLATİF ŞENER EDERMİ ACABAA DİYE HALLA MATATİK ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ AÇIKCASI.
|
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|