|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
28.01.2008, 20:15 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
KIZLARDA OKUSUN
Koyulhisar ilçesi kaymakamı Mehmet Kurt, okula devam etmeyen 5 kız öğrenciyi, köylerine giderek yaptığı konuşmayla eğitimlerini sürdürmeleri konusunda ikna etti. Koyulhisar Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çifçi, ilçeye bağlı Aksu köyünde 8’i kız 1’i erkek 9 öğrencinin yapılan tüm görüşmelere rağmen okula devam etmediklerini Kaymakam Mehmet Kurt’a bildirdi. Çifçi ve Milli Eğitim Şube Müdürü Özel Kayalı ile birlikte köye giden Kurt, Aksu Köyü İlköğretim Okulunda, okula devam etmeyen ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi Nilgün Aksu, 8. sınıf öğrencileri Deniz Oruçgüney, İlvan Aksu, Sevgi Karasu, Mihriban Kaya ve bu öğrencilerin velileriyle görüştü. Öğrencilerin velileri çocuklarını okula göndermek istediklerini, ancak çocukların yaşıtları olmadığı için okula gitmek istemediklerini belirttiler. Bunun üzerine öğrencilere bir konuşma yaparak nasihatte bulunan Kaymakam Kurt, kendisinin de köyde yetişip büyüyen birisi olduğunu söyledi. KAYMAKAM KENDİNİ ÖRNEK VERDİ Öğrencilerden okullarına devam etmelerini isteyen Kaymakam Kurt, “Bizler bu öğrencilerimizin peşini bırakmayacağız. Okulu bitireceksiniz” diye konuştu. 17 yaşına kadar kendisinin de köyde okuduğunu ifade eden Kurt, orta okuldan sonra eğitimini sürdürmek istemediğini, ancak matematik öğretmeninin kendisi ve ailesiyle konuştuktan sonra eğitimine devam ettiğini söyledi. Kurt, “Matematik öğretmenim velimle görüşerek elimden tuttu ve benim bugünlere gelmemi sağladı. Bu benim unutamadığım bir olaydır. Ben de sizler gibi yapsaydım belki okumayacaktım, köyde kalacaktım. Ama matematik öğretmenimin gösterdiği çaba benim bugün bu noktalara gelmeme sebep oldu.”dedi. Öğrencilerden okula devam etmeleri konusunda söz isteyen Kurt, “Ben bir kaymakam olarak şunu söylüyorum. Buradan ayrılsam da görev yerim neresi olursa olsun hepinizi takip edeceğim. Ne yaptınız, nereyi bitirdiniz. Gerekirse hepinizin sorumluluğu bende” dedi. Konuşmasının ardından öğrenciler Kurt’a okula devam edeceklerine dair söz verdiler. |
28.01.2008, 22:40 | #2 |
Usta Yiğido
albina58 Şuan
Son Aktivite: 14.08.2016 21:40
Tecrübe Puanı: 773
|
--->: KIZLARDA OKUSUN
Benim memleketimde,bir ana-baba herşeyden önce yavrularının okuyup-yazıp adam olmasına bakardı,evladı şu veya bu nedenle okuldan uzak kaldımmı,toplum içinde utanç duyardı,çocuğu okulda başarılı olan bir anne-baba bulunduğu ortamda alnı dik gururla gezerdi,okullarımızdan mezun olan her öğrenci mutlaka enazından 4 yıllık öğretmenlik ve benzeri bir akademiye kaydolurdu,bunlarda nispeten başarısız olarak adledilirdi,o zamanlar açıkögretim felan yokdu.
Ah benim memleketim,herşey gelirdi aklıma,annenin babanın çocuğu okula göndermeyeceği asla gelmezdi...... olsun yinede,nede olsa ülkede anarşi yok deniyor,gerçi hergün şehit cenazeleri gelsede,otomobiller kundaklansada,istikrar var deniliyor,paramız ve ülke itibarımız aldı başını gitti deniliyor,gerçi,işcim-memurum-esnafım-çiftcim-besicim,beş kuruşa on dombalak aşıyor,kredi kart borç batağında boğuluyor,harcadığına yıllık ortalama %15 zam gelsede,aldığı maaşına-mahsulünün karşılığına ,esnafımın cirosunda artış olmasada,yola devam.Yola devam zira,bir cumhurbaşkanı seçildi, benzeri daha bir sürü anlamsız konu ile meşgulken,ülkemin refahı-okur yazar oranımız-bilim adamı yetiştirmemiz-açlıktan kırılan insanımız önemli değil,hakikaten bu devirde birde okula gönderip milyonlarca lira masraf yapmak küllüyen boşa giden para,gerçi hükümetler okula kayıtta ve sonrasında para alınmayacak desede bu veliler nerden çıkarıyorlarsa harç felan alınıyormuş. Yazık memleketime,yazık ülkeme. ''BANA BİR HARF ÖĞRETENİN KIRK YIL KÖLESİ OLURUM'' Bu söz geçmişde söylenmiş,maneviyat içeren bir söz değildir.dikkate almayın.
.............BU TECRÜBE BU ÖMRE YETMEZ...... Konu albina58 tarafından (29.01.2008 Saat 03:37 ) değiştirilmiştir.. Sebep: eksik yazılım |
29.01.2008, 01:54 | #3 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 12:45
Tecrübe Puanı: 0
|
Gerçekten Anne-Baba Çok Büyük Hata Yapmış,Hele Sivaslı Bir Aile Olunca Tüylerim,Diken Diken Gibi Bişey Oldu.Allahtanki Sayın Kaymakamımız Gitmiş Olayı Çözmüş
|
29.01.2008, 11:26 | #4 |
Usta Yiğido
özdemir Şuan
Son Aktivite: 02.12.2014 16:25
Tecrübe Puanı: 725
|
bi yandan kızlarımızın okula gitmesi için o kadar çaba sarfediyoruz, bi yandanda onların okullara girmesini engelliyoruz. inşallah kızlarımızın sadece liseyi bitirene kadar okuyup sonrasında önüne engel koymayız.
|
29.01.2008, 13:18 | #5 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4524
|
-->: KIZLARDA OKUSUN
Bu devirde okumayanın aklın şaşarım okumayan insan ezilmeye mahkumdur
29.01.2008, 13:47 | #6 |
Usta Yiğido
fertelliyim Şuan
Son Aktivite: 02.10.2011 18:21
Tecrübe Puanı: 746
|
Eskiden Askere gitmeyene kız vermezler denirdi. Şimdi ise okumayan kıza koca yok, okumayan erkeğede kız yok deniyor. Düşünün biri okumuş diğeri okumamış ne kadar anlaşıp sohbet edebilirler, ne konuşabilirler, biri bilgili diğeri cahil, bilgili cahili ezer hor görür o nedenle bilgili bilgiliyi bulur, cahilde cahili ancak bilgili olanlar daha iyi nesiller yetiştirir, hayatta zorlanmadan yaşarlar. Cahil olanlar ise hayatın bütün zorluklarıyla debelenip yaşarlar.
31.01.2008, 01:27 | #7 |
Usta Yiğido
Serd@r Şuan
Son Aktivite: 08.03.2023 15:27
Tecrübe Puanı: 913
|
-->: KIZLARDA OKUSUN
Hala okuma yönünde acabaları tartışıyoruz,millet aya çıkıyor biz ise hala okuyalımmı okumayalımmı diye düşünüyoruz böyle bir düşüncenin hele hele bu zamanda aklımızda yter bile edinememesi gerekir.
Sayın Kaymakamımızın duyarlılığı bu sorunu çözmüş,umarım bu hareketi diğer yönetici arkadaşlara örnek teşkil eder!
|
|