Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 03.02.2008, 15:09   #1
Abdurrahman 58
Usta Yiğido

Abdurrahman 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abdurrahman 58 Şuan Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.06.2016 17:24

Tecrübe Puanı: 1122 Abdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekannt
Standart LAİKLİK=EŞİTLİK

EVET BEYLER BAYANLAR BU YAZIMDA LAİKLİĞİN SADECE SOLCU DİYE TABİR EDİLEN ŞAHSİYETLERE ÖZEL OLMADIĞINI BELİRTMEK İSTİYORUM.%90 MÜSLÜMAN OLAN BİR DEVLETİN ÜNİVERSİTELERİNE BAŞÖRTÜSÜYLE GİREN BACILARIMIZIN-YOBAZ-DİYE ELEŞTRİLDİĞİ BİR DÖNEMDE TÜRBAN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GETİRİLMESİ GEÇ BİLE KALDI.EMEĞİ GEÇEN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ BİR BORÇ BİLİYORUZ.
MUTLUYUM;M.KEMAL ATATÜRK'Ü ARKASINA ALIP SİYASET YAPTIKLARINI SANANLARA TOKAT GİBİ YAPIŞTI BU KARAR.BUNDAN SONRA BİZİM BACILARIMIZDA İSTEDİKLERİ YERDE İSTEDİKLERİ ŞEKİLDE OKUYBİLECEK.

TÜRBANI MİLLİ BİR SORUN HALİNE GETİRİP SANKİ DİNİNİ YAŞAMANIN SUÇMUŞ GİBİ ÇOK ÇİRKİNCE BU KARARA SALDIRAN -KOMÜNİSTLERE-VE SOLCULARA SESLENMEK İSTİYORUM.BANA DİNİNİZİ SÖYLERMİSİNİZ!!!HEPİNİZİN KİMLİĞİNDE İSLAMİYET YAZMIYORMU PEKİ NEDEN ALLAH C.C NİN EMRETTİĞİ BİR ŞEYE DİL UZATIYORSUNUZ!!!BU NANKÖRLÜK DEĞİLDE NEDİR SÖYLERMİSİNİZ.EĞERKİ BU DİNİ YAŞAMAK İSTEMİYOR VE KURALLARINI ÇİĞNİYORSANIZ VE DİNİN YAŞAYANLARA (...)GİBİ SALDIRIYORSANIZ YA SUSUN YADA DEĞİŞTİRİN KİMLİĞİNİZİ.DİĞER DİNLER KOLLARINI AÇMIŞ SİZİ BEKLİYOR!!!!!!!

TÜRBAN:ALEMLERİN RABBİNİN KULLARINA EMRETTİĞİ BİR MERTEBEDİR.

PEKİ MEZUNİYET TÖRENLERİNDE TAKTIĞINIZ KEP????

KARE ŞEKLİNDE BİR ŞAPKA ALTTA AVRUPANIN OSMANLIYA ÖZENEREK HAYATINA SOKTUĞU CÜBBE.CÜBBE ESKİDEN MEDRESELERDE BU KULLANILIRMIŞ.TAMAM CÜBBEYİ ANLADIK.
KEP NE OLUYOR DİYE SORACAKSINIZ.DURUN SÖYLEYEYİM HEMEN.
HRİSTİYANLARIN PAPAZLARIN KİLİSELERDE TAKTIKLARI ŞEY.KARDEŞİM TÜRBANI YASAK EDİYOSUN PEKİ NEDEN HRİSTİYANLARA ÖZENİYOSUN VE ONLARA BENZİYOSUN...NEYSE BURDA BİR ÇOK ŞEY YAZMAK İSTERDİM AMA SABIR ÇEKİYORUM İÇİMDEN SÖYLÜYORUM O KELİMELERİ!!!

ALLAH ISLAH EYLESİN.

EZAN DİNMEZ DİYEN,BAYRAK İNMEZ DİYEN,ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN BİRİLERİ VAR ...!!!
Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 03.02.2008, 19:09   #2
xwst
Yiğido

xwst - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

xwst Şuan xwst isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.01.2010 18:43

Tecrübe Puanı: 658 xwst FAZLA SÖZE GEREK YOKxwst FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: LAİKLİK=EŞİTLİK

Bize mi seslendi biri Canim benim olayi boyle carpitarak nerelere dil uzatacaksin daha kimbilir! Cubbeyi anladin demek,istersen sarik takalim kep yerine hosuna gider mi Hiristiyanlarin kliselerde taktigi sey demek,ne cok sey biliyomussun measALLAH Turbani rahibeler takmiyo yani Bizim karsi ciktigimiz geri zihniyettir,seriattir ki sen seriat istiyosun heraldeYalniz seriatta senin o bos konusan dilini koparirlar! Biz dine karsi deiliz,biz ozgurlukcu insanlariz ki bu yuzden herkes istedigi inanc sistemine tabi olabilir.Turbanin universiteye getirilme nedeni baskadir,siz emperyalizme satilmis bir hukumeti mi savunuyorsunuz?!!!
Karsi ciktigin seyler hakkinda duzgun yorum yap bence,yoksa sirf senin dilin icin seriat getirirler,bilmem ne kadar anlatabildim Sana bol sabirli yillar cunku biz bu tikirinca isleyen carka comak sokmasini da biliriz!!!
xwst isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 04.02.2008, 00:08   #3
Efe Cemil Şeker
Yiğido

Efe Cemil Şeker - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Efe Cemil Şeker Şuan Efe Cemil Şeker isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 09.10.2009 12:25

Tecrübe Puanı: 656 Efe Cemil Şeker FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Örtünme bütün ilahi dinlerde vardır. Rahibelerinde başlarını örtüyor olması Türkiye de yaşatılan başörtüsü zulmünü ne hafifletir nede mazur gösterir.Biz özgürlükçü insanlarız deyip hemen ardından anti demokratik bir uygulamayı muğlak ifadelerle savunmak kime,ne kadar,ne zaman ve nerede özgürlükçüsünüz sorusunu akla getiriyor.
2. bir konuda Şeriat tanımlamanızın sakatlığı,Şeriat kelime anlamı olarak ilâhî emir ve yasaklar toplamı demek olduğunu göz önüne alırsak sizce dini emirlerimiz serrkan gibi konuşanların dilini koparmamızı istiyor diye düşünsek bize ne dersiniz bilmiyorum.Şimdi Şeriat örnekleri olarak vahabi Arabistan,Şii İran'ı vermeyin lütfen bu safsatalara karnımız tok.Hem diyeceksiniz ki dine karşı değiliz hemde İslami terimleri hoyratça kullanacaksınız ve İslamda çok önemli bir yeri olan Şeriat terimini kötüleyeceksiniz,samimiyetini sorgulamaktan kendimi alamıyorum kusura bakmayın.
Oligarşik rejim anlayışınızı özgürlük çiçekleriyle süsleyerek yutturma çabanız boşadır.Son günlerin moda deyimi ile azgın azınlığın Türkiye üzerinde ki hakimiyeti her geçen gün azalmaktadır,yıllarca belli çevreler tarafından kullanılan çeşitli iktidar araçlarını artık milletin temsilcileri kademe kademe ele geçirmektedir.Çıkarılan gürültünün asıl sebebi bazı zümrelerin yıllardır oturduğu fil dişi kulelerin yıkılması ve bu zümrelerin ayaklarının altından halkı sömüren güçlerinin kaymasıdır.
Türkiye Cumhuriyeti demokrasi yolunda çok yol katediyor,bu yol uzun ve meşagatli ancak milletimiz ön sezi ile gittikçe güzelleşiyor.
Alt 04.02.2008, 00:26   #4
Esengül
Yasaklı
NO AVATAR

Esengül Şuan Esengül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.09.2010 23:31

Tecrübe Puanı: 0 Esengül BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Bugun türbanla girmek isteyen yarın öbürgün cübbeyle girmek isteyecek

!!! ÜNİVERSİTELERDE TÜRBANA HAYIR !!!
Esengül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 04.02.2008, 04:11   #5
albina58
Usta Yiğido

albina58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

albina58 Şuan albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40

Tecrübe Puanı: 796 albina58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

GARİP İLİŞKİLER

Üniversitede türban serbestlik için Üniversitelerarası Kurul’a karşı başlatılan kampanyada ilginç portreler ortaya çıkıyor.

Meclis’te türban düzenlemesine imza atan bazı AKP milletvekillerinin öğretim üyesi olan eşleri de, Meclis dışındaki kampanyaya katılarak destek verdi. "Üniversitede türbana hayır" diyen rektörler ve öğretim üyelerine karşı hazırladıkları bildiriyi internet ortamında imzaya açan akademisyenlerden bazılarının AKP ile siyasi ve maddi ilişkide olması dikkat çekti. Bildiriye imza atan ilk isimler arasında Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu, karşı bildirinin mimarları olan Selçuk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Şaban Çalış ile ODTÜ’den Prof. Dr. İhsan Dağı’nın siyasi eğilimlerine dikkati çekti.

AKP ADAY ADAYI Şaban Çalış AKP’den Konya Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Genel seçimlerde aday olmak için partide nabız yokladığı, ancak güvence alamadığı için vazgeçtiği belirtildi. AKP kontenjanından TRT Genel Müdürlüğü’ne adaylık başvurusunda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında AKP’ye destek veren yazıları Zaman Gazetesi’nde yayımlandı.

YÖK BAŞKANI ORTAĞI İhsan Dağı AKP Ankara Milletvekili Zeynep Dağı’nın eşi. Seçimlerden önce AKP Genel Merkezi’ndeki strateji toplantılarına katıldığı biliniyor. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’la birlikte kurduğu Pollmark adlı araştırma şirketi AKP’ye araştırmalar yapıyor. Ayrıca Soros’un Açık Toplum Enstitüsü’nden aldığı araştırma burslarıyla yurtdışında çeşitli araştırmalar yaptı. Zaman gazetesinde köşe yazıları yayımlanıyor. İmza atan ilk isimler arasında, AKP’ye yeni Anayasa taslağı hazırlayan Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Levent Köker, Dicle Üniversitesi’nden Fazıh Hüsnü Erdem, Polis Akademisi’nden Zühtü Arslan da bulunuyor.

2 MİLLETVEKİLİ EŞİ İmzacılardan Prof. Dr. Mümtazer Türköne’nin eşi Özlem Türköne de AKP İstanbul milletvekili. Geçmişte Tansu Çiller’in siyasi danışmanlığını yapan Mümtazer Türköne, AKP kurmaylarının sık sık danıştığı beyin takımı arasında yer alıyor. Seçimden önce ilk milletvekili teklifi, Mümtazer Türköne’ye yapılmıştı. Listede yer alan ODTÜ’den sosyolog Prof. Dr. Elisabeth Özdalga da, AKP Milletvekili Haluk Özdalga’nın eşi. Elisabeth Özdalga’nın, Fethullah Gülen hareketini irdeleyen araştırması var.

ATA’YA HAKARET ETTİ İmzacılardan Prof. Dr. Atilla Yayla, İzmir’de AKP toplantısında "Kemalizm ilerlemeden çok gerilemeye tekabül ediyor. Avrupalılar niye her yerde aynı adamın resimleri var diye soracaklar" sözleri nedeniyle Atatürk’e hakaretten ceza aldı.
Alt 04.02.2008, 08:00   #6
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart -->: LAİKLİK=EŞİTLİK

xwst, Esengül size öyle bir laf söylerim ki Agziniz açık kalır!!!!!!! O yazdıklarınıza dikkat et xwst ben senin dilini koparırım!!

Esengül sana gelince. Türban yokkkkkk. Varsa Başörtüsü var. Bilmem kaç bin kişi gitmiş Anıtkabire, diyolarki türbana hayır.. türbana hayır.. yav türban denen şey bizde olmadıgı halde kendilerini savunmak için birşeyler uyduruyorlar.

İnşaAllah Başörtüsü Üniversiteye de girecek, Liseye de Girecek!!! bu kadar.
Alt 04.02.2008, 14:30   #7
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4547 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Pfeil -->: LAİKLİK=EŞİTLİK

Türbandan neden bu derece korkuyoruz anlamakta güclük cekiyorum eskiden bu türban serbestti ne oldu her yeri mollalarım işgal etti veya demokrasi eldenmi gitti hayır tam tersi demokrasi dahada güclendi 12 eylül 1980 de askeri idarenin kanunlarını ne kadar sever olduk sıkıyönetim döneminde o zamanın meşhur Y.Ö.K başkanı İhsan doğramacının kendi görüşleri doğrultusunda askeri yönetime üniversitelerde yapılması gereken ne varsa hepsini yaptırmayı sağladı bizde kalkıp 12 eylülü savunuyoruz yeri gelince hiç kimse bu darbeyi kabul etmiyor ama ne olduysa bu darbe sırasında oldu türbanlı genclerimiz o güne kadar hiç bir sorun yaşamadan öğrenimlerini yapıyorlardı her sıkışmanın sonrasında ATATÜRKÜN arkasınsna sığınanlar ATATÜKÜMÜZÜN bile yasaklamadığı türbanı yasaklıyorlar hani nerde sizin ATATÜRKCÜLÜĞÜNÜZ işinize geldiği zaman gayet güzel hatırlıyorsunuz işinize gelmediği zaman ATARÜRKÜ hiç ağzınıza almıyorsunuz bu ülkede ATATÜRK sadece sizin ATATÜRKÜNÜZ değil hepimizin atası sonra bizler bazıları gibi sahte ATATÜRKCÜ değiliz bizler atamızı yürekten seviyoruz desinlere değil cumhuriyetimizin kurulduğundan bu yana neyimiz geriye gitmiş te bu türban dolayısıyla eski günlere döneceğiz korkusu sardı bazı kesimleri bizim vatandaşlarım aptalmıki eskilere gitmek istesin ben türbanın serbest olmasından yanayım cünkü bu ülkede demokrasiye güveniyorum bü ülke asla bir İRAN bir ARABİSTAN bir AFGANİSTAN olmaz TÜRKİYE güclü bir ülke ve bu güclü ülke öyle kolaylıkla saydığım ülkeler gibi olmaz ben türban takanlara saygı duymalıyımki türbanlılar ve tübana karşı olmayanlarda benim başı acık anama bacıma saygı duysunlar başımızda bulunan bu hükümetin elinde büyük bir koz bulunuyor bakın hükümet şöyle düşünüyor hem hür düşünüyoruz diyorlar hemde türbana karşı cıkıyorlar bu ne pehriz bu ne lahana turşusu hani demokratiktiniz laikliğin ana vatan fransada dahi türban üniversitelere girmiş her türlü guruplar vesaireler serbest biz hala türbanı konuşuyoruz bizim konuşacağımız çok büyük konular varken basit bir olaya takılıp kaldık Y.Ö.K öncelikle yapması gereken bizim üniversitelerimiz neden dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında bulunmuyor ne eksiğimiz var diye projeler üretmesi gerekirken her işi bırakmış türbanla uğraşıyor dünyada biz neden bilim adamı yetiştiremiyoruz biz neden bazı icatların sahibi değiliz bunları düşünmelidir ülkemizi utanılacak hallere düşürdüler ağlanacak halimize güler olduk

Y.Ö.K soruyorum NEDEN DÜNYANIN EN İYİ 500 ÜNİVERSİTELERİ ARASINA GİREMİYORUZ
Alt 04.02.2008, 14:36   #8
KARAKAYA83
Yiğido

KARAKAYA83 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KARAKAYA83 Şuan KARAKAYA83 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.07.2009 10:21

Tecrübe Puanı: 646 KARAKAYA83 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

ARTIK DEVİR DEİŞTİ ARTIK HER ŞEY ÖZ VE ÖZ TÜRK LERİN ELİNDE İNSANLARIMIZ BİLİNÇLENDİ 3 5 TANE ÇAPULCUNUN PEŞİNDEN GİTMİYOLAR ONLARSA HALA BU VATANI ELE ALIRIZ DİE UGRAŞIYOLAR İNŞ UGRAŞIRLAR ONLAR UGRAŞTIKÇA BİZ DAHA DA KENETLENCEZ İNŞ BİRBİRBİRİMİZE VE BİR GÜN ELBET BU GÜZELİM ÜLKEDE HEPİMİZ AYNI BAYRAK ALTINDA HUZUR VE FERAH İÇİNDE YAŞAYACAGIZ
KARAKAYA83 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 04.02.2008, 14:42   #9
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42

Tecrübe Puanı: 905 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Esengül Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bugun türbanla girmek isteyen yarın öbürgün cübbeyle girmek isteyecek

!!! ÜNİVERSİTELERDE TÜRBANA HAYIR !!!
Sen ne karışıyosun.Sen kimsinki sen varya bu dünyanın en cahil en geri kafalı insanısın senin demenle türban yasağı geri alınmaz yani boş boş ötme.Sen nasıl ün. başın açık girmek istersen örtülüde girilebilir.
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 04.02.2008, 14:43   #10
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42

Tecrübe Puanı: 905 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: -->: LAİKLİK=EŞİTLİK

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
xwst, Esengül size öyle bir laf söylerim ki Agziniz açık kalır!!!!!!! O yazdıklarınıza dikkat et xwst ben senin dilini koparırım!!

Esengül sana gelince. Türban yokkkkkk. Varsa Başörtüsü var. Bilmem kaç bin kişi gitmiş Anıtkabire, diyolarki türbana hayır.. türbana hayır.. yav türban denen şey bizde olmadıgı halde kendilerini savunmak için birşeyler uyduruyorlar.

İnşaAllah Başörtüsü Üniversiteye de girecek, Liseye de Girecek!!! bu kadar.
Kardeşim azına diline sağlık Allah razı olsun.Türbana uzanan eller kırılsın.
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)