|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#12 |
|
Yasaklı
Esengül Şuan
Son Aktivite: 02.09.2010 23:31
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
BU YIL BU DAGLARIN
Bu yil bu daglarin kari erimez Eser bâd-i sabâ yel bozuk bozuk Türkmen kalkip yaylasina yürümez Yikilmis asiret il bozuk bozuk Kizilirmak gibi çagladim aktim El vurdum gögsümün bendini yiktim Gül yüzlü ceranin bagina çiktim Girdim bahçesine gül bozuk bozuk Elim tutmaz güllerini dermeye Dilim tutmaz hasta hâlin sormaya Dört cevabin mânasini vermeye Sazim düzen tutmaz tel bozuk bozuk Pir Sultan'im yaratildim kul diye Zalim pasa elinden mi öl diye Dostum beni ismarlamis gel diye Gidecegim amma yol bozuk bozuk DOSTUN BAHÇESINE BIR HOYRAT GIRMIS Dostun bahçesine bir hoyrat girmis Korudur hey benli dilber korudur Gülünü dererken dalini kirmis Kurutur hey benli dilber kurutur Su meydanda serilidir postumuz Çok sükür Mevlâ'ya gördük dostumuz Bir gün kara toprak bürür üstümüz Çürütür hey benli dilber çürütür Kendisi okur da kendisi yazar Hak hilâl kasina eylemis nazar Senin akranlarin cennette gezer Hürüdür hey benli dilber hürü Hangi dinde isen ona tapayim Yarin mahser günü bile kopayim Egil bir yol ak gerdandan öpeyim Beri dur hey benli dilber beri dur Dervise n'olursa kendi tacindan Irakibe ölüm yâre gecinden Benzimin sarisi senin ucundan Saridir hey benli dilber saridir Pîr Sultan Abdal'im basindan baslar Iyisini yer de kemini taslar Bin çiçekten bir kovana bal isler Aridir hey benli dilber aridir GEL BENIM SARI TAMBURAM Gel benim sari tamburam Sen ne için inilersin Içim oyuk derdim büyük Ben anin'çin inilerim Koluma taktilar teli Söyletirler bin bir dili Öldüm ayn-i cem bülbülü Ben anin'çin inilerim Koluma taktilar perde Ugrattilar bin bir derde Kim konar kim göçer burda Ben anin'çin inilerim Gögsüme tahta döserler Durmayip beni oksarlar Vurdukça bagrim deserler Ben anin'çin inilerim Gel benin sari tamburam Dizler üstünde yatiram Yine kirildi hatiram Ben anin'çin inilerim Sari tamburadir adim Göklere agar feryadim Pîr Sultan'imdir üstadim Ben anin'çin inilerim |
|
|
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|