|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() özdemir Şuan
![]() Son Aktivite: 02.12.2014 15:25
Tecrübe Puanı: 748
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivaslılar kaç para toplamış biliyor musunuz?
İstanbul'da kaç Sivaslı var biliyor musunuz? 4 milyon mu yoksa 5 milyon mu? Hani her fırsatta "şu kadar Sivaslı var" diye övünüyorsunuz ya... Ben söyleyeyim rakamı... Hem de net rakam... Sadece İstanbul değil, tüm Türkiye'de... Topu topu 20 bin... -"Ne... Sallamış mıyım" Yok sallamadım... Aradım, Sivasspor kulubünü öğrendim... 2. Başkan Mehmet Oflaz ile görüştüm... -"Sivasspor'a kaç SMS geldi Sayın Başkan" diye sordum... Kendimi hazırlamışım şöyle dudak uçuklatacak bir sayıya... Ama başkanın sesi bir garip... Biraz utanma, biraz sıkılma var... -"En az 200 bin bekliyorduk Hacer Hanım..." -"Eee..." dedim... -"Malesef durum kötü! Sadece 20 bin SMS geldi... " Şok oldum... Yanlış anladım sanıp, iki kez rakamı tekrarlattım... (Sayenizde kulaklarımda arıza var sanacak başkan) -"Nasıl olur" dedim... -"Sadece İstanbul'da 4 milyon Sivaslı var deniyor. Gele gele 20 bin SMS mi geldi..." Öyleymiş... Çok merak ediyorum... Sivas'da yaşayanlarla birlikte toplam Sivaslı sayısı 6 milyon diye tahmin ediliyor. Tamam 20 bini burda... Peki 5 milyon 980 bin Sivaslı nerede?.. 20 bin SMS kaç para ediyor Allah aşkına! Tanesi 5 YTL'den... Topu topu 100 milyar... Ayıp ya! Valla çok ayıp! 6 milyon Sivaslı var ve ortadaki para 100 milyar... Bir YTL verseler 6 trilyon ederdi... Ben utandım! Ha diyebilirsiniz ki; -"Bu Sivas'ın hiç mi zengini yok? Onlar yardım etsin" Benim bildiğim Sivaslı zenginlerden; Bir Sadık Özgür (Kale kilitin sahibi) var... Türkiye'deki her 10 kilitten 7'si onun firmasından... Şirketinin cirosu 100 trilyon olarak gösteriliyor... Peki Sivasspor'a ne kadar bağışlamış... "Sadaka bile sayılmayacak" kadar komik bir rakam... Eh! En zengin Sivaslı bunu yaparsa, diğerlerine çok görmem... Başka yok mu zengini derseniz... Bir de alüminyum sektörünün zirve ismi Ahmet Çuhadaroğlu var... O ise "yiğitliği" çoktan rafa kaldırmış... 120 trilyon cirolu Çuhadaroğlu Holdingin sahibi... Hani bırakın 1 trilyon bağışı... Tek kuruş bile vermemiş... İşte Sivas'ın zenginleri de böyle zengin... Umudum "yiğitliği" rafa kaldırmamış özverili Sivaslılardaydı... Sonuçta onların sesi bu Sivasspor... Ezilmişliğin, unutulmuşluğun, alın terinin sembolü... Zenginin nesine... Onlar arabalarını dağdan aşırmış... Ne işleri olur "Züğür Yiğidolar"la... Ama ya siz Sivaslılar... Size bu rakam yakıştı mı? Sorarım size; Nerde bu 5 milyon 980 bin Sivaslı... Yoksa sizde köşe olunca "yiğitliği rafa kaldıran" Sivaslı zenginlerinize mi benzediniz? Onların haklı nedenleri var... Verirlerse paralarından eksilir... Ya sizin... 5 YTL sizi ne zengin eder ne fakir... (Not: Elbette bunca söz 5 YTL verebilecek olup da vermeyenlere...)
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CrSivaslim58 Şuan
![]() Son Aktivite: 01.05.2025 13:22
Tournaments Won: 2 Üyelik Tarihi: 22.12.2007
Tecrübe Puanı: 888
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bence en az 100 milyar olmalıydı neyse bir başka bahara kaldı galiba
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4547
![]() |
![]() Sayın özdemir size katılmamak mümkünmü sivassporumuzu sahipsiz bıraktık sivaslıya yakışmayan bir davranış bicimi segiledik halbuki böylemi olmalıydı zengin iş adamlarımız yeterince yardım yapsalardı bizlere öncülük etmiş olurlardı şimdi ağzını acan ya zaten kimse yardım etmemiş benim bir SMS den ne olacak gibi cevaplarla karşılaşmazdık birde herkesin gözü istanbuldaki sivaslılarda 2,5-3,5 milyon sivaslının varlığından söz ediliyor doğrudur vardır o kadar ama ben inanıyorumki burdaki insanların %95 ancak kendilerini gecindirmekle uğraşıyor ha diyeceksinizki bir SMS den ne cıkacak doğru sizlere katılıyorum ama durum hiçte dışardan göründüğü gibi değil herkes ekmek derdine düşmüş sivastan sivasspordan haberi bile olmayan sivaslının sayısı azınsanmayacak kadar çok ben şahsıma ailem ve benim adıma gereken yardımı yaptım ama bunu herkesten beklemek hakkımız olduğu halde bazen o fakir insanlarıda düşünmeliyiz ayrıca verenleride aynı kefeye koyarak o kardeşlerimizide küstürmemeliyiz maca gideriz stadyumdaki sayımız kac kişi ise işte istanbulun sivaslısı bu kadar deyip kesip atıyoruz diğerlerini sivaslı saymamak kimsenin haddine değil diye düşünüyorum bari bu konuda duyarlı kardeşlerimiz küstürmeyelim büyük bir servete sahip sivaslı iş adamlarımızdan beklenen yardımların gelmemesi mutlaka beklentilrimizi boşa hayallerimiz suya düşürdü daha vaktimiz var belki bir yerden bir cıngı cıkarda herkesi ateşler umudumuzu yitirmeyelim
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
![]() Son Aktivite: 20.03.2016 23:42
Tecrübe Puanı: 905
![]() ![]() ![]() |
![]() Her fırsatta Sivaslılığımızla övünüyoruz ama iş maddiyata geldin mi TISSS
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() tekniker58 Şuan
![]() Son Aktivite: 24.08.2014 17:40
Tecrübe Puanı: 707
![]() |
![]() arkadaşlar bahsedilen milyon sivaslılar sayısını tam bilmesemde vardır. Ama hepside ne eli telefon tutabilecek yaşta nede kafası telefon kullanabilecek. yaşta sivaslı var. bunları çıkarsak biraz azalma olur bu milyon sayıda olan sivaslılar. misal çocuktur. Küçüktür.telefon kulllanamaz. büyüktür. yaşı olmuş 80-90 telefondan anlamaz. ha birde belki cebinde telefon var ama içine koyacak kontörü yoktur. onu alacak parası yoktur belkide....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonbahar5803 Şuan
![]() Son Aktivite: 21.09.2009 13:57
Tecrübe Puanı: 836
![]() ![]() ![]() |
![]() Vallahi ben hep söylerim, bizim insanımızda pek iş yok, hele zenginimizde hiç iş yok diye!
Söyleyince de kötü oluyorsun, ''vay nasıl Sivaslısın, memleketi kötülüyorsun'' Bu kötülemek değil. Şurada biz bizeyiz değil mi? Sadece sitem. Kayseri bir zamanlar Sivas'ın ilçesiyken geldiği durumlara bakın. Sonra da siyasetçilerde iş yok diye kızar dururuz. Siyasetçi ne yapsın sen elini cebine atmazsan. Yaşlısı, çocuğu, fakirini bir kenara ayırsak geriye kalanlardan yine 20 bin sms çıkması komik değil mi sizce?
![]() |
#8 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Senin dediğinde doğru aslında ya 3 milyon Sivaslıdan 20.000 ninmi durumu iyi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() nl58 Şuan
![]() Son Aktivite: 17.04.2008 23:15
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Altuntas58 in dediklerine katiliyorum ama genede cok az yani 20.000 ne demek cok komik bi rakam geliyor bana yarisma programlarina atilan mesajlar bile bundan fazladir..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() asitane3458 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.02.2010 12:59
Tecrübe Puanı: 710
![]() ![]() |
![]() abi yhok bizden bişey olmaz gerçekten çok uzuldum yha benim bildiğim kadarıyla sıvaslıların genel olarak durumları iyidir yanı 5 ytl bağişlayamayacak kadar fakır değiller en azından ne diyelim allah hidayet , memleket şuuru versin (saygılarımla )
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|