Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 11.02.2008, 13:03   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 946 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEKTİR

Belediye Başkanı Sami Aydın TSO Şubat ayı Meclis Toplantısı’na katıldı. Belediye olarak hayata geçirmeyi planladıkları bazı projeler hakkında meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Aydın, 2008 yılı içerisinde önemli çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Belediye Başkanı Sami Aydın, TSO meclis toplantısına katıldı. Hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgiler veren Başkan Aydın, meclis üyelerinin de sorularını yanıtladı.
Ticaret ve Sanayi Odası'nın Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı. TSO Meclis Başkanı Mustafa Sarılar başkanlığında toplanan meclis üyeleri, gündem maddelerini görüştü.
Toplantının ikinci bölümüne konuk olarak katılan Belediye Başkanı Sami Aydın ise belediyenin çalışmaları hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.
2008 yılında kent için önemli çalışmalar yapacaklarını ifade eden Aydın, Sivas Şehirler Otobüs Terminali'nin başka yere taşınması konusunda açıklamalarda bulundu.
Belediyenin önemli bir projeyi hayata geçirmek için çalışma başlattığını ifade eden başkan Aydın, kente yeni bir çevre yolu yapacaklarını, bunun proje çalışmalarının başlatıldığını belirtti.
Bu yolun Bölge Trafik Müdürlüğünden başlayıp, Kümbet, Tuzlugöl, İstiklal, Fatih ve Ali baba mahallelerinden Organize Sanayi Bölgesine kadar ulaşacağını ifade eden Aydın, 25 kilometrelik yolun kentin gelişimine önemli katkıları olacağını söyledi.
Yolu merkezi bütçeyle kara yollarına yaptırmayı planladıklarını, olmaması halinde farklı çözüm yolları arayacaklarını ifade eden Aydın, bu yolun konumunun önemli olduğunu belirtti.
Paşabahçe civarından yapılacak Sivas-Fatsa kara yoluyla de Sivas'ın denize uzaklığının 200 kilometreye kadar düşeceğini belirten Aydın, çevre yolunun öneminin burada anlaşılacağını söyledi.
Aydın, bu çalışmalar kapsamında otobüs terminalininde taşınacağını belirterek, terminal binasının yerine de birçok yatırımcının talip olduğunu vurguladı.
Kentin geleceğine yönelik projeler yaptıklarını ifade eden Aydın, terminal binasının yerine 5 yıldızlı otel, büyük alışveriş merkezlerinin yapılmasının gündemde olduğunu kaydetti.
Yabancı yatırımcıların kente geleceğini, yüzlerce insana iş istihdamı sağlanacağını kaydeden Aydın, yeni terminal binasının kente gelmeyi düşünen yatırımcılar tarafından yapılmasının da planlandığını söyledi.
Önümüzdeki yıllarda terminalden yararlanan yolcu sayısının düşeceğini belirten Aydın, “10 yıl sonra terminalden yararlanan yolcu sayısı şu an binse yarın 300'e düşecek. Çalışmaları geleceği planlayarak yapmak lazım. Kaynak arayışı çok farklı yerlerden sağlanabilir” dedi.
Belediye Başkanı Aydın, daha sonra meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.02.2008, 13:50   #2
guventurk
Yeni Yiğido

guventurk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

guventurk Şuan guventurk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.09.2012 17:11

Tecrübe Puanı: 0 guventurk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEKTİR

sayın başkanın goruşlerıne katılıyorum
guventurk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.02.2008, 14:51   #3
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4551 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart -->: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEKTİR

Teşekkürler sayın başkanım sivasa layık olanı yap ileriye yönelik projelerinizi sonuna kadar destekliyorum terminalin yerine bir çok kuruluşun talip olması oraya 5 yıldızlı otelin yapılacak olması veya alış veriş merkezlerinin yapılacak olması sivasımızın genclerine istihdam anlamına gelir işsiz genclerimize iş imkanı sağlanacak olmasıda ayrıca sevindirici cevre yolunun yerinin değişmeside benim kanımca yerinde bir karar Sivası güzelleştirip sanayi şehri durumuna getirmeniz dileklerimle calışmalrınızda başarılar dilerim BAŞKA SİVAS YOK
Alt 11.02.2008, 21:29   #4
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 22:42

Tecrübe Puanı: 825 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Yorumsuz. Bazı konular mesajımı yazmama engel oluyor. Hayırlısını diliyorum.
Alt 12.02.2008, 10:29   #5
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 21:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEKTİR

Yabancı yatırımcı istiyor diye şehirde olabilecek en uygun yerde olan terminalin yerini satmak hangi mantıkla açıklanabilir... Dün TSO Başkanının güzel bir sözü vardı bu konuyla ilgili "Yabancı yatırımcı Cıbırlar parkını istese orayıda mı satacaksınız?"... Bu mantıkta olan biri orayıda satar... Çok iyi para veriyorlarmış oraya laf paradan değil orada başka hesaplar dönüyor... En güzeli oranın modernize edilmesi zira iki gün sonra Taşlıdere civarına hızlı tren için istasyon yapılacak ve terminal ona da yakın olmuş olacak... Ancak aydın ileriyi gören başkanımız olmaz deyip terminali hiç olamayacak bir yere Çimento fabrikasının oraya taşıyacak... Terminale giden birisi biraz daha sabretse Ankara'ya varır ... Bu da ileriyi gören Başkanımızın Sivas'a kazığıdır afedersiniz armağanıdır...
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.02.2008, 10:41   #6
sonbahar5803
Usta Yiğido

sonbahar5803 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sonbahar5803 Şuan sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2009 13:57

Tecrübe Puanı: 839 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI

İyi bir fikir bence. Böyle böyle gelişecek Sivas. Yeniliklere açık olmak lazım.

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki, yakınımız yoktur ALLAH’tan gayrı...
sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.02.2008, 10:44   #7
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42

Tecrübe Puanı: 909 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK

Hadi bakalım hayırlısı.Amam terminalin taşınması Sivasa ne katar.Ona harciyicakları parayla bir tane fabrika kursunlar.Başkan acaba Dikimevi ,Dmo kapatılınca neredeydi.
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.02.2008, 11:01   #8
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 21:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: --->: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEKTİR

Alıntı:
sivaslıgenç Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Hadi bakalım hayırlısı.Amam terminalin taşınması Sivasa ne katar.Ona harciyicakları parayla bir tane fabrika kursunlar.Başkan acaba Dikimevi ,Dmo kapatılınca neredeydi.
Dikimevi ve malzeme ofisi için belediyenin yapabileceği hiçbir şey yoktu... Ancak siyasiler yapabilirdi ama Genelkurmay 1982'de karar almış Sivas Dikimevinin taşınması için o günler de Jandarma Genel Komutanı Sivaslı olduğu için buna engel olmuş... Yoksa bu alınan karar yeni değil... Malzeme ofisinin gitmesinede Sivaslı iş adamları çok memnun oldular...
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.02.2008, 13:13   #9
tekniker58
Tecrübeli Yiğido

tekniker58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tekniker58 Şuan tekniker58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.08.2014 17:40

Tecrübe Puanı: 710 tekniker58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: -->: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEKTİR

Alıntı:
FurkaN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yabancı yatırımcı istiyor diye şehirde olabilecek en uygun yerde olan terminalin yerini satmak hangi mantıkla açıklanabilir... Dün TSO Başkanının güzel bir sözü vardı bu konuyla ilgili "Yabancı yatırımcı Cıbırlar parkını istese orayıda mı satacaksınız?"... Bu mantıkta olan biri orayıda satar... Çok iyi para veriyorlarmış oraya laf paradan değil orada başka hesaplar dönüyor... En güzeli oranın modernize edilmesi zira iki gün sonra Taşlıdere civarına hızlı tren için istasyon yapılacak ve terminal ona da yakın olmuş olacak... Ancak aydın ileriyi gören başkanımız olmaz deyip terminali hiç olamayacak bir yere Çimento fabrikasının oraya taşıyacak... Terminale giden birisi biraz daha sabretse Ankara'ya varır ... Bu da ileriyi gören Başkanımızın Sivas'a kazığıdır afedersiniz armağanıdır...

kardeş güzel konu terminal'in taşınması adam kafaya koyduysa yapacak herhalde. ama tutki taşıdı diyelim bu sefer otobüs durağınıda taşıyacak halbuki durak yeni yapıldı bi sürü masraf oldu. tarminali yeride güzellleştir. olamayacak is değil. şimdi yine bir sürü masraf giden paralara yazık. madem yapacaktı neden ilk orayabaşlamdaı otobüs durağını.akıl alacak iş değil sivas için hayılısıni isterim
tekniker58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.02.2008, 15:54   #10
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 21:40

Tecrübe Puanı: 814 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Daha evvel bir foruma yazmıştım, aynı yazıyı burda tekrar ediyorum, tekrardan dolayı özür diliyorum ancak bu sorunların geçen dört yılda çözülememiş olduğunu görmek Sivas dışında yaşayan biz Sivaslıları hüzünlendiriyor.

Sayın belediye başkanımıza bir kaç sorum olacak efendim:

Yıllardır bu şehirde kurulmaya çalışılan 1. OSB'nin altyapısı ne durumda?

On yıldır kurulması planlanan ve hala kurulamayan 2.OSB için şehrin önde gelen isimlerinden olan sayın belediye başkanımızın herhangi bir katkısı veya çabası olmuş mudur? Belediyenin sanayicimize sağladığı ne gibi katkılar vardır?

Konya ve Kayseri gibi illere ikinci devlet üniversiteleri kurulması için çalışmalar başlatılmış ve bu şehirlerin belediyeleri gerekli arazi tashihi vs gibi konularda önemli çalışmalar yapmışlardır. Bizim belediyemizin bu konuda herhangi bir teşebbüsü var mıdır demiyorum çünkü olmadığına eminim ancak akıllarından ikinci devlet üniversitesi fikri geçmiş midir diye sormakla yetiniyorum.

Yıllardır Sivas şehir merkezinde çöplük gibi kullanılan belli alanlarda belediyenin geçen dört yılda ne gibi çalışmaları olmuştur ve ne gibi katkılarda bulunmuştur? Mesela eski buğday pazarı, eski sanayi, ata sanayi, sebze-mezyve hali gibi üçüncü dünya şehri görünümümüze büyük katkısı olan mezbelelik alanlar neden geçen dört yılda herhangi bir değişimden nasibini almamıştır?

Belediye yan kuruluşu olan Özbelsan ve Sidaş gibi kuruluşlar neden daha nitelikli sanayi ve hizmet yatırımları yapmak yerine inşaat gibi Sivaslının yegane istihdam kaynağı olan bir sektörde haksız rekabet uygulayıp şehrin istihdam sağlayan üç-beş müteahhitinin de önü kesilmektedir?

Yeni ve modern Adliye sarayları bir çok şehirde yapılıp bitirilmesine rağmen neden Sivas'ta hala şehrin dışında ve uygun bir yerde Sivas Adliye sarayı için uygun bir yer tashihi yapılamamıştır?

Sivas belediyesinin yeni ve modern bir kampus hastanenin Sivasımıza kazandırılması için herhangi bir çalışması olmuş mudur? Yoksa yine sadece memleketin 16 vilayetine kampüs tipi hastane yapılacağı haberi gazetelerde duyulduktan sonra mı belediyemiz haberdar olmuştur?

Daha sorulacak soru çok ancak benim şimdilik sıralayacaklarım bunlar. Siz de birtakım katkılarda bulunabilirsiniz!...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)