Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 12.02.2008, 13:43   #21
puar
Usta Yiğido

puar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

puar Şuan puar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.04.2010 14:08
Tournaments Won: 1

Tecrübe Puanı: 805 puar BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart --->: -->Çene altı Erdoğan'ın içine sindi mi?

Alıntı:
sonbahar5803 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Doğru, korkuyorlar. Ama neyden? Sayın Erbakan Hocamız gibi gizli darbeyle indirilmekten...

Bunu göze alıp sonra da yine herşeyi karşıt ellere mi bırakmak uygun? Daha önemli sorunlar var diye, böyle gelmiş böyle gidecek deyip yasağa boyun mu eğmemiz lazım?

Bugün bu sıkıntıları yaşıyorsak bunda ''İmamhatipler arka bahçemizdir.'' diyen Saygıdeğer Erbakan Hocamızın da katkısı vardır, unutmayalım.
Onun bozduğunu şimdikiler tamir etmeye çalışıyor.

Olacaksa tam olsun, biz de isteriz. Ama şu durumda ancak bu kadar olabiliyor. Devamı gelecek inşallah. Öncelikle tesettür ile laikliğin elden gitmediğini ispatlamamız lazım.

Bana AKP ilk kurulduğunda, bir gün saçı boyalı, ojeli, çarşaflı, tesettürlü, namaz kılan kılmayan her kesimden insanlardan fazlasıyla oy alacak deseler inanmazdım. Belirli bir kesime hitap eden, başa geldiğinde kapalılığı zorunlu hale getirecek olan bir parti olarak algılanıyordu çünkü.
Ama bu son seçimlerde bizzat şahit oldum. Bir çok kesimin bu konuda güvenini kazanmış.

Her seferinde de mezun olan başı kapalıların hepsi açıktaymış imajını vermekten vazgeçin. Özel sektörde gayet iyi şartlarda mesleğimizi icra ediyoruz, kamuya da gireceğimiz günleri hayal ederek. Ve o günler de gelecek, biz birbirimize köstek olmazsak.
Nasıl yani hocamız imamhatipler arka bahcemiz sözünün katkısı olduğunu düşünüyorsun yanlışmı demiş?
Bir toplumun yücelmesi kendi dinini ve dilini iyi bilip yaşamasıdır hocamızda imamhatipler için böyle demiştir...
Yine hatırlatıyorum hocanın sözünü

Ey tayyip israil ab ve abd nin yörüngesinden çık....çık....çık
Alt 12.02.2008, 13:45   #22
puar
Usta Yiğido

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bunun adına yerel seçim arefesinde , bal gibi din üzerinden siyaset yapmak denir.Bu kimin işine yarayacağını sokaktaki 5 yaşındaki çocuğada sorsanız cevabını verebilir.Bu ülkenin başka bir meselesimi kalmadıda bu konu üzerinde yoğunlaştı herkes. Şuan günmdemdeki tartışma ekonomi olmalıydı, işsizlik ne kadar artmış asgari ücret,emekli maaşı zammının komikliği,ülkemizde yaşanan kriz, ekonomik başarısızlık, medyanın bunu görmezlikten gelmesi, ırakta yapılan zulumü, yıllardır pkk'yı destekleyen Amerika'nın biranda değişmesi neler oluyo?Buda şunu gösteriyoki akp hükümetinin amacı başörtüsüyle sadece kafaları örtmek değil, diğer konularıda kapsayacak şekilde üzerini halkın kafasında örtmek.Bunun başka bir izahı olamaz bence. Bizler burada birbirimize düşüp meşgul olurken, onlar kimbilir neleri yasallaştırıp neleri geçiriyor kimsenin ne yazıkki ruhu duymuyor.Lütfen uyuyarak "yola devam" etmeyelim.
arif abi dediğine katılıyorum oy verdiniz sözümüzü tutuyoruz...
Alt 12.02.2008, 14:27   #23
sonbahar5803
Usta Yiğido

sonbahar5803 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sonbahar5803 Şuan sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2009 13:57

Tecrübe Puanı: 830 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
puar Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Nasıl yani hocamız imamhatipler arka bahcemiz sözünün katkısı olduğunu düşünüyorsun yanlışmı demiş?
Bir toplumun yücelmesi kendi dinini ve dilini iyi bilip yaşamasıdır hocamızda imamhatipler için böyle demiştir...
Yine hatırlatıyorum hocanın sözünü

Ey tayyip israil ab ve abd nin yörüngesinden çık....çık....çık

Yapmayın Allah aşkına. Öyle bir yazmışsınız ki sanki ben imamhatiplilere karşıymışım. Burada benim kadar onları destekleyen başka biri çıkamaz herhalde. Hatırlatırım, ben mağdur olanlardanım.

Ama bazen fikirlerini dışa vurmakta acele etmeyeceksin. Bazı istek ve arzularını kalbine gömmesini bileceksin.

Bilinçsizce hareket etmek böyle sonuçları doğurur.

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki, yakınımız yoktur ALLAH’tan gayrı...
sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 12.02.2008, 14:35   #24
tekniker58
Tecrübeli Yiğido

tekniker58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tekniker58 Şuan tekniker58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.08.2014 17:40

Tecrübe Puanı: 701 tekniker58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

çene altı konusu farklı birşey tartışılması ne anlam taşıyor.
tekniker58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 12.02.2008, 14:43   #25
puar
Usta Yiğido

Alıntı:
Yapmayın Allah aşkına. Öyle bir yazmışsınız ki sanki ben imamhatiplilere karşıymışım. Burada benim kadar onları destekleyen başka biri çıkamaz herhalde. Hatırlatırım, ben mağdur olanlardanım.

Ama bazen fikirlerini dışa vurmakta acele etmeyeceksin. Bazı istek ve arzularını kalbine gömmesini bileceksin.

Ama diyorsunki erbakan hoca şöyle dedi bu yüzden oldu diye???
o bilincsizce hareket edenler dedğini ülkemizin sayılı siyasetcilerinden olduğu gibi dnya coğrafyasına gelmiş enden bilim adamlarından biri dediği her cümlenin değeri sonsuzdur...
Yaşaşın anlamını 2 cümle ile muekkemlce ifadede etmiştir. bundan gocunacak bişey göremiyorum.
Alt 12.02.2008, 15:49   #26
ofgurleyuk78
Usta Yiğido

ofgurleyuk78 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ofgurleyuk78 Şuan ofgurleyuk78 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.01.2010 16:58

Tecrübe Puanı: 774 ofgurleyuk78 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart -->: --->: -->Çene altı Erdoğan'ın içine sindi mi?

Alıntı:

Yani Takiyye yapacaksın. Acele etmeden en uygun zamanda ortaya çıkcaksın. Yanlış mı anladım acaba.
Alt 12.02.2008, 16:15   #27
sonbahar5803
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 830 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
Ama diyorsunki erbakan hoca şöyle dedi bu yüzden oldu diye???
o bilincsizce hareket edenler dedğini ülkemizin sayılı siyasetcilerinden olduğu gibi dnya coğrafyasına gelmiş enden bilim adamlarından biri dediği her cümlenin değeri sonsuzdur...
Yaşaşın anlamını 2 cümle ile muekkemlce ifadede etmiştir. bundan gocunacak bişey göremiyorum.

Evet söylüyorum. Bu onun kötü birisi olduğu anlamına gelmez. Ama büyük alimler de hata yapar. O da zaman zaman fevri sözleriyle çıkılması güç durumlara neden oldu. Bunu neden kabul etmiyorsunuz, anlayamadım. Söylediği sözün doğruluğu ya da yanlışlığını tartışmıyorum. Fakat Türkiye'de, her din ile ilgili atılan adımda ortalığın ayağa kalktığı bir ülkede bu sözleri alenen kullanmak doğru muydu?

Sayın Erbakan Hocamı çok severim, bilimadamlığı ve dindarlık yönünü inkar etmem mümkün değil.
Zira ailem AKP öncesi hep onu desteklemiştir. Yurtdışına geldiği zamanlarda babam onu en ön safta karşılayanlardan olup sohbetlerinde aralarında yer almıştır.

Ama ben artık onun öğrencisini kendime daha yakın hissediyorum.

Alt 12.02.2008, 16:17   #28
sonbahar5803
Usta Yiğido

Standart --->: -->: --->: -->Çene altı Erdoğan'ın içine sindi mi?

Alıntı:
ofgurleyuk78 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yani Takiyye yapacaksın. Acele etmeden en uygun zamanda ortaya çıkcaksın. Yanlış mı anladım acaba.
Evet aynen, bu benim düşüncem. Ve inşallah başımızdakiler de böyle düşünerek hareket ediyorlardır. (Baş örtüsü konusunda tabiki)

Alt 12.02.2008, 17:22   #29
puar
Usta Yiğido

Alıntı:
Evet söylüyorum. Bu onun kötü birisi olduğu anlamına gelmez. Ama büyük alimler de hata yapar. O da zaman zaman fevri sözleriyle çıkılması güç durumlara neden oldu. Bunu neden kabul etmiyorsunuz, anlayamadım. Söylediği sözün doğruluğu ya da yanlışlığını tartışmıyorum. Fakat Türkiye'de, her din ile ilgili atılan adımda ortalığın ayağa kalktığı bir ülkede bu sözleri alenen kullanmak doğru muydu?

Sayın Erbakan Hocamı çok severim, bilimadamlığı ve dindarlık yönünü inkar etmem mümkün değil.
Zira ailem AKP öncesi hep onu desteklemiştir. Yurtdışına geldiği zamanlarda babam onu en ön safta karşılayanlardan olup sohbetlerinde aralarında yer almıştır.

Ama ben artık onun öğrencisini kendime daha yakın hissediyorum.
O çıkışlar dediniz zaman öğrenciler rahatlıkla okuyordu okullarında ama şimdi???
iyi ozaman desteklemeye devam edin siz kamuda iş buldunuz bakalım diğer hanımlar sizin kadar şanslı olacakmı...
Alt 12.02.2008, 17:52   #30
AzizMurat58
Yeni Yiğido

AzizMurat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

AzizMurat58 Şuan AzizMurat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.10.2014 12:16

Tecrübe Puanı: 636 AzizMurat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
kökünden çözmek varken neden ilerisi için kaos yapacak adımlar atılıyorki?

Kardeş öncelikle şunu söylemek isderim ki hiç kimse emeklemeden yürüyemez, veya binanın son katına ulaşabilmek için ilk önce ilk kattan başlayarak son kata doğru ilerleyebilirsin, ilk katları geçnmeden son kata ulaşman mümkün değil. Tabi son kata ulaşmanın farklı yolları var. Kimi merdiveni kullanır ve aheste aheste çıkar kimide en hızlı ve akılcı yol olan asansörü kullanır. Bunların her ikiside zirveye götürür, biri gecikmeli diğeri ise vakt,inde götürür zirveye.
Bizim hükümetimiz mağalesef merdivenle çıkmaya çalışıyor bu zirveye.
Olaya iyi yönünden bakacak olursak, merdivenlede olsa çıkmak için çaba gösteriyorlar ve buda büyük bi ilerleme ülkemiz için diye düşünüyorum.

Hiçbirimiz, hepimiz kadar güçlü değiliz !
AzizMurat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)