![]() |
#141 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1306
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() 1-sivasta insanların yakılması,rahip santoro cinayeti,malatya zirve yayinevi cinayeti..hepsi aynı zihniyetin hepsi türkiyeyi karıştırmak isteyen güçlerin işi..bunu anlamak için alim olmak gerekmez..sivasta yaşananları tasvip etmek asla doğru değil ama bir laf vardır.."istediğini söyleyen,istemediği şeylere maruz kalır"..sivasta kendini aydın zanneden insanlar da bu atasözününü kurbanı oldu..bugün sivasta ramazanda gel çarşıda pazarda yemek ye,istediğin kıyaftei giy kimse sana hiçbirşey demez..sivas böyle bir şehir..ama gizli güçler meydana çıkınca o hadise oldu....yani yüzyıllardır sivasta alevilerle-sünniler kardeşçe yaşadı da "2 temmuz 1993 "günü mü yaşayamadı..?
2-demokrasiye saygı duyun..halk yüzde 46 oy vermişse ve diğer bir parti yüzde 47 oy alamamışsa bu hükümete saygı duymak zorundasın...demokratsan saygı duyarsın,ama baskıcı,dayatmacı bir anlayışın varsa senin yerin de ırak gibi ülkelerdir o zaman.. 3-ben bir bayım ama bayan olsam türbanı takardım ve ne pahasna olursa olsun çıkarmazdım..ben bu düşüncelere sahipken 4 yıl boyu ünişversiteye elimi kolumu sallaya sallaya girdimm...ama aynı düşünceye sahip bir bayan alınmıyor...atatürk bu ülkede erkek-kadın eşitliğini ilan etmedi mi...güya islam kadını erkekten aşağı görüyordu.. 4-türbana karşı çıkanların hepsi menfaatleri için karşı çıkıyor..lağım fareleri gibi..onun bunun pisliğnden besleniyorlar...lağımın pisliği kesilmesin diye de böyle feryat figan ediyorlar.. 5-asla ve asla hiçbir partiye oy vermedim vermem de..senin gibi bir siyasi düşünceye körü körüne bağlanmış yazılar değil benim yorumlarım.. 6-delinin b.kunu bellediği gibi tutturmuşunuz bir siyasi simge...yahu hangi siyasi görüşün simgesi bu...bir başörtülü mhpye de oy verebilir,akapeye de chp ye de...ee kimi yansıtıyor bu türban şimdi.. 7.türban takmak aşırı inançlılığın sembol olmadığı gibi türbansızlık da inançsızlığın sembolu değildir...başörtülü olmak siyasi simgeyse,başı açık olmak da siyasi simgedir o halde..sünnetli olmak da siyasi bir simgedir o halde..sünnetli erkekleri de üniversiteye almayalım olmaz mı.. sonuç....türkiye şeyhler,dervişler ülkesi değilse, enfaatçilerin,yalakalrın,lağım farelerinin ülkesi hiç ama hiç değildir..
![]() |
#142 |
Usta Yiğido
![]() ben kimseyi dinsizlikle suçlamadım suçlamam...dinsizi allah bilir..ben değil..varsa o imaya gelen mesajım yaz özür dileyeyim...
ama ben de hiçbir şekilde sorularıma cevap alamadım böyle bil.. hala kendi bildiğini okuyor kendi kafandaki neyse onu yazıyorsun...halbuki hiçbiri soruma cevap değil...
![]() |
#143 | |
Yeni Yiğido
![]() yalin Şuan
![]() Son Aktivite: 03.12.2010 23:25
Tecrübe Puanı: 642
![]() |
![]() Alıntı:
Öncelikle, üniversitelerin insanların inancını serbestçe "yaşayabilecekleri" bir yer olmadığını düşünüyorum. Üniversitede inanç dahil her şeyi tartışabilirsiniz, ancak inancın yaşanması için dışarıda olması gerekiyor. İkincisi, "özgürlük" deniyor ve benim buna itirazım var, zira ben başını örten insanların özgür olduklarını düşünmüyorum, dolayısıyla özgür olmayan insanların özgürlüğünü savunmanın o insanlara karşı da olumsuz bir tavır olduğunu düşünüyorum. İnsanın en önemli değer olduğu, tek değer olduğu akademide, özgürsüzlüğün özgürlüğü savunulamaz.Kendın diyorsun ben okudum dıye.Bende okuyorum üniversiteyi.Bna bişeyi daha öğretmiş oldun eğitim dört duvar arasında olmuyormuş. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() leblebi82 Şuan
![]() Son Aktivite: 27.02.2013 22:42
Tecrübe Puanı: 820
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#145 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
2-evet insan biricik,yegane değerdir...ve azınlığın asılsız paranoyaları, çoğunluğun eğitim hakkını elinden alamaz.. 3- hayatta herkes öğrencidir..bunu da öğrenmiş ol bari..
![]() |
![]() |
#146 |
Yeni Yiğido
![]() yalin Şuan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Yeni Yiğido
![]() yalin Şuan
![]() |
![]() Alıntı:
Türbanla ilgili birçok şey konuşuluyor ama tarikatlar, cemaatlar kapatılsın diye bir tartışma söz konusu değil. Din dersleri kültür dersleri olarak okutulmalı diye tartışan yok.Başörtüsü bu şekilde eğitim sistemine hakim olacak, tarikatlar hakim olacak. Tarikatlar üniversitelerde kız öğrencilere para karşılığı türban takmalarını dahi teklif edebilecek. Tarikatlar ta Güney Afrika'da gidip okullar açıyor. İşsizlik, yoksulluk varken türban takılması, özgürlük oluyor. Türban bir sembol. Bu açık olmayan bir ideolojinin de simgesidir. Örneğin böyle bir ideoloji ile faizi, ekonomik sistemi tartışamazsınız. Bu o kişinin görüşü olabilir ancak o kişi size faizin haram olduğunu söylediğinde bunu açık bir şekilde tartışmanız mümkün olmaz.Aymazlığa düşmemek gerekiyor. Bu tartışmalar, şeriata doğru sürüklenmenin simgesidir. İslamcılaştırma, ülkenin şekil değiştirme sürecidir...Sana özel yaptım türbana hayır deme amacımı.hani tartışma yöntemini leblebi87 den başka hiç biriniz beceremiyorsunuz ya.hakaret etmeden suçlamadan güzelce nedenlerini öğrenme çabası göstermeden... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() |
![]() Bakın değerli kardeşim siz o yangında kaç kişi öldüğünü bile bilmezsiniz. Sanırsınızki 37 kişi yanarak can vermiştir. Ve bana kimse o gün yangında en önlerde bulunanların şimdi nerede olduğunu söyleyemez. Ben biliyorum da konuşuyorum.
Tasavvuf konusuna gelince nereden çıkardığını anlayamadım bu konu çok farklı bir konu. Burada tartışmaya gerek yok. Eğer istersen bilahare tartışırız. Türban meselesini şöyle söylüyüm. Ben üniversitede okuduğum yıllarda (1999) bizim fakültede herkes rahatça derslere istediği gibi giriyordu. Kimsenin bir sorunu yoktu. Ne zamanki yasak geldi sorunlar ortaya çıktı. Gerçi bizim üniversite bu konuda biraz rahattı. İdealist hocalarımız ve öğrenci arkadaşlarımız vardı. Sorunlara karşı siper olurlardı. Ama türban yasağı ortaya çıkınca bazı karaktersiz Öğretim görevlilerini gördük. Kumaş pantolonlu öğrenciler bile takip etmeye başladılar. Bıyıklarından dolayı bazı arkadaşlarımız ihtar aldılar. Ama gerektiği şekilde cevapları da verildi. Biz de istemezdik bazı şeyleri ama bir Dekan Yardımcısı'na çok güzel bir şekilde haddini bildirmiştim. Çünkü ben ülkemde kendi düşüncemde olmayan insanlara saygı duyuyorsam onlar da bana saygılı olmalılar diye düşünüyorum. Çünkü biz bu ülkeyi karşılıksız seviyoruz.
![]() |
#149 |
Usta Yiğido
![]() bu duyguyu anlaman için türban takman lasım...türban takamadığın için de türban takınca daha mı özgür yoksa daha mı kısıtlı olursun anlayamazsın..
![]() |
#150 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() |
![]() Bak iyi bir noktaya değindin Yiğiter. Yasaklar ülkemizde ilgi çekici de oluyor. Neredeyse ben bile başörtüsü takacağım.
![]()
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|