|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() recosan58 Şuan
Son Aktivite: 05.09.2011 19:13
Tecrübe Puanı: 686
![]() ![]() |
Fehmi Koru
Bu soru, önümüzdeki günlerde karşılaşmaları mukadder adli soruşturmalar yüzünden de önemli çünkü. Başörtüsü bakın neyi gizliyormuş... Ortalıkta bir 'kaos' sözcüğüdür gidiyor, ama 'psikolojik savaş' taktisyenlerinin er veya geç çarptığı duvara 'kaos' propagandası yapanlar da sonunda çarpıyor. Şaka değil, Türkiye'deki vakıf üniversitelerinin çoğunda ve azımsanmayacak sayıda devlet üniversitesinde bir haftadır başörtüsü yasağı uygulanmıyor. Başının açık veya örtülü olmasına bakılmaksızın, öğrenci olmaya hak kazanmış herkes, yüksek öğretim kurumlarının kapısından içeri girebiliyor, dersleri serbestçe takip edebiliyor. Bu önemli değişimi, büyük çapta Ak Parti ile MHP'nin Meclis'te gerçekleştirdiği işbirliği ile YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan'ın 'demokrat' tutumuna borçluyuz. 'Kaos' propagandacıları tezlerine destek olacak olaylar peşinde koştukları halde hem de... Bir gazete “Dün de bunlar oldu” başlıklı bir sütun açarak, ülkenin dört bir köşesine gönderdiği muhabirlerinin 'irtica' haberlerini yayınlıyordu, biliyorsunuz. O sütun artık kaldırıldı, ama gazete iddiasından vazgeçmiş değil. Kimi kenarda köşede kalmış, bazısı bayağı eski tarihli haberleri yeniden ısıtarak sütunlarında değerlendiriyor... O gazetede bile başörtüsü yasağının uygulanmadığı üniversitelerden gelen olumsuz haberlere rastlamak mümkün değil. Tabloya bakarak söylenecek şu: Yasağın kalkması ülkeye aradığı huzuru iade edecek bir ortam sağladı; üniversiteler, bir haftadan beri, birer bilim yuvası olma haysiyetine, daha muhteşem bir biçimde kavuşmuş oldu. İnsanların giyim-kuşamının değil bilgisinin, başının üstündekinin değil içindekinin değer gördüğü yerlerdir çünkü bilim yuvaları... Yasağı uygulamakta ısrar eden üniversitelerin yönetimleri, yasaksız üniversitelerdeki huzur ve güvenli çalışma ortamına bakıp ne düşünüyorlar acaba? Bu soru, önümüzdeki günlerde karşılaşmaları mukadder adli soruşturmalar yüzünden de önemli çünkü. Türk Ceza Yasası pek çok maddesinde öğretim özgürlüğünün engellenmesini, anayasal hakların kullanımının kısıtlanmasını ve emre itaatsizliği cezalandırıyor. Birbirine eklendiğinde bayağı ciddi cezalar söz konusu olabilir yasakçı rektörler için. Yasaksız üniversitelerde yaşanan huzur ve güven havası bugüne kadar arkasına sığındıkları “Yasak kalkarsa ortalık karışır, baskılar başlar, başı açık öğrencilerin huzuru kaçar” türü gerekçeleri geçersiz kılıyor. Soruşturma ve davalar başlayınca, olumsuz gerekçelerin de havada kalmasıyla, yasakçı rektörlerin işi daha da zorlaşacaktır. Ülkeyi 'kaos' beklentisiyle oyalayan yasakçıların ilham kaynağı Erdoğan Teziç de zor durumda. YÖK'ün eski başkanı, muhtemelen olağanüstü güvendiği bir grupla birlikteyken yaptığı konuşmada akla hayale sığmayacak bir dizi vahim görüşü arka arkaya sıralamasıyla gündemde. Sonunda You Tube'a da düşen konuşmada, 'derin devlet' üslubuyla konuşuyor Teziç ve seçilmiş devlet görevlilerini küçümsediğini belli ediyor. Daha vahimi ise, Meclis'in o sırada seçmeye hazırlandığı Cumhurbaşkanının bir suikasta uğratılabileceğini söylemesi... Cumhuriyet savcılarının harekete geçmesini bekleyenler var konuyu ele alan yazarlar arasında; doğrudur, harekete geçmeliler. Ancak konuyla ilgili görüşünü mutlaka belli etmesi gereken bir kişi daha var: CHP lideri Deniz Baykal... Teziç'in 'suikast' beklentisini dillendirdiği günlerde, Baykal da, Cumhurbaşkanlığı seçimi yüzünden, “Türkiye'nin tehlikeli bir çatışma ortamına doğru yol aldığını” iddia etmekteydi. Bu iki beklenti arasındaki akrabalığı açıklamak zorunda CHP lideri... Kasetteki sesin Erdoğan Teziç olduğu sanılan sahibi, “CHP'yi 367 konusunu ciddiye almaya ben ikna ettim, Anayasa Mahkemesi başvurusunu ben hazırladım” gibi iddialarda da bulunuyor. “Başörtüsü neyi örtüyor?” diye soruluyordu ya, yasak kalkınca sorunun cevabı alınmaya başladı işte.
|
|
|
#2 |
|
Yiğido
![]() ![]() xwst Şuan
Son Aktivite: 23.01.2010 19:43
Tecrübe Puanı: 668
![]() ![]() |
Basortusu yasası uygulanmadıgında elbette kaos olacak,yasaların uygulanmaması durumunda karsılasılacak dogal bi surec bu,basortusune ozgu deil yani
Karsı cıkması gerekenler evet malesef karsı cıkamadı;kimler,neler tarafından susturuluyolar,korkuları nedendir bilinmez fakat surası acıktır ki basortusu ABD'nin BOP projesi surecinde atacagı onemli bir adımdı,basardı AKP hukumeti sayesinde.TR'yi bolme cabalarını usuldan ve soguk savasla mukemmel yurutuyor,RTE'nin de bir maşa oldugu acık,anlamak icin mantıga dahi gerek yok. Dİndar ve kapalı halksa yıllardır kısıtlanan ozgurluk die adlandırdıkları muhabbete bir anda ve bu kadar kolay sahip oldukları icin sevniyorlar fakat gorulmesi gereken asıl mesele ortada oynanan buyuk oyundur.TC'nin askerinden korkan,Iragı dahi henuz ele geciremeyen ABD emperyalizmi TC'yi bolmenin yolunu gercekten iyi bulmus,insanları can evinden vuruyor ve malesef halkımız da bu oyuna geliyor.Fakat asıl mesele turbanın neyi ortup ortmedigi degildir.Asıl mesele vatan butunlugudur,toprak butunlugudur.Emperyalizmin masası olmamaktır asıl mesele...
|
|
|
#3 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() |
Alıntı:
sizin yaşam tarzınızla yaşanırsa bu ülke iyide dindar insanlar kısıtlanan özgürlüğüne kavuşuncamı bölünüyor bu ülke yapmayın be insanların inancı bu kadar değersizmi bana gelince özgürlük başkalırına hayır efendim ülke bölünür yemezler artık insanların özgürlüğü inancı yaşam tarzı sizin tekelinizde değil tıpkı sizin özgürlüğünüzün inancınızın yaşam tarzınızın kimsenin tekelinde olmadığı gibi
|
|
|
|
#4 |
|
Yiğido
![]() ![]() KARAKAYA83 Şuan
Son Aktivite: 04.07.2009 11:21
Tecrübe Puanı: 656
![]() |
sende kaptırmışsın kendini kaos kaos bırakın bu işleri ya abd abd diyip duruyonuz orda bile başı kapalı okuya biliyo her şeyden yarar lana biliyo ama % 99,3 müslüman bi ülkede poroblem oluyo bunu açıklasana
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1070
![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
SEN BADEN BIYIK GÜMÜŞ YÜZÜK TÜRBANLISIN İYİ MÜSLÜMANSIN BEN , BEN NEYİM , MÜSLÜMAN DEĞİLİM KAFİRİM SANA GÖRE , İŞTE AYRIM BU, LAFA BİZ MÜSLÜMANLAR DİYE BAŞLARSAN % 99 U MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDE BU AYRIMCILIK DEĞİLDE NEDİR, SON 20 YILDIRMI MÜSLÜMANLAR BASKI GÖRDÜ BU ÜLKEDE , BUNU SÖYLEMEK İÇİN AKIL MANTIK VE BİRAZDA VİCDAN GEREKİR
|
|
|
|
#6 |
|
Yiğido
![]() ![]() KARAKAYA83 Şuan
Son Aktivite: 04.07.2009 11:21
Tecrübe Puanı: 656
![]() |
SANA GÖRE ÖLE KARDEŞ BİZE GÖRE HERŞEY NORMAL BİZ SEVGİ VE SAYAGI İÇİNDE KARDEŞÇE YAŞIYORUZ SNN GİBİ ZİHNİYET LİLER ORTALIGI KARIŞTIRYO SADECE HADİ DİYOLARYA ABD UŞA FALAN BENCE ONLARIN UŞA SİZ OLMUŞSUNUZ BİLE ÜLKEYİ BÖLMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOSUNUZ BURDA LAF YAPCANA BİRAZ ANKET LERE BAK HALK YAŞAMINDAN MEMNUNMU İÇ İÇE YAŞAMAKTAN EKONOMİ FALAN DEMİYORUM SADECE BUNA CVP VER HALK İÇ İÇE YAŞAMAKTAN MEMNUNMU
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() |
Alıntı:
benim inancıma saygı duyduğun sürece bende senin inancına saygı duyarım peki dayatma diyorsun şu an başörtülülere yapılan nedir bunu açıklarmısın be çok bilmiş birde çıkmış akıldan mantıktan bahsediyorsun hadi be sendeee
|
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2208
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ülkemizin geleceğini böyle saçma kavgalarla değil eğitimle halederiz o kadar okuyan milet hala adam olamamış yazık mileti sömürmekten şu bu şeylerden ülkemizin geleceğini engelemekten başka bişey değil önce karşı tarafa saygı duymalıyız iki taraf birbirinin görünüşüne saygıdan geçer size bir örnek başörtülüler girmesin eylemi yapan kimler açık bayanlardı dimi işte kaosu çıkaranlar aslında bayanlarımızında salak gibi alet olmalarına yakıştıramadım.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|