Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 07.04.2008, 20:14   #21
duzgun58
Yeni Yiğido

duzgun58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

duzgun58 Şuan duzgun58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 26.07.2008 12:36
Tournaments Won: 13

Tecrübe Puanı: 0 duzgun58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Ausrufezeichen DuYuYoRMuSuNuZ Yoksa Uyuyormusunuz...

Alıntı:
Catli58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Filistindekileri savunmakta bize düstü.

Tamam davalari hakli olabilir, ama okadar Arap varken, bize ne oluyor. Ayrica Dogu Türkistan da zulme ugrayan Türkler icin kilini kipirdatmayanlar, bizi ingilizlerle isbirligi yapip hancerleyen filistinlileri daha cok dusunuyor.

Filistinliler ise, Avrupaya kacan, ülkesini unutuyor.
Bu gafilce sözlerinden dolayı ::: ALLAH SENİ AFFETSİN

Filistinli çocuğun mektubu
Bagislayin beni!
Kenarlarinda renkli çiçekler olan mektup kagitlarina
yazmak isterdim.
Kelebek kanatlari boyamayi, kuslarin ötüsünü dinlemeyi,
hatta uçurtma uçurmayi ben de ögrenebilirdim.
Mektubumun kenarlarina renkli çiçekler çizemedim.
Kelebak kanatlarini boyamayi, kuslarin ötüsünü dinlemeyi,
uçurtma uçurmayi beceremedim.
Bagislayin beni!
Resim çizmeyi, çiçek boyamayi, kelebek kanatlarini
oksamayi sevmedigimden degil.
Ben, top atesleri,bomba gürültüleri arasinda dogdum.
Yasim 13.
Ninniler yerine, makinelilerin takirtilariyla büyüdüm.
Renklerden ilk önce kan kirmizisini tanidim.
Çiçeklerden önce ölülerin arasinda dolandim.
Kelebeklerle hiç saklambaç oynayamadim.
Üç yasimdayken en büyük abimi, sekizimdeyken ortancayi
kaybettim.
Babami ellerini baglayarak götürdüklerinde dokuzundaydim.
Gömdügümüzde onumda.
Ablam 15inde terk etti evi.
15 inde kizlar okula gider. 17sinde dantel örer. Çeyiz sandigi
düzer.
Bizim burada 15inde kizlar savasa gider.
Seçme hakki tanimaz Israil zorbasi.
Ya evinde oturup ölümü bekleyeceksin.Ha bugün, ha
yarin diye diye yasarken öleceksin ya da...
Ölümlerin atesinden sesleniyorum size duyuyormusunuz?
Filistin'im ben anliyor musunuz?
Ama yine de yasiyorum iste.
Çünkü kanli topraklarda büyürken yasamayi...
Çiçek boyamayi degilse de mezar taslarinda çiçek büyütmeyi...
Kelebek kovalamayi degil ama, tüfek tutmayi ögrendik.
Bu kadar nefret, bu kadar aci arasinda yasamayi...
Karanliklar arasindan günese bakmayi ögrendik.
Onun için kocaman ve karadir gözlerimiz.
Onun için hala simsicaktir, düsmana tas atarken nasirlasan
minik ellerimiz.
Sokak aralarinda mermi kovanlarindan oyuncak yaptik.
Patlamamis el bombalari topladik.
Mayinlarin üstünde sek sek oynadik.
Evimizi yiktilar dün. Mahallemizi yaktilar.
Mermi kovanlariyla misket oynarken üzerimize bombalar attilar.
Üç arkadasim can verdi.Üç küçük çocuk.
Bagislayin beni kurtaramadim!
Sarkmisti omzumdan asagi kanli kolum,uzatamadim.
Elim düstü yere, kolum çaresiz...
Kanlarimiz karisti birbirine.Iste orada kankardes olduk biz.
Gözlerim karardi önce.Basim döndü.
Ama uyumak istemiyorum.
Uyursam arkadaslarim bu dünyadan göçer diye korkuyorum.
Bagislayin beni!
Tutamadim kendimi.Yapistiramadim alnima açik dursunlar diye
gözbebeklerimi...
Yasim 13.
Burada çocuklar çocuk olmaz.
Bebeler bile yasamak için besikten siper yapar.
Çünkü Israil denilen zorbanin Amerikan bombalari, besikleri bile
mezar yapar.
Ölümlerin içinden büyüyorum.
MINICIK YÜREGIMLE ATESLERIN ARASINDAN ÖFKEYLE GELIYORUM.
DUDAKLARIMDAN DÖKÜLEN ÖZGÜRLÜK TÜRKÜLERINI DUYUYOR MUSUNUZ?

FILISTIN'IM BEN ANLIYOR MUSUNUZ?

DUYUYORMUSUNUZ Yoksa UYUYORMUSUNUZ...
Alt 07.04.2008, 20:35   #22
Serd@r
Usta Yiğido

Serd@r - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serd@r Şuan Serd@r isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.03.2023 15:27

Tecrübe Puanı: 955 Serd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: --->: FİLİSTİN İÇİN KERMES

Alıntı:
abdussvs Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Siz Çatlı58'e bunu söylüyorsunuz ama haklı olan tarafları yokmudur. Eğer yakınlarınızda büyük mağazalar varsa güvenlik görevlilerine, yöneticilerine bir sorun bakalım düzenekli çanta ile hırsızlık yapanlar hangi millettenmiş. Tamam siyonist tankına taşla karşılık verenler diz kardeşimiz ama 10 yaşındaki çocuk tanka karşılık verirken 30 yaşındakide gelmiş benim ülkemde hırsızlık yapıyor. Bu iki örnekte filistinli. Yada Ramazan ayında tatile çıkan ülkesini israile satan filistinliler, yada fransada filistin parası ile yaşayan hanfendiler. Iraktaki Türkmenlerde, Ahıska Türkleride müslüman. Veya İranda zulüm görüp dışlanan, iran tarafından Türkiye Cumhuriyeti ajanlığı ile suçlanan, hertürlü hakları ellerinden alınmaya çalışılan ( hitler almanyası tarafından yahudilerin gördüğü muameleye yakın olan) Türkmenler'de müslüman, Türkmenlere bu eziyeti yapan iranda müslüman...
Her ırkın iyisi ve kötüsü vardır ama bir ferdin yaptığını ırka maletmek de o denli büyük gaflettir,bizler TÜRKi Cumhuriyetlerine yardım yapılmasın demiyoruz elbette yapılsın ve yapılmalıdır.Hadi bakalım onada SİZLER önderlik edin böyle bir organizasyon içine girin bakalım,şu elinizi taşın altına bir koyun söz reklamınızıda burada bizzat kendim yapacağım.
Filistine veya birbaşka müslüman ülkeye yardım yapmak zorunda elbette değilsiniz ama yardıma mani olma hakkınızda yok,burada bir emek var saygı duymak zorundayız,hakkaniyetinin tartışılacağı yer burası değil açarsınız SERBEST KÜRSÜye bununla ilgili bir konu tartışılır ancak burası yeri değil.
TÜRKi Cumhuriyetlere yardım organizasyonunuzuda bekliyorum...
Bundan sonra bu haberle ilgisi olmayan ,tartışma malzemesi oluşturan bütün mesajlar silinecektir.
Alt 07.04.2008, 22:11   #23
fertelliyim
Usta Yiğido

fertelliyim - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fertelliyim Şuan fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.10.2011 18:21

Tecrübe Puanı: 789 fertelliyim BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart --->: FİLİSTİN İÇİN KERMES

Alıntı:
Sivaslilar.Net Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Şarkışla Ay ışığı Derneği ve Yeni Dünya dergisi işbirliği ile Filistin yararına kermes düzenlendi.
Belediye binasının altındaki bir iş yerinde düzenlenen kermesin açılışını eski Şarkışla belediye başkanı Mehmet Gönen yaptı.
El sanatı çalışmalarının yer aldığı kermese kadınlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.
Serginin bir hafta açık kalacağı bildirildi.
Dilerim Allah'tan Her kim darda olana Gönlünden verdi Yardım etti ise Allah'ta Gönüllerine Göre versin Dar günlerinde yanlarında olsun Amin.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.04.2008, 01:09   #24
Abdurrahman 58
Usta Yiğido

Abdurrahman 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abdurrahman 58 Şuan Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.06.2016 18:24

Tecrübe Puanı: 1141 Abdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekanntAbdurrahman 58 ist jedem bekannt
Standart -->: FİLİSTİN İÇİN KERMES

ALLAH DÜNYA ÜZERİNDEKİ MÜSLÜMANLARI KAFİRİN ŞERRİNDEN MUAF EYLESİN.
HER KİM MÜSLÜMANA ZULM EDİYORSA LANET ONLARIN ÜZERİNE OLSUN.
YA RABBİ!SEN GÖRÜYORSUN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN GÖRDÜĞÜ İŞKENCELERİ.KURTAR BU ZULÜMDEN ONLARI YARABBİM.ONLARIN ÇEKTİĞİ İŞKENCELERİ GÖZ ARDI EDEN MÜSLÜMANLARI ISLAH EYLE YA RABBİM!

EZAN DİNMEZ DİYEN,BAYRAK İNMEZ DİYEN,ŞEHİT ÖLMEZ DİYEN BİRİLERİ VAR ...!!!
Abdurrahman 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.04.2008, 21:33   #25
Sivasliim.58
Yeni Yiğido
NO AVATAR

Sivasliim.58 Şuan Sivasliim.58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2010 12:45

Tecrübe Puanı: 0 Sivasliim.58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bu ise her kim vesile olduysa Allah razi olsun ..
bu isin turk olmakla , arap olmakla alakasi olmaz.. herseyden once MUSLUMAN OLMAK yeter .. ha hatalari vardir veya yoktur, kendileri memleketlerinden kacip ardindakileri unutur veya unutmaz,, hic biri bizi ilgilendirmemeli..
Sivasliim.58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.04.2008, 21:52   #26
fertelliyim
Usta Yiğido

Alıntı:
fertelliyim Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
YARDIMLAŞMA RUHU

Türk milletinin özünde vardır yardımlaşma ruhu .Bunun sonucu olarak ta, insan hayatının ihtiyaçlarını sürekli ve belirgin olarak sistemleştirilen kuruluşlarla karşılamayı düşünmüşler ve vakıfları kurmuşlardır.Aslında bu kuruluşların temelde düşüncelerinde Allah rızası, hayır yapma duygusu, insanlık sevgisi ile Allah'ın kendisine vermiş olduğu maddiyatı kulların hizmetine sunmasıdır . Mevlana Celaleddini Rumi‘nin değişle” haktan aldığını halka vermektir” .

Bilimsel olarak araştırıldığında bu düşüncenin tamamen İslamiyet kökenli olduğu görülür.Efendimiz (S.A.V) zamanında atılmıştır.bu kurumların temeli.Türk devletlerinin hüküm sürdüğü her yerde hayır adına yapılmış ,vakfedilmiş birçok mülk görürsünüz. Hanım sultanlardan ,sultanlara servet sahiplerinden, gönlü zengin birçok insana kadar herkes mallarını vakfetmiştir.Bu vakıflar din, dil, ırk ayırmadan herkese el uzatmıştır.Vakıf konusuna hanım sultanların ilgisi çok büyüktür.Kadın duyarlılığı ve ince düşünceleri bu eserlere de yansımıştır. Türk kadını tarihin her devresinde bilgisi, becerisi ,hassasiyeti ile sosyal faaliyetlerde bulunmuştur vakıf için yazılmış belgeler bile itina ile süslenmiştir.

Osmanlının yardım konudaki hassasiyeti yaptığı eserlerde çok net olarak görülür.Fakirin onurunu kırmadan incitmeden yardım etmenin en güzel örneği ;sadaka taşları *dır.Bu taşlar; yardım etmek isteyen insanlarla ihtiyaç sahiplerini birbirlerini görmeden buluşturmaktadır.İnsanların hayatı kadar ,yaratılan tüm varlıkların yaşamı da önemlidir.Bunun içindir ki ;yalıların ,konakların ,camilerin ve kuşların uğrayabileceği her yere kuş evlerini yapmışlardır.

Vakıflar ;yardımlaşma ,düşene el uzatma ,mazlumun yanında olma biz Türklerin özünde olan İslamiyetle de pekişen asil bir duygunun ürünüdür.Bu sebeplerdendir ki; Osmanlı asırlarca dünyaya hükmetmiştir.

*sadaka taşı:Osmanlı döneminde kullanılan bir tür yardım kutusu

Zeynep Güney

Alıntı...
Umarım Atalarımızın gösterdiği Hassasiyeti bizlerde gösterir ve her kim muhtaç ise din, dil, ırk ayırmaksızın yardım ederiz.

fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.04.2008, 22:18   #27
Sivasliim.58
Yeni Yiğido
NO AVATAR

Sivasliim.58 Şuan Sivasliim.58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2010 12:45

Tecrübe Puanı: 0 Sivasliim.58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
adislibekir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Benim sormak istediğim şey şu biraz abes olacakta.Bu kermeslerden ve dolaylı yönden toplanan yardım paraları gerçektenmağdurlara ulaştırılıyor mu.!Geçmişte bu konuda yaşanmış binlerce olay var Mesela Kosovaya toplanan paraların Sayın Mecümek tarafından cep edilmesi Avrupadan toplanan paraların bazı siyasi partilere aktarılması.Cami yaptırma derneklerinin topladığı paraları üç beş kişinin yemesi gibi yardımlaşmak güzelde iyi niyetle yapıldığını nerden bilecez.Bir zamanlar Avrupada her caminin avlusuda Türkiyeden gönderilen iyi giyimli güzel yüzlü,güzel konuşan insanlar avrupada ecnebinin afedersin pisliğini temizleyen Türkleri dolandırdılar toplanan paraların hiç biride niyet edilen yerelere gitmedi.
Paralarin cidden magdurlara ulasip ulasmadigini bilmek zor.. guvenememizin sebebi icin bircok ornek verdiniz zaten .. fakat yinede her isi yaparken Allah rizasi icin yapiyoruz,, daha dogrusu yapmaliyiz. bu yuzden ulasir veya ulasmaz, onemli olan niyet..
zaten baskalari tarafindan cebe indirilirsede bu kimsenin yanina kalmaz.
Haram paradan zaten hickimse nasibini alamaz
Sivasliim.58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.04.2008, 22:27   #28
fertelliyim
Usta Yiğido

Alıntı:
adislibekir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Benim sormak istediğim şey şu biraz abes olacakta.Bu kermeslerden ve dolaylı yönden toplanan yardım paraları gerçektenmağdurlara ulaştırılıyor mu.!Geçmişte bu konuda yaşanmış binlerce olay var Mesela Kosovaya toplanan paraların Sayın Mecümek tarafından cep edilmesi Avrupadan toplanan paraların bazı siyasi partilere aktarılması.Cami yaptırma derneklerinin topladığı paraları üç beş kişinin yemesi gibi yardımlaşmak güzelde iyi niyetle yapıldığını nerden bilecez.Bir zamanlar Avrupada her caminin avlusuda Türkiyeden gönderilen iyi giyimli güzel yüzlü,güzel konuşan insanlar avrupada ecnebinin afedersin pisliğini temizleyen Türkleri dolandırdılar toplanan paraların hiç biride niyet edilen yerelere gitmedi.
Elbetteki Yardımlar Ulaşıyor ne varki bazı sütü, kanı bozuk ve helal haram bilmeyen yetim hakkı yiyenler insanların tertemiz duygularını fırsat bilip bundan cıkar sağlamaya çalışanlar çıkıyor bu ve bunun gibi yardımları cep edip kul hakkına tecavüz ediyorlar her kimki bu ve bunun gibi yardımları kendi mefaati için kullanıyorsa dilerim Allah'tan 2 Cihanda da hesabını sorar ve Yakalanırlarsa Yargıya Yakalanmazlarsa Allah'a havale ediyorum.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)