Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > DİN BÖLÜMÜ > Dini sohbet
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dini sohbet Dini sohbetlerinizi burada yapabilirsiniz



Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 24.04.2008, 12:49   #1
masum
Tecrübeli Yiğido
 
masum - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
masum Şuan masum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.03.2009 21:10

Üyelik Tarihi: 13.03.2008
Mesajlar: 214
Tecrübe Puanı: 642 masum FAZLA SÖZE GEREK YOKmasum FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Benimle evlenir misin İSLAMiyet?..

Benimle evlenir misin İSLAMiyet?..

Kadınla erkek arasında fizikî farklar olduğu gibi, huy farkının da olduğu inkâr edilemez. Değil ki kadınla erkek arasında, erkekler arasında da farklar var. Hiçbirimizin huyu suyu birbirine benzemez.
Kadın çabuk sinirlenir, alıngandır, hemen darılabilir.

Hayatta en önemli şey, insanın kendi kendisini idare etmesidir. Nasıl ki şoförler arabayı, pilotlar uçağı, kaptanlar gemiyi idare ederler; aynı şekilde insanlar da kendisini idare etmelidir.

Kendini idare etmek için evvela "Ben neyim, kimim, bu dünyaya neden geldim?" sorularına cevap vereceğiz. Biz Müslüman'ız. Cennete gitmek istiyoruz. Bu yolculuğa çıkmadan evvel, "İlmihal bize ne diyor?" önce bunu öğrenmemiz lazım.

Erkek, hanımından sadece İSLAM'a uygun şeyler isteyebilir; kadın da öyle. Bu durumda, İSLAM'da kadının erkeğe, erkeğin kadına itaati yoktur. Her ikisi de ALLAH'a ve Resul'üne itaat ederken, birbirlerine de itaat etmiş olacaklar.

Aile, ebediyete giden bir yolcudur. Ne halde bulunurlarsa bulunsunlar, gemi gidiyor... Bu gemide eşler fırtınaya tutulmuş kuru yaprak gibi olmamalıdır. Çünkü irade kullanılarak daha iyi bir hayat yaşanabilir.

Eşler, bazen gururlarının, bazen de hayallerinin tesirinde kalarak, hayatlarını berbat edebiliyor. İnsan her türlü hale uyum sağlayabilir. İsterse evini cennet eder, isterse cehennem... Bu, kişinin kendi elindedir.

Mesut olmanın formülü şudur:

"Geçmişi bırak, geri döndüremezsin. Gelecekle meşgul olma, değiştiremezsin. Bulunduğun ânı Müslümanca yaşa!"

Bütün sır, insanın kendisinde.

Heykeltıraş, eline kocaman bir mermer almış, onu yontuyor ki insana benzesin. Elinde bir çekiç kalem, taşa vura vura insana benzetmeye uğraşıyor. Biz de nefsimizin heykeltıraşı olacağız, kendimizi yontacağız. Çekirdek toprakta çürürken yeşerir. Örneğimiz olan Peygamberimiz (sas)'e benzemeye çalışacağız.

Bir problemim olduğunda rahmetli Zübeyir Gündüzalp'e gider, durumu ona açardım. Bir gün hanımla tartışmıştık. Yine ağabeyin yanına gittim. Küçücük bir odada yaşıyordu. Kendi oturduğu yeri bana vermesin diye, kapıdan girer girmez hemen yere oturdum. Ben daha derdimi anlatmadan dedi ki: "Kardeşim, kadına, çevresinden, anasından, babasından, basın-yayından, komşulardan hatalı telkin gelebilir. Böylece kadın, dokuz yerden yanlış fikir alır, bir yerden doğru fikir alır. O da iman hakikatine sahip çıkmak... Bir hanımın dokuz yanlışına bedel, sadece imanlı olması yeter. Onun aleyhinde konuşulmaz."

Sorumun cevabını almıştım. Ağabey, öyle de bir cevap vermişti ki, evdeki huzursuzluktan bir de ben suçlu olmuştum; hanım beraat etti!..

Bir gün bir evde misafirdim. Küçük bir şeyden dolayı evin beyi karısını azarladı. Sanki yüreğime çivi çakıldı. O ikramdan bir şey anlamadım. "Bir şeyler anlat." dediler. Anlatamadım, yıkıldım.

Başka bir gün Doğu Anadolu'da bir evdeydim. Çay getirdiler. Demlik simsiyah, çay is kokuyor. Evin sahibi, "Beyim" dedi, "işte ben hep böyle sefa sürüyorum..." Adamın o sözü beni keyiflendirdi.

Aile hayatı her zaman laboratuvara alınıp, tetkik edilmeli. İyi ve kötü tarafları gözler önüne serilmelidir. Gözü görenler de yürür, körler de... Bugünkü evlilerin ekserisi körün değneğiyle yürür gibi.


Hekimoğlu İsmail
__________________
Surda Bir Gedik Açtık Mukaddesmi Mukaddes,
Ey Deli Rüzgar Artık Ne Yandan Esersen Es...

Necip Fazıl Kısakürek
masum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.04.2008, 13:26   #2
ofgurleyuk78
Usta Yiğido
 
ofgurleyuk78 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ofgurleyuk78 Şuan ofgurleyuk78 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.01.2010 17:58

Üyelik Tarihi: 26.10.2005
Mesajlar: 593
Tecrübe Puanı: 765 ofgurleyuk78 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart -->: Benimle evlenir misin İSLAMiyet?..

Hekimoğlu İsmail zaman zaman benimde okuduğum şahıs. Bu şahıs günümüzde olan her şeyi kötüleyerek eski yaşama özlem duyan bir görüşü savunur. " Bugünkü evlilerin ekserisi körün değneğiyle yürür gibi." Bu söz ne demek anlamak mümkün değil. Anlayanları da anlamak mümkün değil. Evliliğinde eskisini övmek eskiye olan özlemi ne kadar açık anlatıyor. Evliliğin eskisi yenisi olmaz. Evlilik evliliktir. Evlilik bir sanattır. Erkek de kadında karşılıklı birbirlerine saygı duyacaklar. Kadın köle gibi evde hapsedilmeyecektir. Kadınları ikinci sınıf gibi gören kafa yapısından uzaklaşalım. Sanki erkek olmadan kadınlarımız yaşayamaz. Kadınlarımızın da özgür bireyler olduğunu unutmayarak devamlı onların sırtından kararlar vermeyi bırakalım. Kendi kararlarını kendileri verirler.
__________________
ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ BİR DUVAR SÜSÜ DEĞİL, BİR ERKEN UYARI SİSTEMİDİR!!!
ofgurleyuk78 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.04.2008, 13:57   #3
altuntas58
Usta Yiğido
 
altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Üyelik Tarihi: 29.08.2006
Yaş: 70
Mesajlar: 38.469
Tecrübe Puanı: 4533 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart -->: Benimle evlenir misin İSLAMiyet?..

Aile hayatı her zaman laboratuvara alınıp, tetkik edilmeli. İyi ve kötü tarafları gözler önüne serilmelidir. Gözü görenler de yürür, körler de... Bugünkü evlilerin ekserisi körün değneğiyle yürür gibi.
paylaşımınız için teşekkürler
__________________
altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.04.2008, 16:26   #4
fadomii
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR
 
fadomii Şuan fadomii isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.12.2010 23:27

Üyelik Tarihi: 20.04.2008
Mesajlar: 281
Tecrübe Puanı: 644 fadomii FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: Benimle evlenir misin İSLAMiyet?..

paylaşımın için tşk ....................
fadomii isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.04.2008, 08:46   #5
seva
Usta Yiğido
 
seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Üyelik Tarihi: 04.02.2008
Yaş: 40
Mesajlar: 15.375
Tecrübe Puanı: 2183 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart --->: Benimle evlenir misin İSLAMiyet?..

İslam’a göre ailenin temeli, nikâh dediğimiz kutsal bir bağla birbirine bağlanan ayrı cinsten iki insanın bir araya gelmesiyle atılır. Nikâh akdi, toplumun çekirdeği sayılan bu küçük yuvanın meşrû sayılmasının ilk şartıdır. Meşrû olmayan sebeplerle bir araya gelen insanların oluşturduğu topluluklar aile sayılmaz. Çünkü bu birlikteliğin temelinde nikâh değil, sifah (iffetsizlik) vardır.

İslam dini, iffetsizlik sayılan zina, fuhuş ve her türlü gayri meşru ilişkiyi haram saymış ve şiddetle yasaklamıştır.



Bu konu için tşkler.
__________________
Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,
Hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle.


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]


CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.04.2008, 08:58   #6
FurkaN
Editör
 
FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 22:58

Üyelik Tarihi: 09.06.2006
Yaş: 40
Mesajlar: 1.240
Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: Benimle evlenir misin İSLAMiyet?..

Alıntı:
ofgurleyuk78 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Hekimoğlu İsmail zaman zaman benimde okuduğum şahıs. Bu şahıs günümüzde olan her şeyi kötüleyerek eski yaşama özlem duyan bir görüşü savunur. " Bugünkü evlilerin ekserisi körün değneğiyle yürür gibi." Bu söz ne demek anlamak mümkün değil. Anlayanları da anlamak mümkün değil. Evliliğinde eskisini övmek eskiye olan özlemi ne kadar açık anlatıyor. Evliliğin eskisi yenisi olmaz. Evlilik evliliktir. Evlilik bir sanattır. Erkek de kadında karşılıklı birbirlerine saygı duyacaklar. Kadın köle gibi evde hapsedilmeyecektir. Kadınları ikinci sınıf gibi gören kafa yapısından uzaklaşalım. Sanki erkek olmadan kadınlarımız yaşayamaz. Kadınlarımızın da özgür bireyler olduğunu unutmayarak devamlı onların sırtından kararlar vermeyi bırakalım. Kendi kararlarını kendileri verirler.
"Erkek, hanımından sadece İSLAM'a uygun şeyler isteyebilir; kadın da öyle. Bu durumda, İSLAM'da kadının erkeğe, erkeğin kadına itaati yoktur. Her ikisi de ALLAH'a ve Resul'üne itaat ederken, birbirlerine de itaat etmiş olacaklar"

Eğer bu sözden siz anladıklarınız yukarıdakilerse yazıyı baştan sona bir daha okuyun ve tekrar düşünün... Yazının neresinde yazıyor kadını ikinci sınıf görme gibi bir düşünce... Yazının tamamında kadını baştacı yapıyor ama sizin ön yargılarınız sizi öyle kör etmişki onu bile göremiyorsunuz....
__________________
"İnsanın süsü yüzdür,
Yüzün süsü göz!
Aklın süsü dildir,
Dilin süsü söz!"


...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.04.2008, 13:36   #7
sonbahar5803
Usta Yiğido
 
sonbahar5803 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
sonbahar5803 Şuan sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2009 14:57

Üyelik Tarihi: 26.09.2005
Mesajlar: 1.078
Tecrübe Puanı: 821 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: Benimle evlenir misin İSLAMiyet?..

Çok güzel bir paylaşım.
Allah razı olsun.
__________________

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki, yakınımız yoktur ALLAH’tan gayrı...
sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesaj?n?z? De?i?tirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


WEZ Format +2. ?uan Saat: 13:02.


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.