Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 01.05.2008, 21:23   #51
berat.demir
Yasaklı
NO AVATAR

berat.demir Şuan berat.demir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.12.2009 07:51

Tecrübe Puanı: 0 berat.demir FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: CHP'den Peygamberimize Büyük Saygısızlık

serrkan haklısın ama bunu yapanlar halktan cezasını görecekler bence. ben parti ismi vermedim. burada vermemde. sadece bu laf bunların yanına kalmamalı dedim.
berat.demir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 01.05.2008, 21:33   #52
çılgın-sedat
Tecrübeli Yiğido

çılgın-sedat - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çılgın-sedat Şuan çılgın-sedat isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.04.2015 01:49

Tecrübe Puanı: 752 çılgın-sedat FAZLA SÖZE GEREK YOKçılgın-sedat FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart -->: CHP'den Peygamberimize Büyük Saygısızlık

bunların varyaa ................ ******** senkimsinde peygamberimizle ataturku bir tutuyosun bune curtret adi ********

88/2 güneydoğunun zalim komandosu
çılgın-sedat isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 02.05.2008, 01:03   #53
ersoy_34
Usta Yiğido

ersoy_34 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ersoy_34 Şuan ersoy_34 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.06.2012 16:10

Tecrübe Puanı: 723 ersoy_34 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

konuşmacıya baksana chp başkanı ne bekliye bilirsinki cahil humarsız ateist kafirmi desem bilmiyorum nedediğini bilmezin biri işte o gelsin benim bi tarafımı avuçlasın
ersoy_34 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 02.05.2008, 01:29   #54
voyager
Yeni Yiğido

voyager - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

voyager Şuan voyager isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.11.2008 00:36

Tecrübe Puanı: 0 voyager isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart --->: HADİ ORADAN !!! SİZ ASIL CHP'YE SAYGISIZLIK YAPMAYIN...

burada yorum yapan arkadaşlar FİKİR SAHİBİ OLMADAN KONUŞMAYALIM.CHP DÜŞMANLIĞI YAPMAK KİMSEYE YAKIŞMAZ. ATATÜRK MİLLİ BİR KAHRAMANDIR.ADAM BUNU DEMEK İSTİYOR.DİNİ KARIŞTIRMAYIN HERŞEYE.PEYGAMBERİMİZE SAYGIMIZ VE SEVGİMİZ ZATEN ÇOK BÜYÜKTÜR.POLEMİĞE HİÇ GEREK YOK.SAYGILARIMLA..
voyager isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 02.05.2008, 11:37   #55
berat.demir
Yasaklı
NO AVATAR

berat.demir Şuan berat.demir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.12.2009 07:51

Tecrübe Puanı: 0 berat.demir FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Atatürk-Peygamber kıyası çıldırttı
Bir televizyon programında "Atatürk gibi bir lider varken Peygamber gibi lider bekliyorlar." diyen CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak'a tepki yağıyor. Denizlililer, Kavak'ın istifasını istedi.

Bir televizyon programında Vali Yardımcısı Mustafa Güney'in, "Dünya, Hz. Muhammed gibi bir lider istiyor." sözünü eleştirerek, "Atatürk gibi bir lider varken Peygamber gibi lider bekliyorlar." diyen CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak'a tepki yağıyor.

CHP İl Başkanı'nın skandal kıyası, hemşehrilerini ayağa kaldırdı. Kavak'ın değerlendirmelerini "çarpık zihniyet ürünü" olarak değerlendiren Denizlililer, din, Kur'an ve Peygamber'i hafife alıcı yaklaşımı kınadı. CHP'li il başkanının istifasını istedi. Tepkiler özetle şöyle:

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız: Peygamber'le tarihî bir şahsiyeti kıyaslamak son derece tehlikeli bir yaklaşımdır. Tarihte kim olursa olsun, Allah'ın seçtiği Peygamber'le (SAS) kıyaslamak abesle iştigaldir. Bunu cehaletin bir sonucu olarak görüyorum.

Eski Denizli Müftüsü Halil Elitok: Kavak'ın konuşmasına gülüp geçiyorum. Spekülasyon yapmaktan başka anlayışları yok.

Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi Halit Ortaköy: Peygamber'imizle Atatürk'ü karşılaştırmak çarpık bir anlayış. Atatürk, bu milletin yetiştirdiği çok büyük bir liderdir. Bir kısım çevrelerin bu iki ismi adeta yarıştırmaya kalkması, onların zihninde bulunan çarpık anlayışı gözler önüne sermektedir.

Diyanet-Sen Denizli İl Sekreteri Mehmet Ali Omurca: Talihsiz bir açıklama, kınıyorum. Atatürk, bir devlet adamıdır. Peygamber'imiz ise dünyayı da aşan, alemlere rahmet olarak gönderilmiş bir peygamberdir. Hiç kimseyle mukayese edilemez.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci: Kavak'ın iddialarını, cevap verecek değerde bulmuyorum.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer: Denizli modern bir şehir. Sokaklarda Ali Kavak'ın televizyonda bahsettiği gibi kara çarşaflı kadınlar dolaşmıyor. Türkiye genelinde yüzde 20 oranında kadın çalışırken Denizli'de yüzde 30 civarında. Özellikle ilimizin politikacılarının bu tür olumsuz iddialarda bulunması biz Denizlilileri üzmektedir.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe: İnancımıza göre Peygamber'imiz kutsalımızdır ve tartışılmazdır. Atatürk ise devlet adamıdır. İkisini kıyaslamak kadar abesle iştigal bir şey olamaz. Biri inanç, diğeri ise dünyayla ilgilidir. Atatürk, bu memlekete liderlik yapmış önemli bir şahsiyettir. Ayrıca Atatürkçülüğün arkasına sığınarak birilerini karşıt konumuna getirmek de çok yanlıştır. Kavak'ı esefle kınıyoruz.

Mustafa Öselmiş (yazar): Atatürk, Hz. Muhammed hayranıydı. Atatürk, Hz. Muhammed'i önder olarak görmüştür. Peygamber'imiz için şu ifadeyi kullanmıştır: "Benim, senin adın silinir fakat sonsuza kadar O ölümsüzdür." İkisi arasında kıyaslama yapmak yanlış. Bunu yapanlar vatandaşların inancını hafife almış olur.

Mesut Güler (esnaf): Avukat olan bir kişinin bu tür söylemlerde bulunması yanlış. Bu sözler yenilir yutulur cinsten değil.

Necati Yurkunç (esnaf): Ali Kavak'ın hemşehrisi olduğum için utanıyorum. Denizli, Kurtuluş Savaşı'nda Müftü Ahmet Hulusi Efendi'yle ilk mücadeleyi başlatmıştır.
berat.demir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 02.05.2008, 12:22   #56
kasparix
Usta Yiğido

kasparix - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kasparix Şuan kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2011 17:53

Tecrübe Puanı: 760 kasparix FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

[Kürsü] Peygamberlik liyakate dayalı ilahi bir ihsandır

Bir arı kovanının ana arıya ihtiyacı olduğu gibi beşer de peygambere muhtaçtır. Peygamber olmadan beşer ne ferdî, ne ailevî ne de içtimâî hayatını anlamlı kılamaz. Zira peygamber özel donanımlı bir insan olarak insanların Allah yolunda rehberi, Allah'ın da insanlara karşı elçisidir.

Peygamberimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) bizim önümüzde Hakk'a götüren bir rehberdir. O, bize Hakk'a vasıl olma âdap ve erkânını göstererek yürüdüğü yolu, yürüyeceğimiz şehrah haline getirdiği gibi aynı zamanda, murad-ı ilahiyi bize intikal ettirmek üzere de Allah'ın bir Resûlü'dür. Kulluğu itibarıyla içimizden çıkar Hakk'a gider, elçiliği itibarıyla da Hak'tan döner, Hak ile halkı bir eder. Halkın içinde bulunur fakat Hak'la beraber olur.

Her fıtrat, ancak çok safî ruhlarda olabilecek bu durumu ihraz edemez. Ayet-i kerimenin ifadesiyle Allah, meleklerden de insanlardan da bir kısım pak ve nezih kimseler ıstıfa eder, seçer ve onları önemli bir misyon için ihtiyar buyurur. (Bkz. Hac Suresi, 22/75) Nübüvvet iktisab (kazanılarak elde) edilmez, o Allah tarafından bir mevhibe olarak verilir. Bazılarının düşünmeden seslendirdikleri "Feylesof peygamberden büyüktür. Çünkü feylesof meseleleri çalışarak bulur. Peygamber ise çalışmadan yapar. Allah'tan alır." görüşü bir aldanmışlıktan ve hezeyandan başka bir şey değildir.

Her peygamber, tertemiz ve nezih bir fıtrattır. Mesela Efendimiz'i ele alalım. Kendisine kırk yaşında peygamberlik gelmiştir. Fakat O'nun kırk yaşına kadar yaşadığı nezih hayatı adeta peygamberliğin temel taşları ve altyapısı gibidir. Ravi, O'nun yirmi beş yaşında iken Hz. Hatice'nin karşısındaki durumunu bize naklederken şöyle der: "Meysere kendisine Hz. Hatice'nin talebini ilettiğinde Resûl-i Ekrem buram buram ter dökmüştü." Evet, Allah Resûlü, iffetsizliğin hükümferma olduğu bir devirde kaşını kaldırıp da bir kadının yüzüne bakmamıştı. Evvel ve ahir sorgulanabilecek olumsuz hiçbir davranışı olmamıştı. Keza O'nun hiç mi hiç yalanı duyulmamıştı. Bu istikamet abidesiyle alakalı Muğîre İbn Şu'be Müslüman olmadan önce başından geçen şöyle bir hatırasını anlatır: Ebu Cehil ile beraber bir yolda yürüyorduk. Bir aralık Peygamberimiz karşımıza çıktı. Biz çakırkeyf bir laubalilik içindeydik. O ciddi bir sekine ve vakarla bize yaklaştı. Kendisine yakışır bir eda ile bize Hakk'ı anlattı. Bunun üzerine Ebu Cehil, "Senin peygamber olduğunu kabul etsek zaten dinine girer arkandan yürürdük. Seni kabul etmiyoruz." dedi. Bunun üzerine Allah Resûlü ayrıldı ve gitti. Sonra benimle baş başa kalan Ebu Cehil bana şöyle dedi: "O'nun getirdiği haberlerin hepsi doğru. O yalan söylemez. Çünkü şimdiye kadar hiç yalanına şahit olmadık. Fakat Abdülmüttalipoğulları, 'Sikâye bizden, sidâne bizden, rifâde bizden, bir de kalkıp nübüvvet de bizden' derlerse ben buna dayanamam."

İlhama açık ruhların Efendimiz'le irtibatı vardır

Evet, Resûl-i Ekrem (aleyhi ekmelüt'tehaya), nübüvvetten evvel de paha biçilmez bir elmastı. Nübüvvet, O'na (sallallahu aleyhi ve sellem) semavi ayrı bir derinlik ilave ederek adeta O'nu bir kez daha saykıllamıştır. Yani bu muhteşem varlığa, vahiy gelmiş, O bu sayede mahbit-i vahy-i ilahi (vahyin odak noktası) olmuştur. Mertebelerine göre diğer nebilerin durumu da aynıdır. İşte bu tertemiz âli ruhlar Allah ile münasebet kurmuş, Allah da onları büyük bir vazife ile şereflendirmiştir.

Bu mevzuda sübjektif bir şey arz etmek istiyorum: Sizin içinizde de kalbi ilhama mazhar olanlar vardır. Mesela bunlar, yarın başına gelecek şeyleri, gelme sırasına göre Allah'ın izniyle keşfen veya müşahedeten veya uyku ile uyanıklık arasında keşfederler. (Ben öyle hüsn-ü zan ediyorum. Bu tür Hak dostları daima olmuştur ve olacaktır.) Ancak bu, herkes için söz konusu değildir. Bu, saf kalan ve saflaştırılanlara has bir mazhariyettir. Bunlar dün olduğu gibi bugün de vardırlar ve mazhar oldukları şeylerde nübüvvet ve mucizenin bir gölgesidir ve bunun adı velayet, ondan zuhur eden de keramettir. Bunlar birer ihsan-ı ilahidir ama hep liyakate terettüp etmektedir. Kişinin liyakati olur, tezkiye-i nefs eder, kalbini daima berrak ve duru tutar, günahlardan olabildiğine kaçınırsa, Cenab-ı Hakk da onu özel mevhibelerle serfiraz kılar.

Şimdi içimizde böylesi bir terakkiye mazhar olmayan kimseler, "Niçin bunlar seçilmiş?" diyemezler. Çünkü bu, liyakate terettüp eden bir mazhariyettir. Evet, Nebi, gölgesiz doğrudan doğruya semadan gelen vahye sinesini açar, ona mazhar olur ve her şeyi apaçık görür. İşte nübüvvet mazhariyeti! Herkes bu durumu ihraz edemediği için bir adı da Mustafa (seçilmiş, ihtiyar edilmiş) olan Peygamberimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) ve diğer seçkinler, insanlarla Allah arasında birer vesile ve vasıta olarak vazife görmektedirler. Allah dostlarının menkıbelerinde insanın nefsini terbiye ettiği takdirde Resûl-i Ekrem'le doğrudan doğruya münasebet kurabileceği söylenir. Nitekim Allâme Suyuti, Efendimiz'le yetmişten fazla yakazaten görüştüğünü dile getirmektedir. Hatta Ehlullahtan öyleleri vardır ki, "Ben bir an Allah Resûlü'nün huzurunda bulunduğumu hissetmezsem ölürüm. Ben, O'ndan her an hayat alıyor, hayatımı O'nun işaretlerine göre tanzim ediyorum." demektedirler. Vâkıa, Allah Resûlü, "Size iki şey bırakıyorum onlara sımsıkı tutunduğunuz zaman dalalete gitmezsiniz. Bunlar Kitabullah ve Sünnetimdir." buyurarak işaretini verip gitmiştir. Ancak bununla beraber o büyük kâmetler, öyle bir yakınlıkla müşerref olmuşlardır ki, bir lahza orada bulunmadıklarını hissettiklerinde mahvolacaklarını zannetmektedirler. Bazıları ise bu huzurda olmadıklarını hissettiklerinde, "Huzuru ihlal ettik. Ters düştük." diyerek kalkıp boy abdesti almaktadırlar.

Evet, işte böylesine Resûl-i Ekrem (aleyhisselatü vesselam)la münasebettar kimseler de vardır. Bunlar olmazsa âlem başka âlem olur. Bu bir hal, keyfiyet, çap ve ağırlık meselesidir ve bunu madeni bakır olanlar değil, bîhemta elmas olanlar anlar.

ÖZETLE

1- Bir arı kovanının ana arıya ihtiyacı olduğu gibi beşer de peygambere muhtaçtır. Zira peygamber özel donanımlı bir insan olarak insanların Allah yolunda rehberi, Allah'ın da insanlara karşı elçisidir.

2- Resul-i Ekrem, nübüvvetten evvel de paha biçilmez bir elmastı. Nübüvvet, O'na (sallallahu aleyhi ve sellem) semavi ayrı bir derinlik ilave ederek adeta O'nu bir kez daha saykıllamıştır.

3- Peygamberlik, liyakate terettüp eden bir mazhariyettir. Evet, Nebi, gölgesiz doğrudan doğruya semadan gelen vahye sinesini açar, ona mazhar olur ve her şeyi apaçık görür. İşte Nübüvvet mazhariyeti!

02 Mayıs 2008, Cuma
kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 02.05.2008, 13:01   #57
HERO58
Yeni Yiğido
NO AVATAR

HERO58 Şuan HERO58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.09.2009 10:53

Tecrübe Puanı: 0 HERO58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

MASONLAR-ATAİSTLER vs. bunlar şuan ülkeyi karıştırıyor.medya ve devletin çeşitli kademelerine sızmışlar.Günümüzün firavunları.
onun için bunların gazına gelmemek lazım.YAŞASIN KAFİRLER İÇİN CEHENNEM...
HERO58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 02.05.2008, 13:20   #58
kangallim
Tecrübeli Yiğido

kangallim - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kangallim Şuan kangallim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.03.2009 09:35

Tecrübe Puanı: 683 kangallim FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

BURUNLARI YERDE SÜRTÜLSÜN O İNSANLARIN...
DEĞİL ATATÜRK HİÇBİR İNSAN O MÜBAREĞİN TEK TIRNAĞI OLAMAZ...
YİNE ÇOK SİNİRLENDİM ALLAHA HAVALE EDİYORUM :'((
DUALARINIZLA DAĞLARI
YERİNDEN OYNATIRDINIZ..

*HADİS-İ ŞERİF*
kangallim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 02.05.2008, 14:13   #59
Nazligül
Yiğido

Nazligül - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Nazligül Şuan Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.04.2009 11:10

Tecrübe Puanı: 754 Nazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYORNazligül SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
hewal Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ya keske bukadar kucuk konuları kurcalamak yerıne bıraz daha gerceklerı gorerk yasasanz...polemıkler bızı kurtarsaydı keske ama bunlarla nereye wardıgımız bellı..ne haldeyız ulkemız ne halde bı uyansanız!!!!!! mılletımı sewıyorm demekle olmuyo, bıraz okuyelım bılınclı olalım..LUTFEN!!!!!!!!!
Maalesef hanimefendi
nice kücük konular acilip cok büyük bir olaymis gibi gösterildi burda
yalniz nedense CHP veya Hürriyet'in yaptigi hatalar ile alakali bir konu olunca tahammül edemiyorlar. Uyanma konusuna gelince, maalesef bazi insanlarimiz o derin uykularindan asla uyanmaz. Sizde buna dahilmisiniz bilmiyorum ama eger uyanmis olsaydiniz bu konuyu bu kadar kücük görmezdiniz.
Peygamberimiz'le alakali bir konuyu bu kadar kücümsemenizi inanin ayipliyorum. Baska diyecek söz yok galiba.

Hatirlatma: Arkadaslar lütfen asil konu disina cikip tartisma amacli birseyler yazmayin!!!!

Hatirlanmak gönül dagindaki Gül kadar güzelse
Unutulmak hüzün dagindaki diken kadar acidir.

Nazligül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 02.05.2008, 14:32   #60
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2208 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

kişi sevdigiyle beraberdir demişler.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)