Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.01.2008, 10:48   #1
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1054 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart ÜNİVERSİTE PARALIMI OLMALI ?

Üniversiteye herkes gitmemeli!
07.01.2008 23:38:24
YÖK Başkanı Özcan,
"İdeali, belli sayıda insanı üniversiteye taşımak. Diğerlerini, yüksek teknik okullara ve yüksek meslek yüksekokullarına yönlendirmek. Bedava okul da olmaz" dedi YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "Bütün yasaklar kalkacak" açıklamasının ardından tartışılacak bir açıklama daha yaptı. Devlet üniversitelerini paralı yapmak istediklerini söyleyen Özcan "Amaç, sadece belli sayıda insanı üniversiteye taşımak olabilir. Okullar bedava. Hiçbir yerde görülmemiştir" dedi.

Özcan'ın açıklamasına, üniversite öğretim üyesi dernekleri, "Ayrıcalıklı bir sınıf yaratılır, öğrenciler müşteri olur" diyerek tepki gösterdi.

YÖK tarafından kurulan Ulusal Öğrenci Konseyi'nin genel kurulu sonrası öğrencilerle sohbet eden Özcan, bir öğrencinin, "Herkes üniversite mezunu olmalı mı?" sorusuna, "Hayır, olmamalı" yanıtını verdi.

Herkesin üniversiteye yöneldiğini belirten Özcan, bu sözlerini şöyle açtı:
"Okullar bedava. Hiçbir yerde görülmemiştir. Şunu yapmak istiyoruz: Üniversiteleri paralı yapalım, ihtiyacı olana burs verelim. Hiç olmazsa üniversiteler ayağının üzerinde dursun. Sonra, insanlar çalışınca bu parayı geri ödesin. Aynı Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan alınan kredi gibi.

İsteyene 8 - 10 bin YTL kredi versek, sonra bunu bize geri ödese. Neyse borcu... ABD'de olduğu gibi, mezuniyetten sonra ödesin. Bunun ideali, hiç kimseyi üniversiteye taşımamak. Sadece belli sayıda insanı taşımak. Diğerlerini, yüksek teknik okullara ve yüksek meslek yüksekokullarına yönlendirmek. Ara elemana ihtiyaç var. İstihdam sorunu çözülür."

'Beni indirirler'
Özcan, bir öğrencinin, "Neden, bu yöntemle başlama ihtiyacı duymadınız da üniversite sayısını artırma yolunu seçtiniz?" sorusu üzerine, "Çünkü, bunu söylersek daha geldik, üç haftada, herhalde beni oradan çabuk indirirler diye" karşılığını verdi.

Özcan'ın açıklamalarına Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere şu sözlerle karşı çıktı:
"Vahşi kapitalist sistemin önerisi. ABD ve Türkiye'de kişi başına düşen pay ortada. Türkiye'de yoksulluk diz boyu. Gelir düzeyinin adaletsiz olduğu bir ülkede, üniversitelerin paralı hale getirilmesi sınıfsal ayırıma yol açar." Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Alparslan Işıklı da şu yorumu yaptı: "Bu, öğrenciyi müşteri yapma yönündeki bir anlayışın belirtileridir.

Sosyal devlet, okuyandan para almaz. ABD'deki sistemi taklit etmek için oranın olanaklarına sahip olmak gerek."
Alt 15.01.2008, 18:20   #2
...FuZuli...
Yeni Yiğido

...FuZuli... - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

...FuZuli... Şuan ...FuZuli... isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.02.2008 19:58

Tecrübe Puanı: 638 ...FuZuli... FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: ÜNİVERSİTE PARALIMI OLMALI ?

sadece lafda kalır... oyle bırsey olsa ısyan cıkar valla

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

***Ya ümitsizsiniz ya ümit " SİZ " siniz***
***Ya çaresizsiniz ya çare " SİZ " siniz***
...FuZuli... isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 05.02.2008, 18:19   #3
puar
Usta Yiğido

puar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

puar Şuan puar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.04.2010 14:08
Tournaments Won: 1

Tecrübe Puanı: 805 puar BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

devlet durumu iyi olanla kötü olanı ayırt edip paralı okunmalıdır.tabi kesilen harçların eğitime geri döneceğindende emin olmak gerekir.
Alt 11.02.2008, 01:08   #4
BAYPİPO
Yiğido

BAYPİPO - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BAYPİPO Şuan BAYPİPO isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.03.2012 16:12
Get A Grip Champion!Tournaments Won: 2

Tecrübe Puanı: 696 BAYPİPO FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Düşünüldüğü zaman mantıklı geliyor ama ekonomisi ufak bir haberle bile altüst olan canım ülkemin ve gelir düzeyindeki dengesizikler nedeniyle biraz zor gibi...
Alt 11.02.2008, 08:12   #5
sonbahar5803
Usta Yiğido

sonbahar5803 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sonbahar5803 Şuan sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.09.2009 13:57

Tecrübe Puanı: 830 sonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISIsonbahar5803 COK SEVILEN BIR KISI

Yok böyle bir şey, daha neler.

Yurtdışında bunlar uygulanıyor olabilir ama burası Türkiye. Biz henüz o tür aşamalara geçmek için yeterli ekonomiye, yeterli istihdama sahip miyiz?

Daha bizde kime burs, kredi verilir kime verilmez onu ayarlayamamışız ki fakiri devlet nasıl okutacak.

İnanın benim krediye çok ihtiyacım varken üniversitede alamadım ama Sivaslı bütün arkadaşlarım hem kredi hem de başbakanlık bursu alıyordu. Birisinin durumu o kadar iyiki kendi arabası bile vardı. (Babasının değil yani, bizzat kendisinin

Ona bakarsanız yurtdışındaki meslek okullarını bitirenler mezun olunca hemen işlerini buluyorlar. Bizde ise boşta kalmaktan başka işe yaramıyor. Son zamanlarda sınavsız geçiş hakkı ile belki bir yerlere gelebilenler olacak ama yine de yeterli değil.

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki, yakınımız yoktur ALLAH’tan gayrı...
sonbahar5803 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 04.04.2008, 08:46   #6
çam_58
Yeni Yiğido

çam_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çam_58 Şuan çam_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.04.2009 07:54

Tecrübe Puanı: 0 çam_58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

onun tuzu kuru tabı ıscı ve ıssız sınıfı ne olcak cok yanlış bır dusunce bu
çam_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 17.04.2008, 11:49   #7
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Eğitim Politikası yalnış. Öyle bir hal aldıki istersen ağzınla kuş yakala paran varsa oku,yoksa hammal ol. Üniversiteyi kazanmak çözümmü? Dersane parası bir taraftan değişik şehirlerde yurt sorunu ev sorunu bir taraftan. Asgari ücretin ne kadar olduğu malum. Herşeyimiz çelişki karmakeş işin içinden çıkılmazlıklar içerisinde. Özel vs. diye bir şey olmamalı.Herkese eşit eğitim hakkı olmalı.Zengine ayrı bir eğitim fakir kesime ayrı bir eğitim bu bakış açısı çok yalnış, sırf birileri para kazansın diye yapılan bir sistem bence.

Konu Arif Coşkun tarafından (17.04.2008 Saat 11:57 ) değiştirilmiştir..
Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 17.04.2008, 12:37   #8
Güleycanım
Yiğido

Güleycanım - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Güleycanım Şuan Güleycanım isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.02.2009 10:22

Tecrübe Puanı: 636 Güleycanım FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

sisteme yazıklar olsun diyorum sebep ise açık maddi durum yüzünden okulu bitiremedim.ancak bir kez dondurabildim bir de devlet okulu olacak oldu olacak sadece zenginler gitsin zaten bizim ülkemizde pran yoksa içbirşeye lafın geçmez çünkü....

Öyle Kapıda Susuşun...
Öyle Sarsak...
Öle Serkeş...
Öyle Çerkes Duruşun
Güleycanım isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 04.05.2008, 10:41   #9
HaZeYN
Yeni Yiğido

HaZeYN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaZeYN Şuan HaZeYN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.04.2009 18:25

Tecrübe Puanı: 0 HaZeYN FAZLA SÖZE GEREK YOKHaZeYN FAZLA SÖZE GEREK YOKHaZeYN FAZLA SÖZE GEREK YOK

bu ülkede zaten yeterince paralı ünüversite var bari paralı ünüversite yapıyorsunuz o zaman sınavları kaldırın en azından millet dersaneye bi dünya parta vermez hem arkadasında dediği gibi parası olmayanlar ne yapsın biraz mantık cok fazla sey istemiyor bu millet değilmi ama
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)