Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas' a Yatırımlar ve Şirketler > Sivas Şirketleri, Sivas Firmaları
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Sivas Şirketleri, Sivas Firmaları Sivas' taki Şirketler, Sivasli Şirketler, Sivasli Firmalar

Son 15 Mesaj : Türkiye Çocuk Dergisi'ndeki Masallarım           »          Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI

Seçenekler Arama Stil
Alt 05.05.2008, 09:15   #11
berat.demir
Yasaklı
NO AVATAR

berat.demir Şuan berat.demir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.12.2009 06:51

Tecrübe Puanı: 0 berat.demir FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: SIVAS FİRMALARINI NE KADAR TANIYOR

Erol Evcil'in batan şirketleri TMSF yönetiminde kâra geçti
Evcil'in gizli ortağı olduğu gerekçesiyle el konulan Nilüfer Turizm, Sivas Demir Çelik, Erege Demir Çelik'in yönetimine TMSF'nin kayyum olarak atanmasından sonra şirketler gelirlerini artırıp kâra geçti.

Erol Evcil'le bağlantılı şirketlerden İzmir'de bulunan Erege Metal'e mahkeme kayyum atadıktan sonra bankaların kredi vermediğini ve şirketin hacizlerle çalışamaz hale geldiğini söyleyen Sider (Erege Metal) Genel Müdürü Ramazan Tekir, "Piyasa TMSF'nin adına güvenip 1.5 aylık kredi açtı. Yoksa şirketi ayakta tutmak çok zordu" diye konuştu. Aynı grupla ilişkili olduğu için TMSF'nin yönetime atandığı Sivas Demir Çelik Genel Müdürü Celal Dağgez de "Biz yönetimi devraldığımızda şirket borç batağındaydı. TMSF adı olmasa işimiz çok zordu" dedi.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Haziran 2006'da gerçekleştirilen "Bozuk para" operasyonu kapsamında tutuklanan Erol Evcil'in sahip olduğu şirketleri basın mensuplarına tanıttı.
Evcil'in gizli ortağı olduğu gerekçesiyle el konulan Nilüfer Turizm, Sivas Demir Çelik (Sidemir), Erege Demir Çelik şirketlerinin genel müdürleri, Bursa 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin, TMSF'yi kayyum olarak ataması sonrası kâra geçtiklerini söyledi.

Nifüler'de yolcu sayısı arttı
TMSF tarafından Nilüfer Turizm Genel Müdürlüğü'ne getirilen Şerif Eren "Nilüfer Turizm'in geliri yüzde 70 artış ile 34 milyon 765 bin 384 YTL'den, 59 milyon 95 bin 964 YTL'ye çıktı. Grup şirketler toplamında gelir, yüzde 57 yükselişle 68 milyon 874 bin 28'e çıktı. Devlete ödediğimiz vergi de 3 milyon 83 bin 494 YTL'den 14 milyon 192 bin 66 YTL'ye yükseldi" dedi.
Göreve 30 Haziran 2006'da geldiklerini söyleyen Eren, taşınan yolcu sayısını 2 milyon 728 bin 739'dan yüzde 12 artırarak 3 milyon 67 bin 227'ye yükseltip, sefer başına doluluk oranının 37'den 42'ye çıktığını belirtti. Eren bir soru üzerine göreve geldikten sonra hiçbir tehdit almadığını, korumaya görevlisiyle gezmeye ihtiyaç duymadığını belirtip, "Soğan yemedik ki ağzımız korksun. Biz devletin görevlileriyiz" dedi.

Sidemir'den kesintisiz üretim
TMSF tarafından göreve getirilen Sivas Demir Çelik Genel Müdürü Celal Dağgez, Sidemir'in tüm piyasaya borçlandığını ve kapısına kilit vurulmasının konuşulmaya başlandığını belirterek "Şimdiye kadar hiçbir kış mevsiminde endüstriyel anlamda çalışamamış olan şirket, 21 aylık kayyumluk döneminde kesintisiz üretim yaparak endüstriyel ve ticari faaliyetlerine devam etti. Bunun sonucu, 2005'te 22.9 milyon YTL, 2006'da 17.2 milyon YTL zarar ederken, TMSF'nin yönetime geçmesinden sonra, 2007'de 4.4 milyon YTL tutarında kâr etti. Devlete vergi, SSK, elektrik olarak 119.2 milyon YTL para ödedik" dedi.
SİVAS DEMİR ÇELİKTE ÜRETİM KATLANARAK ARTIYOR ARKADAŞLAR
berat.demir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)