Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Türkiye Çocuk Dergisi'ndeki Masallarım           »          Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI

Seçenekler Arama Stil
Alt 30.05.2008, 09:06   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 985 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart ÜLKEMİZE ÖRNEK OLACAĞIZ

İlimizde, Sağlık Bakanlığı ile Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumunca başlatılan “Dumansız Hava Sahası Kampanyası” kapsamında yürüyüş düzenlendi.
Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde toplanan öğrenciler ile resmi daire müdürleri, Vali Dalmaz başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü.
Ellerinde “Havamızı koruyoruz”, “Türkiye’nin havası değişiyor” yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, “Sigaraya hayır”, “Sigaraya son” gibi sloganlar da attı. İstasyon Caddesi’nde yolda sigara içen bazı vatandaşların ise öğrencilerin geçişi sırasında sigaralarını sakladıkları görüldü.
Daha sonra, Atatürk Kültür Merkezi’nde “Dumansız Hava Sahası Tanıtım Programı” düzenlendi.
Burada konuşan Vali Dalmaz, sağlığın yaşam boyunca korunması gereken en değerli zenginlik olduğunu belirtti.
Giderek artan, arttıkça da toplumda kullanımı doğallaşan ve her gün daha küçük yaş gruplarını etkisi altına alan sigaranın, en büyük zenginliğimiz olan sağlığımızı ciddi boyutlarda tehdit ettiğini ifade eden Vali Dalmaz, sigaranın yalnızca içen kişiyi değil, ortamda bulunan herkesi olumsuz etkilediğini söyledi.
Vali Dalmaz, şunları kaydetti: “Sigara kullanımının başka bağımlılıklara da yol açması, sigaraya başlama yaşının düşmesi, toplum sağlığı yönünden bu zararlı alışkanlıkla savaşımı öncelikli konulardan biri yapmaktadır. Sigarasız bir dünya için kullananların sorumlu davranmaları ve bu alışkanlıklarından vazgeçmek için daha çok çaba göstermeleri son derece önemlidir. Çağdaş tıbbın uyguladığı yöntemler, sigara bağımlılığının iyileştirilmesi konusunda bireylere önemli olanaklar sağlamaktadır. Hiç kullanmayanların sigaraya başlamasını önlemek, bağımlı olan birini alışkanlığından vazgeçirmekten daha kolaydır. Bu nedenle, dünyanın birçok ülkesinde, sigara bağımlılığından kurtulmanın yanı sıra, yeni bağımlıların oluşmasını engellemek amacıyla da programlar geliştirilmektedir. Ülkemizde de 19 Mayıs Pazartesi günü sigarasız bir hayata hep birlikte merhaba dedik. Kapsamı genişleyen tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkındaki kanun ile kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında, her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel kişilere ait olan binaların kapalı alanlarında ve toplu taşıma araçlarında tütün ürünleri kullanılamayacak” dedi.
YASAYI UYGULAYACAĞIZ, ÜLKEMİZE ÖRNEK OLACAĞIZ
Yasanın uygulanması hususunda ilimizde tüm birimler harekete geçirildiğini ifade eden Vali Dalmaz, yasayı en iyi şekilde uygulayarak Sivas’ın Türkiye’ye örnek il olması için çalışma yapacaklarını söyledi.
Vali Dalmaz, şunları kaydetti: “Bu hususta kamu kurumlarımızın, özel işletmelerimizin, sivil toplum örgütlerimizin ve vatandaşlarımızın sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine yürekten inanıyorum.
Valilik görevimin yanı sıra sigara kullanmayan bir vatandaş, bir baba olarak da yasanın ilimizde tam anlamıyla hayata geçirilmesinin takipçisi olacağımı buradan söylemek istiyorum. Sivas’ımızın havasını hep birlikte temizleyecek, hem sağlığımızı koruyacak, hem de bu yöndeki kararlılığımızla ülkemize örnek olacağız. Ben özellikle buradan anne-babalara seslenmek istiyorum. Gen yapımıza zarar veren sigara ile anne karnında başlayarak evlatlarımızı da zehirliyoruz. İnsan kendi bedeninden sorumludur. Kalben onaylamasam da sigarayla sağlığını bozmak isteyen, bedenine zulmetmek isteyen bunu yasalar çerçevesinde istediği gibi yapabilir. Ama sigaranın gen yapısını bozduğunu bile bile nasıl olur da minicik bedenleri zehirler, çocuklarımızın sağlıklı yaşama başlamalarına, sağlıklı bir ömür sürdürmelerine engel oluruz. Bunu anlamam ve kabul etmem mümkün değil. Aktif içicilikten korusak bile sigara dumanı ile geleceğimizi öldürüyoruz. Çocuklarımızın sigaraya alışmamaları için örnek olmalıyız. Onları sağlıksız ortamlarda yaşamaya mahkûm edemeyiz. Gözümüzden sakındığımız çocuklarımızın bedenlerine bu zehri akıtmaya hakkımız yok. Hedefimizin sigarasız bir toplum olduğunu yineliyor, tüm vatandaşlarımızı bir kez daha dumansız bir havaya, sigarasız, sağlıklı ve mutlu bir yaşama davet ediyorum” dedi.
TADI BEŞ PARA ETMEZ
Belediye Başkanı Sami Aydın da öğrencilere sigaraya başlamamalarını önererek, “Sigaranın tadını bilen biri olarak söylüyorum, tadı beş para etmez. Sigaraya ilgi duymayın” dedi.
Sigaranın ekonomik ve sosyal olarak geri kalmış ülkelerde yaygın olduğunu ifade eden Başkan Aydın, insanlık için tehlikeli olan bir ürünün ortadan kaldırılmasının son derece önemli olduğunu söyledi.
Başkan Aydın, şunları kaydetti: “Artık dünyada ve ülkemizde sigara içenler öyle bir pozisyona düştü ki, bu pozisyonlar onları bırakmaya yönlendiriyor. Sigara içen insanlar ikinci sınıfta değil üçüncü sınıf insan pozisyonuna düştüler. Sigara bilinçsizliğin, cehaletin ve özentinin bir sonucudur. Sivas’ımızda bugünden sonra artık sigara içen gençlerin olmayacağını temenni ediyorum” dedi.
İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan da sigarayı kiralık katile benzeterek, sigaranın tehlikeli bir madde olduğunu söyledi.
Sigaradan dost olmayacağını ifade eden Özmercan, “Sigara içenlere iyi davranın. Hayat kaliteleri çok düşük, ömürleri kısa” diye konuştu.
Cumhuriyet Üniversitesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Erol Sezer ise kampanyanın bir başlangıç olduğunu, zaman içinde planlı çalışmalarla iyi sonuçlar alınacağını kaydetti.
Türkiye’de sigara tüketiminin son 20-30 yılda 60 bin tondan 130 bin tona çıktığını ifade eden Sezer, sigaraya ağır bir bedel ödendiğini de sözlerine ekledi.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 30.05.2008, 09:36   #2
fertelliyim
Usta Yiğido

fertelliyim - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fertelliyim Şuan fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.10.2011 17:21

Tecrübe Puanı: 812 fertelliyim BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart --->: ÜLKEMİZE ÖRNEK OLACAĞIZ

Sigara yada Cıgara denilen ecnebi icadı bir çok şey gibi

Sigaranın......
-Parasını El Aldı.
-Dumanını Yel Aldı.
-Külünü Yer Aldı.
-Zehrinide Ben Aldı.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
fertelliyim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 30.05.2008, 09:38   #3
Serd@r
Usta Yiğido

Serd@r - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serd@r Şuan Serd@r isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 26.02.2026 00:19

Tecrübe Puanı: 978 Serd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: ÜLKEMİZE ÖRNEK OLACAĞIZ

Maalesef kullanmama rağmen yasağa tam bir şekilde uyuyorum,hakikatente bayağı azalttım şimdilik mecburen ama ilerde bu mecburiyet alışkanlığa dönüşecektir öyle umud ediyorum,İnşaAllah bırakmak ta nasip olur.

Bu organizasyonda emeği geçen yetkili yetkisiz herkeside taktir ediyor teşekkürlerimi sunuyorum.
Alt 30.05.2008, 09:57   #4
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1102 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

içmedim
içmem
içiremezler,
içirmem,
içirtemediler,
içirtdiremezlerdi,
içirtmem,
içirtdirtdirmem felsefe bu
Alt 31.05.2008, 01:44   #5
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft

Sigara, içki, gibi gibi bağımlılık yapan maddelere karşı önlem alınması ve halkın bu konu da bilinçlendirilmesi çok güzel. Ancak ne hikmet ise sigara üzerinde çok fazla durulurken (ki durulması gerekiyor) alkol konusuna fazla değinilmiyor. Hatta bazıları, birilerini protesto etmek ve ne kadar modern olduklarını isbat için toplu alkol alınan eylemlerde yaptılar. Her türlü zararlı ve bağımlılık yapan maddeye karşı tedbir alınmalı, milletimiz bilinçlendirilmeli.

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 31.05.2008, 13:28   #6
Alibaba58
Usta Yiğido

Alibaba58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alibaba58 Şuan Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.06.2013 12:44

Tecrübe Puanı: 1006 Alibaba58 FAZLA SÖZE GEREK YOKAlibaba58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

KAPALI ALANLARDA İÇİLMEMESİ ÇOK İYİ OLDU. ÇOCUKLARLA GİREMİYORDUK. AMA EĞER PARA CEZASI VERİLMEZSE SANIRIM KİMSE UYMAZ KURALLARA BU KONUNUN ÜZERİNE GİTMELERİ LAZIM.
Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)