Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 18.07.2008, 20:55   #61
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4577 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt
Standart -->: --->: -->: --->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
can99 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
dinsiz tabaka diyince bi an müslüman degilsiniz sandım cünkü dinsiz tabaka dediginiz türkiyede yasayan türkler sanırım yanılıyormuyum siz türk degilsiniz sandım.

bana degilde o ögrencinin annesine sorulsa keske kac lisan biliyormus.

ben türkçemizi biliyorum ingilizceyi de geliştirme çabası içerisindeyim.

hayırdır neyi ölçüyorsunuz

kusura bakmayın bi 3. dil söyleyemiycem
Ben asil sorgulanmasi gereken konunun iscinin hakki, ezilen halkin ( inanci, irki,ne olursa olsun) HAKLARI, yillarca okuduktan sonra hayatta kullanamadigimiz bilgilerin, bu insanlari diplomali cahil yapan egitim sisteminin, insanlarin cebinde ki parasini, sofrasinda ki katigini cesitli vergilerle elinden alan sistemin olduguna inaniyorum. Basörtüsü takintisindan kurtulmak gerek, isteyen takar, istemeyen takmaz saygi duymak lazim. O basörtülü ögrencide lisan bilmiyorsa bu basörtüsünün sucu degil, bize yillarca bos seyler ögretenlerin sucu.
sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 18.07.2008, 20:56   #62
madımak_58
Usta Yiğido

madımak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madımak_58 Şuan madımak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2012 12:47

Tecrübe Puanı: 763 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
eyupk Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
madımak_58 kardeşim senin amacın bu sözlerle müslümanlar arasında fesat çıkartmak. Resmen fesat çıkartmak. Allahın ayetlerini inkar ediyorsun. Sen nasıl müslümansın. Ya sen tarihi okumamışsın ya da inkar ediyorsun doğru oku. Alevileri işte böyle kandırdılar. Hep yalan fesat karıştırdılar alevilerin içine bektaşi dedeleri malesef bunları yapan. Halende alevileri uyutuyorlar. Haşa kur'an değiştirildi diyorlar. Yüce Allah Kur'an'ı Keriminde şöyle buyurmuyor mu:

"Zikr'i (Kur'an'ı) biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız."
el-Hicr / 9

Ve başörtüsü ile ilgili ayeti kerimeyi sunmak iştiyorum

Mümin kadınlara da söyle:
Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar;
namus ve iffetlerini esirgesinler.
Görünen kısımları müstesna olmak üzere,
zinetlerini teshir etmesinler.
Baş örtülerini,
yakalarınızın üzerine (kadar) örtsünler.

[ Nur Suresi -31]

Artık bu ayetleride inkar ediyorsanız yazıklar olsun diyorum. Allaha emanet olun. Kuran değiştirilmemiştir değişmiycekte.
dünyada Kuran'ın tefsirsiz tek açıklamasını yapan ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürktür.Nur suresinde ise başörtüsü kelimesi yoktur.
nisa suresinde vücud hatların belli olmayacak şekilde örtün diyor.siz başörtüsünü nerden çıkarıyorsunuz? Kuran değiştirildi diye bir söz duydunuz mu bizden.Kuranda yazan herşeyi kabul ediyoruz.
Alt 18.07.2008, 20:59   #63
sandalli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 4577 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt
Standart -->: --->: -->: --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
Deniz5835 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
hoppp arkadaş arasıra fireen bas ortadaki pedal firen

kim neyin uğrunda ölürmüş

ATATÜRK'e demişler avrupa birliğine girermisin diye avrupa bize gelsin demiş

kim neyin uğrunda ölürmüş açarmısın?
Muasir medeniyet seviyesini de Atatürk demisti, üstelik bunu bizim hedefimiz olarak göstermisti, o bakimdam AB dedim. Yanilmiyorsam muasir medeniyet seviyesi AB olsa gerek, Hindistan yada Afganistan degil galiba. AB Atatürkün vefatindan yillar sonra kurulmus bir birliktir, Atatürk bu sözü söylemis olamaz. Kaynak gösterirseniz sevinirim.
Alt 18.07.2008, 21:00   #64
can99
Tecrübeli Yiğido

can99 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

can99 Şuan can99 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.08.2010 20:01

Tecrübe Puanı: 672 can99 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: -->: --->: -->: --->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ben asil sorgulanmasi gereken konunun iscinin hakki, ezilen halkin ( inanci, irki,ne olursa olsun) HAKLARI, yillarca okuduktan sonra hayatta kullanamadigimiz bilgilerin, bu insanlari diplomali cahil yapan egitim sisteminin, insanlarin cebinde ki parasini, sofrasinda ki katigini cesitli vergilerle elinden alan sistemin olduguna inaniyorum. Basörtüsü takintisindan kurtulmak gerek, isteyen takar, istemeyen takmaz saygi duymak lazim. O basörtülü ögrencide lisan bilmiyorsa bu basörtüsünün sucu degil, bize yillarca bos seyler ögretenlerin sucu.
o demeye geliyorki bunca zaman sorun yoktu gül gibi yaşıyorduk

akp hükümeti geldi türbanı devlet dairelerinde serbest bırakan yasayı cıkarsın zaten böyle bi inadımız vardı içimizde bu hükümetten bunu zorlada olsa yapmasını isteyelim.

ve bu neticede gelisen olaylar parti kapatmaya kadar gitti ve ülkenin baska derdi kalmadı birde hükümetteki partiyi kapatmayla ugrasmak zorunda kaldık ülke ekonomik kriz geciriyor.

ha illada olacak bu bugün akp hükümeti veya yerine kurulucak parti bunu yapsın.

daha sonra gelende inat degilmi desin yasayı tekrar degistirsin bumudur istenilen peki??

bunca zaman sorunsuz işleyen sistemi bozmak isteniyor
can99 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 18.07.2008, 21:01   #65
Deniz5835
Yasaklı
NO AVATAR

Deniz5835 Şuan Deniz5835 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.12.2009 16:42

Tecrübe Puanı: 0 Deniz5835 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

öyle bir hükümet varki başımızda sözde özgürlükçü

arkadaşlar uyanın artık nedir bu fanatizm

birlkte yaşamsa birlikte yaşamalı ve birlikte sivasın adını temizlememiz gerekirken neler yazıyorsunuz

Alıntı:
--------------------------------------------------------------------------------

Bunlarınki tamamen kışkırtma 50 bin kişi katılmışmış çoğu dışardan gelmiş dışardaki kişinin ne işi var olaylar olduğundada hep dışardan gelmedilermi kendi içlerinde hesaplaşma vardı buluşma mekanı olarakta Madımak'ı seçtiler uzlaşma olmayınca birbirlerine girdiler silahla ölenler oluncada olayı örtbas etmek için oteli ateşe verdiler sonrada kalk Şehit'de ne güzel ya ne zamandan beri karanlık işlerle uğraşanların adı Şehit oldu Aydınmış Sevsinler öyle aydını Aydın görmesek bize aydın diye yutturacaklar Bence Aydın değil Karanlık.
fertelliyim adılı üyenin seviyesizce yazmış olduğu yazıdan alıntı yaptım

komplo teorisine bakarmısınız dünya televizyondan seyretti şu yazılana bakın
nasıl bir olacak sivas halkı nasıl silecek bu lekeyi sivas halkı yazı yazarken birazdaha dikkatli yazalım zarar hep memleketimize
Deniz5835 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 18.07.2008, 21:11   #66
Deniz5835
Yasaklı
NO AVATAR

yumrukluyorum duvarları
yumrukluyorum kara gecenin bedenini ellerim kan içinde
nehirler taşmış yanaklarımdan
otuz yedi can
otuz yedi gül çatlamış susuzluktan sivas'ın içinde
nasıl uyku tutar gözlerimi
döne döne semaha duranlar tutuştu önce
sonra türküler
sonra şiir çığlıksız düştü türkülerin yanıbaşına

sivas... sivas..
yiğitlik midir emanet cana kıymak
yiğitlik midir bir tutam ışığı kör bıçakla koparıp karanlığa kurban etmek

söyle hangi kitapta vardır elleri kollları bağlı yakmak
var mıdır kardelen akında bir avuç inciyi ateşe tutmak lo...
böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahsun durduğuma
varsın ateşin suskunlukla beslensin
benim de yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik
senin de dağların var sivas, senin de dağların
dağlarında şahanların "
Alt 18.07.2008, 21:14   #67
madımak_58
Usta Yiğido

madımak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madımak_58 Şuan madımak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2012 12:47

Tecrübe Puanı: 763 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: -->: --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
ABDULLAH DUMAN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
eskiden tesettür yokmuydu senin tarihten haberin yok anlaşıldı
hz. ayşe çölden gelirken değerli kolyesini düşürüyor ve göğsünün açıldığını görüp,kolyesini düşürdüğünü öyle farkediyor.kolyesini ararken peygamber efendimiz ve askerlerinin uzaklaştığını görüyor.yanına bir atlı geliyor.ona durumu açıklıyor ve atlı hz.ayşe yi peygamber efendimizin topluluğuna yetiştirmeye çalışıyor.bunu gören müslüman topluluğu hz. ayşenin bu adamla beraber olduğunu düşünüyor.bunun üzerine bir ayet geliyor.bayanlarımızın göğüs kısımlarının kapanması için...

ilk müslümanlık arap ülkesinde ortaya çıkmıştır.havanın sıcak olmasından dolayı,bunu çözüm olarak görmüşlerdir.

Alt 18.07.2008, 21:15   #68
sandalli
Usta Yiğido

Standart -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Bu konuda size hicbir normal insan haksiz demez, haklisiniz yapanlari asla affetmem, sizinle beraberim ama basörtüsüne de el uzatilmasin, müslüman mahallesinde salyangoz satilmaz.
Alt 18.07.2008, 21:20   #69
Deniz5835
Yasaklı
NO AVATAR

Standart --->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
Bu konuda size hicbir normal insan haksiz demez, haklisiniz yapanlari asla affetmem, sizinle beraberim ama basörtüsüne de el uzatilmasin, müslüman mahallesinde salyangoz satilmaz.

can bizde müslüman mahalleside salyangoz satmaya çılışmıyoruz

sadece burası bizimse biz sahip çıkmalıyız diyoruz sivasın adı lekeden kurtulsun

teşekkürler

bana nerelisin diyorlar sivaslıyım diyorum yakanlardan mı yanan lardanmı bıktım bir olalım ortak yolu bulalım can lar can diyorum alınma bugün arkadaşın biri can denilmesine bile tepki verdide
Alt 18.07.2008, 21:24   #70
can99
Tecrübeli Yiğido

can99 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

can99 Şuan can99 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.08.2010 20:01

Tecrübe Puanı: 672 can99 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'

Alıntı:
eyvallah sandalli. ama bu yazilanlar ve daha fazlasi burada yazilmis ama ses cikaran olmamis kardesim sen ne diyorsun biz sivasin adini aydinliga kavusturmaya calisiyoruz sen karanliga gömmeye calisiyorsun nesin sen necisin diyip karsi cikmamis.

diger konu basörtüsüne el uzatilmasin.

kimse el uzatmadi aslinda yapilan bikac yorumdan o insanları provakatörlükle suclayınca arkadaslar konular buraya gelmis.

sivas madimakla ilgili konular bayatlamıs kabul ediliyor bu konuda bayatlamıs.

yasakmı suanda yasak neden hala ısrar edılıyor hep aynı manzaralar olusuyor ozaman.

iste orda yapılan o annenın yaptıgı provakatörlük.

bugun yasak yarın serbest olur onada uyulur.
can99 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)