![]() |
#261 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() 4Eylul Şuan
![]() Son Aktivite: 04.11.2009 21:33
Tecrübe Puanı: 648
![]() |
![]() Hz. Ali mübarek sözlerinden birinde;
Resulullah bana buyurdu ki: (Ya Ali! Sen İsa gibisin! Yahudiler, Ona düşman oldu. Mübarek annesi Hz. Meryem’e iftira etti. Hıristiyanlar da, Onu aşırı yükselttiler. Ona yakışan dereceden daha yukarı çıkardılar.) [İ. Ahmed] Hz. Ali bu hadis-i şerifi haber verdikten sonra, (Benim yüzümden iki türlü insanlar helak olur. Birisi, beni aşırı severek, bende olmayan şeyleri bana takarlar. Ötekiler de, bana düşman olup, birçok iftira yaparlar) buyurdu. Hayırlı geceleriniz olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() Son Aktivite: 02.09.2010 23:31
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Alıntı:
Yoo bence gayet seviyeli şekilde bilgi alışverişi yapıyoruz. Zaten dikkat ederseniz ben polemiğe girmeden bol bol konu eklemeye çalışıyorum ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Yeni Yiğido
![]() ![]() semiha Şuan
![]() Son Aktivite: 02.11.2008 18:12
![]() |
![]() Alıntı:
Esengül neden yalan yazıyorsun?Amacın nedir?Sanal ortamda "benimle buluşun" diye neden yalvarıyorsun?Anladık pilot koca arıyorsun da o kadar yalanı nasıl üretip burada da dinden bahsediyorsun.İnsanları kandırıp nasıl zevk alıyorsun bundan?Sence bu yaptıkların doğru mu?Bir düşün. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() |
![]() Alıntı:
Benimle buluşunmu ![]() Pilot koca aramakmı ![]() Komiksiniz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() semiha Şuan
![]() Son Aktivite: 02.11.2008 18:12
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Yeni Yiğido
![]() mahirsvs58 Şuan
![]() Son Aktivite: 10.09.2009 23:20
![]() |
![]() Hiçbir sevgi Efendimiz HZ.MUHAMMED MUSTAFA (SAV) in sevgisinden üstün olamaz. H.Ömer, Hz.Ebubekir, Hz.Osman ne ise Hz. Ali de odur
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() dragonfire Şuan
![]() Son Aktivite: 08.09.2008 16:43
![]() |
![]() ya herkes bisi yazmıs tmm gusel lafımız yok ama sizler hic peygamberimizin olsun dier halifelerin olsun hic bi insana gidip ben senden ustunum cennete giricem dedigini duydunuz mu walla konustugunuz isimler su an cennette bizi izliyorlardır ben olsam gülmekten tekrar ölürüm
![]() Konu dragonfire tarafından (24.07.2008 Saat 17:32 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() bayatlı kenan58 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.02.2015 20:16
Tecrübe Puanı: 670
![]() ![]() |
![]() Hz Ebu bekir (r.a)
Ebu Bekir, insanların en üstünüdür. Yalnız Peygamber değildir.) [Deylemi] (Ebu Bekir’i sevmek ve ona şükretmek her mümine vaciptir.) [Deylemi] (Allahü teâlâ, Ebu Bekir’e “Sıddık” ismini verdi.) [Deylemi] (Kıyamette, Ebu Bekir’den başka herkese hesap sorulur.) [Hatib] (Ebu Bekir’in imanı, herkesin imanları toplamı ile tartılsa, hepsinden ağır gelir.) [M.Ç.Güzin] (Göğsümdeki marifetlerin, bilgilerin hepsini, Ebu Bekir’in göğsüne akıttım.) [Reddi revafıd] (Her Peygamberin halili vardır. Benim halilim Ebu Bekir’dir.) [Deylemi] (Cebrail bana geldi. Elimden tuttu. Ümmetimden birinin, Cennet kapısından içeri girdiğini, bana gösterdi. Ebu Bekir dedi ki, (Ya Resulallah! Orada, seninle beraber olmak isterim). Ya Eba Bekir! Ümmetim içinden Cennete en önce sen gireceksin, buyurdu.) [Tirmizi] Sevgi, bağlılık çok oldukça, faydalanmak da o kadar çok olur. Bunun içindir ki, Hazret-i Ebu Bekir bütün Eshabın en üstünü oldu. Resulullaha bağlılığı da, herkesten çok idi. (Ebu Bekir’in üstünlüğü, namaz ve orucunun çokluğu ile değil, onun kalbinde bulunan bir şey iledir) hadis-i şerifinde bildirilen şey, Resulullahın sevgisidir. (İ. Gazali) Hz Ali (r.a) (Ali Cennettedir.) [Tirmizi, İbni Mace, Taberani, ibni Asakir, Beyheki, Dare Kutni, Hakim, Ebu Nuaym, ibni Sa’d] (Ali’yi ancak mümin olan sever ve ona ancak münafık olan buğzeder.) [Nesai] (Ali’yi sevmek, ateşin odunu yaktığı gibi, Müslümanların günahını yok eder.) [İ. Asakir] (Ali’ye düşman olanın düşmanı Allah’tır.) [Ramuz] (İlim on kısımdır. Dokuzu Ali’de, biri diğer halktadır. O, bu biri de onlardan iyi bilir.) [E. Nuaym] (Ali’nin yüzüne bakmak ibadettir.) [Hakim] (Ali’yi seven, beni sevmiştir. Ona düşmanlık, bana düşmanlıktır. Onu inciten beni incitmiştir. Beni inciten de elbette Allahü teâlâyı incitmiş olur.) [Taberani] (Ben kimin mevlası [efendisi] isem, Ali de onun mevlasıdır!) [Nesai] (Ya Ali, senin sevdiğini sever, senin buğzettiğine buğzederim.) [Taberani] (İmanın alametleri vardır. Birinci alameti Ali’yi sevmektir.) [M.Ç.Güzin] (Ben ilmin şehriyim, Ali ise kapısıdır.) [Deylemi] (Ali’yi sevmek, iman, ona düşmanlık, nifak alametidir.) [Kurret-ül-ayneyn] (Ya Ali, bana, Harun’un Musa’ya yakınlığı gibisin. Yalnız benden sonra peygamberlik yoktur.) [Buhari] (Ya Ali, Fatıma bana senden daha sevgilidir. Sen bana, ondan daha kıymetlisin.) [E. Kiram] (Her şeyin bir kanadı vardır, bu ümmetin kolu kanadı da Ebu Bekir ve Ömer’dir. Her şeyin bir kalkanı vardır, bu ümmetin kalkanı da Ali’dir.) [Hatib] (Başınıza Ebu Bekir gelince, onu zahid ve ahirete ragıb bulursunuz. Başınıza Ömer gelince, onu kuvvetli, emin ve Allah yolunda kimseden çekinmez görürsünüz. Başınıza Ali gelince, hadi ve mühdi olur. Sizi doğru yola götürür bulursunuz.) [Hakim, İ.Ahmed] (Ümmetimin en merhametlisi Ebu Bekir, dinde en sağlam olanı Ömer, en hayalısı Osman, en iyi hüküm vereni ise Ali’dir.) [İbni Asakir, Ebu Ya’la] (Ensara, Ehli beyte, Ebu Bekir ve Ömer’e ancak münafık buğzeder.) [İ.Asakir] (Ya Ali, müşrik olan bazı kimseler sana aşırı bağlılık gösterecek, sende olmayan şeyleri, sana söyleyecekler ve Ebu Bekir ile Ömer’i kötüleyecekler. Allah onlara lanet etsin.) [Dare Kutni] (Ya Ali! Sen İsa gibisin! Yahudiler, Ona düşman oldu. Mübarek annesi Meryem’e iftira etti. Hıristiyanlar da, Onu aşırı yükselttiler. Ona yakışan dereceden daha yukarı çıkardılar.) [İ. Ahmed HZ Ömer(r.a) Ömer Cennettedir.) [Tirmizi, İbni Mace, Taberani, İ. Asakir, Beyheki, Dare Kutni, Hakim, Ebu Nuaym, İbni Said] (Ömer Müslüman olduktan sonra, şeytan her görüşte mutlaka yüz üstü düşmüştür.) [Taberani] (Gökte hiç bir melek yoktur ki Ömer’i sevip hürmet etmesin. Yer yüzünde de hiç bir şeytan yok ki ondan kaçmasın.) [İbni Asakir, İbni Adiy, İbni Cevzi] (Şeytan senden korkuyor, ya Ömer.) [İ. Ahmed] (Şeytan Ömer’in gölgesinden kaçar.) [Buhari, Müslim, Begavi, İbni Asakir, İbni Adiy] (Güneş, Ebu Bekir hariç, Ömer’den daha hayırlı bir kimsenin üstüne doğmadı.) [Tirmizi] (Benden sonra hak, her zaman Ömer iledir.) [Hakim, Taberani, ibni Asakir] (Benden sonra Peygamber gelmeyecek. Eğer gelseydi, Ömer Peygamber olurdu.) [Deylemi, Tirmizi, İ. Münavi] (Allahü teâlâ Ömer’e rahmet etsin, acı da olsa hakkı söyler.) [Tirmizi] (Allahü teâlâ kıyamet günü önce Ömer’e selam verecektir.) [Hakim] (Cibril dedi ki: "Ömer’e selam söyle, rızası hikmet, gazabı izzettir.) [İbni Adiy] (Ömer Cennet ehlinin ışığıdır.) [E.Nuaym, İ.Asakir] (Ömer’in Cennette derecesi, Ebu Bekir hariç, ümmetimin hepsinden yüksektir.) [İbni Mace] (Miracda, Ömer’e verilecek olan köşkü gördüm.) [Buhari, Müslim] (Cennete girdim. Bir köşkte bir huri [Cennet kızı] gördüm. Sen kimin içinsin dedim. Ömer ibni Hattab için yaratıldım dedi.) [Buhari ve Müslim] (Cebrail aleyhisselama, Ömer’in üstünlüklerinden sordum. Onun kıymetini, Nuh aleyhisselamın Peygamberlik zamanı kadar [ 950 yıl] anlatsam, bitiremem. Bununla beraber, Ömer’in bütün kıymetleri, Ebu Bekrin kıymetlerinden birisidir, buyurdu.) [Ebu Ya’la] (Ya Eba Bekir, meleklerden Mikail gibisin, o rahmetle iner. Enbiyadan ise İbrahim gibisin, o inkârcı kavmine, Bana uyan bendendir, isyan edene ise Allah gafur rahimdir" dedi. Ya Ömer, sen de meleklerden Cibril gibisin, o, kâfirlere şiddetle iner. Enbiyadan da Nuh gibisin, o "Ya Rabbi, yer yüzünde hiç kâfir bırakma" dedi.) [Taberani, Ebu Nuaym, İ. Asakir] Eshab-ı kiramın tamamı evliya idi. Resulullah efendimiz, Hazret-i Ömer’e ikram olmak için buyurdu ki: (Geçmiş ümmetler içinde gelecekten keramet ehli zatlar vardı. Ümmetimin içinde de Ömer onlardan biridir.) [Buhari, Müslim,Tirmizi] Hz Osman(r.a) Hazret-i Osman hakkındaki hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Osman Cennettedir.) [Tirmizi, İbni Mace, Taberani, ibni Asakir, Beyheki, Dare Kutni, Hakim, Ebu Nuaym, ibni Sa’d] (Benim Cennette arkadaşım Osman’dır.) [Tirmizi] (Osman benden, ben de Osman’danım.) [Taberani] (Osman’ın şefaati ile Cehennemlik olan 70 bin kişi sorgusuz sualsiz Cennete girecektir.) [İbni Asakir] (Allahü teâlâ, namazı, zekatı ve orucu farz ettiği gibi, Ebu Bekir’i, Ömer’i, Osman’ı ve Ali’yi sevmeyi de farz etti.) [Vesile] (Sünnetime ve hulefa-i raşidinin yoluna sımsıkı sarılın!) [Buhari] (Ümmetimin en merhametlisi Ebu Bekir, dinde en sağlam olanı Ömer, en hayalısı Osman, en iyi hüküm vereni ise Ali’dir.) [İbni Asakir, Ebu Ya’la] (Ben, Ebu Bekir, Ömer, Osman da vefat edince, ölmeye gücün yeterse öl.) [Ebu Nuaym] (Allahü teâlâ Osman’a rahmet etsin, melekler ondan haya eder. Tebük gazasında askeri techiz etti ve mescidimizi genişletti ki, şimdi bizi alıyor.) [Tirmizi] (Ya Osman, benden sonra sana da hilafet verilecektir. Münafıkların sözüne bakıp da hilafeti terk etme! O gün oruçlu ol, benim yanımda iftar edersin.) [İbni Adiy] (Ya Osman, Allahü teâlâ sana hilafet gömleğini giydirecek, münafıklar çıkartmak isteyeceklerdir. Bana kavuşuncaya kadar onu çıkartma!) [İbni Mace, Tirmizi] Resulullah efendimiz, kızı Hazret-i Rukayye’ye buyurdu ki: (Ey canım kızım, Osman’a çok sevgi göster! Zira Eshabım arasında ahlakı bana en çok benzeyen odur.) [Begavi] İşte bizle bu kadar yakından tanıyoruz ve seviyoruz
![]() |
#269 | |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() |
![]() Alıntı:
Boş insanlar, boş işlerin peşindedirler ( HZ. MUHAMMED S.A.V ) Sanırım size, bilgisayarımın hackerlar tarafından ele geçirildiğini, o yazıları nurcihanın ve benim yazmadığımı söylemediler ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Yasaklı
![]() Esengül Şuan
![]() |
![]() Alıntı:
YARADILANI SEVERİZ YARADANDAN ÖTÜRÜ |