Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > DİN BÖLÜMÜ > Dini Bilgiler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dini Bilgiler (Ayetler, Hadisler, Dualar ve Muhtelif konular)

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 24.07.2008, 21:11   #1
Esengül
Yasaklı
NO AVATAR

Esengül Şuan Esengül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.09.2010 00:31

Tecrübe Puanı: 0 Esengül BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart --->: ESENGÜL KENDİNE O KADAR FAZLA ANLAM YÜKLEME, YALANCISIN

Alıntı:
semiha Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ben ni komiğim yoksa yazdıkların mı. ucuyorum da banlanmasaydın ne güzel şarlatanlık yapıyordun:-)

Bu arada ne zaman yoğun bakımdan çıktın? Hani durumun umutsuzdu kardeşin Nurcihan öyle söylemişti.
Boş insanlar, boş işlerin peşindedirler ( HZ. MUHAMMED S.A.V )

Sanırım size, bilgisayarımın hackerlar tarafından ele geçirildiğini, o yazıları nurcihanın ve benim yazmadığımı söylemediler ?
Esengül isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.07.2008, 22:25   #2
4Eylul
Tecrübeli Yiğido

4Eylul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4Eylul Şuan 4Eylul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.11.2009 22:33

Tecrübe Puanı: 666 4Eylul BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Hz. Ebu Bekir ile Hz. Ali’nin konuşmaları

Bir gün, Hz. Ebu Bekir, Resulullahın evine geldi. İçeri girerken, Hz. Ali de geldi. Ebu Bekir geri çekilip, ya Ali, sen buyur dedi.
- Ya Eba Bekir! Sen önce gir, her iyilikte önde olan sensin.
- Sen önce gir ya Ali, Resulullaha daha yakın sensin.
- Ben, senin önüne nasıl geçerim? Çünkü, Resulullahtan işittim, (Ümmetimden Ebu Bekir’den daha üstün bir kimse üzerine güneş doğmadı) buyurdu.
- Kızını sana verdiği gün, (Kadınların en iyisini, erkeklerin en iyisine verdim) buyurma dı mı?
- Senin için, (İbrahim aleyhisselamı görmek isteyen, Ebu Bekr’in yüzüne baksın) buyurdu.
- Senin için de, (Âdem aleyhisselamın hilm sıfatını ve Yusüf aleyhisselamın güzel ahlakını görmek isteyen, Ali Mürtezaya baksın!) buyurdu.
- Senin için, (Ya Rabbi! Beni en çok seven ve eshabımın en iyisi kim?) sualine Cenab-ı Hak (Ebu Bekir-i Sıddiktır) buyurmadı mı?
- Senin için de, (İlmi birine veririm ki, Allahü teâlâ, onu sever. Ben de çok severim) buyurdu.
- Ama senin için (Cennetin kapıları üzerinde, Ebu Bekir habibullah yazılıdır) buyurdu.
- Senin için de, Hayberde, bayrağı verip (Bu bayrak, melik-i galibin, Ali’ye hediyesidir) buyurdu.
- Senin için, (Ya Eba Bekir! Sen benim gören gözüm ve bilen gönlüm yerindesin) buyurdu.
- Senin için de, (Kıyamette, Ali Cennet hayvanlarından birine binmiş olarak gelir. Cenab-ı Hak buyurur: “Ey Resulüm, baban İbrahim, ne güzel baba, kardeşin Ali ne güzel kardeştir) buyurdu.
- Senin için, (Kıyamette, Cennet meleklerinin reisi olan Rıdvan, Cennetin anahtarlarını getirir. Bana verir. Sonra, Cebrail aleyhisselam gelip, ya Resulullah, Cennetin ve Cehennemin anahtarlarını, Ebu Bekr’e ver. O da istediğini Cennete göndersin der) buyurdu.
-Senin için de, (Ali kıyamette benim yanımdadır. Havz ve Kevser yanında, benimledir. Sıratta benimledir. Cennette benimledir. Allahü teâlâyı görürken, benimledir.) buyurdu.
- Senin için, (Ebu Bekr’in imanı, bütün müminlerin imanları toplamından daha ağırdır) buyurdu.
- Senin için de, (Ben ilmin şehriyim. Ali, bunun kapısıdır) buyurdu.
- Senin için, (Ben sadıklığın şehriyim. Ebu Bekir, bunun kapısıdır) buyurdu.
- Senin için de, (Kıyamette, Ali güzel bir ata biner. Görenler bu hangi Peygamber der.) buyurdu
- Senin için, (Ben ve Ebu Bekir, bir topraktanız. Tekrar bir olacağız) buyurdu.
- Senin için de, (Hak teâlâ, Cennetin dört köşeni, dört kişi ile bezerim. Biri, peygamberlerin üstünü Muhammed aleyhiselam, biri, Allahtan korkanların üstünü Ali. Üçüncüsü, kadınların üstünü, Fatıma, dördüncü köşesindeki de temizlerin üstünü Hasan ile Hüseyin’dir) buyurdu.
- Senin için (8 Cennet “Ey Ebu Bekir, sevdiklerinle birlikte Cennete gir” der) buyurdu.
- Senin için de, (Ben bir ağaca benzerim. Fatıma gövdesi, Ali budağı, Hasan ve Hüseyin, meyvesidir) buyurdu.
- Senin için, (Allahü teâlâ, Ebu Bekr’e çok rahmet etsin. O, kızını bana verdi. Hicrette bana yardım etti. Bilal-i Habeşiyi, benim için alıp azat etti) buyurdu...
Resulullah, bunları içeriden dinlerken (Ey kardeşlerim, artık içeri girin! Cebrail aleyhisselam gelip dedi ki, Kıyamete kadar, birbirini övseler Allah yanındaki kıymetlerini anlatamazlar) buyurdu. İkisi birbirine sarılıp, Resulullahın huzuruna girdiler. (Menakıb-ı çihar yar-ı güzin)
4Eylul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.07.2008, 22:29   #3
Esengül
Yasaklı
NO AVATAR

Pfeil Semah dönmek bize Ali'den kaldı

Evvel yol erkanı sürdüğüm demler
Semah dönmek bize Ali'den kaldı
Hakikat gülünü derdiğim demler

Mümin olan sürer bu kadim rahı
Ziyaret eyledik ulu dergahı
Kırkların ceminde yaptı semahı

Mümin olanlarda nişan bilinir
Mürşidi kamilden ilham gelinir
Tarikat babında menzil alınır

Riayet eyledik bir gerçek zata
Teberra okurlar eğri sıfata
Dört kapı sırrını geldik ispata

Daimi'yim bu menzile göçmeli
Yetmiş üç farz ile müşkül seçmeli
Talip olan hicabını açmalı
Alt 24.07.2008, 23:13   #4
semiha
Yeni Yiğido
NO AVATAR

semiha Şuan semiha isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.11.2008 19:12

Tecrübe Puanı: 0 semiha FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart YALAN YALAN YALAN YALAN, ....

Alıntı:
Esengül Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Boş insanlar, boş işlerin peşindedirler ( HZ. MUHAMMED S.A.V )

Sanırım size, bilgisayarımın hackerlar tarafından ele geçirildiğini, o yazıları nurcihanın ve benim yazmadığımı söylemediler ?
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa demek kız kardeşin de var. hani Almanya'da yaşayan bir erkek kardeşin vardı sadece. Yalan parayla değil ki.

Bu hackerler email de yazmış biliyormusun, demişler ki esengül benim adımı kullandı. Dahasını istermisin?

Boş işlerle uğraşma esengül, önce yalanın kötü bir şey olduğunu öğren.

Burada yazdıklarını copy-past ile herkes bulur. Sallayıp durma da insan ol önce
semiha isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.07.2008, 23:31   #5
madımak_58
Usta Yiğido

madımak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madımak_58 Şuan madımak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2012 13:47

Tecrübe Puanı: 747 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: HZ. ALİ ile ilgili konular

bu yazdıklarınız konuyla alakalı mı,benmi yanılıyorum?

bir insanı karalamak bu kadar basit olsa gerek sizin için.diyelim ki haklısınız ama bu foruma özel mesaj diye birşey koymuşlar.açıkcası nereye üyeymiş,ne yazmış,ne istiyormuş,bunlar bizi ilgilendirmez.önemli olan burdaki paylaşımları...
Alt 24.07.2008, 23:49   #6
semiha
Yeni Yiğido
NO AVATAR

semiha Şuan semiha isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.11.2008 19:12

Tecrübe Puanı: 0 semiha FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
madımak_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bu yazdıklarınız konuyla alakalı mı,benmi yanılıyorum?

bir insanı karalamak bu kadar basit olsa gerek sizin için.diyelim ki haklısınız ama bu foruma özel mesaj diye birşey koymuşlar.açıkcası nereye üyeymiş,ne yazmış,ne istiyormuş,bunlar bizi ilgilendirmez.önemli olan burdaki paylaşımları...
Merhaba,

Konuyla alakalı tabii; insanları yalanlarla kandırmak, acındırmak, onlarla oynamak, ad,l ve dürüst olmamak hangi insana ve hangi dine yakışır?

Hayır karalamıyorum, kesinlikle bunu yapmıyorum. Hatta en masum olanlarını yazdım. Internette bakın fazlasını görürsünüz.

Burada paylaşımınıza devam edin, engel değilim. Sanki çoğunuz kayıtsız şartsiz bu esengül vatandaşına tapıyorsunuz. körler sağırla birbirini ağırlar gibisiniz.
semiha isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.2008, 00:01   #7
madımak_58
Usta Yiğido

madımak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madımak_58 Şuan madımak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2012 13:47

Tecrübe Puanı: 747 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI

kimsenin kimseye taptığı yok arkadaşım.herkes kendinden sorumludur.insanları yargılamak bize düşmez.ne bu konuda ne de din konusunda.herkesin kendi doğruları vardır ve ona göre yaşarlar.kimse kimseye bişeyleri ispatlamak zorunda da değildir.

demek körler sağırlar birbirini ağırlar ha,gerçekten yerinde kullanmışsınız aslında.burada bu söze uyacak nitelikte birçok insan var...
Alt 25.07.2008, 00:22   #8
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

yakamozz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yakamozz Şuan yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.08.2016 15:43

Tecrübe Puanı: 678 yakamozz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
madımak_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
kimsenin kimseye taptığı yok arkadaşım.herkes kendinden sorumludur.insanları yargılamak bize düşmez.ne bu konuda ne de din konusunda.herkesin kendi doğruları vardır ve ona göre yaşarlar.kimse kimseye bişeyleri ispatlamak zorunda da değildir.

demek körler sağırlar birbirini ağırlar ha,gerçekten yerinde kullanmışsınız aslında.burada bu söze uyacak nitelikte birçok insan var...
Eğer bir insan bir insan hakkında çok ağır ithamlarda bulunuyorsa ve bu ithamları da verdiği örneklerle somutlaştırıyorsa yani sadece kafadan sallamıyorsa karşısındaki de kendisi hakkında bu söylenen bu ithamlara cevap vermek zorundadır.Bu arada o nitelikte insanlar dediğin kimlermiş acaba söyle de öğrenelim?
yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.2008, 00:04   #9
4Eylul
Tecrübeli Yiğido

4Eylul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4Eylul Şuan 4Eylul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.11.2009 22:33

Tecrübe Puanı: 666 4Eylul BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
Merhaba,

Konuyla alakalı tabii; insanları yalanlarla kandırmak, acındırmak, onlarla oynamak, ad,l ve dürüst olmamak hangi insana ve hangi dine yakışır?

Hayır karalamıyorum, kesinlikle bunu yapmıyorum. Hatta en masum olanlarını yazdım. Internette bakın fazlasını görürsünüz.

Burada paylaşımınıza devam edin, engel değilim. Sanki çoğunuz kayıtsız şartsiz bu esengül vatandaşına tapıyorsunuz. körler sağırla birbirini ağırlar gibisiniz.

Kusura bakmayin. Ben Esengül'ü tanimam. Okudugum sadece bir kac mesajindan ibaret. Ve sadece 3 günlük bir üyeyim burda. Amacim onu korumak yoda kollamak degil. Ama haksiz yere o insana kötülük yapacak olursaniz kollarimda. Peygamber efendimiz (S.A.V.) dememismidir Haksizlik karsisinda susan dilsiz seytandir diye.Simdi siz yapiyorsunuz mesela. Mesajlariniza baktim, toplam 13 mesaj yazmisiniz. 13 mesajin hepsindede Esengul isimli kisiyi rencide edecek sekilde sözler yazmisiniz. Yakismaz bu size. Burda bu insanin zarari olsa bunu gören insanlar olur ve uyarir. Zarari olsa siteden yasaklanir. Kimsenin kimseye bir zarari yok burda. Ama siz zarar vermeye calisiyorsunuz bu insana belkide. Bütün mesajlariniz bu kisinin yazdigi mesajlardan sonra bu insana cevap olarak olmus. Farkli bir forumda mesaj yazmis olsaniz insanin icine kurt düsmeyecekte durum böyle olunca düsüyor. En güzeli siz bir insanla ugrasmak yerine forumlardan faydalanin, farkli farkli konulardan istifade edin. Bizler yetiskin insanlariz, aklig bagli olmusuz. Cocuk degiliz. Dogruyu, yanlisi ayirabiliriz. Kimse kandiramazda, oynayamazda. Iciniz rahat olsun.

Hayirli geceleriniz olsun.
Alt 25.07.2008, 00:08   #10
Esengül
Yasaklı
NO AVATAR

Alıntı:
Merhaba,

Yalan söyleyen dinsiz olsunmu ?

Esengül e tapmakmı

Güzel arkadaşım kimsin, necisin bilmiyorum ama, beni tanıdığın ve hatta bana kin duyduğun kesin.

Biz sadece ALLAH a taparız, bizim inancımızda kimse kimseye tapmaz

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)