|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() 4Eylul Şuan
![]() Son Aktivite: 04.11.2009 22:33
Tecrübe Puanı: 640
![]() |
![]() Sende sevgidir zaman ve Leyla'dır
Kulak ver, tükenmeyen âh ü zârıma, gözler Ey, dikenli yolları gökyüzüne bağlayan Bir hayali dilberin çehresinde parlayan Mehtabım gülümse de kalbimde gül büyüsün Sen ki, güzel gözlerin belki en büyüğüsün Güneş gibi, ufkumda doğup da yanan gözler Ruhumun yağmurunu içip da kanan gözler Geceye mi çırpınış, gurbete mi bu hasret Bitmeyen bir susuzluk ve sönmeyen hararet Ortasında kalmışsın; saçların darmadağın Gülşenim, yıkılmadan saray gibi otağın Hayatın donbaharı kuşatmadan rengini Yitirmeden şu billur ve masmavi engini Beni al kollarına, uyut sonsuza değin Yüzümde dalgalansın o simsiyah eteğin Göreyim elmas gibi parlayan nakışları Gönlümü çiçek çiçek sırlayan nakışları Papatya bir simada sana taht kurmuş Allah Ne olur, üzme beni; çektiğim her derin âh İçimden bir parçayı koparıp götürüyor Ve hicrân sis misali, her yanımı bürüyor Mehtabım, yıldız gibi süsle kâküllerini Koklayayım kalbimde yeşeren güllerini Islanmış sinesine çekiver bir baharın Uyandır şarkısıyla beni, kanaryaların Duaya kalksın elim, başım şükre uzansın Sesim dudaklarıma mahpus iken, uyansın Ve matem kuyusundan çekeyim ellerimi Toplayayım yerlere düşmüş hayallerimi Kapkaranlık dünyama bir ışık yakan gözler Bana, benimmiş gibi, ümitle bakan gözler
![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jacop162000 Şuan
![]() Son Aktivite: 21.12.2015 09:20
Tecrübe Puanı: 678
![]() |
![]() GÖZLERİN
GÖZLERİN Hayatta mutlu olabileceğim tek yerdi gözlerin Sen bunu anlıyamazsın Gözgöze geldiğimiz vakit Kahrolası mutsuzluk aldı içimden birşeyler Azrailin canı aldığı gibi Sevgisi yok olan insan gibi Adına aşk desinler bu vakit Eğer yaşamım son bulmazsa bu yerde Bilmiyorsun Hayatta mutlu olabileceğim tek yerdi gözlerin Karanlığın yok olduğu yerdi Benim direnişimin desteğiydi sanki Dedim ya bilmiyorsun Hayatta mutluluğu gördüğüm tek yerdi gözlerin Nasıl anlatılır Sensizliğinde Bir toplumun yok oluşu gibidir Varlığında Hele birde bakıştığında Ölülerin canlanması gibidir Diyorum ya Başlı başına bir kurtarıcıdır gözlerin Senin haberin olsun Gözlerinin sarhoşu ve aşığıyım Gözlerin bir kurtarma meleği Sonsuz kötülüklerin bitiricisidir Bunların sebebi gözlerin Yemin olsun sonsuz kere Gözlerin mutluluğuma zemindir HAYATTA MUTLU OLABİLECEĞİM TEK YERDİ GÖZLERİN... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jacop162000 Şuan
![]() Son Aktivite: 21.12.2015 09:20
Tecrübe Puanı: 678
![]() |
![]() YOLUNU GÖZLER
Güzelliğini anlatmaya yetmez sözler Kimsede yok sendeki o güzel gözler Bu yürek daima senin gülüşünü özler Bu deli gönül senin yolunu gözler Aşkındır bu dünyada beni yaşatan Bir sevda masalıdır Mecnun'u anlatan Bir aşk ki dünyayı yerinden oynatan Bir kara gözlünün yolunu gözler Sensiz benim dünyam bomboştur Yaradan beni yarime kavuştur Bu hayat yarimin yanında hoştur Bir gülüşünü özler bendeki bu gözler Duyurun sesimi yarime ey yüce dağlar Örülmesin artık benim için örülen ağlar Deyin ki o deli gönül senin için ağlar Bir Mecnundur ki Leyla'nın yolunu gözler Aşık Veysel'in elindeki sazdım Ben aşkımı yüce dağlara yazdım Senin adını hançerle kalbime kazdım Bu deli umut senin yolunu gözler |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaptan-58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.08.2013 11:28
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 1027
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() GÖZLERİ
Ne yeşil ne siyah ne de eladır Bu kızın gözleri başa beladır Fethedilmez bir girilmez kaledir Bin orduya kılıç çeker gözleri Güneşi söndürür ayı karartır Ayri geçirdigim zaman zarardır Cebinde çok âşık vebali vardır Daha nice kısmet çeker gözleri Taş çatlatır durgun suyu çağlatır Divanında nice eller bağlatır Ah çektirir aşığını ağlatır Gözlerden gözyaşı döker gözleri Söz: Asik Vebali(Tahsin Sedefoglu) Müzik: Mustafa Yildizdogan
![]() |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1055
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() sen sus gözlerin konuşsun
çünkü gözler yalan söylemez
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() veysel Şuan
![]() Son Aktivite: 26.02.2012 10:24
Tecrübe Puanı: 1094
![]() |
![]() siirler cok güzel ellerinize saglik..........
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
![]() Son Aktivite: 24.10.2009 00:37
Tecrübe Puanı: 877
![]() |
![]() Kapama gözlerini…
Çocukken geceleri yildizlara bakardim... Basimi gökyüzüne kaldirir heyecanla yildizlari sayardim; kaçinda ask vardi, kaçindan böyle görünürdü gökyüzü, kaçinda denizler bu kadar güzel ve kaçinda ask maviydi... Yillar sonra senin gözlerinde gördüm yildizlari... Gözlerinde o çocukluk heyecanimi yasadim yeniden. Mavi denizleri, mavi gökyüzünü, mavi aski gördüm... Belki de onun için sen gözlerini kapattiginda sönüyor yildizlarim... Gözlerinden bir yol çizdim kendime, yildizlara tutunarak ulastim aska... Ask maviydi; gözlerinde aska bulandim... Simdi belki de bu yüzden; gözlerini kapadiginda yolumu kaybedisim... Siirler okurdum gökyüzüne bakarak; nefesimden cam bugulanirdi... Adimi yazardim o siirli buguya, yaninda bir bosluk birakarak... Sonra yanina eklenecek mavi askimi hayal ederdim saatlerce... Söyle olmali, böyle bakmali, böyle konusmali... Simdilerde gözlerine bakarak siirler okuyorum içimden, sen duymuyorsun... Gözlerinin bugusuna adimi yaziyorum, yanina da mavi askimi; yani seni... Kapasan gözlerini, bugusu silinecek, adim silinecek gözlerinden, ask silinecek... Bir siir okuyorum soguk cama yaslanip; “Yoklugun cehennemin öbür adidir Üsüyorum kapama gözlerini” diye biten... Simdi gözlerini kaparsan; gözlerindeki yildizlar sönecek... Simdi gözlerini kaparsan; maviler çok üsüyecek...
![]() |
![]() |
#8 |
Yiğido
![]() ![]() ByKaRaM Şuan
![]() Son Aktivite: 09.02.2016 23:01
Tecrübe Puanı: 648
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() yüreğine emeğine sağlık eylül yine döktürmüşsün
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
![]() Son Aktivite: 24.10.2009 00:37
Tecrübe Puanı: 877
![]() |
![]() Cevapsiz ayriliklara
Öylece bakakaldım gözlerine.. Umut dolu, yalvaran gözlerimle Senden bir cevap bekliyordum Bu zamansız gidişinin.. beni terkedişinin Bir sebebi olmalıydı elbet.... Ben tüm gücünü toplayıp karşındayken Suçumun (!) cezasını çekmeye hazırken Sen tüm sorularımı yanıtsız bırakarak Sadece susuyordun... Ne olursa olsun ağlamamalıydım biliyorum Akan gözyaşlarım ne seni döndürmeye Ne de yaptıklarını silmeye yetmez Üstelik sanada söz vermiştim ya.. Bir daha hiç ağlamayacağım diye En çokta bu yüzden ağlamamalıydım işte.. Kahretsinki ben hala senin için yaşıyorum Sen istediğin için ağlayamıyor.. Ve yine sen istediğin için gülemiyorum İçim öylesine.. ölesiye seninle doluki Ben hergün bu sevginin bedelini ödüyorum Yıllarca süren bu kabustan uyanamıyorum Yeter artık! Sevgilim dön de yüzümü güldür.. Geceme güneş ol... Ayazıma ateş... Ben Seni Seviyorken.....
![]() |
![]() |
#10 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() 4Eylul Şuan
![]() Son Aktivite: 04.11.2009 22:33
Tecrübe Puanı: 640
![]() |
![]() Rûhun mu ateş, yoksa o gözler mi alevden?
Bilmem, bu yanardağ ne biçim korla tutuştu? Pervâne olan kendini gizler mi alevden? Sen istedin, ondan bu gönül zorla tutuştu… Gün senden ışık alsa bir renge bürünse; Ay secde edip çehrene yerlerde sürünse; Her şey silinip kayboluyorken nazarımdan Yalnız o gözlerinin nûru görünse… Ey sen ki kül ettin beni onmaz yakışınla, Ey sen ki gönüller tutuşur her bakışınla!.. Hançer gibi keskin ve çiçekler gibi ince, Çehren bana uğrunda ölüm hâzzı verince, Gönlümdeki azgın devi rüzgârlara attım; Gözlerle günâh işlemenin zevkini tattım. Gözler ki birer parçasıdır sende İlâh‘ın, Gözler ki senin en katı zulmün ve silâhın, Vur şanlı silâhınla gönül mülkü düzelsin; Sen öldürüyorken de, vururken de güzelsin! Bir başka füsûn fışkırıyor sanki yüzünden, Bir yüz ki yapılmış dişi kaplanla hüzünden… Hasret sana ey yirmi yılın taze baharı, Vaslınla da dinmez yine bağrımdaki ağrı. Dinmez! Gönlün, tapmanın, aşkın sesidir bu! Hasret çekerek uğruna ölmek de kolaydı, Görmek seni ukbâdan eğer mümkün olaydı. Dünyayı boğup mahşere döndürse denizler, Tek bendeki volkanları söndürse denizler… Halâ yaşıyor gizlenerek rûhuma “Kaabil”; İmkânı bulunsaydı, bütün ömre mukabil Sırretmeye elden seni bir perde olurdum. Toprak gibi her çiğnediğin yerde olurdum. Mehtaplı yüzün Tanrı’yı kıskandırıyordur. En hisli şiirden de örülmez bu güzellik. Yaklaşması güç, senden uzaklaşması zordur, Kalbin işidir, gözle görülmez bu güzellik
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|