|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ayparcam Şuan
![]() Son Aktivite: 10.10.2011 13:00
Tecrübe Puanı: 691
![]() |
![]() ![]() Erdoğan: Şeker değil Ramazan bayramı Başbakan Erdoğan, "Bayramın adını değiştirmişler. Ne olmuş: Şeker bayramı. Hayır! Bu dört dörtlük Ramazan Bayramı, ne şekeri... Bunlara fırsat vermemeliyiz" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bakıyorsunuz, bayram adını değiştirdi. Ne oldu bayramın adı ? Tatil. Olmaz. Bu bayram tatil değil, tatil başka bir şey. Adını bir başka tü rlü de değiştirmişler şimdi; Şeker bayramı. Bu dört dörtlük bir ramazan bayramı, ne şeker bayramı... İlginç şeyler oluyor bu erozyondur aslında. Yani buna bir kültürel erozyon denir. Bunlara fırsat veremeyiz, vermemeliyiz" dedi. ÜÇ KIRMIZI ÇİZGİ Başbakan Erdoğan, partisinin Şanlıurfa teşkilatı tarafından çamlık Restorant'da verilen iftar yemeğine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Şanlıurfa'ya yönelik yatı rımlar hakkında bilgi verirken bölgesel ayrımcılık yapmadıklarını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu ayrımların kalktığı bir Türkiye bizim hedefimizdir. Bizim üç tane kırmızı çizgimiz var. Bunlardan bir tanesi bölgesel milliyetçilik. Biz bölgesel milliyetçilik yapamayız. Bizim için batı neyse doğu da o. Kuzey neyse güney de o. Yani 780 bin metre karelik vatan topraklarının aynı şekilde ihya olduğu bir Türkiye hedefimiz var bizim. Bunun dışında başka bir şey düşünemeyiz. Kimsenin de bunun dışında başka bir şey düşünmesini istemeyiz. Bir diğeri de etnik milliyetçiliktir. Bizim ülkemizde hangi etnik kimliğe sahip olursa olsun Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla Çerkeziyle, Gürcüsüyle Abhazasıyla aklınıza ne gelirse. Bunların hepsi bizim için birer alt kimliktir, ama bunun üstünde bizim bir anayasal kimliğimiz var. O da nedir? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Ve bundan dolayı da kimsenin rahatsız olmaması gerekir. Demesi lazım ki 'Hepimiz alt kimlikle ben Türküm, ben Kürdüm, ben Laz ım ben Çerkezim, ben Gürcüyüm. Şimdi ben Siirt'ten evliyim, ama ben Rizeliyim. Şimdi biz ayrı havada ayrı tavada mı yiyeceğiz? Bizi birleştiren bir sathın olması lazım. O da ne? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Bu bizi birleştiriyor. Bunu başarıyla sürdürmemiz lazım. Bu vatan toprakları içinde hemen hemen herkes büyük bir çoğunlukla böyle değil mi? Niye rahatsız oluyorsun yahu. Nedir bu? Bakıyorsunuz bir grup illa 'benim etnik kimliğim galip gelecek' öbürü illa 'benim ki...' bırakın bu işleri. Bu ayrımcılıktır, bu bölücülüktür. Biz Yunus kültürünü yudumlamış bir milletiz. Mevlana kültürünü yudumlamış bir milletiz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seven bir anlayışın mensuplarıyız. Bunu yakalamamız lazım. Bakınız birisi çıkmış medeniyetler çatışmasından bahsediyor. Biz çıktık İspanya Başbakanı'yla BM Genel Sekreterinin riyasetinde Medeniyetler İttifakını başlattık. Niye başlattık? İstiyoruz ki farklı medeniyetler birbiriyle çatışmasın, farklı dinler birbiriyle çatışmasın. Bunları tarihin karanlıklarına gömelim, yeni bir dünyayı barış üzerine kuralım. Sevgiye, saygıya dayalı olarak kuralım istiyoruz. Birlik beraberlik içerisinde kuralım. Yalana, yanlışa dayalı olarak kurmayalım, dürüstlük üzerine kuralım. Bunu hatırlayalım, bunun gayreti içerisinde olalım. Ben onun için teşkilatlarımıza, sivil toplum teşkilatlarım ızın temsilcelerine, muhtarlarımıza hep onu söylüyorum." "RAMAZAN BAYRAMI'NIN ADINI DEĞİŞTİRMİŞLER" Başbakan Erdoğan, birlik ve beraberliğin en güzel şekilde yaşandığı Ramazan Bayramı'nın yaklaştığını hatırlatarak, şöyle devam etti: "Bu Ramazan Bayramı'nda da bu birliğimizi beraberliğimizi teyit eden gidiş gelişlerimiz olacak. Küçükler büyüklere muhakkak gitmeli. Bunu ihmal etmeyelim. Anneler, babalar bunları çok bekler. Annelerimizi babalarımızı bunlardan mahrum etmeyelim. Bunlar bizim geleneklerimizin, kültürümüzün güzel örnekleridir, ama ne yazık ki bunları büyük ölçüde kaybettik. Bakıyorsunuz, bayram adını değiştirdi. Ne oldu bayramın adı? Tatil. Olmaz. Bu bayram tatil değil, tatil başka bir şey. Adını bir başka türlü de değiştirmişler şimdi. Şeker bayramı. Bu dört dörtlük bir Ramazan Bayramı, ne şeker bayramı... İlgin ç şeyler oluyor, bu erozyondur aslında. Yani buna bir kültürel erozyon denir. Bunlara fırsat veremeyiz, vermemeliyiz. Ve olması gereken ne ise bunu yerinde aynı şekilde değerlendirmemiz lazım. Ve bu değerler erozyona uğrarsa işte o güç dengelerini sarsarız ve yavaş yavaş onlardaki kayıp geleceğimizi de ne yapar? İnkıraza götürür. Burada anneler babalar hep birlikte yavrularımıza bu telkinleri bu nasihatleri yapmamız gerekir. En doğrusu şartlar zorlamadığı sürece bayramda anacığımın elini öpmeden bir yere ayrılmıyorum. Büyüklerimi ziyaret etmeden bir yere ayrılmıyorum. Urfalı bunu zaten iyi bilir de buradan bu mesajı vereyim diyorum. Şimdi de 'Başbakan bunu da konuştu, burada da acaba ne yatıyor' diye birileri bir şey karıştırmaz. Ben bir sorumluluğun bir misyonunun gerekliliği olarak, bir sorumluluğun gereğini yerine getirmek durumundayım. Onun için bunu burada açıklıyorum. Birlik, beraberlik içinde dayanışma ve yardımlaşma içinde inşallah bu süreci sürdüreceğiz.
![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaptan-58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.08.2013 10:28
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 1034
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() EVET DÜN AKŞAM SAYIN BAŞBAKANIMIZI HABERLERDE İZLEDİM VE BİR KERE DAHA TAKDİR ETTİM.. YA GÜZELİM RAMAZAN BAYRAMI OLMUŞ ŞEKER BAYRAMI... YOK KARDEŞİM ŞEKER BAYRAMI FELAN... İSTEYEN ŞEKER BAYRAMI DESİN.. BİZ MÜSLÜMANLAR RAMAZAN BAYRAMI DİYORUZ....
![]() |
![]() |
#3 |
Yiğido
![]() ![]() sivasli_canan Şuan
![]() Son Aktivite: 15.09.2009 21:46
Tecrübe Puanı: 616
![]() |
![]() sayın başbakanımız tebrik ediyorum bu lafından dolayı!!!
ŞEKER DEĞİL RAMAZAN BAYRAMI tutanda bayram edicek tutmayanda kardeşim! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bayramlarda çocuklara şeker, çikolata, tatlı verirseniz olacağı bu işte,
Kilo kilo şeker alıyorlar, izin vermeyin. yasaklayın şekeri tatlıyı bakim kim şeker bayramı diyormuş ![]() Ya başka derdimiz mi kalmadı Allah aşkına buda nereden çıktı, durup durup birşeyler ortaya atıyorsunuz sayın başbakan, şimdi bir müddette bumu sakız olacak milletin ağzında, amaç gündemmi saptırmak bana biraz öyle geldide ![]()
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() gul-i_ahmer Şuan
![]() Son Aktivite: 27.08.2010 15:43
Tecrübe Puanı: 683
![]() ![]() ![]() |
![]() Ne oldu bayramın adı? Tatil. Olmaz. Bu bayram tatil değil, tatil başka bir şey. Adını bir başka türlü de değiştirmişler şimdi. Şeker bayramı. Bu dört dörtlük bir Ramazan Bayramı, ne şeker bayramı... ,
VALLA ARTIK BAYRAMLAIRIMIZ TATİL GÜNLERİ OLDU HERKES ARTIK BAYRAM GELSEDE EVDE DİNLENSEK TATİL YAPSAK DİYOLAR...ONDAN SONRADA NERDE ESKİ BAYRAMLAR DİYE DÖVÜNÜYOZ ...ESKİ OLAN BAYRAMLAR DEĞİL ASLINDA ESKİLEŞEN BİZLERİZDE FARKINDA DEĞİLİZ..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweetgirl Şuan
![]() Son Aktivite: 01.05.2015 23:50
Tecrübe Puanı: 1075
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Resmi tatil olarak Seker Bayrami diye geciyor ve oruc tutmayanlar icinde bu Bayram Seker Bayrami baska türlüde tanimiyorlar, ve dini bayramdan cok geleneksel bayrama dogru gidiyor. Türk olupda ama müslümanlikla alakasi olmayan ailenin cocuklarida bu bayram'in, Ramazan bayrami oldugunu cok gec anliyacaklar belkide hic anlamiyacaklar. Bayramlarin yanlis ögretildigini hatirlattigi icin Basbakanimiza tesekkür ediyorum.
#7 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Başbakan demogoji yapmaya başladı kesin yine birşeyler olacak allah yardımcımız olsun......
|
![]() |
![]() |
#8 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() SONMEZ Şuan
![]() Son Aktivite: 26.05.2013 12:50
Tecrübe Puanı: 763
![]() ![]() |
![]() Yahu, bu başbakan da ağzıyla kuş tutsa,
bir türlü bazı kesimlere yaranamıyor. ![]() Adam halkımızın ve değerlerimizin yozlaşmasından ziyade, korunması istikametinde bir beyanat veriyor. Bir halk çocuğu olarak, bir halkçı olarak adeta bu tür beyanattan bile rahatsızlık duyulması ilginç...! Bu kadar zır muhalefet, bu kadar zır gıcıklık, bu kadar zır nefret...vs harbiden hem kulakları tırmalıyor, hem gözleri tırmalıyor ve hem de vicdanları tırmalıyor. Bu erezyon bugüne has bir başlangıç ya da bitiş değil; yıllardan beridir işleyen bir süreçte sıkça duyduğumuz uyduruk klişeleşmiş sığ; fakat bir o kadar da kasıtlı dillendirilen bu ifadeyi hiç mi işitmediniz...?(!) Bu kadar halktan kopuk yaşamayın lütfen. Halkın ve değerlerimizin yozlaşmasına, halkın içinden birileri olarak, göz yummamamız gerekiyor ve bu bağlamda Sayın Başbakanımızın bu hassasiyetine ve duygulara tercümanlığına teşekkür ediyoruz. Hele hele halkçı olduklarını ciyak ciyak bağıran kesim, bu halkçı beyanat ve duruş karşısında şapkasını çıkarıp, önünü düğmeleyip, selama durması lazım amaaa nerdeeee....??? Halkın ve halkın değerlerinin yozlaşmasına göz yumanlar halkçı olamazlar...!
![]() |
#9 | |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Kamufulen övgün güzel kardeşim tebrik ederim şöyle bir elini kafana koy altı senemizi bir düşün Türkiyeyi yozlaştıranlar kim eğer aklına birşey gelmiyorsa ben hatırlamana yardımcı olurum.Kıraldan fazlada kıralcı olmayaın hani demokratlıktan demokrasiden dem vuruyordunuz eleştirilere neden bukadar faşistce yaklaşıyorsunuz elinizdenden gelse basını susturup televizyonların kapısına kilit vuracaksınız. |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() SONMEZ Şuan
![]() Son Aktivite: 26.05.2013 12:50
Tecrübe Puanı: 763
![]() ![]() |
![]() Alıntı:
BU YAKLAŞIMINIZI ŞİMDİLİK (!) HOŞGÖRÜYLE KARŞILADIĞIMI VE AYNI ÜSLUBU TARAFINIZDAN TARAFIMA BEKLEDİĞİMİ İFADE ETMEK İSTERİM...! BAZI İFADELERİNİZ HOŞ OLMAMIŞ...! BU İFADELER KARŞILIKSIZ VE DE CEVAPSIZ DA DEĞİL...! AMA DEDİM YA : ŞİMDİLİK HOŞGÖRÜ...! KAVRAMLARI DOĞRU ADRESİNE GÖNDERELİM VE TESLİM EDELİM LÜTFEN...! KRALDAN KRALCILIK, FAŞİST YAKLAŞIM,... FALAN ŞŞŞŞŞ...!!!...!!!...!!! ÇOK AYIIIIP...! ![]() HAAAA UNUTMADAN, BENİM YAZILARIM KAMUFULEN DEĞİL; İÇİMDEN GELDİĞİNCE, AMA KERHEN VE ALABİLDİĞİNE ŞİFAHEN, ALABİLDİĞİNCE ŞEFFAFEN VE DE ALABİLDİĞİNE ÖZGÜRCESİNEDİR...! KRALINA DA GİDER, ALAYINA DA GİDER...! ANAAA HOLİGAN SLOGANI GİBİ Mİ OLDU NE...? ![]() LÜTFEN KARDEŞ, TANIMADAN BİLMEDEN KİŞİLER HAKKINDA YAZDIKLARINA ECÜÜÜCÜCÜK DİKKAT ET...! HE Mİ CANIM GARDEŞİM...! CANIIĞ YERİM SENİN HEMŞERRİİM...! ![]()
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kadir58'den alintilar | Kadir58 | Diğer Konular | 241 | 16.12.2008 10:51 |
Kendimizi düzeltelim, düzeliriz | ayparcam | Serbest Dini Konular | 0 | 07.09.2008 10:15 |
NE DİYELİM!!!!!!!!!?????????????? | gürün_güzeli | Hertelden | 63 | 30.06.2008 12:07 |
BİTKİLERLE ŞİFA | Sivaslilar.Net | Sağlık | 8 | 20.10.2007 22:27 |