|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Yeni Yiğido
![]() KARAMAN Şuan
![]() Son Aktivite: 16.01.2009 19:06
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() SİVAS’A ÖZLEM Seni solur gözlerim güvendiğim sığınak; ahşaptandır evlerin, duvarları kerpiçten. Az ötenden geçer nazlı nazlı kıvrılarak Kızılırmak, geçer içimden buz suyunda yıkanmak. Öylesine arzular, öylesine özlerim ki seni içer sözlerim: bulanık gökyüzü altında, yokmuş gibi başka bir kaynak!? İnan ki başkası değil oturan ve başkası da olamaz gönlümün tahtında. Göremiyorum, nerede? Ulu câmin, Gök medresen, Çifte minâren Gözlerimi silip silip batkımda! Âh Kızılırmak, âh! nerde, ne tarafta olursam olayım özlemiyle içim kıpır kıpır. Gözümde tüter çamur şerbetine dönen suyu - benim için zemzem gibi taşır zerrelerinde kim bilir belki nice buruk, yarım kalmış duyguyu? Kim bilir, belki de binlerce kaygıyı? asırların kahrı, ayrılığın acısıyla, sırtında! Terkedilmiş....!? Harâbelere benziyor Bir zamanlar emsâli bulunmayan mahzunluğa hükümlü Gökmedresen!? Yerle yeksan olmuş Paşa Câmine ne desem!? Unutulmuş, bir kenarda kalmışsın.... göklerinde yaş kalmamış ağlamaktan. Hüzünle, mâziye dalmışsın, zevk almadığın belli benim gibi böyle hayat, böyle yaşamaktan. Unutmuş gibi sevenlerin benim gibi seni de çoktan....!? Oyulmuş gibi yüreğin her yerin sanki kanlı bir bıçakla!? Kaybolmuş karlar altında çatısız evlerin, çatısı buzlu saçakla. Gördükçe seni böyle perîşan; böyle yapayalnız nasıl dayanabilirim, nasıl etmem isyan? Şu boynu bükük mahzun hâlin beni de yaralar, beni de perîşan eder inan! Bak! Geldim yine nice özlem nice ayrılıktan sonra koşa koşa sana Ne olur! Beni kucakla! 01/12/1973 Sivas |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
***belkide bu gece kadir gecesi*** | seva | Serbest Dini Konular | 3 | 23.09.2008 12:36 |