Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Köşe Yazıları
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Köşe Yazıları Köşe Yazarlarının Yazıları

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 06.11.2008, 23:26   #1
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 22:42

Tecrübe Puanı: 820 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Türkiye'nin 2008 Rotası

BİLİNMEYEN SİVASIM ( 21 EYLÜL 2008 )

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL' ün şehrimize yaptığı ziyaret ve verdiği mesajlar Sivas'ı ne kadar tanıdığımız, yaşadığımız şehrin potansiyelini ne derece de bildiğimiz konusunda beynimde soru işaretlerinin oluşmasına sebep oldu.

Cumhurbaşkanımızın Sivas'ın kültürel ve tarihi kimliği ile bu kapsamda çok daha ilerde olması gerektiğini belirtirtmesi ile bu şehirde yaşayan Sivaslılar olarak bu duyguya ne kadar sahibiz, kendimizi ne kadar sorguluyoruz, şehrimizi ne kadar tanıyoruz diye düşünmeye başladım .

Bir tarihçi olarak geçmişin geleceğe yön verdiğine inanmaktayım. Bu nedenle geçmişin iyi bilinip değerlerin farkına varılmasıyla geleceğe ışık tutulacağı kanaatindeyim. Bunun içinde başta Sivaslıların yaşadıkları şehri iyi tanımaları ile bu bilince sahip olabileceklerini düşünmekteyim.

Bugün şehrimizde yaşayan hemşerilerimize sorma şansımız olsa Sivas'ın Anadolu'daki en köklü geçmişe sahip şehirlerden biri olduğunu, tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını, bulunduğu konumu itibariyle bir çok devletin ilgisini çektiğini, tarihte bazı devletlere başkentlik yaptığını, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarının ve en önemli savaşlarının bu şehirde yapıldığını çoğumuzun bilmediğini göreceğiz.

İşe önce öğrenmekle ve bunların farkına varmakla başlamak gerekmektedir. Bu bilgilerin ne gibi yararı olacağı üzerinde durulmalıdır. Neden acaba bir Kösedağ Savaşı, [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] burada yapılmıştır. Sivas'ın Anadolu toprakları içindeki konumu ne kadar önemlidir. Bunların üzerinde durmalıyız. Bu bilgilerin öğrenilmesi ve yorumlanması ile geleceğe tatbik edilmesi taraftarıyım.

Bilinmeyen Sivas'ım başlığı altında birkaç yazı ile şehrimizle ilgili bilmediğimiz noktaları hatırlattıktan sonra bu değerlerimizin geleceğimizi nasıl yansıtılabileceği noktasında görüşlerimi açıklayıp şehrimiz adına geçmiş gelecek arasında köprü kurmaya çalışacağım bir sonraki yazıda buluşuncaya kadar esenlikler dilerim.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)